• 9.374.963 stemmen

Met onder meer: Jim Parsons, Rihanna en Steve Martin

Releasedatum: 1 april 2015

Plot Home

"Worlds Collide"

De Boov vormen een alienras dat de Aarde kiest als hun nieuwe thuis. Ze verplaatsen alle mensen naar een klein stukje op de planeet en nemen zelf de rest in. Het koppige tienermeisje Tip ontsnapt en ontmoet de irritante alien Oh, die is verstoten door de rest. Samen gaan ze op reis om de mensheid te redden.

Oh (stemrol)

Gratuity 'Tip' Tucci (stemrol)

Capitain Smek (stemrol)

Lucy Tucci (stemrol)

Kyle (stemrol)

Gorg Commander / Father / Boov (stemrol)

Boov Announcer (stemrol)

Boov (stemrol)

Vanaf 3 december in de bioscoop (20th Century Fox - via Warner Bros)

avatar van Panta Rei

Panta Rei

Heb net de trailer op IMDB bekeken. Lijkt me een hele leuke film.

avatar van tattoobob

tattoobob

Ziet er weer prachtig uit in de trailer!!!!

Ik ben benieuwd

avatar van Seam

Seam

Wat een vreemde voice cast zeg.

avatar van Kondoro

avatar van danuz

danuz

Captain Pervert schreef:

Haha, Sheldon als alien.

"My hands are in the air like i just don't care"

avatar van Antonev

Antonev

Ziet er toch wel veelbelovend uit! Rihanna heeft een heerlijke stem en past uitstekend bij het personage. Deze heeft in ieder geval een plekje op mijn lijstje gekregen.

avatar van N811

N811

Wat een vervelend mannetje dat buitenaardse wezen zeg.

avatar van 1311811

Wil diegene die 0,5 heeft gestemd zich even verantwoorden?

avatar van predator

predator

• 1951 stemmen

1311811 schreef:

Wil diegene die 0,5 heeft gestemd zich even verantwoorden?

Is niet een trol, ben ook erg benieuwd. Stond eigenlijk op het paasdagenlijstje....

avatar van Panta Rei

Panta Rei

N811 schreef:

Wat een vervelend mannetje dat buitenaardse wezen zeg.

Kun je dat aan de hand van een trailer nu al beoordelen?

avatar van N811

N811

Panta Rei schreef:

Kun je dat aan de hand van een trailer nu al beoordelen?

eerste indruk is heel belangrijk waarin je iemand beoordeeld. een fantasiewezen is daarvoor geen uitzondering.

avatar van 1311811

predator schreef:

Ben benieuwd en over de animatie twijfel ik niet, maar misschien iets meer voor de kids en niet 'Animatie/Familie'?

De 2e stem is ook 'schokkend'...

avatar van Ted Kerkjes

Ted Kerkjes

Jammer dat de stemmen niet toegelicht worden...

avatar van wwelover

wwelover

Bij vlagen een grappige film, maar ik houd er meer van als een animatie film op twee niveaus werkt dus zowel voor kinderen als voor volwassenen. En dat laatste vond ik hier te weinig. Het is allemaal wel lief en zit vol 'wijze' lessen, dus voor kinderen is hij wel heel leuk. Maar ik vond Rihanna niet echt passen bij dit karakter. Parsons is wel geinig, maar het is allemaal net te makkelijk. Steve Martin steelt de show. Zag er verder wel goed uit.

avatar van MarkVleuten

MarkVleuten

Nederlandse versie gezien. Af en toe wel leuk maar weinig verrassing en nauwelijks diepgang. Personages zijn ook niet echt aangenaam. Maar mijn zoontje van 9 vond het wel leuk.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik heb niet zoveel verstand van animatie en de mogelijkheden hiertoe, maar ik vond 'Home' er niet erg indrukwekkend uit zien. Het had een wat duffe look. Eveneels de inhoud trouwens, maar daar heb ik me niet echt mee bezig gehouden. Ik vond op zich wel geinig hoe dat wezentje Oh steeds weer van die klungelige opmerkingen maakte en een vriendschap opbouwde met Tip. Ze belanden in tal van situaties waar je, zeker als kind, een tijdje mee kunt vermaken. Toch is anderhalf uur meer dan voldoende.

avatar van staralfur

staralfur

Wat een leuke en lieve film Heerlijk zondagmiddagvermaak!

avatar van esmaisje

esmaisje

Het enige écht leuke en overtuigende personage in Home was de kat. Omdat alle kinderen in de bioscoop zich ook begonnen te vervelen na drie kwartier werd het een behoorlijk lange zit.

avatar van mordang

mordang

Voor de allerkleinsten een leuke film. Maar ik vond hem redelijk saai.

avatar van ME669

ME669

Helaas, alles is het net niet, animatie, karakters, verhaal etc. Kan niet tippen aan recentelijke animatiefilms als Lego the movie of mr Peabody and Sherman.

avatar van Hema Angel

Hema Angel

Was een leuke film om thuis te kijken!

avatar van Macmanus

Macmanus

Kinderlijk.

Ik vond het wel lief allemaal. Maar voelt toch nog wat meer lopende band aan dan sommige andere Hollywood animaties. Vond Parsons ook wat te aanwezig, en de soundtrack van Rihanna EN Rihanna als stem gaat wat ver allemaal.

2.5 sterren.

avatar van firepotatoe

firepotatoe

Ik heb me prima vermaakt met deze animatie. Maar zoals 'wwelover' al zei iets te weinig diepgang voor volwassenen

avatar van Antonev

Antonev

Gemiste kans. Het verhaaltje is leuk bedacht, de animatie ziet er vrolijk en kleurrijk uit en er werd gestrooid met leuke (woord) grapjes. Er wordt echter te krampachtig geprobeerd om de emotionele/sentimentele stukken over te brengen op de kijker. Op mij kwam het dan ook te gemaakt over en dat vond ik erg jammer. Zoals er al aangegeven wordt heeft dit betrekking op een gebrek aan diepgang.

Commercieel vehikel.

Er moest duidelijk wat Rihanna gepushed worden. Grote stemrol én een halve soundtrack vol Rihanna nummers. En nergens echt passend bij de film. Niet dat de rest van de soundtrack beter was trouwens (behalve de 5 seconden Boov muziek), maar dit was toch wel erg slecht. Dieptepunt trouwens het kiddy dubstep nummertje bij de aanval van de Gorgs.

Ander dubbing probleem is dat Parsons Parsons is en je dus een hele tijd Parsons achter een microfoon voor je ziet. Hij kan zich te weinig losmaken van zijn BBT personage, waardoor het als dub niet echt geslaagd is en zijn personage nooit echt op zichzelf kan staan. Verdere voice cast ook erg matig trouwens, maar da's wel vaker bij dit soort sterrencasts.

Verhaaltje is kinderlijk, de tekenstijl van de personages sluit daar redelijk goed bij aan. Het enig visueel interessante komt van de achtergronden, die er bij momenten wel indrukwekkend uitzien. Maar zoals wel vaker in dit soort film wordt daar in de film zelf weinig aandacht aan besteed. Alle focus op de humor, het verhaal en de personages natuurlijk.

Vorig jaar wel een paar fijne Amerikaanse CG producties gezien, dit is gewoon weer terug naar af.

avatar van The Oceanic Six

Ik heb me eigenlijk stierlijk verveeld met Home (pff, dit is trouwens de zoveelste film met deze titel, kom eens met wat leukers), dat op geen enkel vlak kan tippen aan de betere animatiefilms van de laatste jaren. Het is allemaal zo niet creatief en onorigineel. Weer aliens, weer de standaard dingetjes die bij dat thema passen en dat allemaal op een vrij saaie manier, zonder leuke humor. Dit is te gericht op kleine kinderen, terwijl ik hoopte op de nodige volwassen grapjes. Wat we wel kregen was een lading goedkope emotiemomenten waar ik echt niks mee had.

Buiten dat heb ik me best gestoord aan Rihanna. Een personage gebaseerd op haar, de stem van Rihanna en ook nog eens een bijna volledige filmsoundtrack van...RIhanna. Pff. Ze heeft best een mooie stem, maar na een tijdje raakte ik het wel beu. Jim Parsons' stem herken ik als trouw kijker van The Big Bang Theory natuurlijk meteen, maar echt passend was de stem niet bij het personage. Sowieso kan ik deze stem eigenlijk niet meer los zien van zijn rol als Sheldon Cooper. Misschien toch een miscast, ook al luisterde het wel aardig weg.

Home doet eigenlijk weinig goed. Visueel vrij simpel trouwens. Zo af en toe was het wel wat, maar zeker de hoofdrolspelers zelf vond ik weinig indrukwekkend in beeld gebracht. Het is overigens geen echt vervelende film, maar wel 1 van die vele animatiefilmpjes die je gerust over kan slaan.

Kleine 2* dan maar, voor de moeite.

avatar van Raffael77

Raffael77

Onderhond schreef:

Commercieel vehikel.

Mee eens

avatar van danuz

danuz

Mnee. Inderdaad een te groot Rihanna/Parsons vehicel dit. Sowieso hebben de grote Amerikaanse animatiefilms maar zelden een kloppend hart, maar dit was over de gehele linie wel heel platgeslagen hoor. Lekker veel kleurtjes, dat wel, maar verder had ik hier erg weinig mee.