• 9.113.579 stemmen

Fawlty Towers - Seizoen 1 (1975)

Show titel: Fawlty Towers

Afleveringen: 6

Speelduur: 3 uur

Ontwikkeld door: John Cleese

Met: John Cleese, Prunella Scales en Connie Booth

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: vrijdag 19 september 1975

Eerst uitgezonden op: BBC Two (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Fawlty Towers

Komische reeks over een onbekwame hoteluitbater in een Brits badplaatsje die verwoede maar vergeefse pogingen doet om zijn hotel te beheren en zijn bazige vrouw te bezweren.

Afleveringen Seizoen 1 (1975)

1. 1. A Touch of Class

19 september 1975 (30 minuten)

Als Basil Fawlty probeert om de toon van het hotel te verbeteren, komt de aristocratische Lord Melbury voor een verblijf. Basil probeert bij elke gelegenheid in de gunst van hem te komen, maar daarmee negeert en irriteert hij de andere gasten. Ondertussen beveelt Sybil dat Basil een schilderij moet ophangen.

2. 2. The Builders

26 september 1975 (30 minuten)

De lobby is in onderhoud terwijl de Fawlty's er even uit zijn. Maar als miscommunicatie ervoor zorgt dat de bouwvakkers er een zooi van maken moet Basil de situatie helpen voordat Sybil erachter komt.

3. 3. The Wedding Party

3 oktober 1975 (30 minuten)

Basil raakt geïrriteerd door een jong verliefd stel dat onder zijn neus staat te flikflooien. Verder probeert hij de avances van een rijke Franse antiquair te ontlopen. Ondertussen leidt ongeluk ertoe dat hij steeds in vreemde situaties komt als het stelletje in de buurt is.

4. 4. The Hotel Inspectors

10 oktober 1975 (30 minuten)

Als Basil verneemt dat er in de omgeving incognito enkele hotelinspecteurs rondlopen, raakt hij in paniek dat die weleens onder zijn slecht behandelde gasten kunnen zijn. Basil raakt geobsedeerd door de vraag wie de inspecteurs kunnen zijn.

5. 5. Gourmet Night

17 oktober 1975 (30 minuten)

In een poging te klimmen op de maatschappelijke ladder organiseert Basil een gourmetavond. Helaas kan de kok door alcoholgebruik niet werken die avond.

6. 6. The Germans

24 oktober 1975 (30 minuten)

Terwijl Sybil in het ziekenhuis ligt met een ingegroeide teennagel en Basil probeert de kop van een eland op te hangen aan de muur, arriveren er enkele Duitse gasten.

avatar van The Oceanic Six

Comedyserie Fawlty Towers krijgt na ruim vier decennia vervolg, mét John Cleese | Films & Series | NU.nl

What the fuck zeg.

Heel bijzonder. Enorm gaaf.

Opvallend genoeg leven alle hoofdrolspelers (Basil, Sybil, Manuel en Polly) nog, zou toch wel lachen zijn als ze allemaal weer mee gaan doen.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

De acteur die Manuel speelde is overleden. De actrice die Sybil speelde heeft Alzheimer.

Ik vrees dat dit vervolg alleen maar kan gaan tegenvallen.

avatar van The Oceanic Six

Joy4ever schreef:

Ik vrees dat dit vervolg alleen maar kan gaan tegenvallen.

Ahja, ik had niet goed gelezen zie ik. Manuel is inderdaad niet meer.

Nee weet je, dit kan alleen maar tegenvallen ja. Maar als je het ziet als aanvulling op FT dan is het best leuk. Sowieso is Cleese terug als Basil iets om je op te verheugen. Ik vermoed dat hij nu ruzie krijgt met bv generatie z pubers in zijn hotel.

Eigenlijk zou hij wel weer in zijn oude hotel moeten gaan werken, voor de herkenbaarheid.

Wat een zeldzaam slecht idee.

avatar van Boenga

Boenga

De concentratie was in elk geval even weg bij het schrijven van dat artikel.

Ik lees "Connie Booth [die Sybil speelde]..." Booth, de echtgenote/ex-echtgenote van Cleese, speelde Polly.