• 9.373.321 stemmen

Met onder meer: Sacha Baron Cohen, Michael Gambon en Charles Dance

Gesproken taal: Frans, Spaans en Engels

Releasedatum: 2 mei 2002

Plot Ali G Indahouse

"Me iz introducin a white paper."

De blanke Britse wannabe gangsta-rapper Ali G wordt misbruikt door een kandidaat voor het parlement, in de hoop de Premier voor schut te kunnen zetten. Ali wordt echter gekozen, en ontdekt dat er plannen ontstaan om een nieuwe luchthaven te bouwen op de wijk Staines.

Alistair Leslie "Ali G" Graham / Borat Sagdiyev

Prime Minister

Deputy Prime Minister David Carlton

Richard "Ricky C" Cunningham

Kate Hedges

avatar van Hobbes

Hobbes

voordat iedereen in verbazing uiteenvalt: Ali cruised hier in een enorm strakke Renault 5. heeft zelfs 'n keer in de Max Power gestaan (autoblad voor getunede en bespeakerde auto's)

en ik weet dit allemaal omdat m'n broer dat leuk vind

avatar van Travis Bickle

Travis Bickle

Ik vond hem op TV nog wel aardig, maar deze film is wiggediewiggediewack !!!

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Leuk pretentieloos, geen visuele hoogstandjes en geen diepgaand verhaal.

Lekker dom entertainment, lang geleden dat ik zo gelachen heb om een film.

avatar van Hotnikkels

Hotnikkels

Ik vond de film geen bal aan....

** sterren

avatar van gsusboy

gsusboy

Damn wat een lelijke film was dit!!!!

avatar van Spider

Spider

Kapot gelachen om deze film!!

Vooral het stuk waar ze B.A. proberen na te doen!

avatar van calexico

calexico

Tja, af en toe gelachen, maar zeker geen beste film. 2,5 ster....

avatar van MoM

MoM

Als enthousiast kijker van de TV-versie van Ali-G viel de film me werkelijk enorm tegen. Het concept 'Ali-G' functioneert duidelijk beter in confrontatie met de werkelijkheid dan in fictie.

avatar van patjenmgn

patjenmgn

Vermakelijke film met stukjes waarbij ik dubbel lag van het lachen! 3*

avatar van gandalf

gandalf

Bijna net zo zinloze humor als Zoolander, heb er toch wel om gelachen en dat was de bedoeling geloof ik. 3 sterren

avatar van movie-freak

movie-freak

Deze film viel me erg tegen. Het deed me denken aan Filmpje! van Paul de Leeuw maar dan nog slechter. Ali G is erg tof, maar deze film had veel leuker kunnen zijn. Heb maar 1 keer moeten lachen en dat is bij het stuk als Ali dansend tussen de laserstralen loopt.

avatar van Moviestar

Moviestar

Ralfke schreef:

Ik vind hem anders behoorlijk irritant.

Heeeeel goed gezegd! Wat een ongeloofelijk stomme film.

avatar van Vyvre

Vyvre

Enorm flauwe film, met bij vlagen een paar aardige vondsten. Voor de rest enorm stompzinnig, heb er geen andere woorden voor. Zit te twijfelen tussen 1 en 1,5 ster, zal hem voor nu het voordeel van de twijfel geven.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Vyvre schreef:

Dit is gewoon humor waar je voor "open" moet staan... ik kan dit soort films soms wel en soms niet waarderen... bij deze kon ik dat wel... Ali G. is echt een zeer hilarisch typetje!

avatar van temper

temper

Van tijd tot tijd grappig. Vooral aan het begin zitten een aantal leuke momenten. Naar het einde toe wordt het wat minder. De verschijning van Rhona Mitra maakt de film zeker niet minder. Desondanks: geen materiaal voor een vervolg. 3 sterren.

avatar van theresia

theresia

Vond het wel een grappige film, als jezelf ook heel erg melig bent... Ben je het niet kan je denk ik moeilijk de leuke momenten ervan inzien...

avatar van Plintkabouter

Plintkabouter

Hey,

Theresia je hebt helemaal gelijk... Ik heb de film gekeken toen ik melig was en ik lag HELEMAALdubbel... Daarna ging ik hem weer kijken en toen had ik de film na 15 min uitgezet omdat het eigenlijk ZO'N irritant ventje is, dat ik bijna in slaap viel Maar omdat ik het de eerste keer wel een leuke film vond en het niet eens zo beroerd was, geef ik de film een 2.

avatar van AHWA

AHWA

Ik heb ergens gelezen dat Ali nog een film gaat doen. Klopt dit?

avatar van Diesel

Diesel

Ik vond ALI G best grappig totdat ik deze film zag. Paar grappige momenten, meer niet.

1.0/5.0

avatar van EmDee

EmDee

AHWA schreef:

Ik heb ergens gelezen dat Ali nog een film gaat doen. Klopt dit?

Hij is wel bezig met een nieuwe serie:

Ali G in da USA

avatar van flicks

flicks

Ik vind dat Ali G het nog best aardig gedaan heeft in deze film, wel wat mooie grappen... 2.5 sterren

avatar van gotti

Ik verwachtte van deze film helemaal niks, dus hij kon me alleen maar meevallen. D'r zitten een paar leuke grappen in, maar over het algemeen was het gewoon te flauw en te puberaal. 2*

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Wat zo stom is aan deze film is dat ik moest lachen. Maar ik vond het helemaal niet grappig.

avatar van gotti

Het zal de leeftijd wel zijn...

avatar van Keezz

Keezz

Een film die je eigenlijk met een blow erbij moet zien... en één die bij de tweede keer kijken leuker is. Je hebt dan een bepaald verwachtingspatroon... Het subtiele verschil tussen held en sukkel in ALi's handelen, vind ik echt briljant grappig.

avatar van dope

dope

• 20058 stemmen

Echt een dijenkletser. Het komt niet vaak voor dat ik echt hardop moet lachen als ik een film alleen kijk, maar bij deze film trappeerde ik me hier echt meerdere malen op! Ook al is het eigenlijk alleen maar onderbroekenhumor, ik heb me echt kostelijk geamuseerd! Maar je moet inderdaad een beetje onder invloed van iets zijn.

avatar van bad motherfucker

bad motherfucker

StarWarsFreak schreef:

Ik weet niet wat ik van deze film moet denken maar hij zal niet echt goed zijn denk ik ik vind die gozer echt niet cool ofzo

Dat is ook de bedoeling denk ik: Ali G probeert cool te zijn, een echte gangsta, maar dat is hij niet.

avatar van senseoaddict

senseoaddict

Ali G maakt de gangsters wel lekker belachelijk

avatar van morpheus

morpheus

Flauw maar soms ook erg leuk. Ali G zelf is het hoogtepunt. Het plot doet daar redelijk veel vanaf, in hoeverre je van een plot kunt spreken. Kortom de situaties waarin Ali G in verzijld raakt zijn niet altijd even leuk.

**1/2

avatar van Pistons

Pistons

Keep it real brothers, aight??????

3,5 modderfokkin stars, if thats good with y'all