• 9.372.683 stemmen

Releasedatum: 21 augustus 2014

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Gallows Hill

"Heaven help us."

Weduwnaar David (Peter Facinelli) vliegt met zijn nieuwe verloofde Lauren (Sophia Myles) naar Columbia om zijn tienerdochter Jill (Nathalia Ramos) op te halen. Daar raken ze vervolgens betrokken bij een auto-ongeluk en belanden in een afgelegen herberg. Al snel komen ze er achter dat de oude waard een geheim bewaart.

😄
👍
👎

avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

Had iets kunnen worden maar toch niet hoor.

Verhaal zag er zo goed en entertainend genoeg uit om toch maar eens een kijkbeurt te geven, en de trailer sprak Me zeker aan. Tot ik deze keek en het bleek een film vol slecht acteerwerk te zijn en een cameraman met ADHD.

Toch echt 2,0 sterren ondanks het coole duivels stemmetje van de heks, en het gezicht dat steeds veranderd. Maar voor de rest is dit troep.

avatar van duffs

duffs

Ik snap niet dat deze film vergeleken wordt met de film mamma de enigste vergelijkenis is dat de film zich grotendeels in huis afspeeld verder gaat het hier niet om een geest maar om iets anders deze film is meer vergelijkbaar als evil dead 2012 al komt deze iets wat realistischer over al is geen enkele film in dit genre realistisch te noemen natuurlijk aardig maar geen voldoende van mij .al zijn de effecten prima het is al zo vaak gedaan dat het niet echt boeiend meer is.

avatar van tal1b

tal1b

op HBO gekeken grappig eigenlijk. Hier kom je wel films tegen die je normaal niet pindakaast, soms snap je dan ook waarom, reteslecht dit haha

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Ik vraag me af waarom de karakters in dit soort films bijna altijd randdebiel zijn. Verhaal brak. Acteerprestaties niet gezien. Camerawerk niet bijzonder.

avatar van Shadowed

Shadowed

Best grappig.

Als je de titel leest en de plotomschrijving leest zou je denken dat dit weer zo'n flauwe demonenfilm gaat worden die zijn lijnen te ver buiten treed. Niets is minder waar, dit was een aangename verrassing. Toch kan je er niet omheen dat Gallows Hill niet bepaald grootse cinema is binnen het genre.

De film begint redelijk standaard en houdt deze lijn ook aan voor de eerste 45 minuten. De film lijkt namelijk uit te lopen naar het slachtvee-komt-terecht-in-een-demonenhuis film. Eentje die best degelijk gedecoreerd is, maar verder niet zo boeiend of spannend wil zijn. Toch draait de film als we de helft hebben bereikt, en dat is de kracht.

Uiteindelijk begint de film een beetje te lijken op een minder kwalitatieve en iets goedkopere The Thing. Dat is een stuk leuker om naar te kijken dan het eerste deel, waarvan ik dat meisje al snel bui was. Altijd vervelend als kinderen de kracht moeten vormen in een demonenfilm. Het stoot daarnaast het tempo ook wat omhoog.

Visueel ziet het er redelijk uit, het is duidelijk dat er toch wat centjes zijn opgespaard voor deze film. Soms wat slippertjes met de CGI maar in het algemeen best sfeervol ingericht. Heel spannend wordt het echter nergens en dat is jammer, maar vermakelijk is het zeker. Ook goed dat deze film niet te makkelijk grijpt naar goedkope schrikmomenten.

Kwalitatief is het niet al te bijzonder omdat het nooit echt spannend wil worden, maar het is redelijk gedecoreerd. Toch mist de film wat subtiliteit en een echt interessante cast om goed te worden. Diegene die er nu staan doen het naar behoren, maar zijn wel iets te standaard. Verder komt het ook net wat te moeizaam op gang.

Toch heb ik me best vermaakt met deze horrorfilm, duurt niet te lang en visueel best verzorgd. Niet 1 van de meest sfeervolle of spannende horrorfilms, maar wel eentje die vermaakt en na minuut 45 zijn tempo op een goede manier weet te verhogen en toewerkt naar een degelijke finale. Niks mis mee op z'n tijd.

avatar van D'arneau

D'arneau

Raar einde.

avatar van Brabants

Brabants

Gallows Hill een film met de juiste setting en echt wel mooi geschoten maar het verhaal was ronduit saai. Daar valt en staat het toch wel mee. Gemiste kans dit.

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet eng, geen echte schrikmomenten, is voor een keer te doen, maar echt geweldig vond ik het allemaal niet.

avatar van mrklm

mrklm

Weduwnaar David [Peter Facinelli] is met zijn verloofde [Sophia Myles], zijn voormalige schoonzus [Caroline Guerra], zijn dochter [Nathalia Ramos] en haar vriend [Sebastián Martinez] onderweg naar het vliegveld in Bogota wanneer hun auto onder extreme weersomstandigheden te water raakt. Het vijftal vindt onderdak bij een oude man [Gustavo Angarita] die een meisje [Julieta Salazar] heeft opgesloten in de kelder. Is de man een ontvoerder of is het meisje een gevaar voor de buitenwereld? Het plot stelt weinig voor, maar het idee dat ‘het kwaad’ niet kan sterven en zich simpelweg verplaatst in het lichaam van de persoon die het dichtste bij is, zorgt voor een origineel uitgangspunt en met hulp van het makeup-team van Olga Turrini Bernardoni weet Garcia een aantal effectieve schrikmomenten te genereren.