menu
Mijn Series +

La Casa de Papel - Seizoen 1 (2017)

Alternatieve titel: Money Heist

mijn stem
3,75 (199)
199 stemmen

Spanje
Thriller

ontwikkeld door Álex Pina
met Úrsula Corberó, Itziar Ituño en Álvaro Morte

Acht dieven sluiten zichzelf en hun gijzelaars op in de Koninklijke Munt van Spanje, terwijl een crimineel meesterbrein, met de naam Professor, de politie manipuleert om zijn plan uit te voeren. Een van de gijzelaars heeft een cruciale rol in het plan van de dieven. Gijzelingsonderhandelaar Raquel legt contact met de Professor. Door een fout van de dieven loopt de Professor het risico om ontmaskerd te worden. Heeft hij nog een list om uit handen van de politie te blijven?

  1. Efectuar lo Acordado
  2. Imprudencias Letales
  3. Errar al Disparar
  4. Caballo de Troya
  5. El Día de la Marmota
  6. La Cálida Guerra Fría
  7. Refrigerada Inestabilidad
  8. Tú lo Has Buscado
  9. El que la Sigue la Consigue

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=fvCdLmxnkj0

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat TvMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe TvMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van brawljeff
3,5
Netflix heeft ook hier weer een eigen seizoensindeling van gemaakt. Verwarrend...

avatar van Bottleneck
3,5
Vreemd ja, op Netflix 13 afleveringen en volgens imdb 15(?).

Eerste twee afleveringen zijn wel aardig. Vraag me alleen af hoe ze de overige dertien gaan invullen en interessant houden, omdat ze al zo snel het gebouw in bezit nemen.

avatar van 3 2 1 cut
Maar toch zeker wel een sterk begin

avatar van Bottleneck
3,5
Inderdaad. Ik vind het een serie met twee gezichten. Een groot deel van het middenstuk gaat om allerlei relaties van de gijzelaars en gijzelnemers, onderling en met elkaar. Neemt veel tijd in beslag en is weinig boeiend. Vooral het gedweep tussen de directeur en die blonde meid, en later als ze met Denver is. Beetje overacting ook, wat ik wel vaker zie in Spaanse films.

Maar.. het begin en vooral het laatste gedeelte van de serie bevallen me veel meer. Daarin draait het om het plan en om De Professor. Erg goed en spannend op z'n tijd. Soms wel vergezocht of ongeloofwaardig (zoals de Rus die zomaar snel de compositietekening kan deleten), maar het is gaaf om te zien hoe het plan zich ontvouwt en met hoeveel details/scenario's rekening is gehouden.


De laatste aflevering (onder andere bij de moeder van de onderhandelaar) en zéker de langzaam opkomende eindmuziek zijn echt fantastisch... Bella Ciao

avatar van 3 2 1 cut
Ik heb je spoilers natuurlijk, nog, niet gelezen. Ik zit nu ergens in aflevering 7. Maar ik geniet wel zeg. Er gebeurt zo veel. Spanning, sensatie, bijzondere wendingen, humor (de professor in de achterbak van de auto ), stukje erotiek en je (ik dan) weet nog absoluut niet het einde te voorspellen en ik zie het ook echt niet van ‘verre af aan komen’. Natuurlijk, soms onlogisch maar niet ‘Over The Top’.

En zelf ik hou wel van dat Spaanse geacteer met die bijzondere taal erbij. Op mij komt dat overacting meer over als de passie die in het Spaanse Sangre zit.

Op naar het einde ! Viva !

avatar van Bottleneck
3,5
3 2 1 cut schreef: ''op naar het einde ! Viva !''

Zal zeker geen teleurstelling worden gok ik zo

avatar van joy4ever
4,0
Ik vond één scène in aflevering één dermate suf dat ik de serie voorlopig even naast me neer heb gelegd. Op het eind is het plan om naar buiten te gaan zodra de politie er is en dan in de lucht te gaan schieten en dan weer terug de bank in te gaan. Maar met het plan is er niet van uitgegaan dat de politie wel met scherp schiet??

avatar van 3 2 1 cut
Kijk verder en je zal ontdekken waarom.

avatar van Bottleneck
3,5
Wat me trouwens nog te binnenschiet - ik weet niet meer in welke aflevering - is de scène dat de Professor als burger zijnde zomaar de commandopost/tent in mag wandelen. Ondenkbaar maar vooruit, het doel heiligt de middelen.

avatar van 3 2 1 cut
Heerlijke serie en afgekeken. Ja, de serie hangt van -tig toevalligheden aan elkaar maar op de één of andere manier komen ze met alles weg en ik kon het allemaal hebben. Maar wat gruwelijk jammer toch dat de Liefde bij de mensheid zo’n grote rol speelt, verpest alles ! En ik had niet voor het miljoen gekozen maar voor de vrijheid. Benieuwd naar deel 2 waarvan ik toch hoop dat de Professor met alles echt rekening heeft gehouden. En idd.. “Bella Ciao !”.

avatar van joy4ever
4,0
Ai, ik dacht dat het een afgeronde serie zou zijn. Ik vond het al zo raar dat met een paar minuten te gaan in de laatste aflevering er nog zoveel verhaallijnen niet waren afgerond. Lol.

Erg goede serie in ieder geval. Gelukkig ben ik blijven kijken na de eerste aflevering. Thanks to 3 2 1 cut! Er zit een lekkere vaart in de serie en gelukkig zijn er een hoop toffe characters. Raquel is iig wel een avondje ruzie waard. Sterke scènes, genoeg spanning. Ik vond het tof. Ik kijk absoluut uit naar het vervolg. Eén puntje van "kritiek": waarom hebben ze al dat bewijsmateriaal niet vernietigd in dat landhuis?. Of de professor moet ook daar een reden voor hebben

avatar van Esteban
brawljeff schreef:
Netflix heeft ook hier weer een eigen seizoensindeling van gemaakt. Verwarrend...


Is ondertussen ook duidelijk hoe het zit met het verschil tussen Netflix (13 afl), IMDB (15 afl) en SMeter (9 afl)?

avatar van Esteban
Ok, het zit dus exact als volgt:

Seizoen 1 van La Casa de Papel bevat 15 afleveringen, zo zijn ze ook effectief uitgezonden. IMDB is dus 100% juist.

Netflix heeft de eerste 9 afleveringen verknipt tot 13 afleveringen, wat dus als het eerste deel van het eerste seizoen gelabeled werd via hen. De 6 resterende afleveringen zullen ook verknipt worden tot meer afleveringen en zal als het tweede deel van het eerste seizoen gelanceerd worden.

Volgens mij hoort de IMDB pagina gevolgd te worden. Die is wel degenlijk correct.

avatar van Atheistus
0,5
WTF Wat een teleurstelling.
Zo'n serie en dan een vervolg als einde?

Meteen doorspoelen en nooit meer kijken.


avatar van hoffhaan
3,5
Vier afleveringen gezien, goede serie. 3.5

avatar van peterjames777
3,0
Deze serie had wel een dosis subtiliteit kunnen gebruiken. Het moet allemaal overkomen als een enorme spannende en dramatische thriller waardoor het geregeld uit de bocht schiet. Dialogen en plotwendingen zijn soms daarom dom en onlogisch. En een groot deel van de personages ook vervelend en onsympathiek, met Tokio en Rio voorop. Maar afijn, toch kijkt het lekker weg. En het personage van El Professor is leuk uitgewerkt.

avatar van 606
2,0
606
Sorry voor de fans, maar ben er klaar mee kan me niet boeien.

avatar van arevee
2,5
Wat mij betreft de hype van een tijd terug volledig waard. Was vanaf aflevering één helemaal mee. Sterke acteerprestaties, goed scenario & script het Spaans is eens een leuke afwisseling, ... .

avatar van brawljeff
3,5
Aangezien veel mensen in mijn omgeving laaiend enthousiast zijn over deze serie, heb ik besloten om dit ook maar eens een kans te geven. Ik ben aangenaam verrast. Spaanse films wisten mij altijd al goed te boeien, omdat zij meesters zijn in spanning op de juiste manier neer te zetten. Dit kwam ook hier goed naar voren.

Ik moet zeggen dat de eerste afleveringen mij nog niet heel erg wisten te boeien. Wellicht omdat ik een wat serieuzere 'Europese' stijl had verwacht. Deze serie, of althans dit seizoen, heeft wel een vrij hoog Hollywood-gehalte. De dramascènes zijn soap-achtig en we krijgen de ene na de andere actiescène voor onze kiezen. Niet per se iets negatiefs. Qua acteerwerk is de Professor toch wel de uitblinker. De kalmte die hij uitstraalt en de transformatie die hij ondergaat zijn mooi om te zien. Ook Raquel en Berlin spraken mij aan. De rest heeft nog niet echt een bijzondere indruk op mij achtergelaten.

Kortom, een zeer spannende serie, die wat mij betreft net iets te overdreven gedramatiseerd is.

avatar van Dorstigjimmyke
4,0
brawljeff.

Ik ben nu ook enkele afleveringen ver en vond het ook niet zo spectaculair. Het is zeker goed, maar de hype snap ik voorlopig nog niet. Berlin en de professor vind ik wel uitstekend acteren. Ze stralen allebei charisma uit. Oslo en Helsinki zijn een leuk extraatje. Denver en Moscu hebben dan weer een goede chemie met elkaar. Het kan nog leuk worden denk ik. Zeker als de plannen van El Professor zich gaan ontwikkelen. Ik ben benieuwd!

avatar van thomzi50
3,5
Bijna alles wat ik van deze serie vind is hierboven al wel gezegd, en het laat zich als volgt samenvatten: 'Casa de Papel' is vrij vet aangezette, bij tijd en wijle extreem ongeloofwaardige, bijzonder smakelijk gemaakte, spannende en soms onzinnige (Amerikaans aandoende) pulp - en dat woord bedoel ik niet eens zo negatief. Misschien is 'een rollercoaster' een betere omschrijving van de serie; wat een stuiterend en toch ook indringend geheel, met al met al toch een vrij verslavende werking. Er zitten wel echt te veel rare wendingen of stompzinnige subplotjes in om de boel werkelijk spannend te houden, en wat had ik na die eerste aflevering graag gezien dat de serie een wat rauwere, realistischere kant op ging - maar jeetje, ik kan niet wachten om door te gaan met het tweede seizoen. (Of eigenlijk: met het verlengde van dit seizoen, want die scheidslijn die Netflix heeft aangebracht is volstrekt arbitrair.)

avatar van Kos
3,0
Kos
Was hier (enigszins verlaat) aan begonnen maar valt na alle hype eigenlijk best tegen na een episode of 5.
Rommelig en erg gescript.

avatar van Kos
3,0
Kos
Kan aan mij liggen maar volgens mij heeft dit seizoen 13 episodes?

avatar van 3 2 1 cut
Kos schreef: ''kan aan mij liggen maar volgens mij heeft dit seizoen 13 episodes?''

Esteban schreef:
Ok, het zit dus exact als volgt:

Seizoen 1 van La Casa de Papel bevat 15 afleveringen, zo zijn ze ook effectief uitgezonden. IMDB is dus 100% juist.

Netflix heeft de eerste 9 afleveringen verknipt tot 13 afleveringen, wat dus als het eerste deel van het eerste seizoen gelabeled werd via hen. De 6 resterende afleveringen zullen ook verknipt worden tot meer afleveringen en zal als het tweede deel van het eerste seizoen gelanceerd worden.

Volgens mij hoort de IMDB pagina gevolgd te worden. Die is wel degenlijk correct.

Toontje
Wel een wervelende show.

In ieder geval goed te doen gereed in hapklare brokken weg te schrokken als zijnde welbekend het zogeheten enkeldaags veelvraat materiaal.

Spitsvondig schrijfwerk doet wel een ingenieus plot uit de doeken - mits - je genoegen kan nemen met enige groteske onwaarschijnlijkheid en enkele buitensporige toevalligheden.

Persoonlijk kan mij dat altijd wel goed smaken. Ben dan ook meer van de fictie dan een true crime of documentaire persoon. Maar je heb er altijd die gaan dan weer op van alles zitten nitpicken.

Ben je er zo een is dit misschien niet je ding. Is Alberto Stegeman wellicht meer je man.

avatar van Dorstigjimmyke
4,0
Ik ben hier een half jaar geleden aan begonnen, maar ik had toch moeite om de serie volledig af te kijken. 2 weken geleden ben ik herbegonnen en ik heb even doorgebeten. De personages zijn de voornaamste reden voor mij om door te kijken. Berlin is de ster in de show in mijn ogen. De dikke klootzaak, maar hoe goed speelt hij zijn rol. Ook de zeer gewaardeerde 'El Professor' is een genot om te kijken. Voor de rest zijn Denver, Oslo, Helsinki, Nairobi en Moskou genieten. Alleen Rio en Tokio vond ik maar zwak. Rio is gewoonweg saai en Tokio is een gestoord wijf.

Het verhaal zelf is vermakelijk en je vraagt je ook af en toe af hoe 'El Professor' nu weer een situatie gaat oplossen. Dat is ook de sterkte van de serie: je wilt wel weten hoe het verder gaat en het blijft ook meestal wel boeien.

Grootste minpunt: af en toe zitten er te veel zaken in die op een soap lijken. Wat boeit het mij dat die lul van een Arturo een relatie heeft met knappe Monica. Dat Denver er dan ook nog opkruipt is ook maar een bijzaak. Kun je je trouwens niet 3 of 4 dagen inhouden als je zoveel geld gaat verdienen?Berlin kan ik nog enigzins begrijpen. Die sterft binnen de zoveel maanden.

Nog een minpuntje: bepaalde zaken kunnen toch echt niet. 'El Professor' mag om te beginnen eerst die tent binnen als burger. In de laatste aflevering mag hij dan ook nog eens in het huis komen waar alle plannen bedacht zijn. Er zijn nog zaken die je door de vingers moet zien, maar dit kon toch echt niet.

Leuke serie die ik zeker ga blijven volgen, maar er zijn wel enkele minpunten die we wel met de mantel der liefde bedekken.

Trouwens: Die scène tussen Berlin en El Professor en Bella Ciao, heerlijk! Gewoon een half punt er bij voor dit stukje.

Toontje
Dreint toch iets te lang door op het zelfde dingetje.

Waardoor een weliswaar wervelende start ergens verderop toch ineens aardig in elkaar zakt.

Ook allemaal van die typische Spaanse net niet wijven hierin.

Zoals vrij gebruikelijk daar, klinkt misschien best prikkelend het idee van de 'Spaanse senorita' maar de werkelijkheid valt geregeld tegen.

De Nederlandse vrouw blijft de allermooiste ter wereld.

avatar van theo79
4,0
Ik had mij nog niet zo lang geleden voorgenomen om alleen nog maar Engelstalige en Nederlandstalige series te gaan kijken, maar omdat ik de laatste tijd daarin toch ook geen leuke series kon vinden ben ik deze serie maar gaan kijken.

Ik heb net het eerste seizoen afgerond en dat seizoen heeft me prima vermaakt. Leuk verhaal waar prima in geacteerd wordt. Vooral het acteerwerk van de professor is erg goed te noemen. Ben benieuwd of het tweede seizoen net zo goed gaat zijn.

avatar van wimaroca
3,0
Tja wat moet ik zeggen van deze serie,niet super goed ,niet slecht!!,
je wilt het graag weten hoe het verder gaat,maar er is net wat teweinig actie in,veel gezever,erom heen wat er eigenlijk niet toe doe,
De relatie tussen professor en Raquel is wel mooi bedacht.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:24 uur

geplaatst: vandaag om 10:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.