• 9.376.713 stemmen

Releasedatum: 21 augustus 2014

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Gallows Hill

"Heaven help us."

Weduwnaar David (Peter Facinelli) vliegt met zijn nieuwe verloofde Lauren (Sophia Myles) naar Columbia om zijn tienerdochter Jill (Nathalia Ramos) op te halen. Daar raken ze vervolgens betrokken bij een auto-ongeluk en belanden in een afgelegen herberg. Al snel komen ze er achter dat de oude waard een geheim bewaart.

avatar van dr channard

dr channard

Van de overgeweldige regisseur die de topfilm Hellraiser Revelations op zijn naam heeft staan.

Vanaf 7 augustus in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

Update: trailer geplaatst.

avatar van Daan258

Daan258

De trailer vind ik er zeker niet slecht uitzien.

Ben eigenlijk best wel benieuwd.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

kappeuter schreef:

Vanaf 7 augustus in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

Update: trailer geplaatst.

Waarom is hier de hoofdtitel aangepast? Normaal gesproken wordt toch altijd de originele titel aangehouden?

jarno1975

Ja goed punt. Ik heb de correctie weer teruggedraaid.

Al hangt het er vanaf of de film onder de oude titel een (serieuze) release heeft gehad, zoniet dan zal IMDb mogelijk de hoofdtitel nog veranderen en de oude aanmerken als working title. In dat geval zullen we het alsnog wijzigen.

avatar van tattoobob

tattoobob

Zin in!!!

Flat Eric

Net trailer bekeken. Zou best eens een aardige griezelfilmpje kunnen zijn. Benieuwd!

Het huis ziet er in ieder geval lekker spooky uit!

Ik ben dol op creepy spookhuizen!

Ik moet ineens denken aan El Orfanato. Eén van mijn 'spookhuis' favorieten. Ik heb het huis ook zelf in Spanje op locatie gezien.

avatar van 606

Flat Eric schreef:

Het huis ziet er in ieder geval lekker spooky uit!

Ik ben dol op creepy spookhuizen!

Een bericht als mening markeren geldt pas als je de film hebt gezien en je een review schrijft waar iedereen wat aan heeft

606 schreef:

Dat weet ik ook wel. Heb het niet als mening gemarkeerd[/i], per ongeluk gedrukt denk ik.

avatar van 606

Oke

avatar van Layla!

Layla!

De trailer zegt het allemaal.

Niet wat ik had verwacht. De trailer had mij nieuwsgierig gemaakt. De film kwam bij mij over, (en ik weet niet of het ook echt zo is), als een B-film. Acteren was erg matig, verhaal was standaard en het werd nergens spannend. Gelukkig is de speelduur niet lang (iets minder dan een anderhalf uur), want het werd nergens beter.

Met horrorfilms wil ik de angst van de 'slachtoffers' voelen. Ik moet met ze meeleven en meedenken. Maar dit was zo een monotone film. Het enige goede acteren dat ze deden was wanneer ze bezeten waren. Verhaallijn is oud en bekend, wat niet iets ergs hoef te zijn want dat kan een meesterwerk worden. Dat is hier niet het geval, er wordt niks nieuws gedaan en het is een recycling van horrorfilms.

Qua schrikmomenten valt het ook zeer tegen. Alles wat je in trailer ziet is ook daadwerkelijk het enige ''enge''. Effecten waren aardig, de plaats waar het afspeelt is ook weer zo'n standaard vervallen huis/herberg of wat de hel het ook is.

Het einde, gaf het een ''opkikkertje''. Daarmee is de film voor mij nog steeds een onvoldoende.

avatar van tattoobob

tattoobob

Grotendeels eens met mijn bovenbuurvrouw.....het camerawerk en de acteerprestaties vond ik trouwens zo slecht nog niet.

Maar het voelt allemaal eentonig aan en ik vind met dit soort films dat het gewoon lekker freaky moet zijn en dan mag het van mij best gejat zijn...maar er is gewoon te weinig smerigheid te bekenen.En wat er aan smerigheid is ziet er overigens niet slecht uit maar tis gewoon niet genoeg.

Meer een thriller met wat horror elementen trouwens.

Jammer.

Flat Eric

Matig spannende film in het possesed genre.
Niet eng, geen echte schrikmomenten. Maar duurt niet lang dus het is voorbij voor je er erg in hebt.
Nee, mijn horrorhart sprong niet over van blijdschap.

Het idee van een demon die steeds van de een naar de andere host springt is wel eens beter uitgewerkt. Ik moest tijdens het kijken naar deze prent denken aan de film waar ik nu even niet van op de naam kan komen. Met Denzel Washington en op het laatst springt de demon in het lijf van een kat.

avatar van Shinobi

Shinobi

"It all started with a secret."

Meer gekeken vanwege Peter Facinelli, omdat ik benieuwd was wat er met hem is gebeurd na 'Fastlane'.

Enfin, qua verhaal is het erg clichématig te noemen. Dit komt met name omdat het 'geheim' al gauw wordt weggegeven; de opbouw hiernaartoe is te verwaarlozen. Toch weet de film d.m.v. de aanhoudende regen een bepaalde sfeer te creëren die redelijk duister is.

Helaas is de spanning vrijwel afwezig, omdat er geen sprake is van enige logica. Daarvoor maken de personages de ene domme fout na de andere. Hierbij helpen de - repetitieve - schrikmomenten niet, omdat ze voorspelbaar zijn. Wat dat betreft lijkt er alsmaar hetzelfde trucje uitgehaald te worden. Het is dan ook vanzelfsprekend dat 'Gallows Hill' gedurende de speelduur een vast patroon volgt dat geen verrassingen in petto heeft voor de kijker.

Al met al een waardeloze horror die je gerust kan overslaan.

1,0 Sterren.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Goh, ja...leuk om eens te kijken, maar hoort zeker niet bij de betere in het possesed genre, een gematigd horrorfilmpje, zonder echt schrikmomenten...Nee, deze ga ik niet aanraden, er zijn er veel beter in het genre...met een 5/10 ben ik nog gul

avatar van lau12345

lau12345

3* is een voldoende best leuk geen topper maar voor een regendag niet verkeerd

avatar van kampsie1

kampsie1

Ik moest voortdurend aan Mama denken, toch best te kijken deze film.

Beter als voldoende, dus 3 sterren.

avatar van bjerik76

bjerik76

hoe oud was ( David,) die vader wel niet toen hij zij dochter (sophia) kreeg ? Of hij ziet er verdomd jong uit. zn dochter ziet er nog ouder uit dan hijzelf.

Zeer fout gecast als je het mij vraag.

verder toch wel prima filmpje, met niet zomaar" je kan iemand zomaar even doden"

het eind was ook wel oke, en niet zoals de meeste horrors en griezelfilms.

avatar van stinissen

bjerik76 schreef:

Zeer fout gecast als je het mij vraag.

het eind was ook wel oke, en niet zoals de meeste horrors en griezelfilms.

Het eind was weer eens totaal niks

avatar van stinissen

Film is nog wel aan te gluren al was het maar voor de mooie en bevallige Sophia Myles.

avatar van joolstein

joolstein

Flat Eric schreef:

Die film met Denzel Washington heet: "Fallen" De mensen die waren bezeten als ze Time Is On My Side van de Rolling Stones zongen. Hopelijk heb ik je geholpen?

joolstein schreef:

Ha Jools, dat is 'm inderdaad! Dank! Ik ga hem snel herkijken, kan me herinneren dat ik hem destijds erg goed vond!

avatar van joolstein

joolstein

Sfeervolle horror maar net iets te mager om te slagen. Hoe ze visiueel uitbeelden hoe degene bezeten zijn was erg mooi gedaan. Helaas vond ik het einde zeer verwarrend en dom. Acteren en camera werk waren redelijk goed maar het verhaal was te simpel.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Wat een belachelijke slechte film. Sneu toch voor de kids van tegenwoordig. Dat ze dit soort films in de bioscopen vertonen. Ik heb geluk. Vroeger waren horror films nog echt eng en goor.

avatar van namingway24

namingway24

Gelukkig werd ik na een stroef begin toch nog redelijk verrast door deze film.

De film is voor het grootste gedeelte gemaakt in Colombia, hoewel je vrij weinig van het land ziet omdat het zich voornamelijk op één locatie afspeelt. Gelukkig is het huis aardig sfeervol, met het constante noodweer, dat er waarschijnlijk niet heel toevallig helaas soms aardig nep uitzag; volgens mij regende het niet altijd op de plek waar de personages zich bevonden. De kleine cast is wel prettig. Er zitten niet bepaald heel sympathieke personages bij, maar er wordt redelijk goed geacteerd, en het meisje was een redelijke actrice.

Het lijkt allemaal vrij tam te worden, en er valt vrij weinig te griezelen; van overbodige schrikmomenten was weinig sprake. Oké, het cliché van personen op de achtergrond die daarna snel weer foetsie zijn was er wel, maar niet in al te grote mate. De constante bedompte sfeer hield het redelijk genietbaar, maar toch dreigde de film een beetje doelloos voort te kabbelen.

Maar het ontaardt op het laatst toch nog uit in een aardig spectaculair laatste half uur. De heks speelt aardige mindgames, er vloeit nog opvallend wat bloed, en zelfs een minuscuul beetje naakt is er bij. Als mensen eenmaal bezeten raken wringen ze zich in aardig wat vreemde bochten en zijn de special effects redelijk gedaan; de gezichten die vervormden waren best goed. Jammer genoeg is de actie niet altijd even best in beeld gebracht en lijken sommige bloederige momenten er vrij slecht in gemonteerd. Toch waren de scènes behoorlijk intens. De film stevent op deze manier op een redelijk depressieve climax af; gelukkig nemen de makers niet de laffe uitweg.

Al met al is dit niet de meest wereldschokkende horrorfilm ooit, en was de vrij korte run in de bioscoop niet verrassend (ik heb hem net op Netflix bekeken), maar het was best een aardige manier om 90 minuten te vullen.

avatar van Daan258

Daan258

Door de lage rating en de niet al te positieven berichten van deze film waren mijn verwachtingen niet heel hoog meer. Toch heeft deze film mij goed verrast.
De setting en sfeer zijn allebei dik in orde, ook het verhaal was niks mis mee. Er zijn de laatste tijd natuurlijk erg veel films met het onderwerp possession, maar toch blijft het bijna altijd wel vermakelijk om ernaar te kijken.
Het enige wat ik wel voor een groot gedeelte miste bij deze film was spanning, gelukkig gaat dat het laatste half uur wel wat omhoog.

En op de vraag van bjerik76
Zeer fout gecast als je het mij vraag.

Ten eerste denk ik dat je Jill bedoelt, want niemand in de film heet Sophia
Als je goed oplet hoor je David in het begin tegen Gina zeggen: Ik hoop maar niet dat Jill op haar 18e aan kinderen begint zoals ik deed. Dus ja, hij was inderdaad erg jong

Al met al was dit een best leuk horror filmpje.

Meh.

Had op zich wel leuk kunnen zijn. Columbia is als setting weer eens wat anders, de acteurs deden het niet eens zo heel slecht en hoewel het verhaaltje echt niks om het lijf heeft, kan het best leuk worden wanneer iedereen vast komt te zitten in zo'n verlaten herbergje.

Visueel had het wel iets beter gemogen. CG noodweer is al niet zo best, maar ook in het huisje wordt alles maar flauwtjes in beeld gebracht. Qua horror valt het allemaal nogal mee, komt misschien ook omdat het idee al lang niet meer nieuw is én omdat deze film er ook niet heel veel aan kan toevoegen.

Garcia is geen beste regisseur en dat bewijst hij met deze film maar weer eens. Had duidelijk meer in gezeten, maar hij laat een paar open kansen liggen en komt met een doordeweeks horrorfilmpje dat niet heel slecht is, maar ook nergens weet te overtuigen.

avatar van Boeikens

Boeikens

Weer een Ghost/Demon genregenoot zoals zovelen de laatste tijd. Resultaat, weinig vernieuwend en een voortdurend déja-vu gevoel.

Toch is de film niet slecht. Het blijft wel onderhoudend, loopt redelijk vlot, biedt wat actie en lichte gore. De sfeeropbouw blijft eerder matig, de te verwachten schrikmomenten doen het niet echt goed en spannend wordt het ook nooit echt.

OK als tussendoortje maar moet t.o.v. zijn vele voorgangers heel wat punten laten liggen.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Beter dan verwacht

In dit soort films vind ik het belangrijk dat ik verrast word, geboeid blijf kijken en dat er spannende momenten aanwezig zijn. Gallows Hill (The Damned) voldoet hier grotendeels aan.

De film moet het niet van de gore hebben. Goreseekers zullen zwaar teleurgesteld zijn.

Het wordt geloofwaardig neergezet als familiedrama, wat aan het eind goed naar voren komt. Garcia eindigt zijn film niet zoals de meeste van de films in dit genre wel doen. En daarom krijgt hij van mij een half punt extra.

Opgeteld: aantal goede schrikmomenten, prima acteerwerk, vlot verhaal door de korte speelduur (krap aan 80 minuten) en een bevredigend einde.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Spartaan1986 schreef:

Beter dan verwacht

Hier kan ik volledig in meegaan, ook wij vonden het een leuke film!!!