• 9.371.528 stemmen

Geregisseerd door: Jerome Sable

Met onder meer: Minnie Driver, Meat Loaf en Allie MacDonald

Plot Stage Fright

"Sing Your Heart Out!"

De idealistische tiener Camilla Swanson wil in de voetsporen van haar moeder treden en een echte Broadway-ster worden. Ze belandt echter in de keuken van een snobistisch kamp voor podiumkunsten. Maar ze is vastberaden haar lot te veranderen en stiekem doet ze auditie voor de zomershow en krijgt uiteindelijk ook de hoofdrol in het stuk. Wanneer de repetities echter aanvangen, begint ook het bloed te vloeien en wordt Camilla al snel geconfronteerd met de horror van muziektheater.

Camilla Swanson

Sam Brownstein

Sheila Kerry

avatar van tattoobob

tattoobob

Leuke poster...ik ben benieuwd.

avatar van tattoobob

tattoobob

Origineel dingetje hahaha ik moest er ff aan wennen want zoiets had ik nog nooit gezien.

Ik weet verder niet zo goed wat ik er van moet vinden behalve dat ik het origineel vind en best leuk wegkijkt.

Meh.

Dan deed Bousman het nog veel beter met z'n Repo! Ook niet de meest geweldige film, maar daar zat toch meer eigenheid in. Vond deze mix van musical en slasher maar matig, zelfs wat kinderachtig.

Komt ook wel door de jonge cast en de nogal vervelende uitstraling van MacDonald. Zou me niks verbazen als zijn ooit een sterretje van het Disney kanaal geweest is. Verder ook Meat Loaf in een nogal flauwe rol en een gebrek aan serieuze gore, al hoort dat ook wel weer bij het slasher genre.

De musical bits proberen grappig te zijn, een zelfzame keer lukt het ook wel maar vaak blijft het flauw en ongeïnspireerd. Wel een hoop verwijzingen naar andere films, zelfs wat misplaatste raunchy humor (bukake, serieus?).

Een flauw en mislukt experiment wat mij betreft. Te guitig voor een horror, te knullig voor een musical. En uit de combinatie komt ook niks magisch voort. Snel vergeten dus.

avatar van Waku

Waku

Hele aparte combinatie van musical en griezel film.

Zeker als het zoetzappige begin "Sond of Music" achtige scenes instart en de personages noga klungelig er uit zien , verwacht je als kijker een slap onnozel filmpje.

Maar schijn bedriegt want "Stage Fright" kent ook een aantal behoorlijk bloedige kills.

"Glee" met een moordadig sausje.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Break a leg!"

Een opmerkelijke combinatie tussen een horror en een musical. Zoiets ben ik volgens mij nog niet eerder tegengekomen.

Qua verhaal is het min of meer een kruising tussen Camp Rock (2008) en The Phantom of the Opera (2004). Vrij rechttoe-rechtaan zonder grote verrassingen. De film zit dan ook vol met de nodige zang, waarbij het op momenten geforceerd grappig probeert over te komen; "I'm gay, I'm gay, but not in that way."

Jammer genoeg blijft het voornamelijk bij het vrolijke gezang en wordt het horrorgedeelte te veel onderbelicht. Wel is het leuk gedaan om de bad guy op een cynische wijze te laten zingen, ondersteund door zijn eigen donkere theme. Toch gebeurt er voor een slasher gewoonweg te weinig om 'Stage Fright' te laten slagen.

Al met al best leuk geprobeerd, maar vooral erg flauw te noemen. Blijf trouwens zitten bij de eindcredits, aangezien de ingezette track slaat op de manier waarop de meeste mensen deze film kijken.

1,0 Sterren.

avatar van jipt

jipt

Beetje slap verhaal maar vind de slasher-musical combinatie erg leuk! Nummer tijdens de aftiteling is ook erg gaaf! kleine 3,5*

avatar van blurp194

blurp194

Flauwe boel.

Het begint al met Minnie Driver - die naam had me naar deze film gelokt. Mhhmhmhm, dat was toch een korte vijf minuten.

In de horror wordt het ondanks alle gore nergens eng. Meer slapstick eigenlijk, en nog flauw ook. Maar wat het ergste is, de muziek brengt me weer heel scherp in herinnering waarom ik een bloedhekel aan musicals heb. Zo ga je dan sympathiseren met de bad guy.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Geslaagde mix tussen musical en horror. Ook heel wat odes aan bekende films in het genre zoals Carrie en Texas Chainsaw Massacre.

De kills waren bloederig en ik vond sommige ook origineel.

Dikke voldoende dus!

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Vond hem niet zo leuk. Kon er niet echt om lachen of zo. De kills waren inderdaad wel gaaf, zoals hierboven geschreven wordt, maar daar houdt het dan voor mij ook echt op. 2 *

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Prima slasher. Ik heb niks met musicals maar ik vond het origineel gedaan. Moorden waren vrij bruut en dader verrassend. Ik las dat de jongen die de rol van Joel speelde (Kent Nolan) afgelopen September op 24-jarige leeftijd is overleden. Triest

avatar van stinissen

Musical horror niet om aan te horen laat staan zien..

avatar van Kondoro

Kondoro

Stage Fright

Een film die mij totaal niet wist te boeien op welk vlak dan ook. De slashers zijn leuk bedacht en (zoals ik boven mij ook al las) soms erg bruut maar, toen wist dit mij er niet van te weerhouden dat ik mij toch de 89 minuten heb verveeld en zelfs heb lopen spoelen door al die oorverdovende en irritante liedje heen. Ik wist van te voren uiteraard dat de film zich afspeelde in een musical en daar dus eventueel zang bij kon verwachten maar, het werd een beetje veel zang. Te veel zang zelfs. Het verhaal sloeg bij mij niet aan het concept is leuk bedacht en ik zie dit niet vaak voorbij komen dus, dit vond ik een goede aanwinst voor de film. Ondanks dat ik de slashers en het concept leuk vond kan mij dit niet tegen houden en / of een twist geven dat ik dan toch een hogere cijfer geef. Mislukte poging voor mij maar, goed geprobeerd. Ik denk dat je ook wel een beetje van de musical / zang films moet houden, ik totaal niet!

avatar van Daan258

Daan258

Aparte film.

Ik heb nog nooit eerder een horror/musical film gezien, dus het was in het begin echt even wennen met de vele zang scene's in de film.

Gelukkig had ik hier na een half uurtje kijken geen problemen meer mee en was het allemaal wel redelijk vermakelijk. De scene's wanneer de killer in beeld komt en lekker metal muziek word gespeeld maakt gelukkig weer een hoop goed. Al vond ik dit wel wat aan de weinige kant. Ik had daar wel wat meer van willen zien.

Maar al met al toch geen voldoende van mijn kant. Het verhaal keek aardig weg maar was verder niks bijzonders en jammer dat het al zo voor de hand liggend was wie uiteindelijk de killer was.

Aardig vermaak, maar niet meer dan een 2,0* van mij.

avatar van keimpeS

keimpeS

Mooie poster, maar aparte film. Een combinatie van horror & Musical & ook wat Hardrock van de Killer, ik stond dan ook geheel aan de kant van de killer aangezien ik helemaal niet van musical hou. Deze film moet je dan ook zien met een dikke knipoog naar het musical- & Horrorgenre. De killer en de killings waren overigens prima. Een dikke 2,5 sterren.

avatar van comely

comely

blurp194 schreef:

Flauwe boel.

Als Minnie je naar een film lokt, moet je al bij voorbaat geen verwachtingen hebben.

avatar van Noodless

Noodless

Tijdje laten liggen gezien het concept van musical en horror. Eerlijk gezegd wist ik niet dat dit een film zou zijn waar vooral de muziek primeert boven de horror. Indertijd toen een stukje gezien en nu pas opnieuw een kans gegeven. Al bij al best te pruimen. Heeft wel iets een combinatie horror en musical. Er zitten maar een paar killings in de film, maar die worden wel goed gebracht. Het verhaaltje zelf stelt niet voor en sommige liedjes zijn wel lollig. Zou deze film zeker niet aanraden. Hier moet je echt voor zijn. 6/10

avatar van joolstein

joolstein

Zwaar tegenvallende Horror-musical. Bij de introductie was ik nog hoopvol maar zodra dan ook daadwerkelijk de film begint was het gauw over. Nu ben ik wel bekent met het zingend een verhaal vertellen zoals dat veelvuldig gebeurd in Disney's. In ditzelfde jaar kwam zelfs Into the Woods (2014) uit. Door de jaren lange ervaring slagen die films schijnbaar wel? Dit is vooral slap geneuzel! Nu is het verhaal zelf ook zeer standaard. Het gaat over Roger McCall (gespeeld door Meat Loaf) een producer die nu een zomerkamp runt. En keukenhulpjes Camilla en Buddy Swanson die hun beroemde musical-moeder hebben verloren door een moordenaar die haar vermoord heeft tijdens “The Haunting of the Opera.” Drie keer raden hoe dat allemaal afloop? De musical is natuurlijk wel vertaald naar een Japanse Kabuki zodat er door de maskers nog iets van spanning moet ontstaan. Als de moordenaar in beeld is te zien horen we Hardrock maar de moorden zelf zijn op een paar na erg tam of niet eens in beeld. Helaas is het te slap voor horror en is de musical te irritant. "Sleepaway Camp: The Musical," was voor mij geen geslaagde ervaring.

avatar van mrklm

mrklm

Een gestileerde onthoofding volgens de traditie van de Grand Guignol belooft veel goeds, maar dit kun je geen horrorfilm noemen. Het speelt zich af tijdens een zomerkamp waar tieners zich kunnen laten scholen op het gebied van allerlei facetten van theater. Dat moet leiden tot een uitvoering van een muzikale variant op The Phantom of the Opera. Teveel slecht gezongen en matig geschreven liedjes als ‘I’m Gay (but not that way)’ die abrupt worden onderbroken door plotselinge gewelduitbarstingen. Sable heeft geprobeerd om onverenigbare genres samen te brengen en bewijst daarmee dat musical, komedie en horror onverenigbaar zijn. Een zonderlinge film maar te onevenwichtig om een cultstatus te verdienen.

avatar van Shadowed

Shadowed

Best aardig.

Een remake waar ik op voorhand niets van had verwacht, voornamelijk door de nogal matige recensies die de film op voorhand kreeg. Het leek me dan ook geen hoogstaande film, maar wel eentje waar ik niettemin nieuwsgierig naar was. Fijn om te zien dat er dan toch een horrormusical is die ik wel kan waarderen.

Want Repo! deed 't m niet. Stage Fright valt overigens ook moeilijk te vergelijken met een Repo!, want Stage Fright lijkt me een stuk minder ambitieus. Het is dan ook eigenlijk redelijk eenvoudig. Een dame met een zeer onschuldige uitstraling wil meedoen aan een groot toneelstuk en moet zich door een aantal obstakels heen werken waaronder een moordenaar. Een bekend recept, maar wel in redelijk onbekend terrein.

Visueel ziet de film er aardig uit. Redelijk kleurrijk bij vlagen en aardig ingericht, maar aan de andere kant ook wat teleurstellend op andere vlakken. Zeker de horror zelf had iets harder en gedurfder mogen zijn, de camera wijkt toch iets te veel af van het echte bloedvergieten. De liedjes zijn ook aardig, maar nergens heel pakkend. Toch vind ik deze liedjes memorabeler dan het grotere deel van een film zoals bijvoorbeeld eerdergenoemde.

Het acteerwerk is redelijk, zeker gezien de crewleden ook wel de ruimte krijgen om hun rollen naar behoren uit te voeren. Echt briljant speelt niemand, maar het blijft leuk om iemand als Meat Loaf over het toneel te zien lopen. Verder blijft de film redelijk veilig binnen terrein. De moorden zijn nooit grof genoeg, de liedjes nooit pakkend genoeg en als geheel niet echt strak genoeg.

Wel is het een vermakelijke horrormusical die een onmogelijke combinatie nog best redelijk weet te verbinden. Stage Fright is uiteraard geen briljante vorm van cinema maar wel eentje die goed weet te vermaken en hier en daar nog weet te verrassen. Helaas is het voor een redelijk unieke film binnen zijn genre ook een film die je niet al te lang bij gaat blijven.