ad
 • 139.569 films
 • 6.583 series
 • 19.906 seizoenen
 • 430.938 acteurs
 • 280.186 gebruikers
 • 8.077.233 stemmen
Avatar
 
banner banner

La Casa de Papel - Seizoen 2 (2017)

3,72 229 stemmen

Show titel: La Casa de Papel

IMDb beoordeling: 8,3 (311.426)

Seizoenen: 4 seizoenen

Afleveringen: 16

Datum van release: vrijdag 19 juli 2019

 • On Demand:

 • Netflix Bekijk seizoen 2 via Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

La Casa de Papel

Afleveringen Seizoen 2 (2017)

 1. 1. Se Acabaron las Máscaras

  Terwijl forensisch experts het landhuis in Toledo uitkammen op zoek naar DNA, raakt de Professor de controle kwijt. Binnen in de Munt is de spanning om te snijden.

 2. 2. La Cabeza del Plan

  De politie ondervraagt de eerste overvaller die gevangen is genomen. Rio is woedend over Berlijns laatste acties en gaat de confrontatie met hem aan. Ondertussen krijgen de Professor en de ex-man van Rachel het met elkaar aan de stok.

 3. 3. Cuestión de Eficacia

  Raquel doet een beroep op de emoties van haar gevangene om erachter te komen wie de Professor is. Een straf voor 'hoogverraad' leidt tot een opstand onder de overvallers. Zal de Professor op tijd contact op nemen met de overvallers?

 4. 4. ¿Qué Hemos Hecho?

  Raquel ontdekt de identiteit van de professor. De spanning binnen het gebouw van de Nationale Munt stijgt.

 5. 5. A Contrarreloj

  De uitvoering van het plan bevindt zich in de eindfase. Inspecteur Raquel wordt ervan beschuldigd samen te werken met de Professor.

 6. 6. Bella Ciao

  De politie stormt het gebouw van de Nationale Munt binnen. Zullen de gijzelaars worden gered en kunnen de overvallers ontsnappen?

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van brawljeff

brawljeff

 • 2397 berichten
 • 2679 stemmen

Het tweede en laatste seizoen is nu te zien op Netflix. Ook dit seizoen heeft Netflix de originele afleveringen weer lekker opgeknipt.


avatar van Joy4ever

Joy4ever

 • 4043 berichten
 • 1300 stemmen

Ook in het tweede en afsluitende seizoen zijn de scènes buiten de bank vele malen interessanter om te volgen. Het plan van El Professor zit erg goed in elkaar. Het zit uiteraard vol met onwaarschijnlijkheden maar omdat hij zo sympathiek overkomt komt ie ermee weg voor mij als kijker. Wat mij wel erg tegenviel was het einde, dat werd echt afgeraffeld. Dat had ik graag meer en mooier afgewerkt willen zien.avatar van Joy4ever

Joy4ever

 • 4043 berichten
 • 1300 stemmen

Hahaha!!

Moet ik hier nu om huilen of stiekem toch blij mee zijn?

Omdat ik alles buiten de bank erg vermakelijk vond kies ik voor het laatste. Ik tune wel weer in


avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

 • 726 berichten
 • 88 stemmen

Toch weer gegrepen door de Professor en zijn vrienden ! Wat een serie ????!!


avatar van hoffhaan

hoffhaan

 • 764 berichten
 • 2027 stemmen

Goede serie. Genoten 4.0


avatar van mcdaktari

mcdaktari

 • 4536 berichten
 • 0 stemmen

Als het 3de seizoen net zo goed word als de eerste 2 dan heb ik al al heel veel zin in. Want wat heb ik echt genoten van deze serie. Er word ook nog eens echt goed geacteerd en het verhaal opzich zit prachtig in elkaar. Oke, het is natuurlijk wel bijna onmogelijk maar dat wil niet zeggen dat het niet prettig weg kijkt. Toen ik begon met de eerste aflevering van seizoen 1, kon ik niet meer stoppen met kijken. Ik heb het eerste seizoen dan ook in één nacht achter elkaar gekeken, wat een genot was dat zeg. Als je niet kunt stoppen met een serie wil dat zeggen dat het heel goed is. De volgende dag werd het nog een keer over gedaan toen ik er achter kwam dat er ook nog een 2e seizoen was (wat ik niet wist, dacht dat het nog moest komen) dus ben er toen weer voor gaan zitten en ook weer in één ruk uitgekeken. Dus nu is het wachten op seizoen 3.

Úrsula Corberó die voor Tokio speelt is buiten een redelijk goeie actrice ook nog een ontzettende sexy en lekkere meid, maar dat zijn al die Spaanse actrices uit de serie wel.


avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

 • 726 berichten
 • 88 stemmen

Wat-een-serie ! Wederom voluit genoten van alles. Heerlijk acteerwerk, menselijk, emotioneel, mooie mensen, lekker verhaal, diepgang, sensueel, spanning enz...

Einde deed mij wat denken aan het einde van The Shawshank Redemption (1994) - MovieMeter.nl en dat mag ik wel.

Bella Ciao !! Op naar deel III


avatar van Toontje G

Toontje G

 • 535 berichten
 • 1076 stemmen

Redelijke serie maar wordt wel hoog gewaardeerd. Acteerwerk is niet echt bijzonder en alles had wel in 1 serie van 13 afleveringen gepast. Het knappe ervan is wel dat je blijft kijken omdat je wil weten hoe het e.e.a. afloopt.


avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

 • 1314 berichten
 • 979 stemmen

Toontje G schreef:

alles had wel in 1 serie van 13 afleveringen gepast.

.

Eigenlijk is het 1 seizoen van 15 afleveringen. Netflix heeft het geknipt tot 2 "seizoenen" Volgend jaar komt Netflix met part 3 die exclusief bij Netflix te zien zal zijn als een "officiële" original.


avatar van Bottleneck

Bottleneck

 • 8072 berichten
 • 2017 stemmen

Jep, het Bella ciao is en blijft een gave song, vooral hoe die het aan het einde weer langzaam opkomt. Écht mooi gedaan! Leuk ook die remixen die er van zijn gekomen.

Verder dezelfde positieve en negatieve punten als in seizoen 1: strakke momenten met de Professor, mooie dames, maar een flink portie te veel melodrama/overacting bij een deel van de overige personages.

Ook weer wat ongeloofwaardig gedoe zoals Tokyo die op de motor wel honderd keer tegen gehouden had kunnen worden door de - normaalgesproken - doorgewinterde special units, maar nu deinsden ze met z’n allen angstig terug voor een tegemoet komend motorrijdertje ..

Hoe dan ook, een prima serie die de vaart erin houdt, ciao bella! (bella ciao).

PS verwarrend al die verschillende seizoensindelingen tussen imdb, netflix en Moviemeter.


avatar van rustugan_mm

rustugan_mm

 • 9 berichten
 • 23 stemmen

Heb me er mee vermaakt, maar echt top is t ook niet. Er waren daarvoor teveel momenten die ongeloofwaardig waren. Ik kan echt wel door wat ongeloofwaardigheid heen kijken, maar sommige dingen waren echt over the top.


avatar van Thomas83

Thomas83

 • 3149 berichten
 • 2849 stemmen

Dé Netflix-hit van begin dit jaar, maar ik heb nog een paar maanden gewacht met deze serie. Ik zie er ook niet zo heel veel bijzonders in eigenlijk. La Casa de Papel is 60% een typische Amerikaanse actiethriller en 40% telenovela. Want mijn god, wat een soap allemaal met meerdere personages die met elkaar aanpappen tijdens die paar dagen gijzeling. Zelfs meerdere gijzelaars en gijzelnemers met elkaar. Stomerige zweterige seksscènes. Maar liefst twee gijzelaar/gijzelnemer-koppeltjes die elkaar na een paar dagen te kennen al trouwplannen maken. Onzin over abortuspillen, een man met cruciale informatie in coma, enzovoort.

Erger nog is dat het niet eens een echt spannende serie is. Zo'n psycho als Berlin had leven in de brouwerij kunnen brengen, maar er gaat te weinig dreiging van hem uit omdat het al heel snel duidelijk is dat de serie altijd vrij braaf blijft. Al die gespannen situaties lopen werkelijk altijd met een sisser af, tot er helemaal op het eindje welgeteld een echt personage nog even het loodje mag leggen voor wat plichtmatig drama. Er wordt lichtelijk, en ietwat inconsequent, met de stijl van Tarantino geflirt, maar de serie mist de dialogen en geweldsuitbarstingen om de spanning tot een kookpunt te brengen.

Wat daarbij ook nog heel belangrijk is dat personages vaak zo onsympathiek zijn. Monica, Arturo en Alison zijn zo'n beetje het gezicht van de gijzelaars, maar Arturo is een gluiperig personage dat nooit echt als sympathiek wordt neergezet, en van Monica en Alison is alleen Alison nog wel een beetje sympathiek, maar juist haar rol blijft wat beperkt. De gijzelnemers zijn al niet veel leuker. Ik geef toe dat ik tegen het einde van de serie nog best wel wat voelde voor meerdere van hen, maar zo'n typische edgy/gestoorde "stoere chick" als Tokio is irritant, en een groot probleem is dat overvallers geen boeiende motief hebben om de bank te beroven.

Het komt gewoon neer op ordinair rijk willen worden. In series als Prison Break of 24 draait het dan nog om een onschuldig veroordeelde willen bevrijden of een ontvoerde dochter. Er is voor de nog wel best sympathieke El Profesor nog het eerbetoon dat hij aan zijn vader wil brengen en een vaag en twijfelachtig motief over stelen van de rijken of zo, maar dat is vooral een excuus voor een weinig verdiend revolutionair sausje en het gebruik van het geweldig opzwepende Bella Ciao.

De plot blijft weliswaar altijd knap in beweging, met leuk altijd die flashbacks naar El Profesor die alles voorspelt, maar alles hangt wel te veel van goedkope trucjes en onlogische momenten aan elkaar. In dit soort series is het op zich ook wel de kunst om daar zo ver mogelijk in te gaan zonder het al te ergerniswekkend te maken, maar in La Casa maakt men het wel heel erg bont. Vooral een pure klucht hoe Raquel en de rest van de politie steeds maar weer toelaten dat El Profesor overal op de juiste plek is. Wie neemt er nou een vriend mee naar een plaats delict? En hoe kan een personage dat op clichématige manier als het sociaal onhandige genie wordt neergezet hier ineens de man zijn die even een vrouw inpalmt? De politie is bijzonder incompetent in deze serie. Tot aan het raar passieve arrestatieteam in de finale aan toe. 3.0*.


avatar van mcdaktari

mcdaktari

 • 4536 berichten
 • 0 stemmen

Thomas83 ik vind nou niet bepaald dat het vergeleken met Tarantino mag worden, zelfs niet lichtelijk. Ik geloof ook niet dat de makers dat geprobeerd hebben. Maar iedereen heeft er natuurlijk een andere kijk op. En ondanks de (in jou ogen) minpunten, vind ik het toch een hele mooi bedachte serie. Het klopt wel dat het niet echt een spannende serie is maar dat vond ik totaal geen afbraak op de serie. Persoonlijk vond ik het heel moeilijk om de hele serie niet achter elkaar te kijken, want ik kon er moeilijk van weg toen ik er eenmaal mee begonnen was, en dat heb ik toch niet snel met series. Dat wil zeggen dat de makers het toch goed gedaan hebben. Maar uiteraard heeft iedereen een andere smaak en denken we er allemaal anders over, en dat is ook prima. Ik kijk in ieder geval uit naar het 3de seizoen.


avatar van ZZ TOP

ZZ TOP

 • 383 berichten
 • 1177 stemmen

Zo, eindelijk seizoen 2 afgerond. Heb er uiteindelijk 3 maanden over gedaan. Toch een prestatie

Het is allemaal ongelooflijk ongeloofwaardig dat het gewoon irritant wordt. Acteerprestaties weten voor mij niet te overtuigen, op de professor na. Die speelt een sublieme rol, ook al komt hij overal toch wel erg makkelijk mee weg.

Nee, dit was niet mijn ding.


avatar van thomzi50

thomzi50

 • 1924 berichten
 • 2122 stemmen

Dit zijn negen afleveringen, toch? Tenminste, er wordt toch de Netflix-indeling aangehouden bij deze serie? (Anders ging het, als ik het goed begreep, om één seizoen?)


avatar van kos

kos

 • 44875 berichten
 • 7753 stemmen

Het einde was wel heeeeeeel erg ongeloofwaardig haha


avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

 • 1314 berichten
 • 979 stemmen

19 juli 2019 komt part 3 van La casa de papel uit op Netflix

Money Heist: Part 3 | Date Announcement | Netflix - YouTube


avatar van NRT

NRT

 • 727 berichten
 • 391 stemmen

Heerlijke personages. Goed geacteerd. Dat zit allemaal prima in elkaar, maar het script is tenenkrommend. Wat een toevalligheden. Heel slechte reclame ook voor de Spaanse politie. Normaal zou ik dit een 4 geven, maar het gaat er wat over. 3,5


avatar van wimaroca_mm

wimaroca_mm

 • 112 berichten
 • 84 stemmen

Is een mooie serie,maar wat in de MUNT gebeurd is minder spectaculair dan wat er buiten gebeurd rond de professor


avatar van Black Math

Black Math

 • 4706 berichten
 • 1381 stemmen

Het eerste seizoen was redelijk, maar hier zakt het toch wel in. Allereerst hebben we een Tokyo jumps the shark moment als ze met motor en al de Munt binnen rijdt. Verder vind ik het niet ongeloofwaardig dat Raquel voor de professor valt, maar wel volkomen ongeloofwaardig dat ze hem laat lopen na een bullshitverhaal over dat de overheid precies hetzelfde doet, en dat dit een rechtvaardige opstand is, idealen zus en zo, terwijl hij eigenlijk gewoon een ordinaire bankrover is. Natuurlijk juich ik voor hem vanwege zijn genialiteit, maar uiteindelijk is het niets anders dan blablabla om de zaken te verbloemen. Tenslotte krijg ik geen moment het gevoel dat dingen echt vervelend worden. Bij zo'n overval stijgen de spanningen natuurlijk, en dat krijgen we ook te zien, er zijn explosieve situaties, maar de bom barst uiteindelijk nooit echt en dat vind ik ook niet echt geloofwaardig. Kortom, minder dan het eerste seizoen, maar vermakelijk was het wel. 2*.


avatar van macrobody

macrobody

 • 1227 berichten
 • 1146 stemmen

Alle 22 afleveringen in een week gekeken. Ik vond 'm zeker niet onderdoen voor series als Prison Break of Breaking Bad. De enige minpuntjes voor mij waren dat er wel een flashback had mogen zijn hoe een jongetje die alleen maar in ziekenhuizen lag tot een 'ninja met een bril' kan transformeren, hebben die gijzelaars ooit hun geld gekregen? en de rit op de motor van Tokyo voordat ze het gebouw binnen rijdt, dat was te ongeloofwaardig.

De verklaring dat het niet meer dan een injectie van liquiditeit is wat de centrale bank normaal ook doet was briljant. Dat soort teksten laat de mensen misschien eens nadenken over 'geld'. Waarschijnlijk niet, maar ja, je moet blijven hopen heh?


avatar van Alathir

Alathir

 • 1398 berichten
 • 1238 stemmen

Seizoen 2 is echt briljant. Ongelooflijk spannend bij momenten. Gewoon 5*.


avatar van Kuzey Tekinoglu

Kuzey Tekinoglu

 • 40 berichten
 • 527 stemmen

Waar seizoen 1 nog redelijk spannend en interessant is, voelde dit seizoen grotendeels als een uitmelking. Kon mijn aandacht er nauwelijks meer bij houden.


avatar van Timba69

Timba69

 • 415 berichten
 • 548 stemmen

Wat veel mensen in deze serie zien is mij echt een vraagteken. Zoveel gaten en onwaarschijnlijkheden in het verhaal dat het lachwekkend wordt. Het politiekorps wordt weggezet als 1 groot stel klunzen. Hoofdinspecteur Morillo voorop. Ik denk dat het echte Spaanse Swat team ook in lachen uitbarst. meest trieste was nog wel het eind waar men wist in welk gebied de hangar lag maar men de wijk niet had afgegrendeld met roadblocks. Zucht.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.