• 9.380.615 stemmen

The Expendables 3 (2014)

Actie / Avontuur | 126 minuten / 131 minuten (unrated cut)

Genre: Actie / Avontuur

Speelduur: 126 minuten / 131 minuten (unrated cut)

Geregisseerd door: Patrick Hughes

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Dolph Lundgren

Releasedatum: 14 augustus 2014

Plot The Expendables 3

"New team. New attitude. New mission."

Barney (Sylvester Stallone), Christmas (Jason Statham) en de rest van het team komen oog in oog te staan met Conrad Stonebanks (Mel Gibson), die jaren geleden samen met Barney de mede-oprichter was van 'The Expendables'. Stonebanks is later een meedogenloze wapenhandelaar geworden, waardoor Barney noodgedwongen werd om hem te moeten doden, tenminste dat dacht hij. Stonebanks, die aan de dood ontsnapte, heeft het plan opgevat om een einde te maken aan het team van The Expendables. Barney heeft echter hele andere plannen.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

The Oceanic Six schreef:

Nou, als het hem niet is opgevallen dan heeft hij waarschijnlijk deel 1 en 2 nooit gezien of al enkele jaren niet meer bekeken. Het verschil is gigantisch. Zo'n ''warning shot'' scene uit deel 1 ga je niet in dit deel zien.

Wat Uier zegt: Het is maar waar je op let en wat je waardeert, denk ik. Dat speelt wel een rol ja. Nu kun je zeggen dat wel of geen expliciet geweld natuurlijk wel echt opvalt. Maar kennelijk is dat dus helemaal niet vanzelfsprekend. Deel 1 heeft hij in totaal 4 gezien en deel 2 in de bioscoop en later nog een keer toen de film op blu-ray kwam. Geloof me, de Expendables films zitten goed in zijn geheugen, maar hij had tijdens het kijken niet in de gaten dat het PG-13 is. Sorry, ik kan er ook niets aan doen dat hij dat zo ervaren heeft.

avatar van The Oceanic Six

JacoBaco schreef:

Nouja, dat kan. Mij viel het meteen op. Tijdens de gevechten in de eerdere 2 delen dacht ik vaak ''wat bruut!'' en nu dacht ik steeds ''tsja, standaard en simpel''.

avatar van Basto

Basto

• 11971 berichten

Kwam wat langzaam op gang en er is ook best veel op aan te merken (zoals hierboven valt te lezen), maar ik heb me uiteindelijk toch weer erg vermaakt met dit knalfeest vol bekende gezichten en quotes. Niet te kritisch zijn, is het devies bij een film als deze.

Bij de entree van Banderas vreesde ik voor de meest irritante sidekick sinds Jar-Jar Binks, maar ik moet toegeven dat ik erg om 'm heb gelachen.

Gewoon prima pretentieloos vermaak dit. Beetje gelijkwaardig aan deel 2, maar minder dan het eerste deel.

avatar van Pestiis

Pestiis

Vanmiddag gezien en ik moet zeggen dat echt wel weer lekker over de top is!

Voorzien ook weer van de nodige (hele slechte) humor en referenties naar andere films van de hoofdrolspelerts!

Ik kan dit soort over-the-top films wel waarderen! Daarom een hele dikke 4*

avatar van nobeltje

nobeltje

nou die zal geen volle zalen meer trekken de film is al op 1080p uitgelekt op internet

kost ze een hoop geld

DiDa

Ik vraag me af of de versie die gelekt is ook de versie in de bios zal zijn. We weten niet hoe oud deze cut is. Ik lees op diverse sites dat er soms wat rare montage 'dingetjes' te zien zijn. We zullen zien....Ik ga hem over 2 weken lekker in de bios zien. Kan niet wachten!

avatar van Lennert

Lennert

Zelfde hier. Ik ben geen groot voorstander van het PG-13 verhaal, maar Die Hard 4 had deze rating ook en daar heb ik eveneens van genoten. De trailer vermaakt mij in ieder geval al uitstekend, kan vooral niet wachten om Banderas te zien.

mrwhite

Net als iedereen die hier gestemd heeft tot nu toe heb ik ook de gelekte versie gezien en echt veel vernieuwend was het allemaal niet.
Het leek vooral op een herhalingsoefening opgevuld met heel wat nieuwe namen die als maar minder weggeeft van een 80ties actiefilm. Eén van de zwaarste teleurstellingen blijft toch het feit dat aal die expendables alles blijven overleven het is dan ook niet zo moeilijk dat er geen echt vernieuwing is of komt ook het idee om een nieuwe crew samen te stellen stelt eigenlijk weinig voor en voegt dus eigenlijk nx toe screen vulling noem ik dat en daar had deze film veel last van ok je kan zeggen dat het de bedoeling is om zoveel mogelijk iedereen wat screentime te geven maar dat komt ten koste van mannen als Jet li en Terry Crews die zo goed of niet te zien zijn in dit derde deel en eigenlijk werden ze gewoon vervangen door niet zeggende acteurs als Kellan Lutz en Ronda Rousey om er dan toch maar een vrouw in te steekn.

Maar er waren ook goeie dingen aan de film natuurlijk zoals Antonio Banderas en Harrison Ford die hun rol op een leuke manier gebracht hebben en een mooie toevoeging waren aan dit spektakel stuk want dat was het bij momenten wel de actie mocht er zeker zijn en het is en blijft toch leuk om al die mannen in één film te zien.

Ik weet niet of ze van plan zijn om er nog één te maken en als dat zo is zal ik zeker kijken maar wat mij betreft mogen ze toch het één en ander veranderen zo vind ik dat Sly een stap opzij moet zetten ik vind dat hij teveel invloed heeft aan het verhaal die er eigenlijk geen is en dat er eens een regisseur moet gevraagt worden die echt een goeie actie film kan maken zoals John Woo of John McTiernan.

Verlopig 3*

avatar van eltorro

eltorro

Naomi Watts schreef:

Tuurlijk kan dat en dat weet Stallone zelf ook maar brengt wel grote risico's met zich mee. Film blijft business.

Klopt, maar je zou denken dat als de 2 vorige delen wel succesvol waren met een R-rating, ze het bij deze film ook wel zouden aandurven. En het lekken van de film zou ook een publiciteitsstunt geweest kunnen zijn. Het lijkt me dat ze met deze film zoveel mogelijk willen cashen en alle fans aan de kant hebben gezet.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

The Oceanic Six schreef:

Want die negatieve berichten komen allemaal van idioten ofzo? Ik denk dat het niet voor niets is dat de tendens over Ex3 vrij negatief is. PG13 is misschien wel het ergste, maar het gebrek aan screentime voor een hoop echte Expendables is minstens zo beroerd. Dat hele middenstuk is gewoon erg matig.

Volgens mij heb ik niemand een idioot genoemd. En de screentime is nu juist beter verdeeld dan in de vorige delen. Schwarzenegger heeft in dit deel absoluut de meeste screentime en ook nog eens verspreid over de film. De enige die echt een belachelijk klein rolletje heeft is Jet Li en Robert Davi. Voor de rest komen ze allemaal redelijk aan bod.

Verlopig 3*

Hier ben ik het volkomen mee eens. Ik heb 3 nog niet gezien (wel het script gelezen) en het verhaal volgt hetzelfde stramien als deel 2. Er gebeurd nooit echt iets indrukwekkends. Het zou stoer zijn als een of meerdere (vaste) teammembers echt een keer dood gaan, of dat er iemand plotseling overloopt. Daarom vind ik deel 1 zo goed. Lundgren steelt de show door zich tegen zijn eigen team te keren....Ben benieuwd naar deel 3.

mrwhite

Volgens The Expendables 4 - Expendables Wiki - expendables.wikia.com zou Avi Lerner de regie voor zijn rekening nemen hij was de producent van de eerste 3 delen.

Er zouden gesprekken zijn met Pierce Brosnan , Hulk Hogan , John Travolta en Robert de Niro ook de namen van Jackie Chan en Steven Seagal zijn weer gevallen net als dat van Jean-Claude Van Damme die mss terug zou keren als broer van.

Dit zijn de eerste geruchten dus je zal het best met een korreltje zout nemen maar ik ben wel voorstander om JCVD terug erbij te hebben net als nog een paar van de namen die net vernoemd zijn.

DiDa

Ik zie Avi Lerner echt niet gaan regisseren. Het zou cool zijn om ipv veteraan actie acteurs ook een een veteraan actie regisseur aan te stellen

John McTiernan

John Woo

Paul Verhoeven

Andrew Davis

avatar van behangdelul

behangdelul

Expendables doet gewoon weer waar het goed in is; keiharde no-noncense actie. Vanaf minuut 1 is er weer actie en het is weer genieten. Grappige en goede rol ook van Antionio Banderas. Op naar nummer 4!

avatar van Basto

Basto

• 11971 berichten

Quentin schreef:

Pijnlijk zwak en goedkoop, leek wel een DTV actiefilmpje van een miljoen of 10. Derderangs production values (ijzeren masten aan het begin komen gewoon uit de intro van de vorige film!) en gedateerde visuele effecten (chromakey-shots van Ford, Schwarzenegger en Li in die helikopter zijn bijvoorbeeld om te janken - Arnie leek wel in een bad met zelfbruiner te zijn gevallen en Harrisson heeft blijkbaar onder een TL-bak zijn cameo gedraaid - en dat is maar het topje van deze ijsberg aan visuele armoede).

Bovendien extreem weinig praktische locaties, sets of voertuigen, nagenoeg alles kwam uit de computer of werd gedraaid op de backlot in Bulgarije. Dat verklaart ook meteen het gebrek aan welke vorm van spanning dan ook, er is nog geen stuntman in gevaar gekomen. Die helikopterachtervolging tussen de schoorstenen is echt een dieptepunt in de 25 jaar dat de filmindustrie CGI gebruikt. Tevens triest om te zien dat sommige acteurs duidelijke nooit de set hebben gedeeld, Jet Li is er in de finale (zowel de actiesequentie als de barscène) zonder twijfel later ingeplakt.

Verder bijzonder slecht geschreven, op een tergend langzaam tempo slepen de karakters zich door het uitgekauwde plot. Een plot dat wonderbaarlijk genoeg gekenmerkt wordt door een constant gebrek aan actie, de film biedt eigenlijk geen spektakel tussen de enigszins spectaculaire opening en de 'grootschalige' finale. Tenslotte voegen de nieuwe Expendables ook nog eens nul charme aan de film toe, wat een aanfluiting.

Beetje krom. Wel de screener kijken, maar vervolgens de film neersabelen op z'n DTV look.... Wil je producite value, kijk m dan ook met full blast geluid en op HD kwaliteit.

avatar van The Oceanic Six

FunkStarr schreef:

Dat niet, maar je doet wel net alsof de mening van de criticasters meningen zijn die er niet toe doen. Het zijn als ik het zo lees zelfs fans van de reeks die gewoon hevig teleurgesteld zijn.

En hoe kan je nou beweren dat Schwarzenegger meer screentime heeft? Hij komt tussendoor af en toe even kort erbij en op het einde in de heli heeft ie een kleine actiescène. Dit staat in schril contrast met zijn gigantische eindscène in deel 2. En de andere old school helden komen al helemaal nauwelijks in actie. Wat hebben we nou bv van een Li, Lundgren of zelfs Statham gezien? Kortom, teveel namen, waarvan teveel nutteloze nieuwe namen (de moderne generatie dus) waardoor de echte toppers niet de aandacht krijgen waar ze recht op hebben.

avatar van schram101

schram101

Eigenlijk al een beetje waar ik bang voor was dus. Toch laat ik me graag verassen. Nog een weekje of 2/3..

avatar van _Casper_

_Casper_

Nou vond ik deel 1 HEEL tof, deel 2 tof.. Maar deel 3.... Redelijk..

Het verhaal zit een beetje slap in elkaar, Het team begint een missie.. Komt erachter dat iemand nog leeft.. en vervolgens gaan ze een nieuw team vormen en achter hem aan...

De film mist de grappen van de vorige delen, en de ECHT lekkere actie scenes... Ook jammer dat de ''echte'' helden (arnold, statham) meer een bijrol hebben en dat het vooral gaat om een '''nieuwe generatie''

1 tip voor harrison ford trouwens, ga niet nog een keer een rol nemen waar je ''boos'' moet spelen.. want de scene dat hij zich boos voordoet.. was zo belachlijk slecht dat ik het in mn broek deed van het lachen.

Overal, toch nog een redelijke film... de actie houd hem vermakelijk... Maar niet meer dan dat

kleine 3*

avatar van robinb

robinb

Enorme meevaller, het concept werkt nog steeds!

De film begint een beetje moeizaam, maar word gaanderweg steeds beter. Pluspunt vond ik dat ze er deze keer een extra twist aan gaven waardoor het niet weer een standaard vervolg was.

Natuurlijk is het over het algemeen voorspelbaar en stelt het verhaal weinig voor, maar dat hoort juist bij dit soort films. Een echte jaren 80/90 film met flink wat hersenloze actie...heerlijk!

Enorm leuke verassing ook om antonio banderias en wesley snipes te zien in dit derde deel. Antonio deed het erg goed en hoewel wesley wat moeizaam op gang kwam maakte hij dat richting het einde meer dan goed.

De twist met het nieuwe team was leuk gedaan. wel had ik eerlijk gezegd verwacht dat ook hier bekende namen tussen zouden zitten. The Rock of Vin Diesel hadden hier van mij wel bij gemogen

Ik weet niet of er een link zit naar de jaren 80/90 actiefilms, maar ik vond het feit dat een klein team het opnam tegen een heel leger en er aan de kant van de "goede" geen gewonden of doden vielen eigenlijk extra leuk. Kreeg er een nostalgisch gevoel door....beetje het a-team effect..

En een heel scala en extra bekende gezichten weer, en hoe goedkoop/gemakkelijk dat wellicht ook is voor wat extra kijkcijfers, het werkt wel degelijk. Ik kreeg toch elke keer weer een glimlach op mijn gezicht bij het zien van de vele oude rotten.

Het eindstuk was echt een enorm goede afsluiter, prima film en ik heb er zeker van genoten.

3.5 ster

avatar van robinb

robinb

mrwhite schreef:

In mijn ogen is dat juist een mega pluspunt. Dat is juist de link die gemaakt word naar de jaren 80/90 actiefilms!

avatar van filmkul

filmkul

Lekkere oldschool actiefilm. Uiteraard met een dikke knipoog. Het verhaal is flinterdun, maar dient alleen als basis voor een mooi dosis actie. En die krijg je ook. Zeker in de finale (het laatst halfuur) breekt de hel los. De kogels en ontploffingen knallen uit je speakers. Het leuke is dat dit keer de jongere generatie ook meedoet met de oudjes. Uiteraard zitten er weer verwijzigingen in naar oudere films (onliners van Arnie en Banderas met Desperado achtige actie).

Prima film voor actieliefhebbers. 3.5

robinb schreef:

In actiefilms uit de jaren 80 en ook zelfs 90 was het meestal 1 of 2 man die de held was maar ik begrijp wel wat je bedoeld.

Toch blijf ik het een grote minpunt vinden als je dit al voor de derde keer gebeurd !

mrwhite schreef:

Inderdaad. Natuurlijk is dit de link naar de jaren 80 en 90 waarbij de actieheld altijd wint, maar in die tijd werden de films wel spannend gemaakt (Cliffhanger, Cobra, Commando, Total Recall enz). De held kon maar net winnen en mensen waar de held van houdt komen in de problemen. In The Expendables zie je daar niets van terug (behalve deel 1). Ze hebben niets om voor te leven (daarom zijn ze ook Expendable), alleen elkaar. Het zou slim zijn om daar iets mee te doen. Een dramatische gebeurtenis binnen het team....

DiDa

Voor de mensen die hem nog niet gezien hebben, hier een nieuwe trailer:

The Expendables 3 Official Trailer #2 (2014) - Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger Movie HD - YouTube

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Ik heb hem gezien... ik vind de pg13 rating de grootste fout die ze hebben kunnen maken.. De markt onder de 13 heft helemaal geen band met de ouwe rotten uit het vak en de nieuwe rotten acteren nietszeggend.. Ik kan me er al geen 1 meer van herinneren. De brute bloederige actie uit deel 1 en ook wel uit deel 2 (helaas te snel gemonteerd) waren echt een toegevoegde waarde. Nu komt het allemaal wat slapstick a la a -team over.... gemiste kans.. de actie en acteurs zien er wel goed geregisseerd uit, maar ik zal deze nooit meer kijken...(deel 1 en 2 al tig keer gekeken)

avatar van peterjohn

peterjohn

Korsakov? Of zoals ik wel eens gelezen heb, anabolen kunnen je hersenen aantasten én je krijgt er een klein piemeltje van.

zal wel duidelijk zijn voor een amateur psychiater wat hier bij de heren aan de hand is, niet?

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Een groepje grotendeels afgeschreven filmsterren die een karikatuur van zichzelf neerzetten dmv slecht acteerwerk, slecht verhaal en een slecht uitgewerkte en geschoten film. De serie The A-team is nog spannender en verrassender dan dit. Begin scene liet al meteen zien waar we mee te maken hadden. Een totaal gebrek aan eigen waarden en zin om er iets goeds van te maken. Geld uit de zakken kloppen van de simpele kijker die er echt een kaartje voor koopt. Mistte een beetje Kevin Costner die de aanval zou inzetten met het gooien van blikjes Rio Mare. Schrok een beetje van Ford, maar achteraf gezien.... Ja die is ook wel klaar eigenlijk.

Als je een film moet toewijzen aan een winkel is dit toch wel een Action/Marskramertje.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

The Expendables 3 is toch wel een beetje de Kwantumhallen binnen het actiegenre; veel, waardeloos & goedkoop.

Geheel verspilde tijd was The Expendables 3 echter niet, neen geenszins. Zo heb ik onderwijl een vorstelijk ontbijt met gebakken eieren bereid, mijn vriendin nodeloos lastiggevallen, een vuilniszak buitengezet en naar ik meen dutte ik ook een paar in.

Aanrader.

avatar van RuudC

RuudC

Stoer hoor.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

RuudC schreef:

Stoer hoor.

Neuh... is, oprecht, geen woord van gelogen. Een film als deze met mijn volle aandacht geheel zien, is voor mij eenvoudigweg niet weggelegd. Een mens moet zijn beperkingen kennen. Derhalve.