Genre: Muziek / Romantiek
Bekijk via Videoland
Bekijk via SkyShowtime
Plot Grease
"Grease is the word."
De Australische Sandy brengt haar vakantie door in Amerika. Daar wordt zij verliefd op Danny. Maar aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan de vakantie. Als haar ouders besluiten om toch in Amerika te blijven, komt Sandy heel toevallig op de highschool terecht waar Danny ook op zit. Als zij hier achter komt, is haar geluk maar van korte duur, want de Danny van vakantie blijkt op school een stoere bink te zijn die bij de T-Birds hoort. En daarom heeft hij een bepaald imago hoog te houden. Sandy probeert vriendschap te sluiten met de populairste meiden van de school, de Pink Ladies. Maar door haar truttige voorkomen blijft zij een eenling. Een verandering is nodig.
- Trailer (YouTube)
Frenchy
Jan
Marty Maraschino
ilsje
Ik ben vandaag naar de nederlandse musical geweest van Grease was egt heeeel mooi!!
halloweentje
egt helemaal geweldig, kan er geen genoeg van krijgen , van deze film!!!
BabbixQueen
schreef:Echt een super leuke film
Ik heb hem op 1 avond 2 keer gezien omdat ik
hem zoo leuk vond..
De muziek is echt geweldig en John Travolta is zoo ontzettend lekker, Jeff Conaway trouwens ook.
Maar gewoon ronduit SUPER film.
Één van m'n lievelings filmen natuurlijk.
Beoordeling: 5!! (natuurlijk)
vind ik ook alleen ik vind john travolta niet echt lekker maar Jeff Conaway wel
patriesindy
De BESTE film die ik ooit heb gezien.
Mooie muziek...romantisch...lachen alles zit erin.
En...deze blijft mooi zelfs na tig keer kijken
Depplovertje
Echt een leuke film! leuke meezing liedjes en er zit een goed verhaal in
frodette
Superfilm !! Leuke meezing liedjes en een John Travolta om bij te kwijlen
5 *
thesleepinghero
is zeer zeker een superfilm, en zal het ook altijd blijven... Liedjes die je snel kunt meezingen, leuk gespeelt, leuk verhaal.... 4.5*
arne66
Een klassieker natuurlijk... Toch is deze film nog steeds ondergewaardeerd. Als je dit vergelijkt met Shrek, en shrek nog een hoger gemiddelde heeft.
Rubinjo
Absoluut een klassieker, maar laten we het nou ook weer niet overdrijven. Er zit een reden aan dat deze film minder hoge waarderingen krijgt dan bijvoorbeeld de Godfather.
En ja, dat heeft JUIST betrekking tot acteerwerk en het eigenlijk té simpele scenario.
Wat niet betekent dat ik deze film niet kan waarderen uiteraard!
3* van mijn kant dus..
Leviwosc
Zoals de anderen ook al zeiden, een klassieker! Maar ook een heerlijk lichte film, geen zwaar drama o.i.d. En hoe vaak je Grease ook hebt gezien, de film zal je niet gaan vervelen.
Sommige nummers uit de film zijn uitgegroeid tot enorme hits, waarbij veel mensen in staat zijn om mee te kunnen zingen. We kennen het Wilhelmus niet, maar we kunnen wel mee zingen met "hopelessly devoted to you" gezongen door Olivia Newton-John.
Ben ik overigens de enige die de 'make-over' van Sandy niet zo super vindt?
akka
had er echt veel meer van verwacht
het begon heel sterk maar werd al snel steeds zwakker op het eind vond ik er echt helemaal niks meer aan
2.0
Minority_Check
neej ik ben het ook met je eens
ze ziet er niet uit
zoals iedereen al zegt een hele mooie klassieker
en mooie jaren zeventig muziek/dans
missl
ik weet helemaal niet waarom dit zon klassieker is, wel leuke liedjes maar ik vind de film verder niet heel leuk
nickje76
Een heerlijke klassieker... Heerlijke muziek. En de film geeft je bij het een einde een heerlijk grease-gevoel!!!
Sterk onder gewaardeerd, jammer....
John Trovolta is toch uit gegroeid tot 1 van de beste acteurs!!!
timburton
Travolta speelt erg goed in deze meesterlijke musical. Heb meestal niets met musicals, sterker nog: Meestal afschuw ik ze. Maar het is ZO moeilijk om een film te maken met een eigen sfeertje! Dus Grease hierbij een 5,0 en nummer 11 in mijn top 10, oftewel: NET niet er in!
niethie
Een jeugdsentimentje dit, alleen iedere keer dat ik hem opnieuw kijk vind ik hem slechter worden. Er hangt de gehele film een wat kinderachtig sfeertje in de lucht, en dat vond ik nogal irritant, en bij deze film begrijp ik de klassieke status al helemaaal niet. Moet toegeven dat de film ook een aantal erg positieve punten heeft, de liedjes zijn erg leuk gedaan ( en zijn na bijna 30 jaar nog steeds erg populair), en travolta speelt net als in zijn vorige film een erg leuke rol, ook vond ik het jaren 50 sfeertje heel goed bij de film passen
ik ga voor 3 sterren (omdat het een jeugdsentiment is).
Drazenko
Ik heb het niet echt op musicals maar deze en The Sound of Music vind ik echt top films!
Hoevaak je ze ook ziet! Heerlijk!
sam007
Een heerlijke klassieker , meesterwerk heb ik op dvd al meermaals gezien en ik krijg er niet genoeg van top 10/10
shawny1
(8)GOOOOO, grease lightning, go grease lightning(8)
lol super film, echt een aanrader tenminste dat vind ik he,
Toen was John Travolta nog een lekker ding
ben hartstikke jaloers op Olivia, maar ik zou toch nooit in een film spelen, het is echt een film om duizend keer te zien en dan ben je hem nog niet zat, mijn nichtje kijkt hem minimaal 2 keer per dag!
uberjason
ben het helemaal met shawny eens, grease blijft na 1000 keer nog steeds de ultieme feel good film, john travolta was inderdaad een snoepje en wat kon (nog steeds) hij goed dansen. de film geeft mij het gevoel dat ik heel graag op Rydell high had willen zitten in die periode van de film(ik geloof 1958) heerlijke muziek en ik moet zeggen dat Channing ook formidabel speelde (Rizzo)
Tommy De Vito
Hele leuke film! Van deze film krijg je niet snel genoeg van!
Leuke liedjes vooral, Hopelessly Devoted To You van Olivia Newton-John!
uberjason
vond look at me (i'm sandra dee) ook leuk van Channing, en born to handjive is echt een nummer waar je adrenaline van krijgt tijdens het kijken. ....and ooh, those summernights!
veron35
En niet te vergeten Rock and Roll is here to Stay! Het leukste lied uit de hele film!
Usual Suspect
Klassieker die na 29 jaar nog niets aan kracht heeft verloren.
Het simpel en standaard verhaaltje is op een geweldige manier uitgewerkt en de film bevat een keur aan liedjes die iedereen kent.
Verder zijn Travolta en Newton-John perfect gecast als Danny en Sandy, en leveren ze perfecte acteerprestaties.
4****
Travolta_Jackson
Deze hoort in de top 250. Knap gedaan om met zo laag budget zo goede film te maken. Vooral de muziek en de cast is geweldig.
squash2002
Dit is toch wel een of misschien wel mijn favoriete film hoor, wat een energieke film met goede heel goede muziek, simpel maar leuk puberaal verhaal, super cast, de kleding, het decor, rock and roll, de choreografie alles vind ik aan deze film goed en vermakelijk. Heerlijk om te zien. Jeugdsentiment voor mij maar vooral tijdloos. Zo'n film met die impact is toch nooit meer gemaakt.
De plaatjes,de buttons in die tijd (1978) de gehele merchendise van deze film was geweldig. Iedereen was into Grease.
Van mij de volle bak 5*****
kenjy
Beste dansfilm ooit gemaakt
vind enkel het laatste stuk dat ze met de auto wegvliegen belachelijk en enkele liedjes niet geschikt
voor de rest
great movie
uberjason
hmm, welke liedjes vind je dan niet geschikt in grease? ik vind ze allemaal geweldig! ik kan niet een liedje bedenken dat er niet bijhoort.

Grease 2
1982

Noten op de zang: De allerbeste verfilmde musicals

Netflix verwijdert binnenkort weer enkele topfilms: ook deze verlaten de dienst

Netflix voegt deze maand een waslijst aan films toe: dit zijn de best beoordeelde

Muzikale klassieker 'Grease' met John Travolta en Olivia Newton-John vanavond te zien op televisie

Anne of Green Gables

Brutti, Sporchi e Cattivi
Komedie / Drama, 1976

Soldier's Girl
Drama, 2003
californiëflying carstraatbenderennenautoracejaloeziecheerleadercarnavalgraduationmusicalaustraliëmiddelbare schoolrivaliteitdance competitiongebaseerd op toneelstuk of musicalhigh school graduationhigh school friendstv show in filmgossipmakeovercliquenostalgicgreaserwolf whistleschool danceanimated creditspep rallywrong side of the tracksmooning school principalopposites attractletterman jacketgirl gangtrack and field summer romancejaren 50sweetheartsstreet racingwest side storygoody two shoesrival ganggoing steadytwo-facedgood girl bad boymusic movie