• 10.510 nieuwsartikelen
 • 161.608 films
 • 10.090 series
 • 29.638 seizoenen
 • 612.988 acteurs
 • 192.839 gebruikers
 • 8.960.868 stemmen
Avatar
 
banner banner

Game of Thrones - Seizoen 1 (2011)

4,32 788 stemmen

Show titel: Game of Thrones

IMDb beoordeling: 9,2 (2.259.029)

Afleveringen: 10

Speelduur: 10 uur

Ontwikkeld door: David Benioff en D.B. Weiss

Met: Sean Bean, Lena Headey en Emilia Clarke

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: zondag 17 april 2011

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • HBO Max Bekijk seizoen 1 via HBO Max
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Game of Thrones

Geïnspireerd op de sage van de succesvolle fantasieboeken Een Lied van IJs en Vuur van George R.R. Martin, speelt deze HBO dramaserie zich af in een fantasiewereld waar zomers jaren kunnen duren en winters zelfs een heel leven lang. Dwars door de intrigerende aarden van het zuiden, de wilde gronden van het oosten, het bevroren noorden en tot aan de oude Muur die het rijk beschermt tegen het mysterieuze obscure van hierboven, vechten de machtige families van de Zeven Koninkrijken om de Troon van Westeros te veroveren.

Afleveringen Seizoen 1 (2011)

 1. 1. Winter Is Coming

  17 april 2011 (1 uur)

  Als een deserteur van de Nachtwacht vlak buiten Winterfell wordt gevonden en stelt dat hij ten noorden van de Muur de "White Walkers" heeft gezien, moet Lord Eddard "Ned" Stark snel een beslissing nemen. Eenmaal thuis hoort Ned van zijn vrouw Catelyn dat zijn mentor, Jon Arryn, gedood is in de hoofdstad Koningslanding en dat Koning Robert op weg is naar het noorden om hem Jon Arryn's plaats als de "Hand van de Koning" aan te bieden. Aan de andere kant van de Nauwe Zee hoopt Viserys Targaryen de troon terug te winnen door zijn knappe zusje Daenerys uit te huwelijken aan Khal Drogo, leider van de nomadische Dothraki krijgers.

 2. 2. The Kingsroad

  24 april 2011 (1 uur)

  Nadat Ned het aanbod om de "Hand van de Koning" te worden heeft geaccepteerd, vertrekt hij uit Winterfell met zijn dochters Sansa en Arya, daarbij Catelyn achterlatend. Jon Sneeuw trekt noordwaarts om zich aan te sluiten bij de Broederschap van de Nachtwacht. Tyrion besluit om niet met zijn familie terug te keren naar het zuiden, maar Jon te vergezellen op weg naar de Muur. Viserys verheugt zich al op het heroveren van de troon, terwijl Daenerys leert hoe ze het haar nieuwe echtgenoot Drogo, naar de zin kan maken.

 3. 3. Lord Snow

  1 mei 2011 (1 uur)

  Bij aankomst in Koningslanding schrikt Ned van alle intriges binnen het Koninkrijk. Jon Sneeuw maakt indruk op Tyrion ten koste van de andere rekruten. Catelyn vermoedt dat de Lannisters meer weten van Bran's val en vertrekt stiekem naar Koningslanding, waar ze Petyr Baelish, een sluwe, oude bondgenoot en bordeelhouder, tegenkomt. Cersei en Jaime peinzen over het herstel van Bran, terwijl Arya leert zwaardvechten. Op weg naar Vaes Dothrak lopen de spanningen tussen Daenerys en Viserys hoog op.

 4. 4. Cripples, Bastards, and Broken Things

  8 mei 2011 (1 uur)

  Ned bestudeert een boek voor zijn zoektocht naar aanwijzingen over de dood van Jon Arryn, en vindt één van King Robert's bastaardzonen. Robert en zijn gasten wonen een toernooi bij ter ere van Ned. In Castle Black neemt Jon maatregelen om Sam te beschermen tegen verdere pesterijen, en in Vaes Dothrak heeft Viserys een conflict met Daenerys. Sansa droomt over een toekomst als koningin, terwijl Arya zich een heel andere toekomst voorstelt. Catelyn verzamelt de bondgenoten van haar man om een statement te maken, terwijl Tyrion op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats is.

 5. 5. The Wolf and the Lion

  15 mei 2011 (1 uur)

  Verbolgen over het bondgenootschap van Daenerys met de Dothraki's, neemt Robert een besluit dat zijn relatie met Ned schaadt. Catelyn wordt geholpen door haar gevangene, Tyrion, maar krijgt een koele ontvangst in de Eyrie van haar zus Lysa, de weduwe van Jon Arryn. Sansa is gecharmeerd van de knappe Ser Loras Tyrell, a.k.a. the Knight of Flowers. Arya hoort bij toeval over een samenzwering tegen haar vader.

 6. 6. A Golden Crown

  22 mei 2011 (1 uur)

  Terug in zijn functie als de Hand van de Koning, neemt Ned de honneurs waar terwijl Robert op jacht is. Ned neemt een besluit dat grote gevolgen kan hebben binnen de Zeven Koninkrijken. In de Eyrie bekent Tyrion zijn "misdaden", ook eist hij van Lysa een proces door middel van een gevecht. Joffrey maakt zijn excuses aan Sansa, en Viserys ontvangt zijn laatste betaling van Drogo voor Daenerys.

 7. 7. You Win or You Die

  29 mei 2011 (1 uur)

  Als hij uitlegt dat de toekomst van de Lannisters op het spel staat, drukt Tywin zijn zoon Jaime vlak voor de strijd op het hart dat hij "de man moet zijn die hij voorbestemd was te zijn". Ned confronteert Cersei met de geheimen die Jon Arryn het leven kostten. Met het lot van de vermiste Benjen in zijn gedachten legt Jon Sneeuw zijn geloften voor de Nachtwacht af, maar niet met de missie die hij zo graag wilde. Nadat Ser Jorah Daenerys redt van de dood, leidt een woedende Drogo de Dothraki naar onbekend grondgebied. Ondanks zijn verwondingen spant Robert zich in voor een soepele opvolging in Koningslanding.

 8. 8. The Pointy End

  5 juni 2011 (1 uur)

  Na de gevangenneming van Ned moeten Syrio en Arya het opnemen tegen wachters van de Lannisters, terwijl Cersei Sansa manipuleert voor haar eigen gewin. Robb verzamelt de noordelijke bondgenoten van zijn vader en trekt zuidwaarts voor de strijd met Tywin Lannister. Tyrion vormt een ongemakkelijke alliantie met de bergstammen en herenigt zich met zijn vader. Jon haalt uit naar Ser Alliser Thorne en vecht met een mysterieuze vijand van achter de Muur. Daenerys zal moeten accepteren dat het heroveren van Westeros niet zonder wreedheden zal verlopen als de Dothraki een vreedzaam dorpje aanvallen.

 9. 9. Baelor

  12 juni 2011 (1 uur)

  Als Sansa's leven in gevaar is, neemt Ned een fatale beslissing. Catelyn sluit een smakeloze deal met de gluiperige Walder Frey. Tyrion krijgt een minnares en wordt door zijn vader gedwongen aan de frontlinie te vechten. Robb behaalt zijn eerste grote overwinning en maakt een kostbare gevangene. Jon wordt beloond voor zijn moed en ontdekt een duister geheim over Maester Aemon. Terwijl Drogo's verwonding ontsteekt, vestigt Daenerys haar hoop op de tot slaaf gemaakte heks Mirri Maz Duur.

 10. 10. Fire and Blood

  19 juni 2011 (1 uur)

  Terwijl tragisch nieuws zich verspreidt binnen de Zeven Koninkrijken verhoort Catelyn Jaime over de val van haar zoon, en verandert het lot van Robb voor eeuwig. Na een verrassende beslissing van zijn vader trekt Tyrion naar het zuiden. Arya verandert van identiteit in een poging om Koningslanding te ontvluchten, en Joffrey terroriseert Sansa. Bij de Muur wordt Jon gedwongen een keuze te maken tussen de Nachtwacht en zijn familie. Aan de overkant van de Nauwe Zee betaalt Daenerys een hoge prijs voor haar liefde, maar gloort er ook hoop aan de horizon.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van woeler82

woeler82

 • 369 berichten
 • 657 stemmen

De meest verslavende serie die ik ooit gezien heb, het is een serie waar veel gebeurd, actie , avontuur

spanning ,intriges en bedrog .

In elk deel van ongeveer 50 minuten van de serie gebeurd best wel veel .

In deel 1 niet zo erg, maar dat bouw wel de spanning op.

Vooral de draken zijn imposant , in begin niet maar later wel

Ik moet nog deel 8 kijken die ik morgen pas krijg.

Ongeacht de uitslag van deel 8 heb ik alle delen binnen 10 dagen gekeken , elke keer meer.

Over 3 jaar zal ik met veel plezier alle delen bekijken, met een woord uitmuntend


avatar van Sweenie.

Sweenie.

 • 67 berichten
 • 162 stemmen

Het is even doorkomen met de 1e afleveringen omdat je even de personages moet leren kennen. Maar als je dit opgegeven moment kent en je zit in het verhaal blijf je maar kijken en wil je weten hoe het afloopt mijn advies aanrader


avatar van zoutzak

zoutzak

 • 921 berichten
 • 6123 stemmen

Leuke settings weliswaar maar wat een langdradige soap is dit zeg, geen doorkomen aan. Kennelijk ben ik een van de weinigen die niet te spreken is over het acteerwerk.


avatar van hatebreeder

hatebreeder

 • 901 berichten
 • 707 stemmen

Ook ik vind dit een zwaar overgewaardeerde serie. En inderdaad het acteerwerk is niet heel bijzonder vind ik.


avatar van Phantasm

Phantasm

 • 6626 berichten
 • 6553 stemmen

Het begin vond ik wel wat traag, maar daarna wordt het toch steeds beter.


avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

 • 1527 berichten
 • 1827 stemmen

Het heeft lang geduurd voordat ik deze serie een kans gaf, omdat ik er meestal erg tegen opzie om met de nieuwste rage mee te doen. En het is ook leuker om de hele serie achter elkaar te kunnen bekijken zonder te hoeven wachten tot een nieuw seizoen of nieuwe aflevering uitkomt. Game of Thrones is een serie die de kijker helemaal wegvoert en onderdompelt in een andere, fantasierijke wereld. De kwaliteit van deze serie is op het niveau van een Hollywood film, met mooie beelden, sterk acteerwerk en sfeervolle muziek. Zowat elk personage is goed vertolkt, met voorop Sean Bean (die een gelijkaardige rol neerzet als toen hij Boromir speelde in Lord of the Rings) als Eddard Stark en de dwerg Peter Dinklage als Tyrion Lannister. Er wordt behoorlijk wat onverbloemde geweld en seks getoond, waardoor je het gevoel krijgt dat deze serie voor de volwassenen bestemd is. Emilia Clarke laat zich bijvoorbeeld regelmatig van haar mooiste kant zien. Hierdoor krijg je minder het gevoel naar een aftreksel van LOTR of The Hobbit te kijken, maar eerder naar iets in het genre van The King (2019). De grauwe en harde realiteit van de middeleeuwse periode wordt goed neergezet.

karaflax schreef:

De eerste scene vond ik niets aan. Ik was dan ook bang voor veel fantasie. Dit bleek gelukkig mee te vallen.

De openingsscene van de eerste aflevering doet inderdaad even vermoeden dat men op het genre horror-fantasy gaat inzetten, maar we krijgen al gauw te maken met familievetes, politieke intriges en verraad. En ook nogal veel dialogen, maar toch net genoeg afwisseling met plot- en karakterontwikkeling, en af en toe wat actie. Als ik een verzuchting heb dan is het wel deze, er wordt teveel gepraat en er is te weinig actie. Maar gelukkig eindigt elke aflevering met een leuke twist of cliffhanger, waardoor je als kijker toch geëngageerd blijft en wilt weten wat er nog meer gaat gebeuren.


avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

 • 7503 berichten
 • 934 stemmen

WINTER IS COMING!

Prachtig eerste seizoen van deze magische serie. Ik ben blij dat ik de boeken heb gelezen, want veel mensen om mij heen werden "gek" van al die verschillende namen en families. Mijn tip is daarom ook om eerst het boek te lezen. Ik heb van het begin tot het einde genoten en was geboeid door de fijne acteerprestaties in dit eerste seizoen. Het verhaal is geschiedenisrijk en de muziek van Ramin Djawadi maakt dat alles nog meer tot leven komt. Kortom, een mooie start en dit smaakt (net als het boek) naar meer...


“The man who passes the sentence should swing the sword”

Bezig, met een herziening van ‘Game of Thrones’ in opmars naar de (hoogstwaarschijnlijk) binnenkort verschijnende ‘House of the Dragon’.

Het 1e seizoen van GoT, is meteen een ijzersterke. Het is het enige seizoen met een hoofdpersonage en zodoende ook voornamelijk een wat meer lineair verhaal. Daarom, vind ik het 1e seizoen van GoT zó sterk. Het budget, is hier nog wat lager. Daardoor, voelen sommige settings nog al ‘soap-achtig’ aan. Vooral alles binnen in Westeros lijkt soms op een ‘As The World Turns’ setting. Alleen al die intriges en mysteries, komen voornamelijk in het 1e seizoen aanbod.

Het 1e seizoen, focust verder ook voornamelijk op het ontrafelen van een complot op Jon Arryn. Dit seizoen, heeft meer dialoog dan actie ten opzichte van de latere seizoenen, maar dit seizoen onderscheid zich in stijl wel het meest van de andere. De 1e aflevering, samen met de openingsscène is legendarisch. Daarna, zijn de 4 afleveringen wat traag, maar vanaf ‘The Wolf and the Lion’ gaat het qua spanning alleen maar omhoog t/m de laatste aflevering. Ik weet nog goed, toen ik aflevering 9 ‘Baelor’ voor het eerst zag, en dan doel ik met name op de onthoofding van Ned Stark Dat dit een hele bijzondere rit ging worden.

Ned Stark, is altijd mijn favoriete personage geweest door de serie heen, die overigens sterk is neergezet door Sean Bean. Ook, Mark Addy als Robert Baratheon is erg sterk. Verder, moeten de meeste personages nog een ontwikkeling door maken en worden later een stuk beter en memorabeler, zoals Tyrion en Jon Snow.

Deze serie, wordt ook vaak geprezen voor het acteerwerk. Dat is iets waar ik me niet helemaal in kan vinden. In het 1e seizoen, is het vooral Sean Bean, Mark Addy en Lena Headey, die daarin de toon zetten. De rest is helemaal niet zo ontzettend sterk of misschien beter verwoord: ze vallen niet persé op. Begrijp me niet verkeerd, het is ook verre van ondermaats. Het is in feiten gewoon allemaal goed. Alleen, springen series als Peaky Blinders met het acteerwerk er bovenuit, dat vind ik bij GoT niet het geval. Daar springt het verhaal er enorm boven uit. Dit geldt wel nog voor seizoen 1.

Verder, alle dialogen tussen Littlefinger en Varys, in de Throne Room. Is misschien wel het beste wat GoT te bieden heeft.


avatar van Left4Dead

Left4Dead

 • 3241 berichten
 • 3691 stemmen

Tja, de series viermaal eerder aangegaan om toch elke keer weer te blijven steken in het derde of vierde seizoen. teveel van hetzelfde en een aantal oninteressante personages steeds weer als de usual suspect. Echter dit jaar mijzelf gedwongen op de reeks eens van a tot z uit te gaan zitten. Een aardige opdracht.

Waar S1 echt een prima seizoen is wordt deze opgevolgd door ook prima te noemen S2. Maar daarna wordt het voor mij allemaal toch wel matig, op enkele leuke actuer met leuke personages na. Hoe verder naar S8 toe, hoe moeilijker ik mijn hoofd er bij kon houden.

En dan is daar dan natuurlijk het zwaar bekritiseerd S8, en terecht. Maar ook S7 heeft een stuk minder te bieden. Beide seizoenen bevatten wentelingen die gewoon als een tang op een varken slaan. De schrijvers waren opgedroogd? En dat is gewoon jammer te noemen.

Wat heel goed begint steeds iets meer inboet om aan de laatste twee seizoenen te beginnen die duidelijk vermoeidheid tentoon stelt. Natuurlijk alle lof voor de setting gedurende alles seizoenen.

I


avatar van dave76

dave76

 • 16 berichten
 • 10 stemmen

Ik heb het niet vol weten te houden. Het was alsof ik voor de helft van de tijd naar een seksfilm aan het kijken was.


avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

 • 3047 berichten
 • 2233 stemmen

Winter is coming... en ik wacht nog steeds...

Een serie van naam en volgens sommigen het beste dat ze ooit gezien hebben. Nou, die kans kon ik dan ook niet laten liggen toen ik seizoen 1 tegen kwam op blu-ray bij de kringloop voor één euro. Dus, vorig weekend met grote interesse aanbegonnen om na de intro en vooral de eerste en tweede afleveringen hopeloos vast te lopen en me toch hardop af te vragen wat iedereen hier nu zo goed aan vind. Geduld werd me geadviseerd door mensen die de serie al gezien hadden en ik moest pas oordelen als ik alle 10 afleveringen gezien had wat ik dan ook volbracht, en laat ik vast verklappen dat er weliswaar een voldoende in zit maar dat deze serie buiten dat niet echt mijn ding is.

Aan het intro bij 'The Wall' in de sneeuw met de mysterieuze lijken en verschijning ligt het niet, dit heeft mijn aandacht, ziet er goed uit, is sfeervol en luguber, lekker! Er wordt daarna doorgeschakeld naar een andere deel van het rijk met als hoofdrolspelers de Baratheons, Starks en Lannisters en wat opvalt is het goede oog voor loacties, achtergronden, details en een behoorlijk cast. Kom maar met wat vuurwerk...iets dat vervolgens heel erg uitblijft. Oke, het rijk is groot, er zijn zoveel families, allemaal connecties, belangen en achterdocht, en bovenal loopt dit een groot aantal boeken en seizoenen en is er uiteraard een lange introductie nodig...een lange, maar niet een slaapverwekkende wat mijn betreft. Want in mijn beleving gebeurt er he-le-maal niets die eerste vier aflevering, ook wanneer 'the wall' weer in zicht komt. Het is vier uren overloos gelul, het is geneuzel wat ik zie, want echte intrigeres of gekonkel zie ik er in eerste instantie ook niet in. Gelukkig geeft een karakter als Tyrion, sterke rol van Dinklage, nog wat sjeu aan het geheel, maar verder...? Poeh...het is een overdaad aan namen, volken, streken en families zonder dat dit echt ergens heen leid en het voornaamste nog wel, buiten de smeuige Tyrion om, en Khaleesi om de verkeerde reden, vind ik de families, karakters en hun struggles gewoon niet interesant. Het zegt me geen sodemieter. Het wachten is op echte gebeurtenissen, een beetje spektakel en spanning, the wall en wat zich daar afspeelt met the white walkers, winter is coming hoor ik regelmatig... Probleem, het komt maar niet, en aflevering na aflevering sleept zich voorbij.

Maar vanaf aflevering 5 zit er gelukkig een bepaalde verbetering in en gebeurt er het nodige. De problemen tussen de families beginnen eindelijk het kookpunt te bereiken met bedrog, onrust en doden tot gevolg, toch zou het nog wel wat beter kunnen en gelukkig wordt de stijgende lijn doorgezet met bijvoorbeeld het duel rond Tyrion, de dood van koning Robert met alle verdachtmaking en staatsgreep tot gevolg, de Lannisters en de Stark's die elkaar naar de keel vliegen en de kostelijke gouden kroon die Viserys Targaryen krijgt van Khal Drogo. En het leger waar Robb Stark mee onderweg is. Het zijn de momenten dat ik het gevoel heb dat ik eindelijk ergens naar zit te kijken, veel te laat is het voor mijn gevoel wel want de intro van vier aflevering is echt te zot. Een nieuwe teleurstelling is dan weer dat het seizoen geen 'stand alone' is maar dat je kennelijk perse verder moet gaan met seizoen 2. De opzet die andere series hebben in de zin van dat een bepaalde cyclus wordt afgesloten heeft Game of Thrones seizoen 1 dan weer niet. In feite heb ik niets gezien, of alleen een intro van 10 uren, die weer verder gaat in seizoen 2. Zelfs een mooie knallende veldslag met een beetje afsluiting kon er niet af...ik kan mensen dan ook niet beter adviseren dan zeker te weten dat je een dergelijke tijdsbeeld met veel karakters interessant vind, mogelijk een liefhebber van de boekenreeks, en dat je de garantie hebt dat je wel verder moet met de volgende seizoenen.

Voor mij houdt het hier bijna wel zeker op, Game of Thrones is voor mij het manco van de meeste series in het kwadraat dat het me eigenlijk allemaal veel te lang duurt, veel te veel wordt uitgesmeerd en net zo goed in zes afleveringen verteld had kunnen worden, iets dat waar ik ook bijna iedere seizoen van Peaky Blinders op betrapt heb, en dan is er uiteraard nog het feit dat het seizoen helemaal geen afsluiting krijgt, handig als producent om je kijkers 'hooked' te houden maar bij mij wekt dat aversie op. Toch De is er wel degelijk kwaliteit, de cast is prima, de soundtrack goed, decors, locaties, Game of Thrones is overduidelijk een product waar met veel liefde en zorg aan gewerkt is en het zijn de verbeteringen gedurende de aflevering 6,7 en 8 die de serie garanderen van een voldoende en dat ik zelfs nadenk over een 3,5, maar over het geheel interesseert het mij onvoldoende en is het simpelweg niet my cup of tea.


avatar van Partyboooi

Partyboooi

 • 581 berichten
 • 1184 stemmen

Lovelyboy schreef:

Winter is coming... en ik wacht nog steeds...

Een serie van naam en volgens sommigen het beste dat ze ooit gezien hebben. Nou, die kans kon ik dan ook niet laten liggen toen ik seizoen 1 tegen kwam op blu-ray bij de kringloop voor één euro. Dus, vorig weekend met grote interesse aanbegonnen om na de intro en vooral de eerste en tweede afleveringen hopeloos vast te lopen en me toch hardop af te vragen wat iedereen hier nu zo goed aan vind. Geduld werd me geadviseerd door mensen die de serie al gezien hadden en ik moest pas oordelen als ik alle 10 afleveringen gezien had wat ik dan ook volbracht, en laat ik vast verklappen dat er weliswaar een voldoende in zit maar dat deze serie buiten dat niet echt mijn ding is.

Aan het intro bij 'The Wall' in de sneeuw met de mysterieuze lijken en verschijning ligt het niet, dit heeft mijn aandacht, ziet er goed uit, is sfeervol en luguber, lekker! Er wordt daarna doorgeschakeld naar een andere deel van het rijk met als hoofdrolspelers de Baratheons, Starks en Lannisters en wat opvalt is het goede oog voor loacties, achtergronden, details en een behoorlijk cast. Kom maar met wat vuurwerk...iets dat vervolgens heel erg uitblijft. Oke, het rijk is groot, er zijn zoveel families, allemaal connecties, belangen en achterdocht, en bovenal loopt dit een groot aantal boeken en seizoenen en is er uiteraard een lange introductie nodig...een lange, maar niet een slaapverwekkende wat mijn betreft. Want in mijn beleving gebeurt er he-le-maal niets die eerste vier aflevering, ook wanneer 'the wall' weer in zicht komt. Het is vier uren overloos gelul, het is geneuzel wat ik zie, want echte intrigeres of gekonkel zie ik er in eerste instantie ook niet in. Gelukkig geeft een karakter als Tyrion, sterke rol van Dinklage, nog wat sjeu aan het geheel, maar verder...? Poeh...het is een overdaad aan namen, volken, streken en families zonder dat dit echt ergens heen leid en het voornaamste nog wel, buiten de smeuige Tyrion om, en Khaleesi om de verkeerde reden, vind ik de families, karakters en hun struggles gewoon niet interesant. Het zegt me geen sodemieter. Het wachten is op echte gebeurtenissen, een beetje spektakel en spanning, the wall en wat zich daar afspeelt met the white walkers, winter is coming hoor ik regelmatig... Probleem, het komt maar niet, en aflevering na aflevering sleept zich voorbij.

Maar vanaf aflevering 5 zit er gelukkig een bepaalde verbetering in en gebeurt er het nodige. De problemen tussen de families beginnen eindelijk het kookpunt te bereiken met bedrog, onrust en doden tot gevolg, toch zou het nog wel wat beter kunnen en gelukkig wordt de stijgende lijn doorgezet met bijvoorbeeld het duel rond Tyrion, de dood van koning Robert met alle verdachtmaking en staatsgreep tot gevolg, de Lannisters en de Stark's die elkaar naar de keel vliegen en de kostelijke gouden kroon die Viserys Targaryen krijgt van Khal Drogo. En het leger waar Robb Stark mee onderweg is. Het zijn de momenten dat ik het gevoel heb dat ik eindelijk ergens naar zit te kijken, veel te laat is het voor mijn gevoel wel want de intro van vier aflevering is echt te zot. Een nieuwe teleurstelling is dan weer dat het seizoen geen 'stand alone' is maar dat je kennelijk perse verder moet gaan met seizoen 2. De opzet die andere series hebben in de zin van dat een bepaalde cyclus wordt afgesloten heeft Game of Thrones seizoen 1 dan weer niet. In feite heb ik niets gezien, of alleen een intro van 10 uren, die weer verder gaat in seizoen 2. Zelfs een mooie knallende veldslag met een beetje afsluiting kon er niet af...ik kan mensen dan ook niet beter adviseren dan zeker te weten dat je een dergelijke tijdsbeeld met veel karakters interessant vind, mogelijk een liefhebber van de boekenreeks, en dat je de garantie hebt dat je wel verder moet met de volgende seizoenen.

Voor mij houdt het hier bijna wel zeker op, Game of Thrones is voor mij het manco van de meeste series in het kwadraat dat het me eigenlijk allemaal veel te lang duurt, veel te veel wordt uitgesmeerd en net zo goed in zes afleveringen verteld had kunnen worden, iets dat waar ik ook bijna iedere seizoen van Peaky Blinders op betrapt heb, en dan is er uiteraard nog het feit dat het seizoen helemaal geen afsluiting krijgt, handig als producent om je kijkers 'hooked' te houden maar bij mij wekt dat aversie op. Toch De is er wel degelijk kwaliteit, de cast is prima, de soundtrack goed, decors, locaties, Game of Thrones is overduidelijk een product waar met veel liefde en zorg aan gewerkt is en het zijn de verbeteringen gedurende de aflevering 6,7 en 8 die de serie garanderen van een voldoende en dat ik zelfs nadenk over een 3,5, maar over het geheel interesseert het mij onvoldoende en is het simpelweg niet my cup of tea.

Feit dat je nu pas aan GOT bent begonnen zegt mij genoeg....inderdaad niet voor jou. Als je na 2 afleveringen niet "hooked" bent (om je eigen woorden te gebruiken..) dan stop aub met kijken


avatar van Partyboooi

Partyboooi

 • 581 berichten
 • 1184 stemmen

Vorige week voor de 4e (?) keer begonnen. Echt het beste wat er ooit gemaakt is! Zijn zoveel verhalen die door elkaar lopen dus je verveelt je nooit. Sterker nog, je moet goed opletten anders mis je iets. Geweldig geacteerd door bijna iedereen. Alles ziet er schitterend uit, van kleding tot landschappen. En feit dat er hoofdpersonages gewoon gedood worden blijft voor mij een punt dat GOT boven zo'n beetje alle andere series plaatst! Op naar seizoen 2!


avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

 • 3047 berichten
 • 2233 stemmen

Partyboooi schreef:

(quote)

Feit dat je nu pas aan GOT bent begonnen zegt mij genoeg....inderdaad niet voor jou. Als je na 2 afleveringen niet "hooked" bent (om je eigen woorden te gebruiken..) dan stop aub met kijken

Ik geef niet snel op moet je maar denken maar waarom zegt het je genoeg dat ik nu pas ben begonnen...?


avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

 • 3153 berichten
 • 3491 stemmen

Seizoen 1 zit er op. Ik vind dit tot nog toe een fantastische serie!

Een perfecte mix van avontuur, drama, geweld, fantasie en niet te preutse sexualiteit.

Op naar seizoen 2.

De beeld en geluidskwaliteit is trouwens prima op de Blu-ray. Iemand die ervaring heeft met het verschil tussen de Blu-ray en 4K UHD Blu-ray versie?


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.