• 9.219.105 stemmen

Game of Thrones - Seizoen 2 (2012)

Show titel: Game of Thrones

IMDb beoordeling: 9,2 (2.425.090)

Afleveringen: 10

Speelduur: 10 uur

Ontwikkeld door: David Benioff en D.B. Weiss

Met: Peter Dinklage, Lena Headey en Michelle Fairley

Datum van release: zondag 1 april 2012

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Game of Thrones

Geïnspireerd op de sage van de succesvolle fantasieboeken Een Lied van IJs en Vuur van George R.R. Martin, speelt deze HBO dramaserie zich af in een fantasiewereld waar zomers jaren kunnen duren en winters zelfs een heel leven lang. Dwars door de intrigerende aarden van het zuiden, de wilde gronden van het oosten, het bevroren noorden en tot aan de oude Muur die het rijk beschermt tegen het mysterieuze obscure van hierboven, vechten de machtige families van de Zeven Koninkrijken om de Troon van Westeros te veroveren.

Afleveringen Seizoen 2 (2012)

1. 1. The North Remembers

1 april 2012 (1 uur)

Aangezien Robb Stark en zijn noordelijke leger de oorlog voort zetten tegen de Lannisters, arriveert Tyrion in Koningslanding om raad te geven aan Joffrey en om de buitensporigheden van de jonge koning te temperen. Op het eiland Drakensteen, bedenkt Stannis Baratheon een invasie om de troon op te eisen van zijn overleden broer, in samenwerking met de vurige Melisandre, een vreemde priesteres van een nog vreemdere god. Aan de andere kant van de zee, trekken Daenerys, haar drie jonge draken, en de khalasar door de Rode Woestenij op zoek naar bondgenoten, of water. In het noorden heerst Bran over een versleten Winterfell, terwijl buiten De Muur Jon Snow en de Nachtwacht onderdak moet zoeken bij een sluwe Wildling.

2. 2. The Night Lands

8 april 2012 (1 uur)

In het kielzog van een bloedige zuivering in de hoofdstad, kastijdt Tyrion Cersei voor het vervreemden van de koning zijn onderdanen. Op de weg naar het noorden, deelt Arya een geheim met Gendry, een recruut van de Nachtwacht. Met slinkende voorraden keert een van Dany's verkenners terug met het nieuws van hun positie. Na negen jaar als Stark gevangene, herenigt Theon Greyjoy zich met zijn vader Balon, die het oude koninkrijk van de IJzeren Eilanden wil herstellen. Davos werft Salladhor Saan, een piraat, om de krachten te bundelen met Stannis en Melisandre voor een marine-invasie van Koningslanding.

3. 3. What Is Dead May Never Die

15 april 2012 (1 uur)

In de Rode Burcht bedenkt Tyrion drie allianties door de belofte van het huwelijk. Catelyn is in de Stormlanden om haar eigen verbond te smeden. Maar koning Renly, zijn nieuwe vrouw Margaery, en haar broer Loras Tyrell heb andere plannen. Op Winterfell probeert Luwin Brans dromen te ontcijferen.

4. 4. Garden of Bones

22 april 2012 (1 uur)

Joffrey straft Sansa voor Robb's overwinningen, en Tyrion haast zich de wreedheid van de koning te temperen. Catelyn smeekt Stannis en Renly om zich te verenigen tegen de Lannisters. Dany en haar khalasar komen toe bij de welvarende stad Qarth. Tyrion dwingt een familielid zijn ogen en oren te zijn. Arya en Gendry worden meegenomen naar Harrenhal, waar hun levens in de handen zijn van Ser Gregor Clegane. Stannis beveelt Davos om Melisandre binnen te smokkelen in een geheime baai.

5. 5. The Ghost of Harrenhal

29 april 2012 (1 uur)

De Baratheon rivaliteit eindigt en dit verplicht Catelyn om te vluchten en Heer Baelish om op te treden. In Koningslanding waarschuwt Tyrions bron hem over Joffrey's verdedigingsplan - en een mysterieus geheim wapen. Theon zeilt naar de Steenachtige Kust om te bewijzen dat hij waardig is. In Harrenhal ontvangt Arya een belofte van Jaqen H'ghar, een van de gevangenen die ze gered heeft van de Gouden Mantels. De Nachtwacht komt samen bij de Vuist van de Eerste Mensen, een oud ringfort waar ze hopen de Wildingen opmars te stoppen.

6. 6. The Old Gods and the New

6 mei 2012 (1 uur)

Theon vervult zijn meesterplan. In Koningslanding sturen de Lannisters Myrcella weg om te trouwen. Arya komt oog in oog te staan met een verrassende bezoeker. Dany zweert te nemen wat van haar is. Robb en Catelyn ontvangen cruciaal nieuws. Qhorin geeft Jon een kans om zich te bewijzen.

7. 7. A Man Without Honor

13 mei 2012 (1 uur)

Jamie ontmoet een ver familielid. Daenerys ontvangt een uitnodiging voor het Huis van de Onsterfelijken. Theon leidt een opsporingsteam. Jon verliest zijn weg in de woestenij. Cersei adviseert Sansa.

8. 8. The Prince of Winterfell

20 mei 2012 (1 uur)

Theon krijgt een bezoeker. Arya vraagt haar derde en laatste dood van Jaqen. Terwijl Stannis leger zijn bestemming nadert, wordt Davos een beloning uitgeloofd. Verraad overkomt Robb.

9. 9. Blackwater

27 mei 2012 (1 uur)

Tyrion en de Lannisters vechten voor hun leven als de vloot van Stannis Koningslanding aanvalt.

10. 10. Valar Morghulis

3 juni 2012 (1 uur)

Tyrion ontwaakt in een gewijzigde situatie. Koning Joffrey deelt beloningen uit aan zijn onderdanen. Theon beweegt zijn mannen tot actie, Luwin biedt een aantal laatste adviezen. Brienne snoert Jaime de mond. Arya ontvangt een geschenk van Jaqen. Dany gaat naar een vreemde plaats. Jon bewijst zich voor Qhorin.

avatar van joolstein

joolstein

De aankleding is nog steeds erg mooi. Kosten noch moeite zijn gespaard om een fictieve middeleeuwse wereld te creëren. Zoals ik al aangaf in seizoen één zijn dit boeken van George RR Martin. Deze ben ik dan ook gaan lezen. De boeken zijn erg sterk! Met bijna altijd veel plot twisten en verrassingen. En dat is dus net de manco bij dit seizoen! De belangrijkste verrassing wordt bij aflevering 6 al onthuld. Dit was voor mij zo' n domper dat dit seizoen voor mij niet meer dan drie sterren verdiend!

avatar van Chilli

Chilli

Over welke belangrijkste verrassing heb je het dan?

avatar van The Oceanic Six

Ik vond seizoen 1 net wat pakkender, maar seizoen 2 is ook wel de moeite waard geworden. Het plot is voor mijn gevoel wat grootschaliger, er lijkt veel meer budget voor zowel de aankleding als de grootschalige actie te zijn en nog altijd weten de verhaallijnen wel te boeien. En het soms erg wrede tintje wat aan de serie hangt doet het bij mij goed, dan voeren ze toch weer iets uit wat in een andere serie met een sisser zou zijn afgelopen. Toch mis ik een klik met de serie waardoor ik 'm bovengemiddeld goed wil noemen na het bekijken van de eerste twee seizoenen. De reden van het waanzinnige gehype van de laatste jaren heb ik nog niet helemaal kunnen ontdekken.

avatar van Decec

Decec

Goede spannend serie

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Beviel me wat beter dan het eerste seizoen, hoewel ik de eerste drie afleveringen wederom wat aan de trage kant vond. Wat dat betreft slaagt Game of Thrones er tot dusver nog niet in om écht binnen te komen bij mij. Ik moet wel zeggen dat ik vanaf aflevering 4 telkens heel erg uitkeek naar de volgende. Met name de steeds dichterbij komende strijd om King's Landing houdt de boel interessant en de daadwerkelijke slag mag er dan ook zeker wezen. Acteerwerk is nog steeds in orde (met name Peter Dinklage blijft leuk; al helemaal de interactie tussen Tyrion en de achterbakse Joffrey) en de wereld begint ook steeds meer vorm aan te nemen. De laatste aflevering kent een fantastische cliffhanger. Het derde seizoen bewaar ik even tot na mijn buitenlandstage, maar ik ben toch wel weer benieuwd geworden...

avatar van brawljeff

brawljeff

Inmiddels heb ik ook het tweede seizoen voor een tweede keer gekeken. Ik moet zeggen dat ik er wat langzamer in kwam dan bij het eerste seizoen. Er worden dit seizoen enorm veel personages geïntroduceerd: Stannis, Melisandre, Margaery, Brienne, Ser Davos, Yara en nog veel meer. Dit wordt op een prima manier gedaan, maar houdt het tempo wat laag. Zo heb je sommige kampen maar in drie of voer afleveringen voorbij zien komen.

De productie is duidelijk duurder geworden. In seizoen 1 werd de grote veldslag volledig buiten beeld gelaten, maar kunnen we deze in volle glorie aanschouwen. Het doet niet onder bij de gemiddelde historische films. In dit seizoen steelt, zoals de gehele eerste helft van deze serie, Tyrion wederom de show. Een erg leuk uitgewerkt personage, vertolkt door een briljante acteur.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

8 jaar naar de officiële release dan eindelijk begonnen met Game of Thrones. Nouja, toen het net uit kwam wel seizoen 1 gezien, maar had al snel door dat wachten tot alle seizoen beschikbaar waren voor mij beter zou zijn dan elk jaar te moeten wachten op een nieuw seizoen. I.v.m. beschikbaarheid doe ik dit eigenlijk zelden tot nooit, echter gezien het bij GoT wat lastiger was dan simpelweg Netflix aan slingeren nooit echt in de verleiding geweest om het toch te gaan kijken.

Echter nu alle seizoenen beschikbaar zijn en vrijwel mijn hele niet serie kijkende familie Game of Thrones al gezien heeft leek het me dan eindelijk tijd om aan het avontuur te beginnen.

Seizoen 1 had ik een tijdje terug al eens opnieuw gezien dus begonnen bij seizoen 2. Op zich een goed seizoen, maar zoals hierboven vermeldt gaat het meeste van dit seizoen zitten in het introduceren van personages die overigen stuk voor stuk geweldig zijn. Het zorgt er enkel wel voor dat er verder niet heel veel gebeurd, en dat is helemaal prima. De GoT wereld is een beetje zoals The Witcher games; je kan je er uren mee vermaken zonder dat er wat gebeurd. De wereld is namelijk zo levendig dat de meest doorsnee dingen toch interessant zijn.

Op naar seizoen 3!

avatar van kleintje 2

kleintje 2

Toch eenzelfde gevoel als bij seizoen 1. Toch heeft, net als bij seizoen 1, de seizoensfinale mij weten over te halen om het volgende derde seizoen te kijken. Ik geeft bij de eerste twee seizoenen enkel een 4,0 vanwege de geweldige verhaallijn met plottwisten. Maar ja, ik geef eerlijk toe dat ik de serie toch leuk begin te vinden. Hopelijk weten de goede ratings van seizoen 3 en 4 zichzelf waar te laten blijken.

avatar van NRT

NRT

robinvz

Dat had ik de eerste twee seizoenen ook. Vanaf seizoen 3 ben ik echt verliefd geworden op deze serie.

avatar van LikeAJedi

LikeAJedi

Dit seizoen heeft me toch wel overtuigd. Het verhaal is goed, dialogen zijn scherp en er is wat meer actie. Zelf heb ik dit seizoen geen een keer gehad dat ik het saai vond en me concentratie verloor. De serie weet precies hoe je de afleveringen consistent interessant houdt en de opbouw naar het gevecht om kingslanding is ook sterk. Het gevecht zelf is oké, maar écht spectaculair vond ik het nou ook weer niet. Wellicht niet de juiste muziek? Of te weinig muziek? Wat ik wel zeker weet wat het gevecht om kingslanding miste is spektakel.

Als minpunten zou ik noemen, het constant introduceren van personages. Ik raak af en toe echt de draad kwijt wie nou wie is en hoe hij ook alweer heet en ik ben juist ontzettend goed met namen, dus als ik dat niet eens kan bijhouden dan is het wel erg verwarrend af en toe. Choreografie van het zwaardvechten vind ik ook tegenvallen. Het is iets te realistisch georiënteerd terwijl het in een niet realistisch setting is. Ik zou dan denken maak ik die scènes juist zo spectaculair mogelijk.

Je ziet overigens ook duidelijk dat in dit seizoen het budget gestegen is. Visueel ziet het er allemaal wat beter uit en mooier de CGI ziet er ook goed uit en de acteerprestaties zijn wederom erg goed. Peter Dinklage springt er dit seizoen wel boven uit, vond zijn personage ook erg goed dit seizoen. Overigens vond ik dat mysterieuze personage Jaqen ook erg interessant, net als Emilia Clarke als draken vrouw. Ben echt ontzettend benieuwd naar als de draken dalijk volwassen zijn, dat belooft wel wat spektakel. Verder lijkt de reis van Bran, Hodor en Osha ook erg interessant te worden. Robb Stark zijn personage is ook een stuk beter ontwikkeld dit seizoen. Ik blijf het overigens nog steeds jammer vinden dat Sean Bean in het 1e seizoen er al uit stapte.

Al met al een goed seizoen. Ben benieuwd naar seizoen 3!

avatar van Thomas83

Thomas83

De verhaallijnen lopen echt lekker sinds ze zijn opgezet eind seizoen 1. Vooral die van Arya op de vlucht en Jon Snow voorbij The Wall bevallen me. Mooi ook om de jonge Starks allemaal in hun rol te zien groeien, en Jon en Ygritte vormen een erg leuk duo. Veel chemie tussen de acteurs ook.

De nieuwe personages zijn sowieso allemaal ook leuke toevoegingen, en dit seizoen zie je duidelijk dat het budget omhoog is gegaan. De sets en locaties zijn mooier en geven een gevoel van een grotere schaal. Nog geen groots in beeld gebrachten gevechten overigens, maar de wereld van Westeros en omstreken is levendiger geworden, en voor het eerst zien we magie (in de letterlijke zin) in de serie.

Tyrion blijft erg leuk omdat hij zo slim is. Ditmaal al helemaal als de Hand of the King in de slangenkuil die King's Landing is. Het geeft erg veel voldoening om hem iedereen te zien bespelen. Hij maakt scènes met haast ieder personage ook beter. De interacties tussen uitgekookte personages als Varys, Littlefinger en Tyrion zijn heerlijk.

Cersei en Sansa begonnen seizoen 1 als karikaturen, maar ze worden echt beter. De tijden van de echte typetjes zijn wel redelijk voorbij nu, ook al blijft Cersei ook later altijd nog wat soapachtig. Jaime gaat dat wat beter af. Die begint dit seizoen al echt leuk te worden. Tywin blijft een imposant personage. Vond zijn scènes met Arya ook erg leuk. Die laten een andere kant van hem zien.

Wel balen dat met Yoren en Luwin wat van mijn favoriete personages sterven. Maar daar zijn er veel van in deze serie, en het hoort ook wel een beetje bij Game of Thrones dat er regelmatig een belangrijk personage het loodje legt. Dat maakt de serie ook een stuk spannender.

De een na laatste aflevering is bijzonder doordat deze in zijn geheel is gewijd aan de Battle of the Blackwater. Hoewel dit seizoen nog geen grootschalige gevechten biedt is toch wel echt episch allemaal, ook door de prachtige setting bij nacht. Sterke special-effects ook voor tv.

Dat kan dan weer niet gezegd worden als de White Walkers weer opduiken helemaal op het einde. Die zien er in hun nieuwe vormgeving toch een heel stuk minder indrukwekkend uit. Van Nazgûl-achtige wezens naar een stuk minder intrigerende CGI ijsmonsters. 4.0*.

avatar van Phantasm

Phantasm

Vond dit toch wat beter dan seizoen 1. Prima mee vermaakt.

avatar van shimahero

shimahero

Ik vond dit ook. Eerste seizoen was een aanloop. Hier begint echt het spel om de macht.

avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

“Power is a curious thing. Power resides where men believe it resides. It’s a trick, a shadow on the wall. And, a very small man can cast a very large shadow”

Vandaag seizoen 2, voor de 2e keer afgerond. Ik vind dit seizoen, wel een klein stap terug ten opzicht van seizoen 1. Er worden dit seizoen, een flink aantal nieuwe personages geïntroduceerd wat voor enige verwarring kan zorgen. Het opent ook een aantal nieuwe verhaallijnen, die niet altijd even interessant zijn. Waaronder de gehele “Qarth” verhaallijn, kon mij gestolen worden. Evenals dat met Jon Snow en de wildlingen.

Het seizoen opent met een goede eerste aflevering. Gevolgd door een degelijke 2e aflevering, maar de afleveringen daarna t/m aflevering 9 ‘Blackwater’ zijn traag. Het 2e seizoen houdt dan ook vooral stand door aflevering 9, waarbij we de eerste grote veldslag van GoT meemaken. De veldslag, stak erg goed in elkaar. Je juicht eigenlijk voor Stannis, omdat je niks liever hebt dan dat Joffrey word onthoofd. Alleen, ben je tegelijkertijd ook bang, dat Tyrion iets overkomt. Ook eindigde de slag, met een kippenvel momentje. Stannis was namelijk aan het winnen, maar last moment, duikt Tywin met huis Tyrell ineens op. Waardoor de Lannisters de slag winnen. Stond écht absoluut niet aan hun kant, maar was wel vet.

Het budget is in dit seizoen ook flink gestegen, de settings zien er beter uit en visueel is het ook een vooruitgang. Ook de score van Ramin Djawadi, blijft fenomenaal. Altijd luister ik de aftiteling ook nog even na, vanwege de heerlijke score.

Verder, steelde in dit seizoen Peter Dinklage (Tyrion Lannister), wel écht de show. Als hand of the king is hij op zijn best en de dynamiek tussen hem & Bronn is top! Wat ook briljant was, was de dynamiek tussen Tywin & Arya, écht Geweldig schrijfwerk! Elke scène tussen hen was interessant.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Seizoen 2 gaat lekker verder op het eerste seizoen. Nu met nog meer verhaallijnen en personages. Maakt het soms lastig om te volgen, maar na 4x ken ik het ondertusen wel haha. Op naar seizoen 3!