• 9.371.710 stemmen

Met onder meer: Jim Parsons, Rihanna en Steve Martin

Releasedatum: 1 april 2015

Plot Home

"Worlds Collide"

De Boov vormen een alienras dat de Aarde kiest als hun nieuwe thuis. Ze verplaatsen alle mensen naar een klein stukje op de planeet en nemen zelf de rest in. Het koppige tienermeisje Tip ontsnapt en ontmoet de irritante alien Oh, die is verstoten door de rest. Samen gaan ze op reis om de mensheid te redden.

Oh (stemrol)

Gratuity 'Tip' Tucci (stemrol)

Capitain Smek (stemrol)

Lucy Tucci (stemrol)

Kyle (stemrol)

Gorg Commander / Father / Boov (stemrol)

Boov Announcer (stemrol)

avatar van Phantasm

Phantasm

Mooie animatiefilm met een leuk bedacht verhaal.

avatar van Henry Spencer

Henry Spencer

Is niet slecht. Maar ik ben ook geen liefhebber van animatiefilms (op enkele uitzonderingen na).Humor was nog redelijk geinig. Liedjes vond ik storend: te melodramatisch en meer hitparademuziek dan soundtrack.

avatar van susiewong

susiewong

Leuke en kleurrijke film van Dreamworks.

Het is een echte feel good kinderfilm, over vriendschap en er niet bij horen.

Humor zit er zeker in, maar ook de humor is vooral kinderlijk.

Uiteindelijk dus vooral leuk om als gezin met kleine kinderen te kijken of alleen voor kinderen.

Of mensen die gewoon houden van film kijken, zoals ik. Gelukkig vinden mijn kinderen dat ook leuk:p

avatar van princesspeach

princesspeach

Denk genre wel 6-8 jaar ofzo. Wordt vaak ingehakt dat ze uit barbados komt dr moeder zolang heeft gespaard voor een beter leven dat snapt deze genre denk ik nog niet hoor. Expres foute zinnen vond ik ook vervelend en m’n zoontje begreep dat ook niet waarom ze dit deden .

Verder wel Feel good movie over het er niet bij horen. Ikk vond de muziek niet storend

avatar van JessicaD

JessicaD

Home is een hele leuke film, maar hij voelde wel aan als een ode aan Rihanna die de stem inspreekt van het meisje Tipp. Bijna de gehele soundtrack bestond uit Rihanna liedjes en toen ik een ander liedje hoorde herkende ik de stem van Jennifer Lopez, die op haar beurt de stem van haar moeder inspreekt. Ik snap natuurlijk wel dat dit lucratief is voor hen, maar ik vond het wel een beetje overheersend. De film was sterker geweest als het zich daar niet door had laten leiden. Verder is Jim Parsons (The Big Bang Theory) uitstekend gecast voor de rol van Boov Oh en heb ik genoten van de film, en vond ik vooral ook de kat geweldig, ook al had die niet zo’n grote rol, haha.

avatar van mrklm

mrklm

The Boov zijn op de vlucht voor The Gorg en besluit de Aarde over te nemen en de menselijke bevolking te evacueren. Zo gezegd, zo gedaan, maar tiener Tip [Rihanna] is achtergebleven en is wanhopig op zoek naar haar moeder [Jennifer Lopez]. Haar mogelijke reddingsboei is Oh [Jim Parsons], een vriendelijke, maar naïeve Boov die ontdekt dat de verhalen die zijn commandant Smek [Steve Martin] hem verteld heeft over mensen niet helemaal kloppen. En zo raakt Oh verstrikt tussen loyaliteit aan zijn volk en zijn eerste echte vriend. Mede door de bewuste grammaticale spraakverwarringen kan Parsons dik aangezette stemvertolking wat op de zenuwen werken, maar het basisverhaal is origineel en het scenario bevat voldoende verrassingen en spitsvondigheden om ook een ouder publiek te vermaken.