• 9.373.193 stemmen

The Purge: Anarchy (2014)

Horror / Actie | 103 minuten

Genre: Horror / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: James DeMonaco

Met onder meer: Frank Grillo en Zach Gilford

Releasedatum: 24 juli 2014

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Purge: Anarchy

Eens per jaar vindt 'The Purge' plaats: een nacht waarin geen wetten of regels gelden. We maken kennis met een stad waar niemand een werkend beveiligingssysteem heeft. Een jong koppel is op desbetreffende avond onderweg naar huis, wanneer het tweetal te kampen krijgt met autopech. De zon begint te dalen en ze besluiten hun auto te verlaten. Wanneer ze de stadsgrenzen naderen komt er echter een gemaskerde motorbende achter hen aan.

avatar van schram101

schram101

Vrij vlot voor een sequel. Ik moet de eerste prent zelfs nog zien. Verwacht van deze film trouwens niet veel, afgaande op de trailer.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Het concept is leuk,maar ik vrees dat deel 2 net zo als deel 1 een slechte uitvoering heeft.

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

Ik kan er met mijn hoofd niet bij waarom mensen dit een goed concept vinden. Een van de meest stomme en meest achterlijke dingen die bedacht is als basis voor een film, sorry probeer niemand te beledigen ofzo. Kan me bijna niet inhouden om alvast een 0,5 te geven .

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Erg leuk plot, klinkt goed

Ik was wel fan van deel 1, vond de climax alleen wat overdreven.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Weer een nieuwe horrorhype? Volgend jaar deel 3 en het jaar daarop 4?

Deel 1 was best wel goed. Kijken hoe deze uitpakt.

avatar van tattoobob

tattoobob

Deel een was niet heel geweldig....ik ben benieuwd naar deze.

avatar van Dannysientje31

Dannysientje31

ik vond deel 1 best te pruimen...geen hoogvlieger maar leuk als tussendoortje...alleen jammer dat Ethan hawke dood gaat in deel 1 had hem graag in deel 2 gezien.
zal deze zeker niet overslaan

avatar van tattoobob

tattoobob

Dannysientje31 schreef:

Dat bedoel ik dus....niet echt denderend.

Voorbarige stem + reactie verwijderd.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

avatar van schram101

schram101

Bizar dat deze gewoon een bioscooprelease krijgt zeg..

avatar van centurion81

centurion81

• 2066 berichten
  • 1988 stemmen

schram101 schreef:

Bizar dat deze gewoon een bioscooprelease krijgt zeg..

Ja inderdaad, zag net op TV een trailer ook nog. Vandaar dat ik hier kom kijken nu

avatar van mcdaktari

mcdaktari

De eerste vond ik toch best wel om te doen, volgens mij als één van de weinige hier, en deze 2e ga ik ook zeker kijken en als ik zie wat voor een score hij nu al op IMDb heeft dan hoop ik dat ik er net zo van geniet als van de eerste. Wel vind ik het een beetje verwarrend dat ik bij een andere trailer weer Ethan Hawke zag terwijl die volgens mij toch niet mee speelt in deze nieuwe Purge Anarchy. Of het moet zijn dat ze een trailer van de 2 films samen gemaakt hadden.

Hoe dan ook, ik heb hier toch veel zin in.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Veel beter dan deel 1 en wat een heerlijk stoere rol voor Grillo zeg.

avatar van MH040

MH040

Gezien in de sneak. Er wordt enigzins geprobeerd een politiek tintje aan de film te geven (rijk versus arm), maar het is niets meer dan een domme schiet/achtervolgingsfilm. Het uitgangspunt is natuurlijk al belachelijk. Maar verder ook geen memorabele scenes, weinig creativiteit, veel toevalligheden en cliché's. Gelukkig was het acteerwerk niet belabberd, dat had er nog bij moeten komen. Al met al totaal niet mijn 'cup of tea'.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Overigens komt Purge 2 donderdag al uit, dus beetje raar om deze als Sneak te doen.

avatar van Safaci

Safaci

Dat doet Pathé helaas wel vaker.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

De één kijkt uit naar Kerst of pakjesavond met de schoonfamilie, de ander naar dat jaarlijkse moment waarop hij zijn schoonfamilie mag afmaken. Het uitgangspunt van The Purge franchise is interessant, maar kwam in de eerste film voor geen meter uit de verf. The Purge was voornamelijk een home invasion-film en zelfs daarin verre van de beste in zijn soort. Maar schrijver en regisseur James DeMonaco lijkt te leren van zijn fouten. In plaats van tachtig minuten in een donker huis te spenderen, kiest DeMonaco ervoor om zijn personages op straat te zetten. En dan krijg je toch veel meer mee van de regels van die wereld.

DeMonaco lijkt in dit vervolg eindelijk lekker los te kunnen gaan. Hij beschikt voor The Purge: Anarchy over een groter budget, maar durft inhoudelijk ook meer. De waanzin wordt nu pas goed zichtbaar en hij durft echt lol te hebben. Vrachtwagens met gewapende mannen schieten alles en iedereen overhoop. Rijkelui leven zich met genoegen uit op hun arme medemens, zonder ook maar een schijntje medeleven. Lekker over de top.

Alleen jammer dat DeMonaco deze toon niet de hele film doorzet. Af en toe komt hij met flauw drama, vervelende clichés en goedkope jump scares. Qua personages lukt het DeMonaco wel om iets interessanters neer te zetten dan het oersaaie gezin uit de eerste film. Frank Gillo speelt de Snake Plissken van de groep. En dan is er nog Big Daddy (Jack Conley), een geheimzinnige verschijning die vanuit een vrachtwagen met groot geschut iedereen in zijn buurt neerhaalt. Alleen jammer dat DeMonaco dit karakter uiteindelijk tekst geeft en net iets teveel van het mysterie wegneemt. Door het vervolg te benaderen als gitzwarte en lompe komedie werkt The Purge: Anarchy verrassend goed. Het komt niet vaak voor dat een vervolg het origineel op zoveel vlakken weet te overtreffen. Als deze lijn doorgezet kan worden, mag DeMonaco snel beginnen aan een derde nacht.

3 sterren.

Volledige recensie: The Purge: Anarchy - schokkendnieuws.nl

avatar van MaNiAc E

MaNiAc E

Waar deel 1 nog redelijke spanning had kon je hier de clichés wel optellen en voornamelijk nergens kon overtuigen. Het is een domme actie film geworden die onder het mom van horror wordt verkocht. PG13 rating heeft absoluut niet geholpen het was beter geweest als men had gekozen voor keiharde in your face violence. Rede waarom ik dit zeg is omdat deze film nergens iets doet wat niet gedaan is hiervoor.

avatar van Elineloves

Elineloves

Helaas minder dan het eerste deel. Waar ik bij deel één nog regelmatig op het puntje van mijn stoel zat en de onderhuidse spanning voelbaar was, had ik dat vandaag niet. Enerzijds zal dat komen door de locatie, het speelt zich niet meer in een huis af maar voornamelijk buiten, anderzijds door de drie verschillende verhalen die samenkomen.

Ook de echte dreiging miste ik. In deel één waren het regelrechte psychopaten, ze joegen angst aan. Het was echt een jacht, nog redelijk spannend te noemen ook. Deze film kent ook betere momenten, maar het is vooral veel geschiet en geknal. De kijker krijgt niks te zien, het is vrij "braaf" gehouden wat betreft het in beeld brengen van het geweld.

Ik ben er nooit zo van als één man het van iedereen wint, de held, die iedereen tracht te beschermen en 12 uur lang bijna moeiteloos door een levensgevaarlijke horrornacht fladdert, maar dat terzijde.

Ook zijn de voorspelbaarheden erg aanwezig. De scène bij de familie van de beste vriendin bijvoorbeeld, dat zag iedereen toch aankomen? Dat soort dingen laten je met een onbevredigd gevoel achter, net als het feit dat ik dacht naar Hostel Light zat te kijken. Liet me daar wel héél erg aan denken.

Niet slecht, maar teveel hoop gehad op een betere vervolg op deel 1.

avatar van Halleuh

Halleuh

Wat een belachelijk slechte film.

avatar van Shinobi

Shinobi

"It'll soon be a war out there."

The Purge (2013) vond ik niet zo boeiend, dus met enigszins lage verwachtingen meegepakt in de bios.

Op zich blijft het concept goed, maar de manier waarop ermee omgesprongen wordt, is teleurstellend te noemen. Het verschil met het vorige deel is dat dit vervolg zich voor een groot gedeelte buitenshuis afspeelt. Dit zou voor een hoop toffe situaties moeten zorgen, zou je denken. Ware het niet dat het maar bij een paar aardige momenten blijft en het verloop wel erg tam is.

Wat dat betreft helpt het niet dat de personages over het algemeen ronduit irritant zijn; ze blijven onlogisch bezig en wekken met hun gedrag alleen maar ergernis op. Met name de dochter Cali mocht van mij gelijk het loodje leggen. Gelukkig blijft Frank Grillo een baas gedurende de gehele speelduur. Daarnaast hadden de bad guys mysterieus mogen blijven. Door ze van dialoog en een gezicht te voorzien, wordt alle mysterie weggenomen.

'The Purge: Anarchy' is dan ook voornamelijk erg voorspelbaar. Als kijker zie je bepaalde dingen al ruim van tevoren aankomen, waardoor de spanning eruit gehaald wordt. Tevens wordt de domme, geforceerde politieke boodschap net iets te vaak opgedrongen. Hierdoor ligt het er dik op. Een stukje subtiliteit was gepaster geweest.

Al met al een lichte verbetering t.o.v. deel één, maar door de tekortkomingen niet genoeg voor een voldoende. Nu maar hopen dat deel drie veel gewelddadiger zal zijn en echte anarchie toont, maar het mag waarschijnlijk niet baten.

2,5 Sterren.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Kun je deel 2 zien zonder deel 1 gezien te hebben?

avatar van Elineloves

Elineloves

Ja, dat kan. Is een nieuw verhaal, wel hetzelfde principe maar wordt goed uitgelegd. Valt ook niet veel aan te snappen eigenlijk.

avatar van richette

richette

Beter dan deel 1?

laten we het erop houden dat meningen verschillen.Ik vind deel 1 dus vele malen beter.dit is gewoon een aardige verstand op min 10 thriller maar enige logica etc hoef je niet te verwachten.Aardig om gezien te hebben maar deel 1 vond ik vele malen beter

avatar van voskat

voskat

Jammer van de stompzinnige "rijk = slecht, arm = goed" boodschap. Want voor de rest een onderhoudende actie-thriller met een paar aardige ideeën.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Ik vond hem iets minder dan het 1e deel

Meer actie dan horror. Miste ook wat twists en er werd niks echt expliciet getoond. Frank Grillo speelt de rol van zijn leven en de rest van de cast doet het ook prima. Maar net als deel 1 is het laatste half uur enorm over de top. DeMonaco schiet opnieuw te ver door. Jammer, maar de film bleef wel boeien en is

uiteindelijk een degelijke blockbuster geworden.

Het schommelt ergens tussen 3* en 3,5* bij mij maar rond het af naar beneden.

avatar van Evilized

Evilized

Heb hem vorige week gezien en moet toegeven dat deze veel beter is dan het eerste deel!

Frank Grillo speelt een geweldige rol als held en er zit flink wat tempo in de film! Niet al teveel geleuter maar rennen schieten en horror! Wel overigens jammer dat de verkrachting scenes zijn geschrapt. Maakt het dan net nog iets gruwelijker.

Niet voor iedereen maar ik vond hem top!

5 sterren!

avatar van El ralpho

El ralpho

Cleanse your soul

Het is verbazingwekkend hoe vaak ik het origineel de grond in geboord heb zien worden, en hoe enthousiast dit vervolg in de media nu benaderd wordt. In mijn optiek is dit vervolg namelijk een heel stuk minder dan zijn voorganger en zijn de rollen dan ook precies omgedraaid. Gelukkig lees ik hier op moviemeter bij de laatste berichten al wat meer terug dat meerdere mensen deze mening hebben, want waar het enthousiasme voor dit vervolg vandaan is gekomen, is mij in ieder geval een raadsel.

Smaak wellicht, want hoewel zijn voorganger niet zo groots was opgezet en zich meer op een locatie afspeelde had deze film wel betere personages, een hogere spanningsboog en een sfeer die veel onheilspellender is dan hier. Ik snap dat mensen als kritiek aanhaalden dat ze meer van de zuiveringen op straat wilden zien, maar omdat het eerst klein werd gehouden wil dat zeker niet zeggen dat het dan maar gelijk een waardeloze film is geweest. Het is een keuze geweest, en in dat geval geen slechte. Dat het publiek dan andere verwachtingen heeft, wil niet zeggen dat een film gelijk slecht is. In dit vervolg lijkt het net of het gordijn te hoog is opgetrokken en je als kijker net iets teveel te zien krijgt, waardoor het in dit geval alleen maar tegenvalt. Ook de personages zijn hier vervelend en halen vaak de vaart uit het verhaal, en ook de hoofdrolspeler kan beter een sollicitatie doen bij de nieuwe expendables als actieheld, want hier is zijn personage in ieder geval totaal niet op zijn plaats. Ook zijn beweegreden om te willen gaan zuiveren is zo extreem cliché dat ik mij dan ook afvraag waar de makers het lef vandaan hebben gehaald om dat er überhaupt in te stoppen.

Nee, dit vervolg is hoofdzakelijk alleen maar luidruchtig, zit bomvol cliché's en doet in alle opzichten dan ook onder aan het origineel. De menselijkheid die in de voorganger zat is hier nu compleet verdwenen en vervangen door een nietszeggende cast, met verhaallijnen waar overduidelijk maar minimaal schrijfwerk in is gaan zitten. Een enorm overgewaardeerde titel. Wat ik overigens nog wel een pluspunt vond waren de creatieve maskers van de verschillende gangs die de straten terroriseerden en die een onheilspellend sfeertje uitstraalden..jammer dat ook dit onderuit geschopt wordt als de maskers afgaan en de regisseur -ook hier- even niet iets te veel wil laten zien.