• 9.378.158 stemmen

Geregisseerd door: Rob Marshall

Met onder meer: Meryl Streep, Anna Kendrick en Chris Pine

Releasedatum: 29 januari 2015

Plot Into the Woods

"Be careful what you wish for..."

Into the Woods is een combinatie van de bekende sprookjes van Assepoester, Raponsje, Sjaak en de Bonenstaak en het verhaal van de Bakker en zijn vrouw die wanhopig naar een kind verlangen. Helaas zijn de Bakker en zijn vrouw door een heks vervloekt zodat ze geen kinderen kunnen krijgen. Ze moeten verschillende proeven doorstaan om de vloek op te heffen. Zo moeten ze de heks een koe bezorgen die zo wit als melk is, een kap die zo rood als bloed is, haar dat zo geel als maïs is en een muiltje dat zo zuiver als goud is.

Gebaseerd op het gelijknamige boek van James Lapine.

ibendb

Wordt dit een musical of gewoon een filmversie van het boek?

avatar van AHWA

AHWA

Edit. Link werkt niet meer.

Trailer is wel oké. Schijnt een musical te zijn, dus ik ben ook benieuwd naar de liedjes. Van de producer van Wicked, dus dat belooft veel.

AHWA's link werkt niet meer. Inmiddels heb ik hierboven een werkende teaser geplaatst.

Vanaf 31 december in de bioscoop (Walt Disney)

ibendb

Het is beslist. Dit wordt dé film waar ik ga naar uitkijken.

Als het gebaseerd is op de gelijknamige musical, wordt dit geweldig. Plus dan nog eens een topcast met Meryl Streep, Anna Kendrick, Emily Blunt en Johnny Depp. En van de producer van Wicked, één van mijn favoriete musicals. Deze moet ik zien.

avatar van tattoobob

tattoobob

Ben nog niet overtuigt,maar wel benieuwd.

avatar van LaNadine

LaNadine

Mooie trailer, ben benieuwd geworden!

avatar van Kondoro

Kondoro

Ben benieuwd. Hij staat in mijn lijstje!

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Pfff, wat een lange (uit)zit zeg.

Na de serie Once Upon a Time en vele sprookjesbewerkingen van de laatste jaren (Mirror Mirror, Red Riding Hood, Tangled, Hansel and Gretel: Witch Hunters, Malificent, etc) , leek me dit wel een uitdagend project om binnen dit thema nog origineel in te kunnen zijn. De filmposter deed vooral een vernieuwende film met grimmige, Burton-ish invalhoeken verwachten. Niets is minder waar; het is allemaal hopeloos standaard, verrassingsloos en bovenal saai. Zelfs de almachtige Meryl Streep kan daar niets aan veranderen.

De bekende verhalen vliegen je om de oren, inclusief hooggeblondeerde, geboetseerde prinsen en het is visueel weinig onderscheidend van wat we in dit soort films altijd zien. En dat ook nog ondersteund door een zeer onaantrekkelijke soundtrack. Om de minuut wordt er in oninteressant gezang uitbarsten in het oh zo grote gevaarlijke bos, waar wel iedereen elkaar om de haverklap tegen het lijf loopt.

Gelukkig komt er na een heleboel voorspelbaar, humorloos Disney-gekneuzel toch nog een wending ("what am i doing, i'm in the wrong story"), maar ook dat doet de film vervallen in één-van-de-zovelen, ware het niet veel slechter. Ik heb veel meer genoten van sprookjesgerelateerde films als The 10th Kingdom en Stardust, dit was echt zonde van de tijd.

Eéntje voor de die-hards.

Dat kleffe, melige, fake gevoel waar Disney vaak mee geassocieerd wordt ... dat maal 1000. Vanaf minuut 1 tot het allerlaatste moment. Vrolijke personages, overbelicht duister en zang, zoveel zang. Maar daarvoor is het ook wel een musical natuurlijk.

De mix van verschillende sprookjes klinkt op zich wel leuk, maar het zijn wel altijd dezelfde verhaaltjes en echt veel interessants wordt er nu ook weer niet mee gedaan. Gewoon wat door elkaar gehaspeld, daarmee is meteen de kous ook af.

Visueel zit er genoeg geld in, daarvoor is het ook wel Disney, dus qua look is het nog best sfeervol. Marshall is alleen geen echte goeie regisseur, dus hoewel de setting er best tof uitziet wordt er niet veel mee gedaan. Zeker van een musical verwacht je toch wat meer dan.

Maar het is vooral het zingen waar je toch wel tegen bestand moet zijn. Er worden bijna onophoudend liedjes ten berde gebracht, en ze zijn ook écht wel van een niveau "sprookjes voor kindjes". Veel blijheid, herhaling en verhalende nonsens. En als er al wat humor in gegooid wordt (de twee broer-prinsen) is het van zo'n niveau dat ze het beter niet gepoogd hadden.

Njah, wie denkt dat 120 minuten aan Disney-songs best fijn tijdverdrijf zijn zal best wat aan deze film hebben, voor mij was het wat teveel van het goede, zeker als de rest van de film ook niet veel voorstelt. Mnee, dan liever dat ze wat meer Malificent-achtige verfilmingen maken, dit vond ik een mislukt experiment.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

klinkt niet best. Dan te bedenken dat dit in essentie helemaal geen kinderfilm is. Musical van Sondheim (zie ook Sweeney Todd), vol huwelijksproblemen, seksuele frustraties, overspel en een niet al t best eind (lees; de dood) voor wat hoofdpersonen. Ik ga binnenkort de sondheim versie herkijken en kort daarna deze er achteraan. Denk dat dit dan ook tegen gaat vallen. Bizar ook dat Disney hiermee denkt in te cashen, door er een kinderfilm van te maken.

avatar van stinissen

Vreselijk, is gewoon een musical en die haat ik ik heb de film gekeken omdat ik alles kijk, maar wat een lange zit was dit , gewoon een straf.

avatar van MOKUMAN

MOKUMAN

Redelijke musical met leuke cast. Zondagmiddagfilm die best wat korter had gemogen.

avatar van staralfur

staralfur

Ik ben fan van musicals en hier heb ik dan ook echt van genoten. Soms misschien wat over de top, maar met genoeg humor om het leuk te houden.

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik sla deze lekker over....tis meer voor de dames denk ik.

avatar van gauke

gauke

Visueel zag het er best mooi uit, maar het op zichzelf interessante musicalverhaal, waarin verschillende bekende sprookjes waren verweven, pakte niet en kwam gekunsteld en geforceerd bij me over. Ik vond ook dat er slecht gezongen en vlak en stroperig geacteerd werd. Eerlijk gezegd heb ik me te pletter verveeld.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

Mijn review:

Ik ben geen professionele schrijver ... Ik ben maar een amateur die van films houd!

film reviews in 100 woorden: Into the Woods (in 100 woorden) - filmreviewsin100woorden.blogspot.be

avatar van LastKing

LastKing

Gister avond gekeken.

Man man man wat is deze film slecht.

de mensen die dit goed vinden moeten echt aan de drugs zitten.

avatar van voskat

voskat

Bubblez schreef:

Die cliché's worden overduidelijk in de zeik gezet gedurende vrijwel de hele film. Lijkt wel alsof de zwartgallige toon grotendeels aan veel kijkers voorbij is gegaan.

avatar van New Flame

New Flame

Ik kende het verhaal nog niet, dus het was voor mij een 'nieuwe' musical.

Vanzelfsprekend is deze film enkel voor zij die 2 uur lang Disney-muziek en -spektakel kunnen verdragen. Ik was hiertoe in staat en heb volop kunnen genieten van het sprookjesachtige sfeertje. Hoewel het een Disneyfilm blijft, was de film met momenten scherper en duisterder dan normaal. Ik sluit me aan bij Voskat: de sprookjes zijn misschien al oneindig vaak verteld, maar ze worden toch overduidelijk met een korrel genomen. De personages zingen/mijmeren zelfbewust over hoe hun wensen misschien toch niet zijn wat ze echt willen. Iedereen doet het goed, met op kop Emily Blunt als de bakkersvrouw. (Die Oscarnominatie voor Meryl Streep is evenwel overdreven.)

De film wist me vaak te verrassen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het saaie makke 'Maleficent' van vorig jaar:
- Een goed gedoseerde Johnny Depp die op een soms gewaagde, ongemakkelijke manier Roodkapje viseert.
- Er gaan daadwerkelijk mensen dood en ze blijven dood: de bakkersvrouw en de moeder van Jack. Toch vrij hard voor een Disneyfilm?
- Ik vond dat de bakker en zijn vrouw niet zomaar goeierds waren, maar soms ook listig waren en op dubieuze wijze de 4 objecten probeerden te bemachtigen. Dat geeft hen iets meer dimensie dan een doorsnee hoofdpersonage in een Disneyfilm.
- De heks blijft tot op het einde slecht (of op z'n minst in de grijze zone). Er was gelukkig geen cliché van de misbegrepen heks die op het einde toch goed blijkt te zijn.
- De prins van Assepoester leek in het begin een oppervlakkige flierefluiter, maar de ontknoping tussen hem en Assepoester was verfrissend normaal. Geen Assepoester die de vrouwenzot op z'n plaats zet, maar gewoon 2 mensen die elkaar respecteren, hun verschillen erkennen en uit elkaar gaan.
- Een ander cliché dat werd vermeden is dat Roodkapje en Jack geen koppeltje werden.

Het grote minpunt was dat de film een beetje langdradig is. Het verhaal over de reuzin duurde misschien wat te lang.

4/5

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Wat een gemiste kans.

Hoewel het vaak een kakofonie is heb ik de eerste helft best genoten. Erg interessant is het allemaal niet, maar de film is erg zelfbewust en daardoor raakt de humor de juiste snaren. De stiefmoeder die de hielen van haar dochters inkort is hier wel het toppunt.
Dan is er de trouw - eindelijk, denk ik, hebben we een vrij korte doch volle film die tijdig eindigt - maar oh nee, wordt daar nog een vre-se-lijk gedeelte achter geplakt. Wat een aanfluiting. Dat verknoeit gans de film.

De cast is vaak hit or miss. Geslaagde typetjes zijn er zeker - dat meisje dat Sneeuwwitje speelt, Chris Pine en Emily Blunt ook nog wel, Johnny Depp in een kort rolletje, .. -, maar anderzijds zijn er ook te veel Meryl Streep'en of Anna Kendrick's die niks presteren.

Visueel valt er nog wel wat te beleven. De decors en aankleding mogen er zeker zijn, de CGI is ook naar behoren. Maar écht los komt het niet. Regisseur Rob Marshall houdt het netjes binnen de perken, gaat nergens los en zorgt ervoor dat het musicalgegeven érg zwaar wordt. Die dikke twee uur voelde echt een uur langer aan, en da's een prestatie op zich, alleen niet zo'n goeie.

avatar van pmeester

pmeester

OMG! Johnny Depp, Meryl Streep,Emily Blunt en de rest van de cast zou ik nu niet alledaags willen noemen dus is het vreemd dat je dan verwachtingen hebt? MAG je dan verwachtingen hebben? Kennelijk is Disney aan het eind van zijn sprookjeslatijn en zijn wij visueel te veel verwent. WAT EEN BULLSHIT FILM! . Bovendien was ik totaal niet voorbereid op het gezang dat het overgrote deel van de film in beslag neemt en waar ik me mateloos aan stoorde. J.Depp in zijn zoveelste Jack Sparrow variant (kan ie niks anders?) en Streep in een rol waarvan je je afvraagt of ze soms diep in de schulden zit om zoiets aan te nemen. Waarschijnlijk waren deze grote namen in waardeloze rollen nodig om publiek te trekken want van het verhaal moesten ze het zeker niet hebben. Decors waren niet om aan te zien en zelfs de reuzen (die misschien nog leuk hadden kunnen zijn) kwamen niet eens in beeld. Mijn rating van twee is dan ook gegeven aan de KOE die ik nog het beste vond in de hele flutfilm!

avatar van Tolkienfan

Tolkienfan

vreselijke film.. dat constante gezing.. Ik werd er gek van..

avatar van killerbeez71

killerbeez71

Iemand interesse in een 4 zit bankstel met een enorme (.../......)vlek? Ben het eens met een reviewer hierboven, de koe behoort genomineerd te worden voor de Oscars, 5 sterren m.i. Ik haal er 4,5 sterren af voor het ongevraagde irritante gejengel en gejank van de cast met roodflapje als grootste ergernis. Heb overigens 1 keer moeten lachen tijdens deze marteling van 2 uur, om de blinde stiefzuster die ook wat gezien had...

avatar van arno74

arno74

Dit is een film geworden die lastig is om te plaatsen, en om te beoordelen. Je kunt het omschrijven als "een zwarte musical voor volwassenen (18+) verfilmd als een grijze musical voor kinderen", en dat bevat meteen de vele tegenstrijdigheden die in de film zitten. Is een 6-jarige wel in staat om 2 uur lang naar een film met op volwassenen gerichte Engelse liedjes? En is een volwassene in staat om 2 uur lang naar een donkere musical te kijken die soft gemaakt is voor kleine kinderen? Het kan een lange zit worden. Had men gekozen om de film bijvoorbeeld voor 12 jaar en ouder te maken, dan had het wellicht iets minder soft gekund en was het duistere en het vrolijke meer in balans geweest.

Had men het helemaal goed gedaan, dan had men de grens gehouden op 18+. De originele musical schijnt namelijk roetzwart te zijn o.a. vanwege seks, mutilaties en geweld. Dat ontbreekt hier uiteraard, maar je kunt merken waar de gaten vallen (zo schijnt de wolf in het origineel een pedofiel te zijn die achter roodkapje aan zit, in deze film komt dat niet zo naar voren, maar het lied wat hij zingt komt wel uit het origineel en daar kunnen volwassenen de dubbele betekenis wel uithalen). Ik vind het nogal een vreemde keuze om uit zo'n bronmateriaal een film voor 6 jaar en ouder te maken.

Met wat Disney ervan gemaakt heeft was het na anderhalf uur eigenlijk wel mooi geweest, er komt dan een moment dat je denkt dat het is afgelopen, maar dan plakt de film een tweede deel aan vast dat niet alleen overbodig is, maar ook een stuk minder van kwaliteit is en de score omlaag haalt. Het verhaal wordt vanaf dat punt een stuk saaier, en dat botst met de nogal drukke scènes uit de rest van de film. Ik vermoed dat dit laatste stuk het donkerste is uit de musical en dat Disney hier flink heeft zitten te knippen. Qua donkere maar mooie beelden doet het me denken aan La Belle & la Bête (2014), al is deze iets minder kleurrijk en ontbreken hier de fraaie costuums uit die film.

Het begin was even wennen door de vele personages die achter elkaar gepresenteerd worden, al lukt het daarna wel vrij snel om elke personage een plaats te geven. Het verhaal zelf verloopt niet echt vlekkeloos, voor details is weinig aandacht. Zo wordt het haar van Rapunzel tweemaal achter elkaar geknipt. Zo goed ken ik het sprookje niet, maar na de eerste knipbeurt zien we tegen de verwachting in Rapunzel weer met lang haar stralen, alsof het niet af is geknipt, maar na de tweede knipbeurt blijft het haar wel kort . Ook het verhaal dat het haar niet 'werkt' omdat het door de heks is aangeraakt, maar de pluisjes van datzelfde haar op de maïs wel werken is nogal krom.

Het acteerwerk is erg wisselend, en dat ligt niet aan de acteurs, volgens mij komt het toch vooral door de regie die er niet in slaagt om hun talent te benutten. Op een of andere manier lukt het niet om de personages tot leven te laten komen, enige uitzondering zijn de heks en Cinderella die wel aardig zijn uitgewerkt. Depp heeft een bijrolletje als wolf, hij heeft wel vaker dit type personage gespeeld (bijvoorbeeld in Alice in Wonderland, Dark Shadows) en begint hier vervelend te worden door alweer met zo'n personage in herhaling te vallen. Roodkapje komt nogal verwend en houterig over. De Bakker is vekeerd gecast. En het jochie dat meesterlijk Gavroche speelde in Les Misérables (2012) weet zich hier geen raad met het personage van Sjaak en de bonenstaak. Dat de al vaker hier genoemde witte koe (gespeeld door een witte koe) tussen de personages positief uitsteekt is dan niet vreemd

Het vlakke van de personages zal vermoed ik ook komen door het verwijderen van de seks en chemie die vast wel in het origineel zit, dan blijven de personages over uit deze film die van elkaar houden of vreemdgaan zonder dat je begrijpt waarom ze dat zomaar doen.

Mooie beelden, redelijk verhaal (maar slap gedurende het overbodige laatste half uur), een vreemde mix tussen soft en duister die niet helemaal werkt, wisselende en vlakke personages, wisselend acteerwerk, en liedjes van wisselende kwaliteit. Verre van volmaakt, de regie heeft het zich veel te makkelijk van af gemaakt en moest bovendien werken met bronmateriaal wat niet geschikt is voor zo'n softe film. Slordig. 2*

avatar van Artemis

Artemis

Pfffttt met moeite uitgekeken. Film ziet er best aardig uit maar zoals OH al zei doen ze verder maar weinig met de setting. Zitten best een aantal leuke personages bij maar verder is het bijna 2 uur gejank. Streep en Kendrick zijn veruit de slechste je bent blij als weer eindelijk uit beeld zijn verdwenen.

Ondanks alle sprookjesfiguren bij elkaar is het absoluut geen kinder film en dat is een beetje een probleem. Nu krijg je gepruts omdat ze er een 6+ film van hebben gemaakt terwijl ze eigenlijk vanaf het begin voor het een of de andere hadden moeten kiezen. Er zijn behoorlijk wat films volledig verpest vanwege pg13 ratings die eigenlijk M voor mature hadden moeten zijn, maarja inkomsten he. Matige tot slechte cast, muziek is vaak belabberd en de speelduur is half uur te lang. Beste rol gaat uit naar de koe

avatar van joey1973

joey1973

Dat afgrijselijke gekrijs, om gek van te worden.....

Children will listen...

Into the Woods is een film waar ik al lang naar uitkeek. Het is een verfilming van de gelijknamige musical van Stephen Sondheim, die ons ook al de prachtige score van Sweeney Todd heeft voorgeschoteld. Into the Woods is een erg donkere, satirische en kritische bewerking van de sprookjes van Grimm. In de stage-musical is dit duidelijk en soms erg pervers merkbaar. In de film komt dit niet zo over en dit kost de film wat punten. Vooral het feit dat deze film als 'kinderfilm' wordt gepromoot en voorgesteld begrijp ik niet. Moesten ze het echt volgens de musical gefilmd willen hebben, hadden ze het een 16+ film gemaakt vol perverse grappen, gruwelijke sterfscènes en heel wat zwartgalligheid.

Nu, de film is zeker niet slecht, integendeel. Wat de film gaande houdt is de humor die kennelijk aanwezig is. De absurditeit van de heks heeft me vaak laten rollen van het lachen. Ook de eigenwijze Roodkapje en de pedofiele Wolf zorgden voor heel wat ongemakkelijkheid. De vele sprookjes zijn erg leuk bewerkt en een eigen versie van gemaakt. Maar lang niet alle sprookjesfiguren waren interessant genoeg. Zo waren Jack en Cinderella niet zo boeiend als de Bakker en zijn vrouw, de Heks en Roodkapje.

De cast is geweldig. Meryl Streep speelt de sterren van de hemel in een absurde, geweldige vertolking. Emily Blunt en James Corden wisten goed te overtuigen en hun einde vond ik enorm ontroerend. Lilla Crawford als Little Red Riding Hood is erg grappig en weet genoeg sympathie te wekken. Daniel Huttlestone wist me als Gavroche in Les Misérables te bekoren, hier was hij niet zo aangenaam en best vervelend.

De muziek is erg aanstekelijk vind ik. Vooral de Proloog is grappig en interessant. Liedjes als No One Is Alone en Last Midnight zijn wonderlijk, maar Stay With Me is rondom fenomenaal. Streep zet hier een geweldige prestatie neer. Bijna Oscar-waardig. Maar lang niet alle liedjes werken even goed. Wat wel jammer is, voor een musical.

Al bij al, ondanks de vele slechte recensies erg genoten van deze musical.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Halfuur te lang. Denk je dat de film is afgelopen (althans, je weet dat er nog een halfuur komt als je een blik op je horloge werpt), met een perfect einde bij deze film, dan komt er nog een volstrekt oninteressant gedeelte met een reus en een hoop tamtam en wat relatiewisselingen. Op zich past dat laatste wel bij de film, maar als je al anderhalf uur naar een musical hebt lopen kijken dat constant doorgaat, dan heb je het als kijker ook wel gezien.

Jammer, want tot die tijd is de film volstrekte flauwekul, maar wel erg vermakelijke flauwekul met van die typische musicalliedjes waarin iedereen door elkaar heen zingt en deuntjes die heerlijk klinken (al zal ik ze zo snel niet meer kunnen reproduceren). Die hele plot slaat sowieso nergens op, maar dat lijkt ook niet de bedoeling te zijn. De bedoeling is om te vermaken en ondanks dat er constant muziek is (net iets te veel naar mijn smaak) lukt de film dat prima een goede anderhalf uur lang. Alleen, als gezegd, dat laatste stuk is, op één geinige song na, nauwelijks uit te zitten. Verder spat het plezier af van de acteurs, is de vormgeving aardig maar niet heel denderend en vond ik vooral roodkapje sterk zingen. Ow ja, Depp was dan wel fantastisch die korte tijd dat hij in beeld was. 2,5*.

avatar van soom

soom

Even teruggelezen van wat ik van mejuffertje Kendrick vond. Ik scheen haar nogal matigjes te vinden (bij 50/50 schreef ik dat). Nu is ze ook niet meteen de beste bijrolactrice (in Pitch Perfect paste ze wel, overigens), maar in de bossen is ze wel heel erg goed. Misschien komt het door de sprookjesachtigheid van haar personage, maar ze overtuigde me meer dan een tijdje terug met 50/50. Het vliegt heen en weer, wat haar betreft, een beetje een zelfde soort scenario als met Hugh Jackman. De ene keer vind ik hen geweldig, de andere keer weer denk ik dat ze heel matig zijn.

Maar hier was ze ijzersterk. Perfecte casting dan ook.

Misschien wel een beetje teveel liedjes, of misschien geven de teksten juist teveel suikergoed af, want ik vind het normaal niet jammer dat er veel gezongen wordt in een film. Er kunnen nooit genoeg liedjes zijn op deze wereld en in films, wat mij betreft.

Maar hier dacht ik na de zoveelste nachtegalenriedel: Alsjeblieft zeg. Kan dat geluid niet afgezet worden..?? Hoe mooi het ook is om Emily Blunt, Meryl Streep, en zelfs Chris Pine een nachtegaaltje na te horen doen, ik had echt na 10 liedjes zoiets van: De 11e trek ik echt niet meer hoor. Die teksten zijn dan ook wel net iets te zoet. Het glazuur sprong bekant van m'n tanden af, en dat kan echt niet de bedoeling zijn.

Dat gezeur van mij verder daargelaten, wat een pracht. Wat een praal. Anna Kendrick dus. Een bijrolactrice die het imho niet moet hebben van haar geweldige acteertalent, maar toch, ondanks haar talentloosheid, iets ontzettend schattigs, breekbaars en ongrijpbaars heeft. Ze is niet de beste in haar vakgebied, niet de leukste, maar laat ik het zo omschrijven: Ze kent het klappen van de zweep.

Daniel Huttlestone doet zijn Gavroche tongval weer lekker na, onbedoeld nogal grappig om hem bepaalde intonaties te horen uitspreken, Johnny Depp mag zich gaan schamen (ik ben echt een beetje Johnny Depp-typetjes moe hoor, echt waar, hoe leuk de man verder ook is), en het is op wat schoonheidsfoutjes na, echt een meesterlijke parel. Ik moest er gewoon naartoe, toen ik las dat dit in de bioscopen zou komen. Ik ben absoluut niet teleurgesteld. De prachtigste sferen, de heerlijkste avonturen, het bekoorde me tot op de bodem. Meryl Streep mag zich ongeveer meten met een Narissa in Enchanted. Betoverend, en op dus wat kleine vlekjes na (die ik hier al genoemd zag worden min of meer), en het feit dat er teveel kitscherige liedjes gebruikt werden, met afschuwelijk zoete teksten (in Nine was het beter), dit voerde me mee naar alles wat er vertoond werd. Alleen geen 5*, maar een welverdiende 4,5* is waarachtig verdiend.