Genre: Horror / Actie
Met onder meer: Frank Grillo en Zach Gilford
Releasedatum: 24 juli 2014
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Purge: Anarchy
Eens per jaar vindt 'The Purge' plaats: een nacht waarin geen wetten of regels gelden. We maken kennis met een stad waar niemand een werkend beveiligingssysteem heeft. Een jong koppel is op desbetreffende avond onderweg naar huis, wanneer het tweetal te kampen krijgt met autopech. De zon begint te dalen en ze besluiten hun auto te verlaten. Wanneer ze de stadsgrenzen naderen komt er echter een gemaskerde motorbende achter hen aan.
Sergeant
Papa Rico
Big Daddy
Sjoerdow
Bah bah bah.
Voor ik de bioscoop binnenstapte beweerde ik tegenover mijn vrienden dat dit deel waarschijnlijk beter zal zijn dan deel 1. Waar kwam dat argeloze vertrouwen vandaan? Dit gezien hebbende kan ik alleen maar concluderen dat men in Hollywood van een leuk concept als deze, helemaal niks klaar kan spelen. Doodzonde, want ik dacht echt dat je er iets leuks van kon maken.
Los van alle gruwelijke fouten in de film, is The purge: anarchy gewoon geen ruk aan. Mensen die een keiharde actiefilm met badass hoofdrolspeler en dito actie verwachten komen zwaar bedrogen uit. Er zit veel vervelend, voorspelbaar en overdreven sentiment in de film. Alsof je hier gezellig met je vriendin heen zal gaan. De film kabbelt wat droogjes voort, hoofdrolspeler zwijgt, maar heeft teveel geduld met de andere personages die een blok aan het been zijn en helemaal niks aan het verhaal toevoegen. Sterker nog, ze zorgen ervoor dat het tempo uit het verhaal verdwijnt.
Kortom, heel slecht. Begin vooral niet aan nog een vervolg, het is gedoemd om te mislukken.
empirekees
The Purge franchise zal zich wel voortzetten, gezien de financiële resultaten. Budget $9mlj en een omzet van $62,962,000. Bron Box Office Mojo
Tonypulp
Tijd voor vers bloed. DeMonaco weet zich opnieuw geen raad met dit concept. Hangt nog altijd tussen satire en het wat serieuzere werk in. Het leent zich dan ook veel meer voor een horrorfilm, maar waar het eerste deel nog enigszins in de buurt van het genre kwam (Home Invasion, alhoewel veruit de slechtste binnen dit subgenre), is dit meer een actie-georiënteerde thriller dan anything else.... maar wél verdienstelijk.
Moet zeggen dat de verschuiving van de setting dé grootste smaakmaker is in dit deel. De straten bieden ruimte voor véél meer ''partijen'' en daar leeft DeMonaco zich wel redelijk mee uit. Blijft een beetje een wankele mix tussen zwart komische setups (the rich) en onverteerbare moraaltjes (the poor), maar tussendoor weet het zich wel een paar keer te bewijzen met veel sprekende shots, resulterend in sfeervolle, goed getemporiseerde nonsense met een redelijke production value.
Iets beter dan het eerste deel, maar daarmee heb je nog steeds geen voltreffer te pakken.
Het is in ieder geval fijn, dat de setting zich verplaatst van een huis, naar de nachtelijke straten. Dat geeft het geheel in ieder geval veel sfeer mee. Ook is het wel leuk om te zien wat het groepje dat gevolgd wordt, gaat tegenkomen. Dat levert soms wel wat aardige situaties op, maar groots wordt het nooit.
Het probleem zit hem vooral in het punt, dat het allemaal nogal voorspelbaar is, en nergens spannend wil worden. De film lijkt ook nooit een keuze te kunnen maken of het de horrorkant op wil of de drama. Het lijkt uiteindelijk voor dat laatste te kiezen en dat levert een aantal vervelende moraaltjes op, die een keer teveel voorbijkomen. Los daarvan is het wel continu onderhoudend, is de actie niet slecht en zijn de personages ook niet heel vervelend. Toch zou ik graag een film zien, die eens lekker helemaal over de top zou gaan, want dat past hier wel bij.
Misschien een idee voor een derde deel, want dat gaat er gezien het commerciële succes van dit vervolg ongetwijfeld ook komen.
TomBroers
Ondanks de vele negatieve reacties hierboven, toch met goede moed naar de bios gegaan. En ik kwam niet bedrogen uit.
The Purge maakt met dit tweede deel een betere indruk dan zijn voorganger door de keuze om over te stappen van een huis, naar een hele stad. De sfeer in dit deel is daardoor stukken beter dan zijn voorganger, het hele idee van The Purge kan je veel mee doen, en ze trekken dan ook genoeg uit de kast in deze film.
Ik vond de personages alles behalve vervelend, Frank Grillo zet zoals verwacht een uitstekende rol neer en ook over de rest niks verkeerds te zeggen! Spanning
wisselt zich af met drama en enkele geweldige scènes. Al weet ik niet of deze film alleen onder de noemer horror valt, daarover valt te twijfelen. Desalniettemin zeker een aanrader dit vervolg, ook als je deel 1 nog niet gezien hebt!
Ben benieuwd naar een derde deel...
jankiebold
Ik geef wel een kleine voldoende aan deze film al sla je wel een flater als je de bios binnen gaat , want ik verwachte er veel meer van , leuke trailer maar mindere film , toch jammer je zou van zo'n concept iets heel moois kunnen maken , maar ja heb hem toch af kunnen en willen kijken...
jeroenhenckens
Zeer aangenaam verrast! In tegenstelling tot het eerste deel kwam het concept van 'de zuivering' veel beter tot uiting. Erg spannende scènes met veel variatie door de verschillende perspectieven en het decor (de stad).
Corcicus
Wat een absolute topfilm zeg. Niet te vergelijken met het prutswerk uit de eerste. Ik had hier bij momenten zelfs een heus Mad Max gevoel bij. Heerlijke thriller!!
namingway24
Vergelijkingen met de eerste Purge kan ik niet maken, want die heb ik nog nooit gezien. Maar aan the Purge: Anarchy te zien valt er veel te halen uit het concept: dit is slechts het verhaal van één groepje mensen, maar de mogelijkheden lijken me eindeloos.
We zien de gebeurtenissen de hele tijd vanuit het oogpunt van deze groep, en het is indrukwekkend om te zien wat zij zien; de opzet van de film is groots en er gebeuren heel wat brute dingen. Ik heb me in elk geval erg kunnen inleven in de situatie. Het lijkt me ook wel wat om een film te zien met gebeurtenissen uit het standpunt van de Purgers zelf, om te zien of je je ook met hen zou kunnen identificeren, maar dit werkte zo heel goed.
En aan de andere kant krijgen we wel een soortgelijke verhaallijn met Grillo's personage, hoewel deze wel wat genuanceerder ligt. Hij geeft de film een hoog bad-ass gehalte dat inderdaad een beetje aan films als Mad Max of zelfs First Blood doet denken. Verder zitten er wel een paar vervelende personages in het groepje, maar dankzij het tuig waar ze tegenover staan juich je wel voor ze als ze af en toe kleine overwinning behalen.
Verder zijn er een paar leuke verrassingen, zoals de elite-jachtclub en de scène waarin de boze vrouw haar schoonzus afschiet. In die eerste scène voel je langzamerhand spanningen ontstaan tot er een gewelddadige uitbarsting volgt. Wat ik al eerder zei, de mogelijkheden voor mini-verhaaltjes zijn eindeloos; het is misschien zelfs een idee voor een anthologie-achtige film. Bij het tweede voorbeeld voel je echt de haat voor die rijke klootzakken: prachtig om te zien hoe Grillo ze even later flink op hun nummer zet in de vetste actiescène van de film.
Het (ietwat voorspelbare) einde van de film laat de optie voor een zee aan vervolgen wijd open, en het zou me niets verbazen als dit een franchise van Saw-achtige proporties wordt. Geen rampzalig idee lijkt me; ik wil na deze goede film wel meer van deze wereld zien.
gauke
Na een veelbelovend begin verzandde deze productie al snel in een halfbakken, te oppervlakkig uitgewerkt verhaal met stereotype personages. Zoals te verwachten viel was het allemaal niet zo subtiel, maar buiten alle excessen om werd de boodschap er teveel en te vaak met de botte bijl ingehakt. Deze brute, meedogenloze en krankzinnige film had meer fantasie kunnen gebruiken in plaats van het geijkte arm tegenover rijk en zwart tegen wit. Michael K. Williams werkte bij mij, als rebellenleider, onbedoeld wat op de lachspieren. Frank Grillo daarentegen was geweldig in de rol van de verbeten klootzak met een hart van goud.
Roxpandabeer
Ik had niet veel verwachtingen van deze film door deel 1, maar toch vond ik dit deel beter dan het eerste deel.
Alleen had het voor mij allemaal wel wat enger gemogen.
Het stukje op het einde dat die ene man die andere neerschoot vond ik even apart, omdat ik niet meer wist wie die ene man nou was, er zat een te lange stuk tussen de eerste keer dat we die man met petje zagen, en op het einde dat we die man zagen.
Positief puntje: ik vond het een film die me wel beetje meesleurde, je ging zelf al nadenken van ''wat zou ik doen in die situatie''.
bjerik76
Vond dit deel wederom erg goed.
Begrijp niet dat het vermeld staat als horror, het is meer een SF thriller.
Totaal anders dan deel 1, ik had verwacht dat het verder zou gaan met de families van deel 1, maar dit staat er helemaal los van.
Een deel 3 mag er nog wel komen, en dan vind ik het wel genoeg, en weet ik het allemaal wel.
Daan258
Wat heeft deze film mij verrast zeg.
Ik vind deel 1 behoorlijk tegenvallen en had daarom ook erg lage verwachtingen van deel 2, maar man, man, man wat was dit vele malen beter:)
Fantastische sfeer, heerlijke actie, hier en daar spannend en best aardig acteerwerk.
Heb me geen moment verveeld.
Nu ik dit deel heb gezien mag er van mij zeker nog een deeltje 3 komen.
filmkul
Redelijke film, maar net als deel 1 wordt niet alles eruit gehaald. De film begint sterk en schept dan enige verwachting. Helaas zakt het behoorlijk in. Hier en daar blijft het wel spannend, maar echt op het punt je van je stoel kom je niet. De aankleding van de film is goed en zorgt voor een goede sfeer. Jammer dat de diverse bendes niet meer speeltijd krijgen. Wellicht een tip voor een derde deel (soort The Warriors uit 1979). Grillo acteert sterk ten opzichte van de rest.
Gemiste kans. 2.5/3.0
schumacher
Heel goeie film en beter dan de 1ste.
Ik heb een 4 gegeven omdat ze nog beter kunnen en ik verwacht dat er nog eentje komt.
Re73
Het interessante concept, wat zou je doen enz., was in deel 1 teleurstellend te noemen en onvoldoende uitgewerkt.
Van dit deel had ik dan ook niet al te veel verwachtingen. Maar dit was gewoon top! Wel kun je hier eigenlijk niet spreken van horror maar eerder van actie sf- thriller. Het blood and gore mag dan wel weer even beter.
Desalniettemin een goede uitwerking van het concept!
joan56
Prima vermaak. Deel 1 had vooral mijn sympathie door het concept, hoewel ik de film niet bijzonder goed vond. Dit deel heeft hetzelfde concept, de zuivering, maar weet daar veel beter mee om te gaan.
Ook goed uitgewerkt: een groepering die zelf niet zuivert maar slachtoffers aan de rijken verkoopt. Verrassend....
Een aanrader voor op de thuisbioscoop. Dat dan weer wel. Voor de bioscoop is het niet spektakel genoeg. In de bios ga ik voor de spektakel 3D films.
UmbraVitae
Vond deel 1 beter, misschien door het concept, dat nu, bij dit 2de deel minder vernieuwend was. Al bij al zeker vermakelijke film, maar eerder actie/thriller zeker geen horror. 6 à 6.5/10
Brabants
Na de eerste film gezien te hebben kon dit deel alleen maar gaan meevallen. In zekere zin is dit bij Purge Anarchy ook zeker het geval. Helaas biedt deze film in essentie niets nieuws onder de zon en blijft het concept gehandhaafd. Toch kent dit deel meer gestoorde agressie, huiveringwekkende momenten en affreuze figuren dan het eerste deel. Wel gezegd dat de rek er wat mij betreft na dit tweede deel toch echt wel uit is.
¿?ImAmused?¿
Had al hogere verwachtingen als bij deel 1.Dit deel liet me meer dingen zien die ik me in deel 1 afvroeg,zoals:Wat speelt zich af buitenshuis?Daarom is dit deel voor mij beter bevallen.
Mjah, zo de eerste 20 minuten dacht ik echt naar een hele boeiende film te kijken die sowieso een stuk beter was dan de voorganger (2,5* bij mij), maar helaas houden ze dat niveau niet vast. Sterker, de film is na het frisse begin gewoon slecht. Het Purge-concept is natuurlijk erg leuk, maar deel 1 liet eigenlijk niks zien omdat alles zich op 1 huis focuste. Deel 2 gaat gelukkig wel de straten op en zeker in het begin was het erg tof om bendes genadeloos tekeer te zien gaan tegen de bevolking. Maar als het verhaal dan weer wat intiemer wordt, is de lol ook meteen weg en komt het matige acteerwerk, het saaie plot en de beroerde uitwerking wel erg naar boven. Ik hoop nog altijd op deel 3, maar dan wel met een regisseur en scriptschrijver van niveau. Het concept is echt leuk, doe er dan ook wat mee. Dit is ruim onvoldoende, zelfs minder nog dan de voorganger.
Actarus
Hoe je een perfect concept naar de haaien helpt...
Persoonlijk vond ik deel 1 veel beter. Dit kan ik helemaal geen horror noemen, maar meer een actieprent, met wat Mad Max-trekjes hier en daar, maar het badass-gehalte kwam er helemaal niet uit. Totaal niet spannend te noemen, en een ergerlijk acteerniveau...om nog maar over de regie te zwijgen.
Waarom (door de overheid) onschuldige mensen 'purgen', terwijl er zoveel klootzakken rondlopen??? Op dat feit lijkt me deel 1 veel logischer en meer genietbaar...
john mcclane 2
Hoe je een perfect concept naar de haaien helpt...
ik heb juist het precies het tegenovergestelde.
deel een was een mooi concept,maar beroerd uitgepakt. maar zelden spannend,
hier was de spanning te snijden,,,oke weinig horror,,,maar dat haalt niet uit,wel een horror concept.
en ja het einde,,,,ik denk zowiezo dat je het het iniedergeval in de afgelopen 2 delen niet in het verhaal moet zoeken. dat stelt op het grove uitgangspunt weinig voor..
elk jaar weer een nieuw deel?
mij hoor je niet klagen,als het ook elk jaar nog beter word uitgewerkt.
dikke voldoende.
HALVE TAMME. (moderator series)
"3 solide sterren van mijn kant voor The Purge: Anarchy (2014)".
aan gedaan worden
Waku
Leuke pulp.
Maar in tegenstelling tot meeste recensies vond ik deel 1 net wat beter.
Al is het alleen maar om de orginaliteit, die uiteraard in dit tweede deel compleet verdwenen is.
Standaard verhaaltje, standaard actie en het gegeven mensenjacht is al vaker in beeld gebracht in andere titels maar "Purge" veveelde niet.
Al vrees ik dat een derde deel wel erg uitgekauwde hap gaat worden.
mcdaktari
De eerste vond ik helemaal niet slecht maar deze vond ik toch beter. Ik heb me van het begin tot het einde toe goed vermaakt, en dat moet een film voor mij doen. Prima vermaak.
Macmanus
Leuk tweede deel.
Gaat net wat grootster door dan deel 1 waardoor het wel een leuke reeks kan worden. Het verhaal verplaatst zich nu meer naar de stad waar de mahem is. Erg videogame achtig. Daardoor blijft de film ook wat klein qua verhaal net als deel 1. Verstandige keus. De groep is niet bijzonder boeiend maar ook niet heel erg irritant. Echt het onderste halen ze nog niet uit de kan. De verzetsstrijders zijn nog wat saai. Mag veel meer ultra violence a la Robocop in. Maar het kijkt goed weg, en er is genoeg potentie om de reeks voort te zetten. Het leukste deel komt hopelijk nog.
3 sterren.
Montorsi
meer in lijn van zombie-flicks. Een paar figuren die continu vliegen rennen springen schieten etc... vond er erg weinig aan, waar deel 1 bij vlagen nog wel lollig was. Maar waarschijnlijk was dat vooral omdat het allemaal net iets subtieler en minder grotesk was.

The Forever Purge
2021