• 9.378.666 stemmen

Spider-Man 2 (2004)

Actie / Fantasy | 127 minuten / 135 minuten (dvd extended cut)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 127 minuten / 135 minuten (dvd extended cut)

Alternatieve titel: Spider-Man 2.1

Geregisseerd door: Sam Raimi

Met onder meer: Tobey Maguire, Kirsten Dunst en Alfred Molina

Gesproken taal: Engels, Russisch en Mandarijn

Releasedatum: 14 juli 2004

Plot Spider-Man 2

"There's a hero in all of us."

Nieuwe avonturen van Peter Parker, sympathieke student, parttime fotograaf en superheld. Nadat hij in de vorige film geslaagd is voor zijn high-school diploma besluit Peter colleges te volgen aan de New Yorkse Empire State Universiteit. Terwijl hij met diverse persoonlijke problemen zit wordt hij geconfronteerd met de briljante Dr. Otto Octavius, die door een wetenschappelijk ongeluk met enkele mechanische tentakels in de slechte Doctor Octopus is veranderd.

Spider-Man / Peter Parker

Joseph 'Robbie' Robertson

avatar van veron35

veron35

%%%%%% schreef:

Vond Heeft net als deel 1 weer mooie special effects.

Dat vond ik niet echt. Je zag heel goed dat spider-man die tussen de flats zwaaide nep was. Maar goed ik had 2 dagen daarvoor deel 3 gezien die heel wat echter was.

Aleen deze duurt wel erg lang

Ja, 6 minuten scheelt ook wel heel erg veel .

avatar van ILDIB

ILDIB

Leuke fim om naar te kijken, wel wat lang als je de actie afsteekt tegen geouwehoer. Minder dan deel 1.

avatar van Wassup !

Wassup !

Nog eens herzien en verloor mij telkens opnieuw in de actie . Vond ook Doc Ock super weergegeven dit is een TOP film. Verhoog mijn stem zelfs: 4.5/5 ! Nu nog eens de 1ste herzien.

avatar van metaledje

metaledje

bijna iedereen vind hem slechter als deel 1, ik vond deel 1 geen zak aan, kwa bad guys als gebeurtenissen.. the green goblin zuigt!!!!!! hele saaie en oninterresante bad guy.. dr octo daarentegen is heel gaaf als bad guy, alle spiderman fans zullen het wel met me eens zijn, anders weet ik het ook niet meer..

de actie en effecten zijn meer een lust voor het oog dan in het eerste deel, vliegende groene knakker en bommen.. BOEM BOEM BOEM... BOEHOEEEEE SAAI!!!!! way better dan deel 1!!

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Niet beter dan deel 1. Dat is duidelijk vind ik. Wel beter is de vijand. Doc. Ockzag er vetgaaf uit en ik moet zeggen dat het er mindwer nep uitzag, maar het verhaal is wel minder mooi. 3.5*

avatar van Youri

Youri

Goed vervolg op deel 1 waar de personages en lijnen waren uitgelegd. Mooie actie scene's, hadden er wel wat meer gemogen, want het duurde net iets te lang in het begin van de film. Er het gaat tenslotte om Spiderman in actie tegen de boeven. Deel 3 zou het slot kunnen wezen volgens recencies? Octopus was een mooie bad-guy creatie.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Prima vervolg.CGI is ontzettend goed, enkel de laatste scène waarin Spider-Man door de stad vliegt is vrij nep, het lijkt daar volledig uit de computer te komen. Opvallend vind ik ook dat de films nogal opelkaar lijken. Dr. Octopus ziet er mooi uit. Aan het begin had er wel iets meer vaart in gekund.

Iets beter dan deel 1 en 3.

avatar van Shagrath X

Shagrath X

Doc ock.. ik weet niet hoe ze bij deze acteur zijn gekomen, maar hij lijkt echt!!!!

gewoon de vermenselijking van de strip doc ock..maar, zoals ik al in mijn mini recensie zei bij deel 1, klopt er hier weer geen ene sikkepit van. [

maar ik ben reeel en ik weet ook dat de filmmakers ook weer niet de hele stripserie kunnen verfilmen (wat overigens best bagger is, aangezien de spidermancomics best vaak een moraliserend thema hebben).

film is net iets beter dan deel 1 en daarom ook een 3

avatar van Musicer

Musicer

Best saai. Doc Oc. kan me écht niet boeien als slechterik, het verhaal komt moeilijk om gang...

avatar van fieko

fieko

vind dit het beste van de 3 3.5*

avatar van thedudesons

thedudesons

dee 1 was redelijk en daarna hadden ze er beter mee kunnen stoppen of tobey moeten vervangen...wat een drol van een vent...

2.5

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

thedudesons schreef:

2.5

Daarom gaat hij in deel 4 ook de villain Strontman spelen.

avatar van Adammeh

Adammeh

Mooi! Beter dan 1 vind ik...

avatar van Shinobi

Shinobi

Geweldige sequel is dit, hij is net zo goed als de eerste film. Het verhaal zit hier ook weer goed in elkaar en ook hoe Peter Spiderman niet meer wilt zijn. Dat samen met de de schurken, special effects, uitwerking van de hoofdpersonen enz. maakt deze film gewoon goed.

Ik geef 'm 4, 5 sterren.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Goed vervolg dat weinig onderdoet voor het eerste deel.

Het verhaal is in dit deel wat grimmiger en minder simpel, en het pak past Maguire steeds beter.

Verder zijn de special-effects weer geweldig en zit er weer volop actie in.

4****

avatar van FredKrueger

FredKrueger

Gave vervolg deel 3 ook

avatar van Sassia

Sassia

Gaaf vervolg, heb er heel erg van genoten.

avatar van Fallen God

Fallen God

Ik vind het opeens zo een gezeur worden dat hij Spider-man niet meer wil zijn.Dat duurt veel te lang.Maar de actie maakt veel goed.Het is weer een stukje hoger gebracht ten opzichte van deel een.de vijand is gewoon ook vetter en interessanter.4*

avatar van DragQueen

DragQueen

Goed vervolg, met wederom dezelfde perfect gecaste hoofdrolspelers. zij brengen hun rollen weer zeer aangenaam. verder weer een hoop actie, en geweldig uitgevoerde special effects. ook is er weer een interessante vijand van spidey aanwezig. weer een prima spektakel-film, die niet veel onder doet voor het eerste deel. 4 sterren.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik vind dit ook nog wel een leuk Spider-Man deel hoor, Een goede Superheld met veel actie (wat er normaal gesproken ook niet mag ontbreken) ik houd meer van Batman maar dat komt omdat ik die gewend ben, Want ik heb meestal dat ik de eerste het leukste vindt in ieder geval : deze Film is goed gekeurd en de Superheld zelf ook.

Ps : Mooie poster trouwens (De Kleuren van Spider-Man.)

avatar van Patat

Patat

Leuk vervolg op Spiderman met een cast die grotendeels overeind is gebleven. Dat maakt het toch herkenbaar en de talloze verwijzingen naar het eerste deel maken van dit tweede deel een terechte sequel.

Peter Parker loopt in deze film nog steeds achter zijn jeugdliefde Marie-Jane, terwijl hij als Spiderman nog steeds de misdaad bestrijdt. Hij slaat echter aan het twijfelen: welk leven wil hij nu echt? Het leven van een held of dat van een doodgewone student? In tegenstelling tot heel wat andere action heroes movies ligt de klemtoon bij de Spiderman films niet alleen op de actie, maar ook op de karakterontwikkeling wat maakt dat je toch meevoelt met de personages.

Anderzijds haalt dit toch af en toe de vaart uit de film. Elke actiescène is een streling voor het oog en erg spannend. Daarbij denk ik aan de ontsporende trein, het brandende huis en de confrontaties met Dr Octopus. Voor mijn part mochten er nog wat meer actiescènes in de film zitten.

Spiderman 2 is net als zijn voorganger een erg goede entry binnen zijn genre en zal geen enkele superhero fan teleurstellen. Knappe prestatie van director Sam Raimi die met zijn eersteling "The Evil Dead" al toonde dat hij over heel wat talent beschikt.

avatar van The Last

The Last

Een film die thuis hoort in het rijtje van 'sequel beter dan deel 1'.

avatar van mil.

mil.

God, ik hou echt van dit soort films^^ Marvel ruled echt

Het is moeilijk te zeggen of ik hem beter vind dan de eerste. Wat wel vast staat is dat 'Dr octopus' een veel beter anti-hero is dan 'the green goblin', die me ietwat aan The Power Rangers deed denken.

Ik ben blij dat de cast hetzelfde is gebleven, want dat vind ik nogal een afknapper en geeft me niet het gevoel dat de film een sequel is...

In ieder geval, ik zie er naar uit om deel 3 te zien..

avatar van The Oceanic Six

Prima vervolg, misschien zelfs net wat leuker zelfs dan de 1e...

Wederom Peter Parken als Spiderman terwijl niemand er nog van weet; zeker Mary Jane niet, achter wie hij nog altijd aan rent...ze lijkt wel een spin in zijn web

De nieuwe vijand was goed genoeg. Je kreeg een stel prima actiescene's. Erg sterk gefilmd en met veel spanning en dramatiek weergegeven. Zeker het einde vond ik goed van de film.

avatar van Jisraw

Jisraw

Na het zien van Spiderman 1 verwachtte ik niet erg veel meer dan weer standaard bad-guy, etc verhaal. Maar ik vond alles in deze film veel beter uitgewerkt, ik vond het ook mooi hoe zijn grote keuze (wel of niet spider-man) werd uitgewerkt. Ook goede actiescene en de bad-guy was goed vorm gegeven in tegenstelling tot de power ranger van SM 1. Nee gewoon een goede film

avatar van film master

film master

mooie film en een goede vervolg.

avatar van film master

film master

Alfred Molina was een beetje te dik voor dit rol.

avatar van wwelover

wwelover

Erg vermakelijke film. Echte entertaiment.

Dikke 4*

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

film master schreef:

Alfred Molina was een beetje te dik voor dit rol.

Doctor Octopus was in de strips ook altijd wel een gezette man, dus dat vond ik juist heel goed. Een gespierde Doc Ock zou dan ook helemaal misplaatst zijn, vindt ik.

avatar van Poes

Poes

Goed vervolg op 1.

Sluit elkaar perfect aan.

Vond persoonlijk 1 leuker dan 2.