• 9.372.109 stemmen

Pacific Rim - Seizoen 1 (2021)

Alternatieve titel: Pacific Rim: The Black

Afleveringen: 7

Speelduur: 2 uur en 51 minuten

Ontwikkeld door: Greg Johnson en Craig Kyle

Met: Iku Minase (stemrol), Yui Shimodaya (stemrol) en Yusuke Kobayashi (stemrol)

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië

Datum van release: donderdag 4 maart 2021

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Pacific Rim

Er was een tijd dat Kaiju herrees uit de Pacific Rim om vervolgens enkel gigantische robots, Jaegers, tegen te komen gebouwd om te vechten. Die tijd is verstreken. Nu is Australië verwoest door Kaiju, waardoor de evacuatie van een heel continent wordt gedwongen. De achtergelaten tienerbroer en -zus Taylor en Hayley beginnen aan een wanhopige zoektocht naar hun vermiste ouders, waarbij ze zichzelf leren een gehavende, achtergelaten Jaeger te besturen om hen te helpen bij hun zoektocht en hen zelfs maar de minste hoop te geven om te overleven.

Afleveringen Seizoen 1 (2021)

1. 1. From the Shadows

4 maart 2021 (28 minuten)

Vijf jaar nadat hun ouders hulp zijn gaan zoeken, vinden Taylor en Hayley een trainings-Jaeger, maar deze lokt al snel een Kaiju naar hun dorp.

2. 2. Into the Black

4 maart 2021 (21 minuten)

Als Atlas Destroyer geen energie meer heeft, gaan Taylor en Hayley in een nabijgelegen verwoeste stad op zoek naar krachtcellen. Daar doen ze schokkende ontdekkingen.

3. 3. Bogan

4 maart 2021 (20 minuten)

Te voet bereiken Taylor, Hayley en Jongen een rondtrekkende nederzetting die in lichaamsdelen van Kaiju handelt. De schimmige leider probeert achter hun geheim te komen.

4. 4. Up and Running

4 maart 2021 (25 minuten)

Als een Kaiju snel nadert, dwingt Shane Taylor om Atlas Destroyer samen met Mei te besturen en zo in veiligheid te komen, maar Taylor wil het gevecht aangaan.

5. 5. Escaping Bogan

4 maart 2021 (27 minuten)

Taylor wil Atlas Destroyer weer in handen krijgen en Hayley en Jongen redden met een riskante manoeuvre, 'geestbesturing'. Joel en Mei maken een dodelijke keuze.

6. 6. Boneyard

4 maart 2021 (23 minuten)

Het mysterie rond het verleden van Jongen wordt groter als Taylor en Hayley hem tussen dode Kaiju en vernietigde Jaegers vinden, samen met het verantwoordelijke wezen.

7. 7. Showdown

4 maart 2021 (27 minuten)

Taylor en Hayley reageren op een noodsignaal en vinden de verlaten Jaeger van hun ouders. Ze gaan de confrontatie aan met de Kaiju die hun dorp heeft aangevallen.

avatar van The Oceanic Six

Netflix onthult trailer Pacific Rim: The Black | Superguide

Pacific Rim: The Black | Officiële trailer 1 | Netflix - YouTube

De trailer is uit.

Ziet er goed uit, ga dit sowieso kijken.

Mis wel de ''wow!!!!'' factor die ik bij de eerste film wel had. Ik had wel meer Kaiju in beeld willen zien. Hoop dat die beesten wel een hele belangrijke rol hebben,

avatar van legian

legian

Een snelle luchtige snack is dit geworden. Volgens mij missen er nog 13 afleveringen van dit seizoen. Deze eerste 7 afleveringen voelen vooral als een introductie en inleiding. Het stopt dan ook voordat het echt interessant wordt. Het is jammer dat dit soort korte seizoenen/delen zo verspreid worden. Want dit nodigt niet uit om de vervolgen hierop te gaan kijken.

Qua animatie is het prima te doen, maar nergens bijzonder. Het is vrij vlak en simpel en dat is vooral bij de kaiju erg jammer. Deze zien er nu bijzonder generiek uit. Ook de wereld is niet meer dan een verlaten woestijn en een verlaten stad. Het zijn erg inspiratieloze plekken. Daardoor komt alle aandacht op de personages en het verhaal te liggen. Wat helaas niet al teveel voorsteld.

Het is jammer want ik kan van beide films erg genieten. Het is een interessante wereld die ze in deze serie mooi kunnen uitdiepen. Vooral op menselijk aspect en niet op het wereld redden niveau. Helaas weten deze 7 afleveringen daar nog niet echt wat mee te doen.

avatar van The Oceanic Six

Slaapverwekkend saai en oninteressant. Zoveel gelul over randzaken, zo weinig episch geknok. En als er dan wel actie in beeld komt maakt het ook weinig indruk. Vergelijk dat eens met die briljante eerste Pacific Rim film. Je voelde de grootsheid, de dreiging. Hier helemaal niks. Een saai familieverhaal en wat generiek geram tussen een robot en een monster. Ook steeds in lege verlaten omgevingen, wat het ook erg suf maakt. Visueel zien de kaiju er nog wel aardig uit, maar het stijltje is me te flitsend en weinig gedetailleerd. De hele reeks voelt gewoon inspiratieloos aan en veel interessant in het onvermijdelijke vervolg heb ik niet. Positief is dat je er met 7 korte afleveringen snel doorheen bent, dus het is het proberen waard onder dat het je veel tijd kost.