menu

Into the Woods (2014)

mijn stem
2,30 (398)
398 stemmen

Verenigde Staten
Muziek / Fantasy
125 minuten

geregisseerd door Rob Marshall
met Meryl Streep, Anna Kendrick en Chris Pine

Into the Woods is een combinatie van de bekende sprookjes van Assepoester, Raponsje, Sjaak en de Bonenstaak en het verhaal van de Bakker en zijn vrouw die wanhopig naar een kind verlangen. Helaas zijn de Bakker en zijn vrouw door een heks vervloekt zodat ze geen kinderen kunnen krijgen. Ze moeten verschillende proeven doorstaan om de vloek op te heffen. Zo moeten ze de heks een koe bezorgen die zo wit als melk is, een kap die zo rood als bloed is, haar dat zo geel als maïs is en een muiltje dat zo zuiver als goud is.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=ARdB_LzgAjo

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Virginiaauroa
4,5
Het is best een leuke film, en het is een vertaling van een musical. Alleen het verhaallijn duurde een beetje te lang.. Verder niets mis mee

4,0
Zeer vermakelijke film!

avatar van woeler82
2,0
De film vond ik echt tegenvallen , teveel sprookjes tegelijkertijd , alles bij elkaar zo'n 4 of 5
Teveel liedjes werden gezongen en de film duurde me te lang.
Sommige dingen kon ik niet goed thuisbrengen ergens en het einde was ook nog teleurstellend
Een 2 voor de moeite

4,5
Jammer dat sommigen de film hier zwaar onderwaarderen omdat er in gezongen wordt. Als je musicals leuk vindt, dan is dit een hele mooie film. Super mooi entourage, goede acteurs, herkenning met diverse sprookjes die je herinneren aan je jeugd... al met al een mooie warme film voor jong en oud.

avatar van vasco_nl
4,5
Maar eens een account aangemaakt bij Moviemeter want ik dacht dat hier mensen schrijven die objectief naar films kijken met daarbij de kennis over de achtergrond en inhoud maar dat valt tegen. De gemiddelde schrijver hier bij Into the Woods heeft zich duidelijk niet verdiept in de historie en inhoud van deze film.

Om te beginnen is het origineel een musical (bijna een opera omdat er nauwelijks in gesproken wordt). De originele musical is van begin tot het einde geheel op rijm met muziek. Hou je niet van musical/opera dan is dit geen film voor jou want Disney heeft heel goed het origineel gevolgd, alles op rijm en zang van het begin tot het einde. Ben jij één van de bovenstaande schrijvers en had jij je verdiept in het origineel had je dit bij voorbaat kunnen weten. Om daar een film op af te breken slaat nergens op. Het is niet jou ding en je zal waarschijnlijk ook weinig tot geen musicals en opera's in een echt theater bezoeken. Prima niet iedereen houdt van hetzelfde (gelukkig).

Wel had Disney de film niet als kinderfilm moeten willen inzetten. De musical/opera van Stephen Sondheim is zo zwart als de nacht en dat had de film ook kunnen zijn. Wij hebben ons prima vermaakt maar de originele musical is zeker vele malen beter. Zou deze versie dan ook 3 sterren gegeven hebben maar omdat andere het onterecht naar beneden beoordelen heb ik ter compensatie 4.5 sterren gegeven.

avatar van arno74
2,0
vasco_nl schreef:
Wel had Disney de film niet als kinderfilm moeten willen inzetten.
Leuk dat je meedoet op MM, welkom! Ben het met je eens dat veel mensen ten onrechte een film afkraken omdat het een musical is, maar het zinnetje wat je schreef en dat ik hierboven aanhaal is wat mij betreft hét probleem van deze film. Ik denk dat in dit geval het 'probleem' niet zozeer ligt in dat het een musical is. Hoe halen ze het in hun hoofd om zo'n type film voor kinderen te maken...? Het duistere is dan weg, of zou dan weg moeten zijn, en dan blijft er weinig over. Maar het duistere ervan hebben ze ook niet helemaal weggehaald, dus zit je dan in een zaal met zesjarigen naar een pedoliedje van een pedowolf (Johnny Depp) te luisteren, daar sla je als Disney de plank compleet mis mee. Dat is bij mij i.i.g. de reden dat deze film zo slecht scoort, en ik vermoed dat dit ook voor de meesten geldt, met een materiaal voor 18+ kun je geen film voor 6-jarigen maken.

avatar van soom
5,0
arno74 schreef:
Maar het duistere ervan hebben ze ook niet helemaal weggehaald, dus zit je dan in een zaal met zesjarigen naar een pedoliedje van een pedowolf (Johnny Depp) te luisteren
Ik heb het idee dat Disney dit juist niet voor kinderen maakte. Dus wat doen die 6 jarige kinderen dan bij een film als deze? Het is wel grappig, dat je vind dat het een pedowolf is met een pedoliedje... De tekst is namelijk zo dubbel dat je dat niet eens zou doorhebben als je 'm vluchtig hoort.. Lijkt mij dan.

avatar van arno74
2,0
Tsja, ik denk dat kinderen het niet doorhebben, maar meekijkende ouders waarschijnlijk wel, zoals je zegt, het is dubbel. Volgens mij was de vorige Disneymusical die ik zag Frozen, waar ze geloof ik die winter ook nog een sing-a-long van gemaakt hadden, dus ik zat daarmee in mijn kop, en toen ging ik naar de bios op een van de eerste dagen dat deze draaide. De zaal zat dus wel vol met kinderen, en dan ga je zo'n liedje horen . Ik zag die kinderen al meezingen .

Disney maakt altijd kinder- of familiefilms dus ik snap niet waarom ze met deze film aankomen. Rating is alle leeftijden (in de VS)... wat ik ook niet snap aangezien het de verfilming is van een pikante musical voor 18+.

Net even door de "parental guide" van IMDb gebladerd, moet zeggen dat ik in een deuk lig. Grappig hoe de Amerikanen denken over "seks", en hoe ze geweld heel consistent goedpraten. Enkele quotes:
"Sex & Nudity: The Baker's Wife and Cinderella's Prince kiss. There is some talk about infertility... Some kisses." Ojee, het is een film waar gezoend wordt!!!!

"Violence & Gore: There are multiple acts of thievery, murder/manslaughter, accidental death, poking human eyes out, amputation, kidnapping, elder abuse, and child neglect." ... "It should be noted, though, that most of the violence is macabre and largely played for laughs". Oh dan... het moorden en uitsteken van ogen is macaber en voor de grap... niets aan de hand, filmpje voor alle leeftijden
"Jack's mother is knocked on the head and dies. This is not very violent and kids might think she is just going to sleep."
"The Wolf, while not too scary, is menacing. He eats Little Red, which can upset smaller viewers"
Moorden en ogen uitsteken moet kunnen, maar zoenen...

avatar van FelixTheCat
2,5
Hmm, zag er allemaal goed uit, alleen jammer dat het verhaal over het algemeen maar saai was. Ze hadden de film veel spannender kunnen maken, ook jammer dat Depp er niet lang in voor kwam. Twijfelde eerst tussen 2,5 en 3 ster maar uiteindelijk toch 2,5 gegeven.

Fonzzz002
Een verrassend goede film, al kijk ik niet raar op als iemand zegt het niets te vinden. Into the Woods is een film die sterk afhangt van de bui waarin je bent en van wat je kunt waarderen. In een kritische bui had ik afgestoten kunnen worden door de overvloed aan matige liedjes, waarvan een aardig deel op ongelegen momenten komt. Het had me kunnen afstoten dat de film 45 minuten voor de aftiteling een perfect einde had, maar vervolgens met een nieuwe focus komt om het verhaal uit te rekken. Of dat de film bekende sprookjesverhalen aankaart, maar vervolgens meerdere belangrijke stukken uit de verhalen niet laat zien. Into the Woods wist zich, tot mijn verrassing, prima om deze punten heen te werken: er waren veel muziekstukken, maar inhoudelijk gaven ze meer onderbouwing aan de personages door hun te laten zingen over waar ze aan dachten. Soms bestonden de teksten uit feiten over wat het personage wou, bij andere nummers had het een haast poëzie achtige klank. Ondanks dat de melodielijnen me meestal niets deden merkte ik met interesse naar de teksten te luisteren. Het verhaal had inderdaad 45 minuten voor de aftiteling kunnen eindigen, maar de reden die het verhaal had om door te gaan viel mij goed in de smaak. Het gaf een originele, duistere draai aan de cliché happy endings die je gewend bent van sprookjes. De toon van de film werd rond dit punt aanzienlijk duisterder en de personages voelde niet meer veilig, waardoor ik het zelfs spannend begon te vinden om te zien wie bleef leven of niet. Het verhaal kiest er inderdaad voor om verschillende sprookjes door elkaar heen te vertellen en van meerdere sprookjes belangrijke punten niet in beeld te brengen, maar ze gaven je voldoende informatie om te weten op welk punt in het sprookje de betreffende personages waren. In plaats daarvan lag de focus meer op wat voor invloed de gebeurtenissen hadden op de personages, wat een fijne verfrissing was.

De film voelt als een ode aan oude Disneyfilms of andere oude sprookjesverhalen, maar in plaats van die verhalen kopiëren doen ze er hun eigen ding mee. Hier en daar mooie beelden, hier en daar een aardig lied, hier en daar een moment dat zo absurd kon zijn dat ik er hard om kon lachen (zoals het lied tussen de Prinsen). Er waren echter teveel zwakke liedjes en te weinig lange pauzes tussen de muziek. De sterkste momenten in de film zijn de momenten dat de bekende sprookjesverhalen een nieuwe richting uitslaan. Het duurde echter even voordat er veranderingen kwamen, waardoor de film tijd nodig had om op gang te komen.

Een prima ervaring die een paar interessante draaien gaf aan bekende verhalen. De hoeveelheid lieden had minder mogen zijn en het duurt even om op gang te komen, maar ik ben blij het gezien te hebben en het was de goede punten waard.

3,5*

avatar van Ste*
1,5
Normaal ben ik iemand die geen genoeg kan krijgen van musical en liedjes, en snap ik de mensen niet die daarover klagen. Tijdens deze film snapte ik die mensen ineens wel; veel te vaak barsten de acteurs in gezang uit. En als het dan nog leuke nummers waren, maar het is vrij ergerlijk en repetitief allemaal.

Ook de rest van de film heeft niet zoveel waar ik iets mee kon. Al die sprookjes door elkaar zijn eigenlijk gewoon niet leuk. De individuele verhalen zijn natuurlijk bij iedereen bekend, dus geen verrassingen daar, en om ze elkaar te zien kruisen, mwe. Verder is het ook niet echt betoverend of ontroerend uitgewerkt en grappig is het ook al niet. Gewoon een heel vermoeiend en onleuk script.

Op zich had het stemgemiddelde me kunnen waarschuwen, maar ik wilde het voor mezelf zien omdat er nu eenmaal zoveel musicalhaters zijn. Maar nee, zelfs ik vind dit helemaal niks. Begreep dat het origineel een stuk meer duister en voor volwassenen is. Verfilm het dan gewoon niet als het alternatief blijkbaar een halfbakken versie is.

Niet echt afgekeken, maar ik verwacht niet dat het nog ineens briljant zou worden.

1,5*

avatar van jippie2010
2,5
Lastig te beoordelen.
Het verhaal is druk, chaotisch,
en balanceert tussen grappig en irritant.
Uiteindelijk duurt de film veel te lang.
Daarentegen is het wel weer mooi gemaakt.
Nogmaals, lastig te beoordelen. *2,5

avatar van Shadowed
2,0
Flauw.

Het lijkt eigenlijk wel een soort parodie te zijn op de sprookjes. Dat is niet gelijk een compliment, want ik heb niet erg veel gelachen terwijl dat waarschijnlijk wel de bedoeling was op sommige stukken. Wel jammer, want hier zat alle potentie in.

De cast is duidelijk groot, en namen zoals Kendrick, Blunt en Corden doen het ook prima hier. De rest was erg flauw, vooral die Streep is vervelend flauw en slecht. Hele flauwe humor die totaal niet past hier, de musical is ook niet altijd zuiver.

Het bos ziet er wat simpel uit, hier en daar zit er wel een fantasierijk sfeertje in maar in het algemeen is het vrij flauw in z'n opzet. Het verhaal duurt te lang en ik kwam er maar moeilijk doorheen, flauw acteerwerk en in het algemeen neigt het zelfs naar het saaie.

Jammer, dit had alle potentie om leuk te zijn, maar is dit echter niet. Ze kunnen hiervoor beter iemand hebben die een fatsoenlijk script kan schrijven.

0,5
?Vereselijk film zeg.
En de hele tijd into the woods singen ?

Gast
geplaatst: vandaag om 15:30 uur

geplaatst: vandaag om 15:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.