• 154.292 films
 • 9.121 series
 • 27.236 seizoenen
 • 602.643 acteurs
 • 339.526 gebruikers
 • 8.711.979 stemmen
Avatar
 
banner banner

Banshee (2013-2016)

4 seizoenen
3,96 396 stemmen + Mijn stem

Status: Beëindigd

Genre: Misdaad / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten

Ontwikkeld door: Jonathan Tropper en David Schickler

Met onder meer: Antony Starr, Ivana Milicevic en Ulrich Thomsen

IMDb beoordeling: 8,4 (108.604)

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 11 januari 2013

Eerst uitgezonden op: Cinemax (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • HBO Max Bekijk via HBO Max
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Banshee

Banshee gaat over een voormalig veroordeelde meesterdief die zich voordoet als Lucas Hood, de nieuwe sheriff van Banshee, Pennsylvania, een dorpje met een grote Amish-populatie. Als sheriff moet hij zorgen voor gerechtigheid, maar tegelijkertijd misbruikt hij zijn aangemeten positie om zijn criminele activiteiten verder te zetten. In beide rollen dient hij af te rekenen met een reeks vijanden, waaronder de gangsters die hij jaren geleden verraadde.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Seizoenen

Komt er een Banshee seizoen 5?

Acteurs en Actrices

Acteurs en actrices

Lucas Hood

Anastasia / Carrie Hopewell

Clay Burton

Deputy Siobhan Kelly

Rebecca Bowman

Deputy Brock Lotus

Alex Longshadow

Video's en trailers

Alle Media

Meningen over Banshee

Let op: Onderstaande reviews en/of comments zijn slechts een willekeurige greep van het totaal. Wanneer je een review wilt schrijven of een comment wil plaatsen kan dat op een seizoenspagina.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

 • 50 berichten
 • 535 stemmen
vrijdag 15 januari 2021
Banshee seizoen 1 Verslavend! Dat ik dit seizoen in een dag heb gezien is op zich niet heel gek, gezien ik als 30 jarige single man perfect in de doelgroep val, echter als je bedenkt dat deze serie al een paar jaar oud is, is het toch opvallend dat ik er nu pas aan toe ben gekomen. Ook weer niet heel gek als je bedenkt dat er inmiddels 38 episodes zijn en de barrier voor entry dus iets hoger ligt dan bij de meeste lopende series. Desalniettemin toch maar in het diepe gesprongen onder het motto van "veel sex" en "veel actie". Daar was geen woord over gelogen. De vele sex en actie is overigens niet per se wat de serie zo verslavend maakt, want los van vele intrigerende verhaallijntjes (tjes ja, het blijft natuurlijk een actie serie), is het vooral het gebrek aan echte drama dat hier de show steelt; er is een situatie, vaak onlogisch, en in plaats van de boel uit te leggen gaan we gewoon knallen zonder dat er te veel vragen worden gesteld. Natuurlijk hier en daar wel een beetje, maar het vermaak en actie staan voorop. Personages zijn soms wat plat en motieven zijn soms wat scheef, maar dat mag de pret niet drukken. De enige reden dat dit eerste seizoen niet hoger scoort dan vier sterren is dan ook enkel dat het nergens echt in verder gaat, zij het spanning, verhaaltechnisch, of visueel. 4*
avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

 • 7 berichten
 • 180 stemmen
maandag 27 juni 2022
Banshee seizoen 4 Toen ik nietsvermoedend aan 'Banshee' begon, had ik niet gedacht lichtelijk emotioneel te zijn nu het afgelopen is. Ik ga dit heel erg missen, want wat is dit een onvoorstelbaar goede serie. Ik heb al heel wat gezien in het leven, maar dit was echt genieten. Elke aflevering weer klamme handjes, machtige karakters en geen enkel (zij)plot is overbodig. Ik heb genoten van elk seizoen en elke aflevering; van de eerste tot de laatste. Superlatieven komen te kort om deze serie te beschrijven. Zoiets als dit komt maar zelden voorbij. Prachtig.

karst

 • 87 berichten
 • 207 stemmen
woensdag 15 mei 2019
Banshee seizoen 1 Zit op dezelfde lijn als Dida hierboven. Over the top onrealistisch geweld, soms op het (onbedoeld) lachwekkende af. Geen aflevering gaat voorbij zonder volkomen onnodige sex scenes. Deze lijken er louter en alleen in gedaan omdat bloot verkoopt. Het verhaal stelt vooralsnog geen drol voor. Echt interessante karakters zijn er eigenlijk ook niet. Ik ga dit seizoen afkijken maar ik verwacht eerlijk gezegd niet dat het beter wordt, laat staan dat ik de resterende seizoenen van deze pulp ga kijken, ik heb wel wat beters te doen.
avatar van Boenga

Boenga

 • 188 berichten
 • 157 stemmen
dinsdag 10 mei 2022
Banshee seizoen 1 Doorsnee verhaal, van het type dertien in een dozijn, met een resem middelmatige acteurs. Het enige wat Banshee van de gemiddelde politie/actieserie onderscheidt, is de overdosis aan ruw geweld (en sex). Maar los van het feit dat dat toch al niet bepaald een meerwaarde geeft, haalt dat geweld ook het allerkleinste beetje hoop op geloofwaardigheid weg. De kogels van de 'slechteriken' richting de 'helden' (nou ja) zijn ontelbaar. Helaas, blijkbaar hebben al die kerels leren schieten op de avondles vioolspelen. Een paar zaken die er bovenuit steken (tussen de vele andere): De twee agenten en twee metgezellen van Lucas die hem uit gevangenschap gaan bevrijden. Eén flik wordt in het been geschoten; maar verder zijn het de 15 of 20 bewakers die naar het kerkhof mogen verhuizen. Lucas die om de paar dagen total loss geslagen wordt; maar zich - uiteraard - telkens weer herpakt. En diezelfde Lucas die ondanks de vuisten en balken en weet ik veel wat nog allemaal in z'n gezicht nog geen énkele tand kwijt is. Knap hoor... Dat zou allemaal enigszins kunnen 'rechtgezet' worden met een portie humor. Maar neen, dat is hier een compleet onbekend begrip. Daarbovenop zijn er nog wel wat 'klassieke' seksistische trekjes. Bijvoorbeeld de rol van de Amish-dochter in verhaal, en de manier waarop ze in beeld wordt gebracht. Hmm... 2*, omdat Banshee , zoals de meeste series, toch dat verslavend effect heeft waarbij je steeds weer wil weten hoe het verder gaat. Dat beschouw ik dan als best wel gul van mezelf.