menu

Hier kun je zien welke berichten brucecampbell als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Adversaire, L' (2002)

4,5
Sterk portret van een zéér eenzaam man die door al zijn leugens en bedrog zich genoodzaakt voelt zijn gezin te vermoorden.
Enorm goede Auteuil!

Afterman, The (1985)

2,0
Eindelijk deze "schandaal"film mogen aanschouwen op mijn (niet al te beste) VHS-film.
Een man moet noodgedwongen zijn bunker verlaten na een nucleaire verwoesting en ontmoet enkele mensen die maar aan één ding denken, sex. Wanneer hij een meisje vindt dat samen met hem wil optrekken vinden ze nog meer mensen die maar aan één ding denken, sex. Doordat dit de rode leidraad is in deze film wordt het uiteindelijk een enorm lange zit.
Wie een post-apocalyptische film verwacht komt bedrogen uit, want je zit eigenlijk naar een no-budget soft-sex filmpje te zien. Daar komt ook nog eens bij dat er geen dialogen zijn, enkel wat gemompel en gegrom.
Maar door de obscuriteit van deze film blijf je natuurlijk kijken, maar een goede film is het uiteraard niet.

Alien 2 - Sulla Terra (1980)

Alternatieve titel: Alien 2: On Earth

3,0
Een ultra low-buget film die in het eerste halfuur een echt rommeltje is met stock footage en scènes die zomaar worden afgekapt. Ik had het bijna opgegeven, maar eens de groep speleologen de grot in gaan kreeg ik toch een beetje waar voor mijn geld! De weliswaar schaarse goorscènes zijn best leuk gedaan en het loopt ook allemaal vlotjes. Neem daarbij een geinig einde en ik heb me zeker niet verveeld. Over de acteurs moet je het natuurlijk niet hebben in dit soort films. Een klein aanradertje voor alle trash liefhebbers!

All the Boys Love Mandy Lane (2006)

Alternatieve titel: Mandy Lane

1,0
Een niet al te originele thriller/horror waarin de motivatie van Mandy Lane om al haar vrienden te vermoorden totaal niet wordt uitgewerkt.
De eerste helft van deze film is enorm saai, de tweede helft is een slasher zoals je er al honderden gezien hebt en het einde is me een raadsel.

Amoklauf (1994)

2,5
Enorm grimmig en nihilistisch filmpje over een eenzaat die blijkbaar zonder reden aan het moorden slaat. Ondanks de korte speeduur is het toch nog een lange zit geworden en de film mist de primaire stootkracht die Angst of Schramm bezitten.
Toch best een intrigerende studie van een man die totaal buiten de maatschappij leeft.

Anamorph (2007)

2,5
Een film die slimmer wil zijn dan de rest, maar enorm faalt door de vele toevalligheden en onwaarschijnlijkheden.

And Soon the Darkness (1970)

3,5
Erg leuke "kleine" thriller die is opgenomen op beperkte locaties, maar door de effectieve muziek erg creepy is.
De laatste 10 minuten zijn erg goed.

Andromeda Strain, The (1971)

3,0
Veel te technische Sf-film, die nooit echt spannend wordt, maar als tijdsbeeld interressant is.

Angst Essen Seele Auf (1974)

Alternatieve titel: Ali: Fear Eats the Soul

4,0
Mijn eerste kennismaking met Fassbinder en meteen een schot in de roos!
Prachtig verhaal en tevens een sterke aanklacht tegen de vooroordelen die mensen hebben tegenover buitenlanders.
Als deze film reprensentatief is voor Fassbinder's andere films ben ik zéér benieuwd!

Anklaget (2005)

Alternatieve titel: Accused

4,5
Schitterende film!
De hele film denk je dat de man onschuldig is en je voelt mee met zijn pijn, als hij dan uiteindelijk toch bekent komt dit als een mokerslag aan.
Enorm sterk gespeeld door alle acteurs en vooral Troels Lyby.
Een aanrader!

Antichrist (2009)

4,0
Een enorm verontrustende en onheilspellende film. Je kan onmogelijk alles verklaren wat je te zien krijgt, maar na het zien hiervan zit ik met een enorm leeg gevoel. Of dat nu goed of slecht is zal ik een beetje in het midden laten, maar dat de film emoties losweekt staat vast.
Hoedje af voor beide hoofdrolspelers die zichzelf helemaal bloot geven, vooral Gainsbourg. De muziek die in de proloog en epiloog wordt gespeeld gaat me nog dagen achtervolgen en sommige beelden van de film ook.
Een aparte kijkervaring die zoals hier al vermeld is enkel maar voor of tegenstanders zal hebben.

Antikörper (2005)

Alternatieve titel: Antibodies

3,5
Psychologische thriller die overeenkomsten toont met The Silence Of The Lambs en Seven. De film begint enorm onheilspellend, maar kan het spijtig genoeg niet vasthouden tot op het eind doordat er te weinig gebeurt. Wotan Wilke Möhring die we nog kennen van Das Experiment en André Hennicke zijn zéér degelijke akteurs, maar het Hollywoodeinde is een afknapper.
Al bij al had ik hier iets meer van verwacht, maar het blijft natuurlijk een stevige film met een gevoelig onderwerp.

Assassin(s) (1997)

2,5
Een film die mij niet wist te overtuigen.
De sterke prestatie van Serrault wordt tenietgedaan door het onlogisch handelen van de andere personages.
Wat is de motivatie van de 2 jongeren? Ze zien een oude man die in een doodgewoon appartementje woont, zonder vrienden of familie.
Waarom willen ze dan in zijn voetsporen treden? Dankzij Serrault toch nog 2,5.

Assault (1971)

Alternatieve titel: De Moordenaar Is onder Ons

3,0
Degelijke thriller, geen horror zoals hier vermeld staat, over een verkrachter en moordenaar die paniek zaait in een dorpje. Af en toe is de film wat gedateerd, maar dat wordt gecompenseerd door de degelijke opbouw naar een beklemmende climax. Toch had ik persoonlijk de film wat rauwer verwacht. Nu is het eigenlijk maar een doorsnee whodunnit.

Attack of the Beast Creatures (1985)

Alternatieve titel: Hell Island

3,5
Hilarisch filmpje! Alles is fout in deze film, maar dan wel goed fout. Soms denk je alles gezien te hebben in de filmwereld en dan krijg je dit voorgeschoteld. Het begin is vrij slecht met enkele drenkelingen die aanspoelen op een ogenschijnlijk onbewoond eiland, maar na een kwartiertje begint het echt leuk te worden met het eerste slachtoffer. Naderhand krijgen we de "attacks" te zien door de wezentjes die er werkelijk niet uitzien!
Ik moet ook wel zeggen dat de soundtrack enorm goed was, dus als ik een tip mag geven: zie deze film met een hoofdtelefoon op zoals ik gedaan heb, dan heb je er dubbel geniet van!
De ene zal dit niet kunnen aanzien, de andere zal er van smullen.
Ik ben echt blij dat ik deze film op een bootleg dvd heb.