menu

22 Jump Street (2014)

mijn stem
3,10 (1312)
1312 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Komedie
112 minuten

geregisseerd door Phil Lord en Christopher Miller
met Channing Tatum, Jonah Hill en Ice Cube

Nadat ze hun weg door de middelbare school hebben gevonden, vinden er grote veranderingen plaats voor officieren Schmidt (Jonah Hill) en Jenko (Channing Tatum) als ze dit keer undercover gaan op een plaatselijk college. Maar wanneer Jenko zijn verwante ziel tegenkomt in het footballteam en Schmidt infiltreert bij de kunstclub, beginnen ze hun partnerschap in twijfel te trekken. Het is aan hen de taak om niet alleen de zaak op te lossen, maar ook om beproevingen te doorstaan die zullen aantonen of ze een 'volwassen' relatie kunnen aangaan. Als de twee adolescenten kunnen uitgroeien tot 'echte' mannen, zou deze studententijd misschien wel het beste kunnen zijn dat hen ooit is overkomen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=ZU6AdIAbMk8

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van gauke
3,0
Een solide, bombastische, vrolijke en absurde actiekomedie, in jaren tachtigstijl ,die voortborduurde op het vorige stramien. Het politietweetal, met een wel haast homo getinte vriendschap, ging al stuntelend de wijde wereld door; flauwe en gevatte humor wisselden elkaar af, al zakt de film naar het einde wel in. Channing Tatum en Jonah Hill deden hun uiterste best.

avatar van K. V.
3,5
Een tijdje geleden deel 1 gezien en nu eens het vervolg. 'k vond het nog een vermakelijk deel. Misschien iets serieuzer dan het eerste deel, maar er zitten toch nog genoeg grappige stukken in.
De cast was opnieuw goed op dreef.
'k vond deze nog altijd de moeite om te bekijken.

avatar van martijn011
4,0
Geweldig leuk vervolg! Het eerste deel was ook erg goed, maar deze film is nog leuker.
Onlangs 'Let's be Cops' gezien en een groot manco aan die film was het gebrek aan chemie tussen beide hoofdrolspelers, cruciaal voor het slagen van een film. Die chemie is er hier wel, Hill en Tatum vormen een fantastisch duo, gelijkwaardig aan Smith en Lawrence in de Bad-Boys films.
De onaantastbare Gibson en Glover daargelaten, zijn Hill en Tatum echt een van de best gecaste duo's van de laatste jaren.

Ice Cube had er ook zin in, een heerlijk dik aangezette rol als opdrachtgever van de Jump Street. Het hoogtepunt van de film is wanneer hij erachter komt dat Schmidt seks heeft gehad met z'n dochter. Ook al is het cliché, het is erg leuk uitgewerkt.
De film kent verder erg veel leuke scenes en grappen, al zijn ze niet allemaal even goed geslaagd. Maar dat dit voor mij dé komedie van het jaar is, moge duidelijk zijn. Zie nu al uit naar de volgende!
Dikke vier sterren.

3,0
Een komedie waar goed naar te kijken is en welke zeker grappige momenten bevat.
Het is geen topper; het verhaal is ook niet bijzonder en het acteerwerk is niet fantastisch maar als je zonder hele hoge verwachtingen deze film ingaat kan hij best positief verassen.

Ik heb deze film met vrienden gekeken onder het genot van een biertje en een chipje. Wij wilde een film waar we niet teveel bij na moesten denken en deze film past daar goed bij. We hebben gelachen en daar ging het om.

Ondanks dat de film niet bijzonder is, 3 sterren omdat we er een leuke avond mee hebben gehad.

avatar van Captain Pervert
4,5
Deze film heb ik op vakantie gezien en destijds helemaal vergeten te stemmen. Bij deze.

22 Jump Street is een briljant vervolg op het briljante eerste deel. Met name de sequel-grappen zijn me bijgebleven. De grapdichtheid is hoog en ze zijn bijna allemaal geslaagd.

4,5 sterren (net als deel 1)

avatar van Chainsaw
3,5
Slimme zet van de makers om deze reeks dusdanig over de top en zelfbewust te maken. Op komische wijze maakt men duidelijk dat vervolgfilms praktisch altijd herhalingsoefeningen zijn (wie het levende bewijs wil, zie The Hangover- reeks) en daarna laat 22 Jump Street zien dat een herhalingsoefening niet altijd iets slechts hoeft te betekenen. Zeker niet als je voorganger de komische verrassing van het jaar was. De film doet inderdaad veel van hetzelfde, maar blijft daarnaast genoeg vernieuwen en ook de sterke grappen blijven komen. Soms lekker fout, soms voorspelbaar en soms compleet random, maar altijd op de juiste toon.

Hill en Tatum hebben een prettige chemie en ik blijf het verrassend vinden dat Tatum veel meer is dan een mooiboy- modelletje en op sterke wijze een komische rol als dit aankan. Verder is het natuurlijk altijd een schot in de roos om Peter Stormare als over de top bad guy te hebben. Al met al is deze film - evenals diens voorganger - toch echt vele malen beter dan de gemiddelde high-school tienerkomedie. En al helemaal beter dan andere zogenaamde komedies van de laatste tijd, als de troep van Seltzer and Friedberg. Maar akkoord, elke film komisch goud in vergelijking met Seltzer en Friedberg.

3,5 sterren.

avatar van Theunissen
3,0
Ik had eerlijk gezegd een heel flauw vervolg verwacht op het redelijke origineel uit 2012, maar deze film is eigenlijk van hetzelfde niveau met hetzelfde soort verhaal en weer een enorme portie flauwe en onnozele humor waar ik zeer regelmatig om heb moeten lachen. Ook deze film heeft weer hetzelfde euvel als het origineel en dat is dat hij gewoon te lang duurt (langer zelfs dit keer), waardoor het op een gegeven moment wel erg langdradig wordt en misschien ook wel wat flauw.

Het school verhaal (dit keer een Universiteit) stelt weinig voor, maar de uitvoering ervan was wederom leuk en levert ook een aantal hilarische situaties op. Uiteraard draait het ook in deze film weer om drugs welke een leuke scene oplevert als Channing Tatum en Jonah Hill beginnen te trippen (wel minder leuk dan in het origineel, wat ik daar min of meer het hoogtepunt van de film vond). Channing Tatum en Jonah Hill vormen wederom een leuk duo en hadden er zichtbaar ook weer veel plezier in, maar ook Ice Cube die dit keer een grotere rol heeft is heerlijk opdreef. De scene waarbij hij erachter komt dat Jonah Hill (in de rol van Schmidt) iets heeft met zijn dochter Amber Stevens (in de rol van Maya) was gewoon geweldig en ook de scene als Channing Tatum (in de rol van Jenko) het te weten komt. Die Amber Stevens was overigens een fraaie verschijning en ik vond haar wel iets weghebben van een jonge Beyoncé Knowles. De aftiteling met allerlei soorten Jump Street nummers/versies was overigens ook schitterend.

Al met al heb ik me gewoon goed vermaakt met dit leuke vervolg, maar net zoals het origineel had hij wel wat korter mogen duren (90 minuten is eigenlijk meer dan voldoende). Dit is overigens mijn eerste film die ik niet met pindakaas heb gegeten, maar met Popcorn

avatar van tbouwh
3,5
Deel 1 heb ik op 2,5* staan, volgens mij. What happened? Nuja, 22 Jump Street is niet per se beter ,maar wel veel vermakelijker dan deel 1. Nu denk ik dat ik het eerste deel bij herziening nu ook meer zou waarderen, maar 22 is eigenlijk een opeenstapeling van humoristische momenten met een leuk plot eromheen, dat mij de volledige speelduur weet te boeien. Nu is de humor an sich misschien bij vlagen tenenkrommend, maar het wordt op een manier gebracht die mij regelmatig flink aan het lachen bracht. Hill zal flink wat 'haters' hebben, maar in combi met Tatum vind ik em prima te verdragen. Ook de diverse bijrollen waren prima in orde, met een vermakelijke Ice Cube als uitblinker. Uiteraard zijn sommige momenten iets te flauw, maar neem deze met een flinke korrel zout en je hebt gegarandeerd een vermakelijke avond (nuja, gegarandeerd...ieder zijn humor natuurlijk). In principe levert dergelijk kijkplezier 3,5* op, maar binnen dit genre vond ik deze film nog iets extra's bezitten, wat em denk ik met name in het iconische koppel Tatum-Hill en het leuke plot ligt.
4*

avatar van DonOswaldo
4,0
Leuk vervolg. Doorspekt met humor en de hoofdrolspelers zorgen dat het nergens een moeilijke zit is. Niet overal even grappig, maar een paar geniale stukjes maken dat goed. Heerlijke outtro ook, geeft het gevoel alsof ze het echt met plezier hebben gemaakt.

4*

avatar van Herculaas
1,0
Hypocriete film. Openlijk toegeven dat dit een vergezochte en zinloze sequel is neemt niet weg dat het inderdaad een vergezochte en zinloze sequel is. Terloops opmerken dat homofobie niet acceptabel is maakt de stortvloed aan homofobische grappen niet opeens acceptabel.

Nee, dit was totaal niet aan mij besteed.

avatar van mjk87
1,0
21 heb ik niet gezien, dus geen idee wat ik kon verwachten, maar ik zat echt te denken constant: waar ben ik in vredesnaam naar aan het kijken. Ik zie pogingen tot humor, maar verder dan wat flauwigheden en onderbroekenlol komt de film niet, dus als komedie of parodie (?? ik lees het hier, maar dat zag ik echt niet) mislukt de film. Ook als actie mislukt de film omdat men het nergens serieus neemt. Tatum mist komische timing en weet vooral niet wanneer een grap klaar is (dat stukje dat hij moet lachen dat Hill de dochter van zijn baas neukt duurt gewoon te lang). Hill is vooral erg vervelend, en samen zijn ze ook niet heel bijzonder. Alleen de muziek met veel hiphop en het altijd fijne M83 is een positieve noot, maar verder kon ik hier helemaal niks mee. Saai en vervelend. 1,0*.

avatar van Decec
3,5
Een leuke actie/komedie/misdaad film...
Leuk verhaal...
Prima vervolg...
Prima en grappig acteerwerk...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...

avatar van Moviestar1979
3,5
Een geslaagde sequel die net zo sterk is als z'n voorganger.

Onder leiding van de regisseurs Phil Lord en Christopher Miller keert het duo Tatum en Hill weer terug. Deze mannen werkten al eerder samen met de regisseurs aan 21 Jump Street (2012) en The Lego Movie (2014). Verder zijn er geregeld leuke verwijzingen naar andere films, en wordt er veel geïmproviseerd. Voor de oplettende kijkers werd er ook al direct naar "23 Jump Street" gerefereerd die inmiddels is aangekondigd. De zoon van Kurt Russell (Wyatt) liet een rol in de Hunger Games-sequels aan zich voorbij gaan om in deze film te kunnen spelen.

Zoals gezegd staat "23 Jump Street" in de startblokken. Het zal lastig worden om het succes van beide films te evenaren, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Deze sequel is in elk geval op bijna elk gebied meetbaar met z'n voorganger.

3,5 *

avatar van Vinokourov
3,0
Dit gaat verder waar 21 Jump Street stopte: bij vlagen grappig, bij vlagen ook niet grappig. Al die verwijzingen naar vele films worden flauw, maar Hill en Tatum maken er overall gezien nog een redelijk komisch feestje van. Laat die sequels (die eindcredits ) maar komen hoor als het niveau maar niet verder daalt.

avatar van TornadoEF5
3,0
Flauwtjes maar toch beter dan de gemiddelde komedie. Toch is het niveau over de gehele film te laag. De humor is zoals altijd in dit soort films niet stijlvol genoeg en daarnaast ofwel ronduit belachelijk ofwel beledigend.

Een film die je dus enkel onder invloed van de gebruikelijke genotsmiddelen kunt goed vinden

avatar van scorsese
2,5
Matige film waarin de twee bevriende agenten ditmaal undercover gaan op een universiteit. Uiteraard kon een vervolg niet uitblijven, maar er wordt hier minder gedaan met de onderlinge verhoudingen tussen de twee hoofdpersonages. Hierdoor is dit al snel een vrij standaard actie-comedie-buddy-cop-movie. Hier en daar zeker wel grappig (leuke eindcredits ook).

avatar van DVD-T
4,0
"Do the same thing as last time."

Dit wordt een paar keer gezegd in de film. De film's zelf bewuste benadering dat het min of meer een herhaling is van het eerste deel sleept je door de film door de leuke grappen die hier uit voort komen. En toch is hier heel wat nieuws in te bespeuren. Het begin is werkelijk geniaal met Sleepy, de Mexicaanse Wolverine. Jonah Hill is geweldig in deze scene. En Tatum speelt daar erg leuk op in door het slechtste Mexicaans accent ooit te doen. Ook helpt het om Peter Stormare in je film te hebben natuurlijk. Het basis verhaal en plot zijn nagenoeg hetzelfde als in 21 Jumps Street. Maar het budget is dit keer een stuk hoger en dat is aan de film af te zien. Er is een hoop gaande in de film en alles is een stuk grootser opgezet. Hill en Tatum zijn hier weer geweldig. Maar de regisseurs hebben ook de rest van de cast weer perfect gekozen. Ook lijkt het alsof de scenes specifiek voor die acteurs geschreven zijn. Helpt heel veel in het overbrengen van grappen en situatie's, de "Are you trying to kiss me?" scene is daar een goed voorbeeld van.Net als in 21 Jump Street verloot alles vloeiend en valt alles op zijn plek. Hetzelfde anders gedaan en net zo leuk als het eerste deel.

avatar van IH88
3,5
“Do the same thing as last time. Everyone’s happy.”

22 Jump Street is een geweldig vervolg op 21 Jump Street met Schmidt (Jonah Hill) en Jenko (Channing Tatum) die weer de gekste avonturen beleven in hun zoektocht naar een drugskartel. High School is verruild voor College maar de hoge grapdichtheid, kleurrijke personages en absurde situaties zijn gebleven.

De film heeft een aantal erg grappige scènes zoals wanneer Captain Dickson (Ice Cube) erachter komt dat Schmidt met zijn dochter slaapt, wanneer Jenko daar achter komt en de vele verwijzingen naar de leeftijd van Schmidt, die zichtbaar te oud is voor college. Hill en Tatum zijn perfect op elkaar ingespeeld en vooral Tatum weet te verbazen met niet alleen zijn verbale maar ook fysieke humor. Ze worden ondersteund door Cube, Peter Stormare, Wyatt Russel, Jillian Bell en Amber Stevens West die allemaal hun sterke momenten hebben. De film duurt iets te lang en vooral in het middengedeelte gaat dat op een gegeven moment storen maar gelukkig weet de film naar het einde toe weer een tandje bij te schakelen en zorgt zo voor een spetterend slot. Het gedeelte na het einde met de vele ideeën voor vervolgdelen is briljant gevonden en een heerlijke afsluiter voor een meer dan vermakelijke film.

avatar van JoeCabot
3,5
Het goede nieuws is dat de lompe actie en gave oneliners weer van de partij zijn. Het mindere nieuws is dat de running gag van het eerste deel – twee dudes van rond de 30 die eraan herinnerd worden dat ze naar high school-normen eigenlijk al dinosauriërs zijn – naar de achtergrond is verdwenen. In ruil krijgen we … nog meer lompe actie.

Een typische sequel dus. De bromance tussen Tatum en Hill ontplooit zich nog wat verder en wordt - uiteraard - op de proef gesteld. Nogal voorspelbaar natuurlijk, maar ze komen er wel mee weg. Fijn duo, chemie tussen die twee is er bij de vleet.

Tja, 't blijft gewoon erg cool popcornvermaak. Ook audiovisueel ziet het er allemaal vet uit. Heel erg genietbaar tussendoortje. 3.5*

avatar van Metalfist
3,5
Oh, yes. Uh…it was Dora, and Diego and Swiper

21 Jump Street was zo'n film die ik oorspronkelijk weinig kans gaf. Het was echter op aanraden van vrienden dat ik dit eens op een koude decemberdag bekeek en ik was blij dat ik de film uiteindelijk toch een kans had gegeven, want ik heb me er goed mee geamuseerd. Normaal gezien niet zo'n fan van Tatum en ook Hill was ik wat beu geraakt, maar de twee bleken een geweldige combinatie te zijn. De sequel liet twee jaar op zich wachten en na dan nog eens twee jaar besloot ik de film eindelijk eens op te zetten.

En toch weer danig geamuseerd, al vermoed ik wel dat de reeks hiermee wel zijn houdbaarheidsdatum heeft bereikt. De jokes rond een stel bijna dertigers die terecht komen in een scholierenomgeving en daar absoluut niet passen zijn nu allemaal wel gemaakt volgens mij. Veel herhaling ook maar hetgeen de film uiteindelijk nog overeind houdt is de vele zelfspot. Regisseurs Phil Lord en Christopher Miller steken vooral de draak met zichzelf en dat is iets waar ik altijd wel voor te vinden ben. Verder een te verwachten plotje rond het najagen van tweede kansen, maar gelukkig neemt de film zich nooit echt te serieus. Iets wat je ook wel ziet in de eindcredits trouwens die gevuld zijn met talloze mogelijke sequels op de franchise (blijkbaar effectief gebaseerd op brainstormsessies voor eventuele richtingen die de reeks zou kunnen uitgaan) en het is altijd fijn als je met één van de leukste jokes de film kunt eindigen.

Veel cameo's, veel vriendendiensten vermoed ik ook met bijvoorbeeld een Seth Rogen die komt opdraven nadat Channing Tatum een cameo speelde in This Is the End, maar de meeste aandacht gaat uiteraard naar Tatum en Hill. Die doen hetzelfde kunstje als in 21 Jump Street en daar blijkt nog geen sleet op te zitten. Ice Cube krijgt ook iets meer uitwerking dan in de voorganger en die blijkt ook uitstekend te fungeren als slachtoffer van bepaalde jokes. Die Jillian Bell daarentegen was wel verschrikkelijk. Naast het feit dat je al van ver zag aankomen dat zij iets met de WHYPHY te maken ging hebben, waren de scènes tussen haar en Hill pijnlijk ongrappig.

Het is te hopen dat de reeks niet te hard uitgemolken wordt door Hollywood. Een all-female film zou al in de maak zijn, er zou sprake zijn van een Men in Black crossover, ... Deze sequel is al een tikkeltje minder dan zijn voorganger, maar kan gelukkig nog perfect op zijn eigen benen staan. Ik krijg echter het vermoeden dat ik het hier wel mee heb gehad, zeker als Hill en/of Tatum niet meer terugkeren.

3.5*

avatar van Duke Nukem
3,5
Bijna net zo goed als de eerste Jump Street. De leukste stukjes vond ik de bust met de tropische dieren (Jonah Hill die een Latino nadoet) en de reactie van Jenko als blijkt dat de Schmidt de dochter van de Captain neukt (en dat de Captain Schmidt gehighfived heeft om hem ermee te feliciteren!).

avatar van Shadowed
2,5
Hetzelfde.

Eigenlijk gewoon precies hetzelfde als deel 1 qua humor dus als je iets nieuws wilt verwachten kom je hier bedrogen uit. Alleen het feit dat veel overgedaan is maakt het wat minder leuk en zeker wat voorspelbaarder qua toon.

Hill en Tatum zijn wat kracht verloren hier en doen niet echt iets nieuws meer aangezien de leuke momenten al zo'n beetje in 21 gebruikt zijn. Voor de rest is het wel vlot allemaal met dezelfde soms flitsende beelden rondom spring break.

Het is wat ongemakkelijker, probeert er soms wat meer drama in te gooien maar faalt hier eigenlijk in omdat je het allemaal niet zo serieus kan nemen. Jonah Hill blijft een prima kerel, maar deze serie moet gewoon niet te veel uitgemolken worden. Dit gaat er duidelijk om leiden. Al was het einde daarin wel leuk, dat wel.

avatar van Roger Thornhill
3,5
Meer van hetzelfde, maar toch ook weer grappig, met opnieuw (of nog steeds?) verbazing mijnerzijds over hoe grappig Channing Tatum blijkt te kunnen zijn en hoe goed zijn chemie met Jonah Hill is. De incidentele sentimentele scènes over hun "bromance" pasten er eigenlijk niet bij; als ze serieus bedoeld waren proberen ze de relatie tussen Tatum en Hill een gewicht te geven dat een komedie als deze totaal niet rechtvaardigt, en indien als parodie bedoeld waren ze te oppervlakkig om als zodanig herkenbaar te zijn. Gelukkig waren die scènes few and far between en bleef het komische tempo er verder goed in. De eindcredits-sekwens was hilarisch (bij de brandweerfilm : "Bro's before hose"!).

3,5
Afgelopen week nog eens bekeken. Heb hem toen ook in de bioscoop gezien, en is bij herziening nog steeds grappig.

Het is een mooi vervolg op het eerste deel, met hetzelfde scenario, de film is zelfbewust als vervolg en dat maakt de film leuker. Hill en Tatum hebben een goeie chemie, en de bijrollen (Ice Cube, Peter Stormare) zijn prima gecast. De grappen zijn over het algemeen geslaagd en er zit nog prima actie in ook. Desondanks het veel op het eerste deel lijkt vind ik deze toch een stuk leuker. Zitten weinig minpunten aan, kijkt prima weg, en er valt weer een hoop te lachen. Er zijn weinig vervolgen die er zo goed weg komen met het herkauwen van de eerste film, en het zelfs overtreffen, 4,0!

avatar van Alathir
3,0
Zopas 21 Jump Street herzien en nu dan het vervolg. 22 Jump Street was beter in mijn herinnering. Nu ik ze beiden vlak na elkaar heb gezien, heb ik toch gemerkt dat ik de tweede film beduidend minder grappig vond.

Tatum en Hill doen het goed maar het script is gewoon zwakker. De moppen zijn veel flauwer. Het is misschien wat vreemd maar als Ice Cube de film volgens mij al naar een hoger niveau tilt dan scheelt er al wel iets aan de fundamenten. Leuke film dat wel al reikt deze maar tot aan de enkels van het eerste deel.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:01 uur

geplaatst: vandaag om 11:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.