• 9.380.819 stemmen

The Expendables 3 (2014)

Actie / Avontuur | 126 minuten / 131 minuten (unrated cut)

Genre: Actie / Avontuur

Speelduur: 126 minuten / 131 minuten (unrated cut)

Geregisseerd door: Patrick Hughes

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Dolph Lundgren

Releasedatum: 14 augustus 2014

Plot The Expendables 3

"New team. New attitude. New mission."

Barney (Sylvester Stallone), Christmas (Jason Statham) en de rest van het team komen oog in oog te staan met Conrad Stonebanks (Mel Gibson), die jaren geleden samen met Barney de mede-oprichter was van 'The Expendables'. Stonebanks is later een meedogenloze wapenhandelaar geworden, waardoor Barney noodgedwongen werd om hem te moeten doden, tenminste dat dacht hij. Stonebanks, die aan de dood ontsnapte, heeft het plan opgevat om een einde te maken aan het team van The Expendables. Barney heeft echter hele andere plannen.

avatar van marvelfreak85

marvelfreak85

Echt jammer om te lezen dat veel acteurs/actrices weinig screen time hebben ik hoop dat Snipes wel genoeg scenes heeft om te schijnen.

avatar van The Oceanic Six

Nou, ik heb The Expendables 3 ook maar gekeken, kon niet langer wachten. Zo'n lek maak je niet al te vaak mee. Ik zal de film volgende maand gewoon in de bios opnieuw kijken, wees niet bang. Al ga ik er dan wel met een kater heen, want de film is me gewoon zwaar tegengevallen. Een teleurstellende Expendables film, sowieso met afstand de zwakste van de 3. Mijn recensie staat hieronder (wilde dit geklaag niet in mijn recensie stoppen):

avatar van The Oceanic Six

How hard can it be to kill ten men?

Erg teleurstellend derde deel uit een franchise die ik een warm hart toedraag.

Het aller, allervervelendste blijft gewoon de PG13 rating. Die rating draait voor mij de film de nek grotendeels al om. Deze reeks is gemaakt om de fans van oude actiehelden en oude actiefilms te pleasen. Geen bullshitverhalen, gewoon stoere mannen van vroeger met keihard geweld. Dat pakte echt goed uit in de 2 vorige films.....en dan maken ze er plots PG13 van. Weg bloed, weg gedetailleerde kills, weg rondvliegende lichaamsdelen, weg opzichtig gevloek. Dit voelde zo triest en sneu aan zeg. Die rating heeft de ziel van deze franchise vermoord. De actie voelt saai en heel braaf. Als ik iemand met een shotgun los zie gaan verwacht ik dat alles onder bloed zit, zoals in Ex1 en 2.

Buiten dat is er nog iets dat me enorm irriteerde: de nieuwe cast. En dan nog niet eens zij zelf, want zo beroerd doen ze het niet, maar ze pikken alle screentijd van de echte actiehelden die in deze film zitten. Zeker in het middenstuk van de film zie je ze gewoon bijna niet en is het wachten tot we lui als Statham, Lundgren, Li en Schwarzenegger weer eens zien. Over die laatste gesproken, mijn held heeft echt een belachelijk kleine rol. Slechts op het einde krijgt hij de kans om nog een beetje uit te blinken, maar dat is veel te kort en het maakte ook veel minder indruk. Zo'n machtige scene als in deel 2 toen Stallone, Willis en Schwarzenegger zij aan zij een vliegveld aan het cleanen waren ontbreekt hier echt. Gelukkig had Arnold nog wel een paar geinige oneliners. Ik snap het ook niet. Dan maak je een filmreeks met de grootste actiehelden van weleer en dan geef je je screentijd aan onbekende lui. Beetje minachting naar je kijkers en naar lui als Lundgren, Li en de rest die het gewoon echt verdiend hadden.

De grote nieuwe namen, Gibson, Snipes, Ford en Banderas, die vond ik wel voldoen. Gibson is een stoere tegenstander, Snipes is lekker bruut en Ford en Banderas zorgden voor wat leuke opmerkingen en dialogen. Zulke gasten horen in deze reeks, al die vechtsportgasten niet. Daar draait deze reeks niet om. Stallone heeft echt het concept verpest met al zijn beslissingen bij dit derde deel.

De actie zelf mag er op zich wel zijn, al is er geen scene die nou echt een blijvende indruk achter heeft gelaten. Ik vond het knallen in Somalië en op het einde bij die flat wel goed, maar door de PG13 rating is daar ook niet alles uitgehaald. Het eindgevecht was ook maar matig trouwens.

Nee, ik ben erg teleurgesteld in Expendables 3. Het is natuurlijk wel vermakelijk genoeg om een voldoende te geven, maar hier had zoveel meer uitgehaald moeten worden. Deel 4 moet echt op alle vlakken anders (lees: beter), wil deze serie weer de glans terugkrijgen die het met dit derde deel nu is kwijtgeraakt. Bah.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Come to the choppaaa

Meh, gelukkig dat 'ie gelekt is. In de bioscoop was EX3 mij waarschijnlijk nog meer tegengevallen.

PG13, wat waren ze aan het denken? De grove actie was juist een van de kenmerken van de vorige delen, wat de reeks zo vermakelijk maakte. In deel 3 komt geen druppel bloed voor - op een sporadisch schaafwondje na - en toffe kills worden van de camera weggedraaid. Zo zonde, zeker vergeleken met The Raid 2 nog vers op het netvlies.

Wat EX3 dan zo slecht? Helemaal niet. Toffe crew wederom, met Snipes en Banderos die erg grappige karakters neerzetten. De aktie zit ook wel snor, vooral de opening en het einde. Het middenstuk is helaas een beetje matjes en die jonge garde heeft geen indruk achter gelaten, op Ronda na. Die overigens wel continue ongesteld over komt.

Echter zorgt de puberfilter voor een onvoldoende, daar waar ik deel 1 en 2 met 4* beoordeeld had.

Hopelijk deel 4 weer lekker grof, anders houd de reeks er voor mij bij op.

avatar van ipman-99

ipman-99

"Bout time you boys showed up!" ... " !!!

3-de deel alweer !!! 'The Expendables 3' met opnieuw heel wat grote namen

in de cast brengt weer de nodige bombastische actie naar voren.

De PG13 laat het inderdaad een beetje anders aanvoelen, vooral in de

bloederige scènes die we kenden uit de voorgaande delen.

De actie is nog altijd groots maar kent een ietwat andere look zonder bloed.

Vele andere namen, namen een beetje screentime van die andere grote namen

weg en dat was soms een beetje jammer (aangezien je toch zoveel mogelijk van die 'echte'

actiehelden wilt bewonderen) !

De andere namen (die erbij zijn gekomen) zoals Mel Gibson, Antonio Banderas,

Harrison Ford en Wesley Snipes waren een heerlijke toevoeging en brachten

de nodige vonken en vuur !

Genoten sowieso ..., maar het ontbreken van wat bloed en ledematen had

zeker niet gemoeten/gemogen !

avatar van Quentin

Quentin

Pijnlijk zwak en goedkoop, leek wel een DTV actiefilmpje van een miljoen of 10. Derderangs production values (ijzeren masten aan het begin komen gewoon uit de intro van de vorige film!) en gedateerde visuele effecten (chromakey-shots van Ford, Schwarzenegger en Li in die helikopter zijn bijvoorbeeld om te janken - Arnie leek wel in een bad met zelfbruiner te zijn gevallen en Harrisson heeft blijkbaar onder een TL-bak zijn cameo gedraaid - en dat is maar het topje van deze ijsberg aan visuele armoede).

Bovendien extreem weinig praktische locaties, sets of voertuigen, nagenoeg alles kwam uit de computer of werd gedraaid op de backlot in Bulgarije. Dat verklaart ook meteen het gebrek aan welke vorm van spanning dan ook, er is nog geen stuntman in gevaar gekomen. Die helikopterachtervolging tussen de schoorstenen is echt een dieptepunt in de 25 jaar dat de filmindustrie CGI gebruikt. Tevens triest om te zien dat sommige acteurs duidelijke nooit de set hebben gedeeld, Jet Li is er in de finale (zowel de actiesequentie als de barscène) zonder twijfel later ingeplakt.

Verder bijzonder slecht geschreven, op een tergend langzaam tempo slepen de karakters zich door het uitgekauwde plot. Een plot dat wonderbaarlijk genoeg gekenmerkt wordt door een constant gebrek aan actie, de film biedt eigenlijk geen spektakel tussen de enigszins spectaculaire opening en de 'grootschalige' finale. Tenslotte voegen de nieuwe Expendables ook nog eens nul charme aan de film toe, wat een aanfluiting.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

Het blijft hetzelfde als de andere delen.

Ik vind nog steeds dat er te veel acteurs aan de ''goede kant'' staan.

Er zouden veel meer slechteriken moeten zijn.

Verder vond ik antonio banderas een leuke toevoeging. Ik hoop dat hij er de volgende keer ook bij is.

avatar van Corcicus

Corcicus

De minste van een erbarmelijke trilogie. Ronduit beschamend voor de aanwezige sterren en nauwelijks het bekijken waard.

avatar van blurp194

blurp194

Tsja.

De vorige delen waren nog wel grappig, omdat we onze geliefde krasse knarren nog eens op herhaling zagen gaan. Maar er zijn er nu zoveel, en ook nog eens een club jonkies er bij, dat elke knar op zich maar weinig screen time krijgt - en dus ook nauwelijks in actie is. Met uitzondering van de vertrokken grijns van Stallone is er weinig van de grijze plaag te zien eigenlijk.

Ik vond het daarbij ook wat liefdeloos gefilmd, het hele zaakje vooral in blauw- en grijstonen. Wel een paar aardige locaties - ik heb het altijd wel met dit soort vervallen ouwe troep.

Op het verhaal heb ik maar niet gelet, ik had niet echt de indruk dat dat wat te brengen had. De actie is wat ongeloofwaardig hier en daar - een geweer dat een hardere klap geeft dan een tankgranaat, om maar even een flauw voorbeeld te geven.

Op naar deel 4, en deze maar gauw vergeten geloof ik.

avatar van Waku

Waku

Ondanks een vrijwel non stop actie gebeuren, bijna twee uur lang krijgt "The Expendables 3" het toch voorelkaar om te gaan vervelen.

De film zit boordevol explosies, best goed gevonden stunts ( iets waarop de zwarte cross jaloers op zou zijn zelfs ....) Maar verder konden de avonturen van de good old actie knakkers niet echt boeien. Mel Gibson was aangenaam als bad guy, dat dan weer wel.

Het is en blijft een blockbuster natuurlijk en de miljoenen zullen binnenstromen.

Deel 4 is een logisch vervolg. Maar persoonlijk werd ik hier niet warm of koud van.

avatar van Koerok

Koerok

Nostalgie, dat was dit voor mij. Bij vlagen vermakelijk, maar meer ook niet.

De enige reden dat er zoveel sterren in zitten is juist dat ze zo weinig screentime hebben lijkt me. Scheelt nogal qua kosten.

DiDa

Hoezo zou een R rated film het slecht doen meneer Stallone?

Weekend Box Office Results for July 25-27, 2014 - Box Office Mojo - boxofficemojo.com

Lucy (R): $44,025,000

Hercules (PG13): $29,000,000

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Zegt natuurlijk ook niet veel, 2 verschillende films met elkaar vergelijken...

Naomi Watts

Vergelijking staat wel heel krom.

DiDa

Vind ik niet, 2 blockbusters op actiegebied. Trekt hetzelfde publiek.

avatar van Quentin

Quentin

kos schreef:

True. Dit derde deel spant de kroon:

de 'grote' namen verdwijnen na de introductie helemaal uit beeld - alleen Stallone is gedurende de gehele speelduur aanwezig - en komen enkel op het einde terug om de jonge honden te redden.
Vermoed dat zeker 2/3 van de film gevuld is met de combinatie Stallone + goedkope, jonge acteurs. Vorige twee delen hingen al aan elkaar van cameo's die in 2 a 3 dagen gedraaid werden (Schwarzenegger, Willis, Jet Li, etc.) maar hier gaan ze nog een stapje verder met het verlagen van de 'namen versus draaidagen'-ratio.

DiDa schreef:

Vind ik niet, 2 blockbusters op actiegebied. Trekt hetzelfde publiek.

Je bent niet zo bekend met Besson's fanbase denk ik? Totaal ander soort filmkijkers.

Quentin schreef:

True. Dit derde deel spant de kroon:

Vermoed dat zeker 2/3 van de film gevuld is met de combinatie Stallone + goedkope, jonge acteurs. Vorige twee delen hingen al aan elkaar van cameo's die in 2/3 dagen gedraaid werden (Schwarzenegger, Willis, Jet Li, etc.) maar hier gaan ze nog een stapje verder met het verlagen van de 'namen versus draaidagen'-ratio.

Exact.

avatar van mackkvdb

mackkvdb

Gisteren gezien! Niet de beste van de 3 delen, maar voor de rest een prima filmpje!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Weinig hoopgevende berichten. Misschien toch geen bioscoopbezoekje waard..

Naomi Watts schreef:

Jawel hoor, maar goed, het gaat mij gewoon om het feit dat een R rated film wel degelijk succesvol kan zijn in deze tijd.

Naomi Watts

Tuurlijk kan dat en dat weet Stallone zelf ook maar brengt wel grote risico's met zich mee. Film blijft business.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Dat was nou zo mooi aan de 80's. Zulke zaken werden niet eens overwogen voor films met dergelijke acteurs.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

dutchtuga schreef:

Weinig hoopgevende berichten. Misschien toch geen bioscoopbezoekje waard..

FunkStarr schreef:

Laat je vooral niet tegenhouden door negatieve berichten.

Dit soort films komen ook veel beter over op het grote scherm qua beeld en geluid. Een heel andere beleving in my opinion....

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Het schelden en het bloederige geweld is enigszins kenmerkend voor de Expendables films, maar kenmerkend is vooral de acteurs denk ik... Ik heb deel 3 nog niet gezien, maar een vriend van mij wel en hij zei dat het hem niet eens echt opviel dat het PG-13 is. Dus het lijkt mij dat de entertainmentwaarde nog vrij hoog kan liggen voor deel 3 en het wederom gewoon weer een goede film is. Dus niets meer en niets minder. Ik bedoel, iets wat niet stuk is, hoeft ook niet gefixt te worden.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Naomi Watts schreef:

Helaas voert de commercie vaak de boventoon inderdaad.

Erg jammer, want in dit geval gaat dat ten koste van de kwaliteit. Was niet nodig geweest bij EX3.

JacoBaco schreef:

Het is maar waar je op let en wat je waardeert, denk ik.

FunkStarr schreef:

Laat je vooral niet tegenhouden door negatieve berichten.

Want die negatieve berichten komen allemaal van idioten ofzo? Ik denk dat het niet voor niets is dat de tendens over Ex3 vrij negatief is. PG13 is misschien wel het ergste, maar het gebrek aan screentime voor een hoop echte Expendables is minstens zo beroerd. Dat hele middenstuk is gewoon erg matig.

JacoBaco schreef:

Nou, als het hem niet is opgevallen dan heeft hij waarschijnlijk deel 1 en 2 nooit gezien of al enkele jaren niet meer bekeken. Het verschil is gigantisch. Zo'n ''warning shot'' scene uit deel 1 ga je niet in dit deel zien.