• 9.374.485 stemmen

The Purge: Anarchy (2014)

Horror / Actie | 103 minuten

Genre: Horror / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: James DeMonaco

Met onder meer: Frank Grillo en Zach Gilford

Releasedatum: 24 juli 2014

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Purge: Anarchy

Eens per jaar vindt 'The Purge' plaats: een nacht waarin geen wetten of regels gelden. We maken kennis met een stad waar niemand een werkend beveiligingssysteem heeft. Een jong koppel is op desbetreffende avond onderweg naar huis, wanneer het tweetal te kampen krijgt met autopech. De zon begint te dalen en ze besluiten hun auto te verlaten. Wanneer ze de stadsgrenzen naderen komt er echter een gemaskerde motorbende achter hen aan.

avatar van Fortune

Fortune

Purge 2.

Het concept van The Purge is nog steeds behoorlijk sterk en luguber maar de film weigert om dat echt serieus te nemen waardoor de film zeker niet beklijft of spannend wordt. Ze gaan in deze film in ieder geval de straten op waardoor er meer te genieten valt dan het eerste deel. Toch jammer dat dit een film is in 2014 met een maatschappijkritisch concept waarin er een centrale held (rambo) is die continue iedereen kapot kan knallen. Overigens weet ik niet of ik nu naar een film heb gekeken of een potje lasertag.

De makers weigeren om psychologisch of indringend dit concept uit te werken maar het is meer entertainment zonder diepgang of echte zwartgalligheid of dat het zorgt voor een onderbuikgevoel waardoor het niveau zeker laag is, en dat is jammer. The Purge en The Condemned zijn ook gewoon films die (losjes) zijn gebaseerd op Battle Royaal maar dat niveau nooit kunnen halen.

avatar van james_cameron

Het concept blijft sterk, ook in dit tweede deel, maar qua opbouw en uitwerking valt er wel het één en ander op de film aan te merken. Men heeft wijselijk gekozen voor een grotere en meer spectaculaire opzet: de eerste film speelde zich hoofdzakelijk op één locatie af, maar hier volgen we meerdere plotlijnen op meerdere locaties. Met de nogal anonieme cast is het enigszins behelpen en tegen het einde zakt de spanning herhaaldelijk weg. Maar goed, onderhoudend is het allemaal wel en er zijn een aantal doeltreffende scenes.

avatar van Barry83

Barry83

Verrassend! Dit deel is echt zoveel beter dan het eerste deel. Eerste deel speelt zich alleen in een huis af en hier gaat het echt op straat verder. Wel jammer dat er niet meer gore gebruikt wordt. Paar brute kills zou zeker niet verkeerd zijn in dergelijke film.

avatar van Kondoro

Kondoro

The Purge: Anarchy

Verrassend maar toch echt een goeie film!

The Purge: Anarchy kun je totaal niet vergelijken met The Purge (2013). The Purge: Anarchy is veel beter uitgepakt, actie scene's zijn 10 keer beter en het verhaal ligt ook lekker. Je ziet hier ook echt meer dat wat op straat gebeurd. In bijna elke hoek word wel iemand neer gemept of neer geknald . Ook zagen die "Special Forces" er heel erg goed uit! Ik zat echt in zo'n super moment waarvan ik dacht "Wow, deze film is toch eigenlijk best wel goed!"

The Purge: Anarchy heeft natuurlijk ook niet altijd de mooiste momenten. Na een tijdje liepen ze in de metro stelsel. Ik vond dit erg vet bedacht met de vlammenwerper, maar toch ook weer een stukje tegen vallen Alleen maar kogels schieten en van de 200 maar 1 raken, zo'n typisch film moment, zie je vaker terug. Verder was het camera werk ook erg goed en je zag echt op sommige momenten dat er wel een paar psychische mensen tussen liepen

Ook erg mooi in elkaar gezet waren de bendes / crews. Erg vet om dit allemaal over de straten zien te lopen klaar om te moorden

Nog even terug op het moment "Alleen maar kogels schieten en van de 200 maar 1 raken, zo'n typisch film moment, zie je vaker terug." eerder in mijn bericht. Dit kon ik ook goed terug zien bij mijn kameraden waar ik de film mee keek. Eentje zat de hele tent onder te schelden om deze stukken, dat snap ik ook wel want het is erg frustrerend.

Nu terug op de film zelf. Ik vind dat deze film zeker een 4.0* verdiend. Het meeste wat niet voldeed in film 1 kwam hier zeker terug! Mooi gedaan ook!

avatar van Halcyon

Halcyon

Geen slecht vervolg. Het is raadzaam om eerst het origineel te zien, al was het maar omdat daar dieper ingegaan wordt op het concept van de zuivering en hoe het tot stand gekomen is. De uitwerking is in dit tweede deel een stuk grootschaliger, in die zin dat er vanuit verschillende perspectieven verteld wordt. Wanneer die perspectieven samenkomen, krijg je een groepje mensen dat in de donkere straten van een grootstad wordt opgejaagd als grof wild. De verschillende groeperingen die hen achterna zitten opereren vanuit verschillende motieven en hebben elk hun eigen "stijl", wat de film lange tijd boeiend houdt, met enkele interessante wendingen op de koop toe. De aanduiding horror is hier nogal ongelukkig gekozen. De film bevat weliswaar enkele scares en enge scènes, maar is toch vooral een thriller met actie-elementen. Al zal dit niet beletten dat genrefans hiermee hun rush kunnen beleven.

avatar van Theunissen

Dit vervolg was in ieder geval al veel beter dan het zeer matige cliché-achtige eerste deel. Sterker nog, ik heb me juist goed vermaakt met deze film.

Het verhaal is natuurlijk bekend en ook niet vernieuwend (wel overigens qua uitvoering), maar het was in ieder geval dit keer boeiend (zelfs wat spannend) en bevatte ook een aantal verrassende wendingen. Ook met de uitvoering zat het wel goed en dat heeft o.a. te maken dat men nu het centrum van een grote stad heeft gekozen waar de zuiveringen plaats vinden. Hierdoor speelt het verhaal zich tenminste ook af op meerdere locaties i.p.v. één locatie wat natuurlijk saai is en is ook beter voor het visuele aspect.

Het verhaal begint misschien wat saai, maar zodra de zuivering gaat beginnen is de vaart hoog en is het ook over met het saaie, want er zit dit keer meer dan voldoende actie in welke soms ook best hard is. Wat in dit verhaal ook goed is gedaan is dat je te maken hebt met met verschillende groepen (ieder met zijn eigen reden) waardoor er veel meer diversiteit in het verhaal zit. Het einde is helaas wel wat povertjes en wordt naar mijn mening ook wat te snel afgerateld. En waarom de sergeant (gespeeld door Frank Grillo) uiteindelijk toch niet de moordenaar van zijn zoon afstraft blijft onverklaard. Hij red hem juist nota bene vlak daarna ?

De enigszins onbekende cast (ik kon eigenlijk alleen beide hoofdrolspelers Frank Grillo en de niet onaardige Carmen Ejogo) deed het overigens verdienstelijk. Al met al heb ik me goed vermaakt met dit leuke en goede vervolg en volgens de verwachtingen zal er ongetwijfeld weer een vervolg komen.

avatar van DragQueen

DragQueen

Prima vervolg film. Daar waar de eerste film zich grotendeels in een huis afspeelt, word er nu ook weergegeven hoe het er op de straten aan toe gaat tijdens the jaarlijkse purge. De goed uitgevoerde actie is vermakelijk, het camerawerk is onderhoudend, en er wordt prima geacteerd. Tikkeltje beter dan zijn voorganger. 3,5 Ster.

avatar van patrickman

patrickman

Genoot al van deel 1 maar 2 is echt stukke beter.

Meer emotie meer spanning en nog steeds een super goed en vernieuwend verhaal

avatar van Left4Dead

Left4Dead

De vorige had ik 3** gegeven en las hier op MM zeer positieve berichten. Beter dan het eerste deel was zo ongeveer de strekking dus was behoorlijk benieuwd naar dit deel. Anarchiefilms houd ik van dus dit zou voor mij vingeraflikkend moeten zijn afgaande op de posiberichten.

De film bouwt goed op naar het moment supreme, met een sirene wordt de zuivering ingeluid en meteen zijn daar de eerste "slachtoffers" die bruut het leven moeten laten. Niemand die zichzelf geen schulplaats heeft gezocht is veilig,

Maar er is daarnaast ook een handel in de Purge ontstaan, rijke mensen maken er een sport van en wraak kan plaatsvinden onder het mom The Purge.

De locatie is ditmaal downtown waarbij we verschillende mensen volgen die in proplemen komen en moeten vechten voor hun leven. Daarnaast is er een soort van Punisher die het onrecht juist weer tegengaat. De film laat ons zien wat er zou kunnen (grote kans) gebeuren als zoiets als de Purge daadwerkelijk ingevoerd zou worden.

Prima actie wordt ons toebedeeld en daarbij zijn de nachtelijke kleuren mooi in beeld gebracht. Het acteerwerk volstaat en de soundtrack werkt prima mee om de angst en de actie te versterken. Het verhaal/script is niet belangrijkste van de film, regie en camerawerk is prima te noemen.

Om deze prent nu veel beter te noemen dan deel één kan niet zeggen. Het is een doorsnee film met veel actie en een dun verhaal. Overlevingsfilms als deze zijn er genoeg maar het brengt wel veel ontspanning in huis. Het knappe aan de film vond ik dat ondanks het vlakke verhaal je toch redelijk geboeid bleef kijken maar nergens springt de film boven het maaiveld uit. Een 6.5 op een schaal van 10, hier 3** want 3.5 zijn me iets te veel.

Insignificance

Ietsje minder, maar nog altijd frustrerend, deze zuivering. Er zit zoveel meer in dit gestoorde concept. Ik heb me onderweg wel eens afgevraagd wat een jonge Carpenter hiermee zou bewerkstelligen. Dan gaat het dus niet helemaal goed met wat DeMonaco aan het doen is. Hij komt vooral wisselvallig voor de dag, met de keren dat hij opzichtig aan z'n verhaaltje zit te sleutelen als de grootste spelbreker.

Om zo'n nacht aan te grijpen om iemand te straffen, is misschien niet zo'n gek vertrekpunt, maar wat er zoal rond Grillo aan de hand is, komt niet uit een erg vruchtbare pen. Zoiets gaat uiteraard gepaard met zeurend volk (die dochter!) en ontlokt bovendien een wel heel erg suffe finale. Een plat emo boogje dat je vaker ziet en en bovendien elke prikkel rondom de Annual Purge direct doet doven.

Op straat gaat het in de regel beter. Ik ben niet zo kapot van de DeMonaco's gunplay, maar hij weet het daar af en toe wel een urban horror sfeer mee te geven. Zoals de slo-mo's met die griezelig aandoende maskers bijvoorbeeld. Ik vind dat wel wat uitstralen. De soldaten en de minigun zijn ook niet verkeerd, al moet je het daarmee ook niet te kansloos maken voor de gewone burger. Op het randje.

De rode draad blijft een slappe factor, maar gaandeweg haalt het toch een aantal gewaagde streken uit. Wat bij Tanya thuis gebeurt, blijft een beetje hangen tussen merkwaardig en koddig, maar die veiling is best een goede vondst. Of had dat kunnen zijn, want er wordt wat te weinig mee gedaan en dat gedoe met Carmelo was al niet zo denderend. Een segment dat een film op zich had kunnen zijn.

mjk87 (moderator films)

Matig, vooral omdat het me allemaal maar weinig interesseerde. Het begint niet heel onaardig met een licht apocalyptische sfeer en mooi kleurgebruik; dat laatste blijft de hele film door het enige echt pluspunt. Maar eens The Purge zelf begint, of eigenlijk al eerder als die auto ineens niet meer weet te rijden (echt?), is de film zijn fun kwijt. Veel toevalligheden en onwaarschijnlijkheden, matig acteerwerk en weinig spetterende actie. Uiteindelijk is het wat zouteloze prak dat gewoon niet weet te vermaken. 1,5*.

mjk87 schreef:

(echt?)

Wat was daar zo raar aan?

Insignificance schreef:

Wat was daar zo raar aan?

Gewoon, of het nu pech was of opzet, hoe vaak gebeurt zo iets nou? En uitgerekend de avond van... Daar kan ik gewoon heel slecht tegen.

Insignificance

Je hebt wel iets gemist, hoor.

Kort voor de auto het begeeft, wordt het tweetal geconfronteerd met een bende met maskertjes op. Zij hebben de auto gesaboteerd, een van de twee geeft dat ook letterlijk aan. Naar later blijkt hebben de maskertjes dat niet gedaan om ze tijdens de Purge af te knallen, wat het meest voor de hand lag, maar om ze te verkopen aan de elite, die via die veiling op hun manier zuivert. Ze verdienen aan de nacht, zoals ze zelf ergens onderweg aangeven.

Lijkt me toch niet zo raar binnen deze setting.

Insignificance schreef:
Je hebt wel iets gemist, hoor.

Niettemin is dat in het begin echt heel vervelend want je weer niet wat het is. Maar je hele verhaal, zoiets had ik wel ergens uitgevogeld ja, maar mijn aandacht verslapte wel halverwege dus kan soms wel eens iets gemist hebben. En laten we wel wezen, er ging wel meer ineens mis. Ik noem een rat.

avatar van tattoobob

tattoobob

Eigenlijk een beetje van hetzelfde niveau als het eerste deel.

Niet echt geweldig en net niet onderhoudend genoeg voor een voldoende....ik vind het ook niet echt een bijster origineel concept.

Volgens mij is het derde deel alweer in de maak...en hoop dat het stiekem het laatste word.

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Het script is niet helemaal lekker geschreven, en sommige scènes zijn tenenkrommend slecht ge-edit. Maar de film is wel lekker snel en vermakelijk kijkvoer. We hebben ons er prima mee vermaakt iig.

3,3 *

avatar van FLH

FLH

Dit is waar ik op hoopte bij het eerste deel. Deel 1 viel me dan ook echt tegen, echter vond ik dit een zeer vermakelijke film. Goed vervolg!

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

The Purge: Anarchy is een aardige thriller die net iets beter is dan zijn voorganger. Persoonlijk label ik de film als een thriller en niet als een horror. Er komen simpelweg te weinig (eigenlijk helemaal niet) horrormomenten in voor om de film in dezelfde hoek te stoppen als films zoals Jeepers Creepers. The Purge: Anarchy mag dan wel het tweede deel zijn maar het is absoluut niet erg om de eerste te missen. Eigenlijk is deze film een herhaling op de eerste. Grootste verschil tussen de twee films vind ik dat in de tweede film veel meer locaties aan bod komen. Het verhaal van The Purge is zowel interessant als lomp: mensen krijgen eens per jaar twaalf uur de tijd om elkaar uit te moorden zonder consequenties. De bedoeling hier voornamelijk van is om de zeer hoge criminaliteit te bedwingen. Het ironische is alleen dat voornamelijk onschuldige burgers de dupe zijn van rondtrekkende moordclubs.

Frank Grillo steelt de show (in zoverre als dat mogelijk is in deze film) als een man die een belangrijke reden heeft om zich tijdens The Purge buiten te begeven. Hij speelt een stoer personage, iemand die wel van wanten weet. Carmen Ejogo weet te overtuigen als een weerloze vrouw die zichzelf en haar dochter moet beschermen tegen moordzuchtige mensen.

The Purge: Anarchy weet genoeg te vermaken om een voldoende te scoren. Er is veel actie te aanschouwen en wederom lopen er overal gewapende mensen met maskers door de stad, op zoek naar slachtoffers. Jammer genoeg is het concept van de film niet erg origineel en het voelt goedkoop aan. Het is zeker genoeg voor één film, maar om uiteindelijk drie films met hetzelfde concept te hebben? Nee, het beetje originaliteit dat het had is na de eerste film verdwenen. Gelukkig hoeft dit allemaal niet zo heel veel uit te maken omdat er genoeg bloedvergieten plaats vinden om je aandacht vast te houden. En stiekem is het heel leuk om bendes elkaar aan puin te zien schieten.

avatar van ricone

ricone

het eerste deel van de film vond ik erg voorspelbaar!, gelukkig is het 2e deel spannneder en verassender, maw goede film!

avatar van TimF

TimF

Slecht geacteerd, totaal irritante personages, het verhaal slaat nergens op. The Purge 2 neemt zichzelf veel te serieus en slaat de plank volledig mis.

avatar van Just one Fix

Just one Fix

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Just one Fix schreef:

Is het aan te raden om eerst deel 1 te gaan zien?

Is in principe niet nodig.

avatar van stinissen

Just one Fix schreef:

Is het aan te raden om eerst deel 1 te gaan zien?

Nee dat hoeft niet maar het eerste deel is veel beter

avatar van antontwee

antontwee

mjk87 schreef:
De eerste deel was stukken beter veel spannerde
Hopelijk laten ze het bij deze 2 films want een derde film zou weleens een grote flop worden. Hopelijk zal het idee nooit werkelijkheid worden.

avatar van rondh

rondh

Best een aardige film. Het idee is hetzelfde als in de eerste film; alleen speelt het nu in , voor een groot gedeelte, buiten af. Ik vind dit concept leuker dan in de eerste film . De horror elementen verdwijnen daardoor wel. Dit deel is dus meer een actie/thriller,en zeker geen horror....

Het acteerwerk is wel ok, en de camarabeelden zijn van een goed niveau. Gewoon goed te bekijken dus. Een 3.5

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Tegenvallend vervolg. Erg voorspelbaar en met weinig spanning. And guess what ? Er komt vast een vervolg. Uitmelken maar weer dit concept. Daarnaast, we hebben zoals altijd een held. Die het uiteraard op het laatst weer gaat redden. Wie doorbreekt dit eens ?

avatar van jippie2010

jippie2010

De eerste film heb ik een voldoende gegeven. Deze was minder uitgewerkt, maar het is een origineel onderwerp! Dit deel is veel beter uitgewerkt, betere acteurs, maar verliest uiteraard zijn originaliteit.

Ze hebben teveel verhaallijnen uitgewerkt, waardoor er nergens echt verdieping was. Zonde, want als je toch er een meerdelige film van wil maken, kies er dan voor om niet alle verhaallijnen in 1 film te stoppen, maar bewaar wat voor een eventueel vervolg. Al met al wel een vermakelijke film. Zeker geen horror, maar het blijft een boeiende thriller.

avatar van mock turtle

mock turtle

verhaal is nogal flauw: niet spannend, niet bijzonder goor, geen twist of verrassing.. En teveel verhaallijnen? eerder een gebrek hieraan.

avatar van boemboem27

boemboem27

leuk tussendoor filmpje,maar om dit horror te noemen...

niet echt hoogdravend spektakel

of had ik toch eerst deel 1 moeten kijken?