menu
Mijn Series +

Game of Thrones - Seizoen 6 (2016)

mijn stem
4,32 (316)
316 stemmen

Verenigde Staten
Fantasy / Drama

ontwikkeld door David Benioff en D. B. Weiss
met Peter Dinklage, Emilia Clarke en Lena Headey

Geïnspireerd op de sage van de succesvolle fantasieboeken Een Lied van IJs en Vuur van George R.R. Martin, speelt deze HBO dramaserie zich af in een fantasiewereld waar zomers jaren kunnen duren en winters zelfs een heel leven lang. Dwars door de intrigerende aarden van het zuiden, de wilde gronden van het oosten, het bevroren noorden en tot aan de oude Muur die het rijk beschermt tegen het mysterieuze obscure van hierboven, vechten de machtige families van de Zeven Koninkrijken om de Troon van Westeros te veroveren.

  1. The Red Woman
  2. Home
  3. Oathbreaker
  4. Book of the Stranger
  5. The Door
  6. Blood of My Blood
  7. The Broken Man
  8. No One
  9. Battle of the Bastards
  10. The Winds of Winter

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=yu8eRaq1FUM

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat TvMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe TvMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
4,0
Snap de commotie ook niet echt rond de dood van Roose/Vrouw/baby..

lowieke
Herve schreef:
Jon snow is niet zomaar de knappe publieksfavoriet maar ook waarschijnlijk 1 van de belangrijkste characters (los van populariteit).


Waarom is hij belangrijk? Ik denk zelf dat Bran de belangrijkste character is. Ik denk dat hij iets gaat (moeten) doen waardoor de white walkers gestopt worden.

avatar van Animosh
3,5
lowieke schreef:
Waarom is hij belangrijk?

R+L=J. De verwachting is dat die theorie in de volgende aflevering wordt bevestigd. Daarnaast wordt hij ook in verband gebracht met Azor Ahai - de uitverkorene waar Melisandre het steeds over heeft.

lowieke
Aha. De theorie die je noemt ken ik niet, ik ga me laten verrassen!

Gek genoeg zegt Azor Ahai me ook niets... Moet wel bekennen dat ik door mijn eigen drukte en de vele namen in GoT me te weinig bij blijft.

Maar ik ben benieuwd naar de volgende aflevering!

4,0
Los van de theorie is dit was George RR Martin jaren geleden zei: "I have a tender spot in my heart for cripples and bastards and broken things"


avatar van Pepino
4,5
lowieke schreef:
Gek genoeg zegt Azor Ahai me ook niets... Moet wel bekennen dat ik door mijn eigen drukte en de vele namen in GoT me te weinig bij blijft.

Mij klinkt het ook niet bekend in de oren...

avatar van Animosh
3,5
Dus de "oathbreaker" was toch Jon Snow (niet Brienne). Wrang hoe hij steeds net zijn familieleden misloopt. Dan komt Sansa eindelijk naar Castle Black, en wie heeft het kasteel net verlaten? Heh.

De aflevering zelf vond ik minder dan de vorige, maar dat had ik al wel verwacht. Vooral de Tower of Joy-scène stelde een beetje teleur. Het gevecht voelde enigszins cheesy en dat ze de Lyanna-onthulling uitrekken is irritant, al is dat wel begrijpelijk. Verder vond ik Arya's training nogal gehaast, de situatie in King's Landing wat warrig en het Daenerys-plot oninteressant. Meereen was wel leuk.

De preview maakt me wel benieuwd naar volgende week. Littlefinger keert terug en in de preview lijkt het of Jorah en Daario aan het vechten zijn. Maar misschien is de trailer gewoon misleidend gemonteerd.

4,0
Ondanks er weinig gebeurde was deze aflevering snel ten einde. Was na de goeie aflevering vorige week weer eerder een aflevering die vooral diende om wat bruggen te leggen naar volgende afleveringen.

Storyline van Dany boeit me nu echt al 2 seizoenen niet meer.

Toontje
Als je niet binge kijkt was deze aflevering inderdaad weinig enerverend.

Voor mij het eerste seizoen dat ik per wekelijkse hapklare portie kijk dus dan wordt dat wel merkbaar.

Toch jammer dat ze niet gewoon alles gelijk vrijgeven.

Voor een serie als deze toch echt een stuk beter.

4,0
Yup klopt, ik heb seizoen 1 in weekend gezien en dit is inderdaad de beste manier. Helaas is dit nauwelijks nog haalbaar om het seizoen spoilerfree af te wachten.

avatar van Jellesteeg
Vorige week geen tijd gehad voor episode 2 helaas. Episode 3 bij deze. Pas op voor spoilers uit vorige seizoenen

----------------------------------Episode 3 - waardering (1 is slecht, 10 is geweldig) 7,5---------------------------------------

''You were dead, and now you're not. That's completely fucking mad.'' - Davos Seaworth

- Castle Black
Na vorige week moest het bijna zo zijn dat de episode hier mee zou starten. Gelukkig ook maar. Prachtig vind ik de verrassing die van het gezicht van Melisandre af te lezen is. Ze zegt totaal niets maar de verbijstering voel je. Ondertussen gooit Davos, op dit moment echt wel een van mijn favoriete personages, er wat leuke teksten uit. De executie-scene met onder meer Alliser Thorne en Olly is lang niet zo indrukwekkend als dat ik had verwacht. Ben ik teveel gewend van Game of Thrones? Ik denk het wel, waardoor deze scene dus niet zo indrukwekkend over kwam. Ben benieuwd waar Jon heen gaat, aangezien hij volgens dit screenshot naar het Noorden lijkt te gaan.

- Tower of Joy
Vorige week al mijn meest favoriete stuk van de aflevering: de flashbacks van Bran met behulp van Three-Eyed Raven . Deze kunnen niet lang genoeg duren. Voorheen was de verhaallijn rondom Bran wat saai en oninteressant naar mijn mening. Nu is deze het tegenovergestelde van saai en enorm interessant. Dit komt deels door de flashbacks, deels ook door Bran die een stuk minder kinderlijk is. Puberty is a hell of a drug. Casting van de jonge Ned Stark is erg goed gedaan. Heerlijk ook om zijn verhaallijn meer uitgediept te zien. Dat de makers er uiteindelijk voor kiezen om nog niet te verhullen wat er zich in de Tower of Joy plaatsvindt is wel een minpuntje. Daar op inhakend: deze theorie is leuk en interessant tegelijk.

- Mereen
Varys en Tyrion proberen er samen achter te komen wie de Sons of Harpy financiert. In mijn herinnering zien we Varys voor het eerst helemaal alleen in actie, zonder enige hulp of achtergrondspeler te zijn. Dat is genieten geblazen want Conleth Hill zet seizoenen lang al een, letterlijk, moddervette rol neer. Mereen zo onder 'leiding' van Tyrion en Varys bevalt me wel.

- Braavos (Arya)
Zagen we haar twee afleveringen terug nog kansloos zijn tijdens een 'stokken-gevecht', staat ze nu haar mannetje. Sommigen vinden dit te snel gaan, ik vind het wel prima zo. Liever dit dan dat dit over een paar afleveringen uitgerekt wordt. Ik wil namelijk een Arya in actie zien! Ook Arya begeeft zich (nog altijd) in mijn lijstje van favoriete personages.

- King's Landing
Omdat Cersei het order geeft aan Qyburn om The Little Birds te laten spioneren bij vijanden, weten we nu wie of wat nou precies die Little Birds zijn van (officieel) Varys. Leuk detail is dat een van de Birds een kind blijk te zijn van de, in vorige aflevering, vermoorde man door The Mountain.

Ja, ik mis een paar dingen. Onder meer Ramsay + Umber. Die wil ik volgende week verder behandelen, wanneer er vast een vervolg aan hun verhaal zal zijn gekomen in combinatie met Rickon Stark. Arm joch.

avatar van Jester
4,5
Ik moet wel zeggen dat de rol van Tyrion er niet interessanter op wordt sinds hij gevlucht is uit King's Landing. De scene aan tafel was saai, en nog overbodig ook. Verder vond ik dat het nog lang duurde voordat Arya blind leerde vechten met de stok: ik had gedacht dat ze meer had opgepikt van Syrio Forel. Het ging alleen in deze aflevering ineens erg snel.

avatar van J.Ch.
4,5
Aflevering 3 heeft weer een heel andere toon dan de vorige twee. Wat ik hierboven lees, klinkt alsof deze aflevering minder in de smaak valt. Dat snap ik an sich ook wel, zeker als je de afleveringen los bekijkt. Maar, zoals hierboven ook al opgemerkt, is het bijna ondoenlijk om spoilers te ontwijken (ik kijk één keer op dinsdag in plaats van op maandag en ik kan me al nauwelijks meer op internet vertonen). Ik vond het zelf eigenlijk wel prettig dat deze aflevering in een wat rustiger vaarwater is terecht gekomen. Na het uitzetten van de lijntjes in episode 1, en een aantal schokkende gebeurtenissen in episode 2, draait episode 3 om het vertellen van het verhaal. Niet zo opzienbarend, maar zeker nodig en mijns inziens ook zeker veelbelovend.

Jaime en Cersei vormen een front met Zombie Mountain en Qyburn (erg leuk om hem weer terug te zien, hij is een van mijn favoriete minor characters). Heel veel succes boeken ze nog niet, maar ik kijk er erg naar uit om te zien hoeveel schade die vier samen gaan aanrichten. In Meereen gebeurt eveneens weinig, maar ook hier hebben we een fijne groep personages bij elkaar, en ik ben erg benieuwd wat Varys, Tyrion, Missandei en Grey Worm gaan doen. Ook erg leuk om Varys eindelijk eens in actie te zien.

Qua R+L=J worden we de laatste twee afleveringen flink aan het lijntje gehouden, maar eigenlijk ben ik blij met elke flashback die we te zien krijgen. En hoewel we de Tower of Joy nog niet van binnen gezien hebben vond ik het een zeer geslaagde scène. De acteur is bijzonder goed gekozen (zowel qua uiterlijk als stem) en de choreografie is erg goed. Ik zei dat ik weer eens een goed gevecht wilde en ik werd op mijn wenken bediend.

Een van de meest bevredigende scènes tot nu toe: de executie van de verraders binnen de Night's Watch. Alliser sterft als een baas (ik krijg bijna bewondering voor hem), maar Olly herinnert ons er nog even aan hoezeer we hem haten. Je gaat je bijna schuldig voelen dat je zo blij kunt zijn met de dood van een kind. Maar hoe nu verder in het hoge noorden; wat gaat Jon doen?

Meest badass scène: Arya in actie. Erg mooi gemonteerd. Van mij had ze wel wat langer blind mogen blijven, maar ik denk dat het feit dat ze nu al weer kan zien betekent dat ze dit seizoen nog veel te doen krijgt. Anders hadden ze het wel uit kunnen stellen, toch?

Gemist: Petyr Baelish! Drie afleveringen verder, en de slimste man in Westeros (met Tyrion en Varys weg, en Tywin en Roose Bolton dood, is er weinig competitie meer) hebben we nog steeds niet gezien. Ook mis ik Sansa. De promo van volgende week belooft de terugkeer van beiden; dus dat is iets om me op te verheugen.

Grootste schok: Winterfell. Deze aflevering is relatief schok-arm, maar dit viel toch wel rauw op mijn dak. Ik werd oprecht boos dat de Umbers zich bij Ramsay aansluiten. Terwijl de Greatjon Robbs meest fervente aanhanger was! Ik vreesde sinds de promo van vorige week al dat Rickon op deze manier zijn rentree zou maken, desalniettemin schokte het me om het daadwerkelijk te zien. Maar de allergrootste schok was de dood van Shaggy Dog. Het gaat nooit goed met een Stark als de bijbehorende direwolf sterft. Dit doet onaangename herinneringen aan de Red Wedding (waar ik nog echt niet overheen ben!) terugkomen. Ik zou het liefst Rickon als King in the North zien, maar het lijkt er nu meer op dat hij straks ondersteboven aan een kruis hangt. Of misschien wordt hij de nieuwe Reek..?

Een weinig schokkende aflevering misschien, maar absoluut eentje die smaakt naar meer. Zo snel mogelijk graag.


avatar van BananenMan1982
Eindelijk twee Starks weer bij elkaar.
En die slotscene met Dany was echt awesome

avatar van Animosh
3,5
Ja, ze lopen elkaar zowaar eens niet mis! Fijne aflevering verder. Daenerys' verhaallijn heeft voor het eerst in tijden weer beweging, en dat haar machtsovername niet eindeloos wordt uitgerekt is een aangename verrassing. Ramsay wordt ook goed neergezet ... weinig subtiel, maar toch. Alleen King's Landing weet me nog niet echt te pakken. Al vind ik de preken (en manipulatie) van de High Sparrow wel boeiend.

lowieke
Ondanks dat ik, net als vrijwel iedereen, Ramsay haat vind ik hem wel steeds cooler worden in zijn evilness...

Toontje
Helemaal topaflevering.

Na een inkakmomentje vorige keer.

Die finale doet me er weer aan herinneren waarom ik Game of Thrones eigenlijk het mooiste vind wat ik heb gezien sinds Star Wars.

avatar van J.Ch.
4,5
Wat een fantastische aflevering deze week! Tot nu toe ben ik nog geen enkele keer teleurgesteld, maar deze keer was het bijzonder goed. Een aantal plotlijnen worden even aan de kant gezet; maar toch blijft er een mooie, volle aflevering over.

Het thema van deze aflevering is mijns inziens 'hereniging'. De eerste scène geeft daarvan meteen het beste voorbeeld. Jon en Sansa waren nooit bijzonder gek op elkaar - van alle Starks waren dit waarschijnlijk de twee die elkaar het minst misten - maar hun hereniging heeft een enorme emotionele ondertoon. Dit wordt nog eens versterkt door het prachtige Stark-thema. Het blijft niet bij knuffels, gelukkig, er worden plannen gemaakt. Het doet mij enorme deugd dat het Sansa is die het voortouw neemt. Waar Jon degene is die door zijn recente ervaringen gebroken lijkt, heeft Sansa eindelijk haar kracht gevonden. Ik ben zo benieuwd waartoe deze twee samen in staat zijn...

En eindelijk, eindelijk, mijn wens is vervuld! Littlefinger is terug! En hoe... Met zijn gebruikelijke slinkse manipulatie, wat heb ik dat gemist. Een korte scène, maar veelbelovend! Ik ben ook heel erg benieuwd naar hoe het weerzien van Littlefinger en Sansa uitpakt.

Mereen vond ik erg goed gedaan deze aflevering. Weinig geweld, maar veel onderhuidse spanning. Er broeit van alles. Tyrion doet zijn best, maar dat Missandei en Grey Worm niet volledig achter hem staan, is mijns inziens een teken aan de wand.

In Vaes Dothrak gebeurt ook van alles. De aflevering eindigt met een fijn epische scène, die ik fantastisch had gevonden als ik wat meer fan van Daenerys was geweest. Ik zou haar echter maar al te graag opofferen om wat dode Starks terug te krijgen (of de dood van Rickon Stark te voorkomen), dus ik weet niet of ik wel zo blij ben dat zij nu een enorm leger Dothraki heeft. Maar los van dat, het was een mooie scène.

Gemist: Rickon Stark! Ik vrees met grote vreze, des te meer nu de bescherming van Osha is weggevallen. Het was ook te mooi om waar te zijn, dat ze erin zou slagen om hem van Ramsay te redden zoals ze hem ooit van Theon redde.

Meest teleurstellende scène: wel, teleurgesteld is een groot woord; in deze aflevering zijn er geen echte zwakke scènes, maar ik had meer verwacht van de scènes in King's Landing. Jaime en Cersei blijven gelukkig een front, en ze zijn ook wel bezig, maar het is nog niet héél spannend. Ik wacht nog op het moment uit de trailer dat Cersei de epische woorden 'I choose violence' spreekt.

Lichtelijk verontrustend: het gedrag van Daario tegenover Jorah Mormont. Speelt hier misschien meer dan jaloezie? Ik ken theorieën dat Daario deel uitmaakt van de Sons of the Harpy, en vlak voor de beide mannen Vaes Dothrak binnengingen en Jorah zich omdraaide, vreesde ik voor een kort moment dat Daario hem neer zou steken. Dat is weliswaar niet gebeurd, maar ik ben nog niet gerustgesteld voor de toekomst.

Meest hoopgevende scène: de al genoemde hereniging aan het begin van de aflevering. Een wijs man zei ooit: 'The lone wolf dies, but the pack survives'. Laat dit alsjeblieft het begin zijn van het hergroeperen van de roedel, en het eind van het sterven van de lone wolves. En o ja, Sansa is awesome.

Grootste schok: moeilijk deze keer! Hoewel een sterke aflevering, is het niet eentje met veel schokkende momenten. Dan ga ik toch maar voor de moord op Osha. Niet heel onverwacht, maar toch erg pijnlijk. Met dat mes bijna binnen handbereik was er toch nog even hoop voor Rickon. Dat Game of Thrones die hoop in de grond boort is nauwelijks schokkend te noemen, maar toch.

Volgende week graag: meer Castle Black, meer Winterfell, meer van alles dat Noordelijk is. Ik kijk enorm uit naar de Battle of the Bastards.

avatar van tbouwh
4,0
Duidelijk wel de beste aflevering tot nu toe van seizoen 4, met een sterke Dany, een al even sterke Ramsay en een fijne hereniging (Jon/Sansa).
Echt verrassen wil seizoen 6 nog niet maar het gaat wel de goede kant op.

avatar van J.Ch.
4,5
HODOR!

Dit was een rustige, redelijk interessante aflevering totdat HODOR! Goeie mensen, dit was de grootste schok tot nu toe. Het verandert de hele aflevering. Maar voordat ik erop terugkom, zal ik proberen me nog iets van de rest te herinneren.

Wat me bij de opening titles al opviel: geen Jaime en Cersei. Ik hoop dat dit betekent dat ze iets fantastisch aan het beramen zijn samen.

Over beramen gesproken: Tyrion heeft ook zo z'n ideeën. Ik weet niet zo goed wat ik daarvan moet vinden. Maar die nieuwe Red Priestess mag ik niet. En het is heel ongemakkelijk, bijna verontrustend, om Varys zo te zien.

Interessantste scène: Sansa en Littlefinger. Eindelijk zijn ze dan aan elkaar gewaagd. Sansa lijkt zelfs even de overhand te hebben. En wacht... Is dat oprechte emotie bij Petyr Baelish? Het lijkt er verdacht op! Ik ben erg benieuwd hoe dit verder gaat, of Littlefinger Sansa weer in zijn macht krijgt, of misschien dit keer juist andersom? Sowieso vind ik Sansa sterk deze aflevering. Jon mag dan degene zijn die het leger moet leiden, ik denk dat het Sansa is die de echte leider van de rebellen wordt. Eindelijk.

Onverwachte scène: Daenerys en Jorah. Zo sentimenteel zien we het niet vaak in Game of Thrones, maar het is best wel eens prettig om te zien dat the Mother of Dragons, Breaker of Chains blablabla net zo goed emoties heeft. En ik heb een zwak voor Jorah Mormont.

Eigenlijk niet zo heel boeiend: the Iron Islands. Ik was blij dat Theon zich aan zijn woord hield en inderdaad zijn zuster steunde, maar de rest van de verhaallijn doet me niet zo veel. Ik zou het hilarisch hebben gevonden als Euron na zijn 'doop' dood was gebleven. Helaas.

Maar dan, de schok, waardoor de rest van de aflevering verbleekt... Bran had al verontrustende visioenen deze aflevering, maar dat de dingen zo zouden escaleren had ik niet aan zien komen. Toen Summer ten onder ging had ik al zoiets van 'wacht, nee, dit kunnen ze niet doen...' Maar dat konden ze wel, en nog meer. De spannendste scène van dit seizoen mondt uit in de meest tragische scène dit seizoen. Stark-thema op de achtergrond en je kunt me opdweilen. Briljant, dat moet ik toegeven, hoe heden en verleden vervlochten worden. Ik had geen idee dat Hodor me zo aan het hart ging, maar eigenlijk was hij de enige echte good guy in de hele show. De onschuld is gestorven.

Volgende week:... tja. Eerst eens even van deze schok bekomen.

avatar van Animosh
3,5
J.Ch. schreef:
Maar die nieuwe Red Priestess mag ik niet. En het is heel ongemakkelijk, bijna verontrustend, om Varys zo te zien.

In de echte wereld heb ik niets met religie maar de godsdienst in Game of Thrones vind ik juist wel intrigerend: mysterieus, enigmatisch, en op werkelijke, zij het vaak onvolledige, inzichten gebouwd. En Varys zo angstig en onzeker zien vond ik juist boeiend. Normaal zit hij in de (machts)positie van kennis, waarmee hij anderen slim weet te manipuleren, maar nu waren de rollen omgedraaid.

Eigenlijk niet zo heel boeiend: the Iron Islands.

Nee, voorlopig maakt Euron op mij ook nog niet zo'n indruk. Hij komt een beetje over als de zoveelste narcistische blaaskaak met psychopathische trekjes in de show. Maar misschien komt de diepgang later.

Het verbaast me trouwens dat mensen zo geraakt worden door de dood van Hodor. Het was een sterke scène hoor, en zijn verhaal is zeer tragisch, maar voor mijn gevoel was Hodor een nogal inhoudsloos randpersonage dat vooral diende om Bran van A naar B te vervoeren, en als comic relief.

Fijne recensie verder. Leuk dat je daar iedere week de tijd voor neemt!

avatar van J.Ch.
4,5
Ik vind het ook leuk om er elke week de tijd voor te nemen, haha...

En wat de dood van Hodor betreft: ik had zelf ook niet gedacht dat het me zo zou raken. Hij is nooit mijn favoriete personage geweest; desalniettemin was de schok groot. Hij was zo'n grote, vertrouwde verschijning, iemand waar je nauwelijks aandacht aan besteedt omdat hij er altijd is, altijd gehoorzaam, altijd op de achtergrond. De schok is ook deels een soort van schuldgevoel. Hodor hebben we altijd maar voor kennisgeving aangenomen, een beetje uitgelachen zelfs; nu pas zien we hoe hij zo geworden is - en dan gaat hij dood. Een van de weinige puur heroïsche sterfscènes in de hele serie.

avatar van Animosh
3,5
Nu nog Cleganebowl en R+L=J, en seizoen 6 is officieel het seizoen van de fan theories, haha.

Afgaande op de reacties van anderen ben ik trouwens de enige die fan is van de High Sparrow. Erg leuk hoe hij iedereen steeds een stap voor is. Al verwacht ik dat het overlopen van Margaery een act is.

avatar van LarryMasterRace
5,0
Had altijd al mijn vermoedens dat Benjen Stark nog in leven was. Had alleen nooit verwacht dat hij een deel in Bran zijn verhaallijn ging spelen.

avatar van J.Ch.
4,5
Wel, dit was iets anders dan vorige week.

Wat me bij de opening titles al opviel: een heleboel ontbrekende namen. Deze afleveringen richt zich op een stuk minder verhaallijnen dan normaal. Het meest gemist: Sansa en Jon, maar bovenal Ramsay. Het maakt me zenuwachtig om niet te zien wat hij aan het uitspoken is. Hij is net als een wesp in je slaapkamer: je had liever dat hij er nooit was geweest, maar als hij er toch moet zijn wil je liever zien waar hij uithangt.

Waar de bekende personages wegblijven, krijgen we ineens een heleboel oude bekenden terug. Och kijk, ik haat de Freys nog steeds. We worden herinnerd aan het bestaan van Blackfish Tully (de coolste afwezige persoon voor de afgelopen twee seizoenen) en the Brotherhood without Banners (waar ik, ondanks hun lange afwezigheid, nog steeds fan van ben). De grootste schok van deze aflevering was echter een blijde verrassing: Benjen Stark is alive! Ik wist het wel.

Onverwacht plezierig: een stukje Brits kostuumdrama in het (enorm grote!) huis van Sam, waar hij met zijn werkelijk afschuwelijke vader herenigd wordt. Het is geen vuurwerk, maar uit dramatisch oogpunt toch erg leuk om te zien.

Guilty pleasure: Jaime en Cersei. Ik ben nog niet zo heel blij met Tommens bekering. Tommen is een lieve jongen, maar het ontbreekt hem aan enige ruggengraat. In Margaery's bekering heb ik weinig vertrouwen, en ik ben er vrij zeker van dat Tommen nu een speelbal wordt tussen zijn vrouw en de Lannisters enerzijds, en The Faith anderzijds. Jaime en Cersei hebben echter een geweldige chemie, en hoewel hun relatie theoretisch afkeurenswaardig is, ben ik toch altijd blij om hun samen te zien.

Lichtelijk verontrustend: Arya. Ik had al zo het gevoel dat ze haar training niet zou kunnen voltooien. Arya blijft een Stark, ze kan nooit een no one worden. Fijn dat ze daar nu zelf ook achter is, maar wat voor gevolgen zal het hebben?

Niet zo blij mee: Daenerys. Ik mag haar gewoon niet zo, en ik vind het ook hypocriet dat zij, als fervent tegenstander van de slavernij, in zee gaat met de Dothraki (bijna letterlijk), bij wie alleen het recht van de sterkste telt. Ik wil haar niet in Westeros hebben, laat haar maar in Essos tegen de slavernij vechten met een leger bevrijde slaven. Sowieso heb ik minder geduld met Daenerys nu Jorah weg is, en ook Missandei en Grey Worm niet meer in de buurt zijn.

Kort, maar indrukwekkend: Brans visioenen. Ik hoop dat we die in uitgebreider vorm terug gaan zien. Trouwens, ik vind dat de arme Meera ook wel wat meer credits verdient.

Voor volgende week: meer Winterfell graag. En laat iemand alsjeblieft de Freys in de pan hakken.

avatar van Animosh
3,5
J.Ch. schreef:
en ik vind het ook hypocriet dat zij, als fervent tegenstander van de slavernij, in zee gaat met de Dothraki (bijna letterlijk), bij wie alleen het recht van de sterkste telt.

En kennelijk bereid is om Essos aan haar lot over te laten zodat ze "kan nemen wat van haar is" (de Iron Throne). Die speech over het "breken" van het wiel van machtige families lijkt nu heel ver weg... Geen wonder dat de theorie dat Daenerys zich tot een antagonist zal ontwikkelen populairder wordt.

4,0
Ben zeer tevreden dat het verhaal vooruit gaat en dat alle pionnen in stelling worden gezet.
- Dany die eindelijk beslist om naar Westeros te vertrekken (maar mijn interesse beperkt zich momenteel enkel nog tot de draken). De schepen zullen dan wel komen van de Greyjoys.
- Tyrells onder leiding van Tarly,
- Martells die een ongeleid projectiel zullen zijn,
- Jaime als leider van Lannisters,
- The north+ wildlings (na gevecht met Boltons) + Tullys+ brotherhood

+ brann met full power

= ready for the song of ice and fire

avatar van J.Ch.
4,5


Nee, ik zat zelf ook al in die richting te denken. Ik zou daar zelf wel een voorstander van zijn, eigenlijk. Interessante link, trouwens.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:48 uur

geplaatst: vandaag om 22:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.