ad
 • 139.608 films
 • 6.588 series
 • 19.938 seizoenen
 • 431.343 acteurs
 • 280.202 gebruikers
 • 8.080.052 stemmen
Avatar
 
banner banner

Game of Thrones - Seizoen 7 (2017)

4,05 355 stemmen

Show titel: Game of Thrones

IMDb beoordeling: 9,3 (1.793.405)

Seizoenen: 8 seizoenen

Afleveringen: 7

Datum van release: zondag 16 juli 2017

 • On Demand:

 • Ziggo Bekijk seizoen 7 via Ziggo
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play

Game of Thrones

Afleveringen Seizoen 7 (2017)

 1. 1. Dragonstone

  Jon organiseert de verdediging van het noorden. Cersei probeert gelijke kansen te behalen. Daenerys komt thuis.

 2. 2. Stormborn

  Daenerys ontvangt een onverwachte bezoeker. Jon krijgt met een opstand te maken. Tyrion is druk met de voorbereidingen om Westeros te veroveren.

 3. 3. The Queen's Justice

  Daenerys trekt de aandacht van het hof. Cersei retourneert een cadeau. Jaime leert van zijn fouten.

 4. 4. The Spoils of War

  Daenerys vecht terug. Jaime komt voor een onverwachte situatie te staan. Arya komt thuis.

 5. 5. Eastwatch

  Tyrion probeert een manier te vinden om Daenerys te laten luisteren en tot rede te brengen. Jon is bezig met de voorbereidingen van een nieuw gevaarlijk plan.

 6. 6. Beyond the Wall

  Jon's missie ten noorden van de muur duurt voort. Daenerys maakt een moeilijke beslissing.

 7. 7. The Dragon and the Wolf

  Cersei neemt plaats op de ijzeren troon. Daenerys vaart de zee over. Jon Snow wordt koning in het Noorden, en de winter is eindelijk neergestreken.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van legian

legian

 • 695 berichten
 • 1121 stemmen

Animosh schreef:

Dat is niet de enige legitieme reden! Voor alle drie de personages - Jon, Jaime en Tyrion - geldt dat hun arcs nog niet voltooid zijn: dát is de belangrijkste reden dat ze nog nodig zijn in het achtste seizoen.

Dat acht ik dus niet als legitiem. Het mooie van Game of Thrones was dat de personage's hun leven nooit zeker waren, of hun arc afgerond was of niet. Om die reden acht ik dat dan ook niet als legitieme reden om ze in leven te houden.

Daarnaast is de hele situatie rond Jamie en zijn telkens bijna dood ook idioot, maar dat gaf je zelf ook al aan.


avatar van Animosh_mm

Animosh_mm

 • 264 berichten
 • 114 stemmen

brawljeff schreef:

Zojuist heeft Carice van Houten op Comic-Con Amsterdam toch wel een beetje weggegeven dat zij volgend seizoen gewoon weer komt opdagen als Melisandre.

Dat was toch al bekend? Melisandre zei dit seizoen immers dat ze nog één keer terug zal keren naar Westeros voordat ze daar zal sterven. Daarnaast moet ze Arya nog ontmoeten ("we will meet again").

legian schreef:

Dat acht ik dus niet als legitiem. Het mooie van Game of Thrones was dat de personages hun leven nooit zeker waren, of hun arc afgerond was of niet. Om die reden acht ik dat dan ook niet als legitieme reden om ze in leven te houden.

Dat is niet helemaal waar. Bedenk eens hoe vaak Tyrion aan de dood ontsnapt is in de eerdere seizoenen. In die seizoenen werden sommige personages ook beschermd omdat ze nodig geacht werden voor het plot. Het is waar dat in de afgelopen seizoenen de hoofdpersonages meer gespaard zijn dan voorheen, en dat vermindert de spanning bij het publiek, wat inderdaad jammer is. Maar personages afslachten puur voor de shockwaarde is daar geen goede oplossing voor. De dood van Ned en de Red Wedding waren verrassend, maar waren deels zo tragisch omdat ze zo goed bij die personages pasten: ze werden het slachtoffer van hun keuzes voor eer en familie of liefde. De mogelijke sterfgevallen van Jon, Jaime en Tyrion dit seizoen zouden die thematische diepgang volledig gemist hebben. Terwijl die personages een einde verdienen dat hun arcs misschien niet oplost maar wel bevredigend afsluit. En talloze draden, visioenen, voorspellingen en motieven laten bungelen voor een verrassend moment valt daar niet onder.

Als ik op dit seizoen terugkijk voelt het overigens heel erg aan als een overgangsseizoen. De kleine spelers zijn uit de weg geruimd, de grote spelers zijn op het juiste pad gezet, en hoewel ze dit seizoen nog niet dood konden/mochten gaan is de weg nu vrij voor een serie van sterfgevallen in de grote finale.


Spectaculair maar nogal afgeraffeld seizoen. Logisch aangezien er maar zeven afleveringen zijn. Het is een raadsel waarom men er niet gewoon tien heeft gemaakt. Dat had de plotlijnen en de personages ten goede gekomen. Door de nadruk ditmaal te leggen op spektakel komen subtiele details en fraaie dialogen op een laag pitje te staan, met als resultaat het minste seizoen tot nu toe. Hopelijk wordt één en ander rechtgetrokken in de laatste reeks volgend jaar.


avatar van hoffhaan

hoffhaan

 • 764 berichten
 • 2027 stemmen

Het blijft een goede serie. Gewoon weer genoten, deze serie verveeld in ieder geval niet in tegenstelling als zoveel andere. 4.5


avatar van Flavio

Flavio

 • 2675 berichten
 • 3493 stemmen

Matig seizoen al wordt het enigszins gered door de laatste aflevering, met name aflevering 6 was slecht geschreven. Aan spektakel ontbreekt het niet maar verder blijft er weinig over van de intelligent geschreven, onconventionele serie van eerdere seizoenen. Met name het fast travel was me een Dorne in het oog dit seizoen.

En ik zal misschien tot de minderheid behoren maar ik vind de draken niet zo ubercool. De manier waarop ze vuur spuwen als een vlammenwerper vind ik er erg lelijk uitzien.

Wel benieuwd naar komend seizoen, met hopelijk beter schrijfwerk en ouderwets goed opgebouwde ontwikkelingen, daar kijk ik toch GoT voor, niet voor een constante stroom van mooi gemaakt maar onrealistisch fantasy spektakel.


avatar van Ajax&Litmanen1

Ajax&Litmanen1

 • 54189 berichten
 • 3359 stemmen

Goed, maar geen geweldig seizoen. Voelt wat rommelig aan en mist ook een beetje het epische van seizoen 6. Maar er valt uiteraard genoeg te genieten, zowel van het plot als de grootschalige actie. Echt ongelofelijk hoe bizar mooie de locaties en de gevechten eruit zien. Wie had 10 jaar terug nou gedacht dat dit slechts een tv-serie zou zijn en niet een bioscoopfilm. De draken zijn ook echt imponerend. Anyway, ik ben reuze benieuwd naar het slotseizoen. Dat gaat helaas nog even duren.

3,5*


avatar van Animosh_mm

Animosh_mm

 • 264 berichten
 • 114 stemmen

Het lag al in de lijn der verwachting, maar nu is het officieel: Game of Thrones keert pas weer terug in 2019. Persoonlijk heb ik daar wel vrede mee, ondanks de lange wacht. Laat ze maar hun tijd nemen om de serie waardig af te sluiten. En in de tussentijd heb ik toch nog genoeg te zien.avatar van Toontje_mm

Toontje_mm

 • 183 berichten
 • 0 stemmen

Zag ergens een figurine van de night king die op een blauwige draak zat.

Toen wist ik wel dat het eens tijd werd voor mij om dit te gaan bekijken.

Gelukkig bleek de box, een man blijft door enkele instanties kietelachtig binnenin zijn aarsgat betast, inmiddels ook vrij schappelijk verkrijgbaar dus zo geschiedde.

Wastik er weer zo doorheen. Ook dit seizoen gewoon weer ongekend enkeldaags veelvraat materiaal.

Vrijwel geen Netflix serie die zo mijn aandacht weet vast te houden.

Enkele opvallende ontboezemingen. Enige tegenvaller die ik kan bedenken is het uiteindelijke lot van Randyll Tarly. Had toch wel iets meer gedacht van hem te mogen verwachten na zijn introductie en onvergetelijke tafel monoloog vorig seizoen.

Met niets dan positief gestemde verwachting zie ik dan ook het aankomend afsluitende tegemoet.

Al blijft het dus nog even de vraag hoe ik dat deze keer ga doen exact.

Wat best jammer is maar.

Niet anders.

Helaas.


avatar van brawljeff

brawljeff

 • 2398 berichten
 • 2680 stemmen

Ook dit seizoen voor een tweede keer gezien en omdat het nog niet zo lang geleden is dat ik het seizoen voor het eerst zag, geen nieuwe recensie. Mijn mening is ongewijzigd. Het is mij wel veel meer opgevallen hoeveel sprongen de serie in de tijd maakt dit seizoen. Dat heb je wanneer je wekelijks ene aflevering kijkt iets minder door.


avatar van tommykonijn

tommykonijn

 • 4575 berichten
 • 2027 stemmen

Ik had een paar maanden geleden niet verwacht dat ik nu al het zevende seizoen van Game of Thrones gezien zou hebben, aangezien ik aanvankelijk niet echt een klik voelde met de serie. Het bleek echter dat daar waar veel fans van het eerste uur de serie kwalitatief steeds minder begonnen te vinden, ik de serie juist steeds meer begon te waarderen.

Seizoen 6 was voor mij het absolute hoogtepunt van de serie tot nu toe. Dat blijft ook mijn mening na het zien van dit voorlaatste seizoen, maar ik kan gelukkig melden dat ik me ook met dit zevende seizoen uitstekend vermaakt heb. De vaart zit er lekker in. Enerzijds is dat jammer, want het blijft een beetje vreemd dat personages zich opeens razendsnel kunnen verplaatsen over grote afstanden, maar het houdt ook in dat de zeven afleveringen volledig benut worden en eigenlijk non-stop interessant blijven. Geweldig om te zien hoe personages die seizoenen lang langs elkaar geleefd hebben elkaar nu eindelijk ontmoeten en voor de vraag komen te staan of ze bereid zijn om hun ego's aan de kant te zetten en samen te werken. Het hoogtepunt daarvan is natuurlijk de samenwerking tussen Jon en Daenerys. De onthulling over Jons verleden en zijn aanspraak op de troon in de laatste aflevering hakt er dan ook wel in. Ergens ook wel licht komisch moet ik zeggen, aangezien Jon zichzelf absoluut niet als een koning ziet

De onderlinge spanningen blijven boeiend en komen tijdens dit seizoen meermaals op spectaculaire wijze tot uitbarsting. 'The Spoils of War' en 'Beyond the Wall' zijn afleveringen die bol staan van de actie en, ondanks dat de serie zich visueel al bewezen had, wordt dat hier nogmaals bevestigd. De laatste aflevering laat je met een onheilspellende cliffhanger achter die je alleen maar reuze benieuwd maakt naar het slotseizoen. Of de finale zal bevallen is natuurlijk nog even afwachten, maar het is in ieder geval fijn dat het allemaal behoorlijk onvoorspelbaar blijft. Ik kijk ernaar uit!

4*


avatar van Boogeyman

Boogeyman

 • 5113 berichten
 • 1885 stemmen

Beter,

Hoewel dit seizoen echt een pak beter was dan de vorige twee seizoenen is het zoals anderen al gemeld hebben wel vrij voorspelbaar. Nou hoeft voorspelbaar niet per se slecht te zijn, maar het zorgt er wel voor dat seizoen 3 en 4 nooit meer geëvenaard zullen worden.

legian schreef:

Wat ik liever had gezien? Dat Jon dood ging, of dat Bran een draak ging vliegen, of dat Cersei Tyrion vermoord, dat Jamie dood ging en dat die knuppel die Davos ophaalde er gewoon niet was.

Is wat ik eigenlijk ook wel miste aan dit seizoen, maar ook de voorgaande 2 seizoenen al. Ik heb de boeken nooit gelezen maar ik heb begrepen dat we daar inmiddels voorbij zijn en met als gevolg maar 7 episodes hebben omdat de schrijvers niet genoeg fantasie hebben (en het budget te krap zou zijn) voor nog 3 episodes. Toch jammer, want uiteindelijk was dit ondanks de voorspelbaarheid en cheap tricks (de veelbesproken Jamie actie, was natuurlijk beter geweest als hij of Bronn gewoon dood ging in dat gevecht) een uiterst vermakelijk seizoen.

Er gebeurde misschien niet zo bijzonder veel maar heb daar op zich geen problemen mee, want zoals ik al eerder schreef zijn de meest saaie dingen nog steeds fascinerend om naar te kijken. Wel jammer dat we dit volgend seizoen waarschijnlijk moeten bekopen, want als dit seizoen al afgeraffeld voelt, zal seizoen 8 wel drama zijn. Toch jammer dat zo'n serie dan als een nachtkaars uit zal gaan. Maar misschien praat ik voor mijn beurt en zal de Night King Westeros over nemen.

Nou ja, van mij mag Dany de Iron Throne hebben hoor, mag haar eigenlijk wel als personage en het allerliefste zou ik haar gewoon met Jon zien trouwen maar ja, dat zal er nu wel niet inzitten . Had het desondanks nog steeds graag willen zien. Why not.

4*


avatar van LikeAJedi

LikeAJedi

 • 36 berichten
 • 51 stemmen

Ten opzichte van veel andere Game of Thrones fans vind ik dit toch nog een erg geslaagd seizoen. Eigenlijk alle 7 afleveringen dit seizoen waren erg consistent met aflevering 6 als hoogte punt.

Het nadeel van dit seizoen is dat het echt duidelijk draait om Jon Snow en Daenerys Targaryen. De rest is eigenlijk maar een beetje bijzaak geworden en dat was voorheen wel anders. Tyrion Lannister heeft wel echt een downgrade gehad qua karakterontwikkeling net als eigenlijk iedereen, het is echt duidelijk om wie het nu dus allemaal draait en wie er dus uiteindelijk ook zullen blijven leven en dat is jammer. Ook proberen ze heel erg schokerende twists er in te proppen, zoals dat Jon Snow helemaal geen Stark is maar gewoon een volbloed Targaryen en eigenlijk dus de erfgenamen van de troon. Dat maak het verhaal allemaal wel steeds complexer en het slaat uiteindelijk ook nergens op. White walkers blijven overigens enorm bad ass!

Toch lijkt de set-up voor seizoen 8 echt episch te zijn, maar het gaat blijkbaar dus enorm tegenvallen. Ben benieuwd!


avatar van Thomas83

Thomas83

 • 3152 berichten
 • 2851 stemmen

Dit is toch wel het seizoen waarin de serie definitief in elkaar stort. Al wil dat nog steeds niet zeggen dat ik me er niet mee heb vermaakt. Zeker de paar laatste voorgaande seizoenen zag je langzaam toegewerkt worden naar een steeds machtigere Daenerys, met een groeiend leger, de juiste adviseurs om haar heen, kapitaal, allianties, enzovoort, allemaal als aanloop naar uiteindelijk de grote confrontatie om de troon. Om dat allemaal steeds meer in elkaar te zien vallen is nog enigszins bevredigend en geeft je nog het gevoel dat er misschien nog een lang van tevoren uitgedachte grootse finale in zit.

Verder ben ik ook fan van de missie om ten noorden van The Wall een wight the vangen. Ook al is de missie van kortere duur dan ik gehoopt had, het geeft een beetje Lord of the Rings vibes om die kleine groep erop uit te zien trekken. Het is ook een aflevering met een stuk meer focus dan veel andere dit seizoen. Nog steeds moeten we die oninteressante verhaallijn van Missandei en Grey Worm volgen, en het gedoe van de Lannisters onderling is vervelende afleiding geworden. Met Jaime wordt nog maar weinig leuks gedaan. De spanningen onder de herenigde Starks zijn een wat flauw dwaalspoor.

De karakterontwikkeling van Sansa blijft overigens uitstekend. Helaas is zij wel een uitzondering in de hele serie inmiddels. Personages als Arya, Littlefinger en Varys komen nu tamelijk oppervlakkig over. De ooit zo interessante Varys is niet veel meer is dan een bekend gezicht op de achtergrond of de helft van een komisch duo met Tyrion. Dialogen zijn zichtbaar minder geworden en de continu bizar snel reizende personages doen Westeros zoveel minder groot en levendig aanvoelen.

Euron blijft ook een echte ergernis. Zijn verrassingsaanvallen voelen steeds uiterst goedkoop (tegenwoordig kunnen hele legers ongemerkt door Westeros marcheren) en het personage is irritant. Met zijn kostuum lijkt hij zo van een catwalk gelopen. Na de dood van Ramsay wordt een waardige bad guy flink gemist. Het gevaar van de White Walkers spreekt gewoon niet zo tot de verbeelding.

Ook ben ik niet zo te spreken over de vele fanservice dit seizoen. Er zijn af en toe wat opzichtige verwijzingen naar eerdere gebeurtenissen, en we vonden lady Mormont allemaal erg leuk toen ze geïntroduceerd werd, maar dat betekent nog niet dat ze dan gelijk ook zoveel scènes moet krijgen. Komische noot Bronn wordt op een vergelijkbare manier uitgemolken. Daarnaast ook geen fan van die flauwe poep-montage in The Citadel, of zo'n totaal onnodige Ed Sheeran-cameo.

De aanval van de Dothraki op het leger van de Lannisters is nog erg spectaculair en doet sterk aan een western denken. Het eindigt wel wat idioot met die blinde poging van Jaime of Daenerys te doden, waarbij hij dan op het nippertje door Bronn van de draak wordt gered. Dat is een cliffhanger waar niemand in zal trappen. De plot armor is vooral bij Jon en Tormund ook duidelijk te merken tijdens de missie aan de andere kant van The Wall. Vond de seizoenscliffhanger nog wel aardig. 3.0*.


avatar van Phantasm

Phantasm

 • 4825 berichten
 • 4747 stemmen

Redelijk seizoen, laatste aflevering vond ik wat afgeraffeld. Op naar het laatste seizoen.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.