• 9.379.506 stemmen

Met onder meer: John Travolta, Olivia Newton-John en Stockard Channing

Releasedatum: 12 oktober 1978

Plot Grease

"Grease is the word."

De Australische Sandy brengt haar vakantie door in Amerika. Daar wordt zij verliefd op Danny. Maar aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan de vakantie. Als haar ouders besluiten om toch in Amerika te blijven, komt Sandy heel toevallig op de highschool terecht waar Danny ook op zit. Als zij hier achter komt, is haar geluk maar van korte duur, want de Danny van vakantie blijkt op school een stoere bink te zijn die bij de T-Birds hoort. En daarom heeft hij een bepaald imago hoog te houden. Sandy probeert vriendschap te sluiten met de populairste meiden van de school, de Pink Ladies. Maar door haar truttige voorkomen blijft zij een eenling. Een verandering is nodig.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Wat een verschrikkelijk coole film!

Silvio Dante

Vreselijk zware teleurstelling: de liedjes mogen dan wel supercool zijn, maar de film heeft helemaal niets meer te bieden dan dat.

Zelfs een verhaal ontbreekt eraan.

2.0* met kans op verlaging

avatar van olano

olano

Lekkere muziek, het acteerwerk is ook heel erg goed vind ik. Deze film is pure nostalgie voor velen onder ons. 4*

arne66 schreef:

Een klassieker natuurlijk... Toch is deze film nog steeds ondergewaardeerd. Als je dit vergelijkt met Shrek, en shrek nog een hoger gemiddelde heeft.

idd kan ook niet uitstaan dat deze NIET in de TOP 100 staat.

avatar van Dirigent

Dirigent

Best een boeiende en leuke komediefilm er lachwekkende momenten en ook wel leuk bedacht ook de acteurs vind ik prima.

* * *

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

niet geweldig met een matig verhaal.

soundtrack red de film

3.0***

avatar van Jurgenn!

Jurgenn!

frodette schreef:

Superfilm !! Leuke meezing liedjes en een John Travolta om bij te kwijlen

5 *

bn het eens met de Superfilm !!

zeker 5 sterren!

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Ben nooit echt weg van zulke films waar in gezongen word enzo.Maar deze vind ik toch wel redelijk. 2,5

avatar van Jurgenn!

Jurgenn!

deze film blijft leuk!

avatar van willemfilm

willemfilm

In navolging van Saturday night fever een dansfilm met goede muziek. Deze film zou het nu zelfs nog goed doen. Ook leuk voor echte kerels.

jumpstylemovie schreef:

...een matig verhaal...

Dat is wel heel braaf uitgedrukt. 3 liedjes maken voor mij nog geen film, qua verhaal is dit voor mij een van de dieptepunten in de filmgeschiedenis. Om de haverklap een cliché.

Fors verlaagd naar 1.0*

avatar van veron35

veron35

Silvio Dante schreef:

Fors verlaagd naar 1.0*

Dat is dan Highschool Musical. Die heeft bijna alles weer van deze...

veron35 schreef:

Dat is dan Highschool Musical. Die heeft bijna alles weer van deze...

Ik kan me -als ik heel hard m'n best doe- voorstellen dat het inderdaad nog erger kan, maar films met zulke titels/dvdcovers laat ik gewoon onmiddelijk links liggen.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Een erg leuke Film van John Travolta die een prachtige rol neerzet en dat vind ik mooi om te zien gelukkig heeft hij geen rol die hij niet kan acteren want toen ik deze Film ging kijken had ik zin een echte Goede Film en dat is best redelijk gelukt.

avatar van Shawnster

Shawnster

Ik ben verslaafd aan deze film! ik kan geen week zonder deze film, een goede reden om op de liedjes te dansen, bijvoorbeeld op grease lightning. Als ik ruzie heb en ik kijk deze film ben ik meteen weer vrolijk

4*!

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Ik vindt Grease wel in de top 250 horen,want het is gewoon heel een mooie film en met een hele goeie soundtrack.

Het is voor jong en oud.

Toch wel erg jammer 5,0

avatar van Dk2008

Dk2008

Leuke en gezellige film die je meerdere keren kan zien in tegenstelling tot Grease 2 maar ja dan daar spelen John en Olivia dan ook niet in.

avatar van hertogje

hertogje

Deze film is wel een echte klassieker. Meerdere malen dan ook gezien, blijft leuk. John Travolta en Olivia acteren ook goed. Zo een film moet gewoon in de top 250.

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Afschuwelijk, zo stel ik mij Guantanamo Bay voor. Een oneindige loop van Grease. Ik kan mij voorstellen dat er in die tijd behoefte was aan een vrolijke noot. En toegegeven John Travolta en Olivia zijn een leuk stel en kunnen goed dansen.

Maar dan dat geoveracting. Dat kan gewoon niet, toen niet, nu niet, nooit niet.

Mocht je iemand kennen die je de laatste keer iets vreselijks heeft gedaan (je oma laten struikelen, de son of the mask kado gegeven met kerst) geef die persoon dan deze film kado, een prachtkado.

2,5 ster voor de moeite.

Tjee, ik vraag me wanneer je films 1 ster geeft...

avatar van blokkedoos

miepke

Geniaal.

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Deze film is meer voor mij dan gewoon een film; dit is pure nostalgie voor mij! De eerste keer toen ik deze film zag was ik eigenlijk nog te jong, maar het heeft toen al een grote indruk gemaakt op mij! Eenmaal wat ouder heb ik de film weer gezien en dat heeft toen een nog grotere indruk gemaakt.

Deze film gaat over de absolute American Dream, zoals men die kende in de late jaren '50 van de vorige eeuw. Hoods, nu beter bekend als 'Greasers' in blitse auto's (voor die tijd) die net als de jongeren van nu, leefden voor meiden, auto's, rock 'n roll en populariteit.

Toegegeven, het verhaal is niet heel erg sterk of diepzinnig, maar dit wordt gecompenseerd door de frisse luchtigheid, de humor, de muziek en de geweldige choreografie! Het is een film die het vooral goed zou doen bij mensen van mijn generatie (geboren in 1981) of wat ouder.

Deze film is voor mij nostalgie, onderdeel van een jeugdherinnering, alleen daarom wil ik deze film nog eens op dvd hebben.

avatar van Daisyp

Daisyp

echt een super film. moet je gewoon gezien hebben.. leuke muziek. de film hoort gewoon bij de opvoeding!

avatar van putsemuts

putsemuts

Wat een geweldige film, ik kan hem blijven kijken, alle liedjes kan ik meezingen, echt jeugdsentiment, en inderdaad, iedereen moet hem een keer gezien hebben!!!

avatar van GioFunny

GioFunny

Laag gemiddelde moet ik zeggen,, had ik zeker niet verwacht!

Heerlijke film,,

avatar van skysouthpark

skysouthpark

echt leuke film. eerst sliep ik er altijd bij in, want de liedjes zijn natuurlijk geweldig.

ik heb hem gekeken via mijn moeder die er helemaal fan van was toen ze mijn leeftijd had, en ik heb hem ondertussen al een keer of 15 gezien, en dan reken ik die keren dat ik hem 's avonds opzette nog niet mee.

avatar van Rocco1984

Rocco1984

ffeen kleine edit--

ben deze film nu aan het kijken, maar hij is moderner dan ik dacht..ach wat kan me het ook schelen, ik verhoog mijn gemiddelde.

I

Ik krijg in een keer zin om te dansen!!

avatar van thunderball

thunderball

Rocco1984 schreef:

ffeen kleine edit--

I

Ik krijg in een keer zin om te dansen!!

Dus toch maar niet cadeau geven aan oma-struikelaars en son of mask-cadeau gevers??