• 8.899.996 stemmen

Thor: The Dark World (2013)

Avontuur / Actie | 112 minuten

Genre: Avontuur / Actie

Geregisseerd door: Alan Taylor

Met onder meer: Chris Hemsworth, Natalie Portman en Tom Hiddleston

Releasedatum: 31 oktober 2013

Plot Thor: The Dark World

"Delve into the darkness"

Na de gebeurtenissen in The Avengers strijdt Thor om de orde te herstellen in de kosmos. Maar een oud ras van Duistere Elven onder leiding van de wraaklustige Malekith wil het universum in duisternis onderdompelen. Wanneer zelfs Odin en Asgard niet opgewassen zijn tegen deze vijand, zal Thor zijn meest gevaarlijke en persoonlijke strijd moeten aangaan, die hem opnieuw zal herenigen met Jane Foster en hem zal dwingen tot de ultieme opoffering voor de redding van onze wereld.

avatar van marvelfreak85

marvelfreak85

Thor the dark world!!

Zolang gewacht op deze film zo een hoge verwachtingen had ik voor deze film en het was niet voor niets.

Het verhaal zit goed in elkaar met een paar leuke plot twisten.

Veel actie wat ik wou als je naar Thor gaat wil je hem ook zien vechten de actie scenes zaten ook goed in elkaar.

Iedere acteur/actrice doet goed werk leveren niemand zet een slechte rol neer vooral Tom Hiddleston is super is toch echt de perfecte Loki.

Gelukkig meer Asgard dan Midgard en je ziet veel meer van de andere realms wat laat zien hoe groot het Marvel universum is.

ik kan niks negatief zeggen over deze film dat komt ook waarschijnlijk door mijn liefde voor Marvel comics dat ik veel door de vingers zie dit zijn de helden waar ik mee groot geworden ben en ik geniet ervan als ik ze op het grote scherm zie ik zeg Marvel keep them coming!!

Op naar Captain America The Winter Soldier en Guardians of the galaxy.

avatar van LaNadine

LaNadine

Al DeNiro schreef:
Geweldig vervolg. Asgaard ziet er weer prachtig uit en de actie/effecten zijn subliem. De bad-guys zijn beangstigend en verder zit er ook meer humor (Loki + collegas van Jane) en drama (dood van Friga en Loki). Thor met afstand mijn favoriete Avenger!

Hier kan ik me heel goed in vinden

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

[quote]LaNadine schreef:

Thanks babe

avatar van voskat

voskat

wwelover schreef:

Filmpje na de aftiteling vond ik wat verwarrend, lijkt me dat dat voor Guardians of The Galaxy is?

Jazeker. En ze hebben het ook eindelijk voor het eerst over de infinity gems.

Beter dan deel 1.

Vond het erg raar dat men Alan Taylor, een complete film-nobody, als regisseur gekozen heeft voor deze Marvel verfilming, maar blijkbaar heeft hij sindsdien wat serie-ervaring opgedaan. Niet meteen iets waar ik geweldig van onder de indruk raak.

Hij maakt er in ieder geval een raar potje van. Enerzijds opvallend humoristischer, al steken deze scenes schril af tegen de rest van de film. Deed me bij momenten bijna aan Schumacher's Batman & Robin denken, dat lekkere tongue-in-cheek "ik begrijp wat voor nonsens dit is" sfeertje doet best deugd.

Maar dat zijn dan vooral losse scenes, verder doet Thor gewoon z'n ding tegen lelijke tegenstanders in lelijke CG settings. Allemaal erg serieus en dik aangezet, terwijl de grootste onzin over het scherm raast. Heb er nog steeds niks mee, vond het vaak nogal lachwekkend, maar was al lang blij dat de regisseur het zelf ook in de mot had.

Visueel wel iets beter, de stukken op Aarde zagen er best oké uit, verder wat leuke bijrolletjes van oa Dennings en Skarsgård, de hoofdrolspelers blijven naar mijn mening wat te serieus kijken. Belachelijk rolletje ook weer voor Asano, doet pijn om hem zo te zien in een film.

Blijft niks voor mij die Marvel films, behalve wanneer er smakelijk (en een beetje liefdevol) de draak gestoken wordt met de hele setting. Mooiste aan de film zijn de end-credits, en dat laatste grapje (na de gewone credits) mocht er ook nog wel zijn.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Asgaard lelijke setting?

Al DeNiro schreef:

Asgaard lelijke setting?

Enorm.

avatar van halfbloedje

halfbloedje

Wow wat een mooie film. Hij is in ieder geval beter dan de eerste. Het verhaal is tof, de acteurs zijn tof. Wat ik minder vind is de bad guy van de film. Ik geef het een 4.0.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2000 stemmen

Ik vond Assguard ook een lelijke setting. In deel 1 dan, ik moet deze nog zien. Verder dient deze post natuurlijk geen ander doel dan om het Assguard grapje te maken.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Aha. Humor om te lachen .

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2000 stemmen

Niet zoveel azijn pissen, anders barst het glazuur van je schijthuis los.

Hitting does not solve everything.

Ik heb het eerste deel niet gezien dus ik mag niet zeggen dat dit is teleurstellend vervolg is.

Ik kan wel zeggen dat dit gewoon een mindere film in de Marvel catalogus is.

Thor: The Dark World is een film met tig verhaallijnen en toch verassend weinig diepte.

De zielige pogingen tot humor zijn gewoon vervelend en alleen Sir Anthony Hopkins als Odin en Tom Hiddleston als Loki zijn vermakend.

Ook word er gewoon veel te veel gebruik gemaakt van special effects wat zeer spijtig is gezien de coole setting Asgard.

Hemsworth als Thor is niet verkeerd maar ik vond hem beter in Rush.

Tom Hiddleston's Loki zorgt voor een paar leuke wendingen en maakt dit toch geen slechte film, maar ook geen hele goeie.

Redelijk.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Actie ziet er vet uit, maar raakte me niet echt. Wel aardige film en goede makeupeffecten. Maar haalt het niet bij andere Marvelfilms. De cameo van Captain America is wel geslaagd!

avatar van Cygor

Cygor

Na deel 1 verwachte ik niet veel van deel 2

Maar wat heb ik me vergist.

Deel 2 is alles wat deel 1 voor mij niet was, spectaculair, humorvol enz enz.

En wat speelt tom hiddlestom weer ee n geweldige Loki.

Op naar deel 3

Aardige marvel flick ... maar ik vond 'm toch iets tegenvallen.

Humor kwam te geforceerd over. Die twee collega's (stagiaires) van Jane vond ik zwaar irritant.

Verhaal was redelijk maar voorspelbaar. De special effects en actie waren top.

En natuurlijk weer in 3D die geen fuck toevoegt.

avatar van soom

soom

Wiiiiii!! Wasboord-alert!!! Chris Hemsworth is natuurlijk eigenlijk gewoon niet te versmaden, leuke vent!! Ik sprong naar voren en ik kleefde aan het bioscoop scherm vast, om de ervaring zo dicht mogelijk te beleven. Haha. Ik mag wel dromen hoop ik. Gekkigheid natuurlijk.

Chris is precies geschikt voor Thor, en dit personage lijkt hem dan ook zogezegd echt te passen, hij acteert op zijn gemak, alsof Thor echt een deel van hemzelf is. Wat acteren ook natuurlijk eigenlijk is, een ander verbeelden. Hij deed het gewoon heel goed, helemaal in samenwerking met Natalie Portman, die weer zo goed is.

Ik heb 3 heldinnen, zoals ik bij About Time schreef, en dat zal ook nooit meer veranderen. Maar Natalie Portman is wel echt een actrice die van ongekende klasse is. Ze staat echt op eenzame hoogte. Zowel op acteergebied als uiterlijk. Ze heeft ook iets kwetsbaars, maar lijkt dat in haar spel te maskeren door toch stoer uit haar ogen te kijken.
Kat alias Darcy en huppelepup als Ian, Stellan, Tom, ze maken het allemaal af. Heerlijk actiefilmpje met een enkele goede grap. Dat Captain America bijvoorbeeld nog langskwam, dat vond ik heerlijk om te zien.

Het komt niet allemaal goed aan, maar vooral de momenten met Thor en Jane zijn wel heel, heel, heel lief. Ik kan nu al niet wachten op Thor en Jane in de Jungle.

avatar van Askikker

Askikker

Na deel 1 een beetje te veel allemaal, en ook weer nét niet.

Chris hemsworth blijft geknipt voor de rol.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

Gewoon weer goede aktie (superhelden) film, vond hem net zo goed als deel1, alleen de rol van Nathalie Portman viel me tegen, de meid die haar vriendin speelt steelt eigenlijk de show waardoor zij een beetje ondersneeuwt.

De cameo was ook erg leuk, alleen de 3D was weer niets toevoegend en zonde van het geld zoals iedere keer.

avatar van mnrk

mnrk

Look at you. Still all muscly and everything! ...Thank you.

Deze 2e Thor film van Alan Taylor is gewoon dik in orde...

Het verhaal gaat weer prima verder en de vaart zit er lekker in, ook de gehele aankleding en setting zijn prima. En niet te vergeten de special effects , deze waren gewoon weer helemaal top!

Chris Hemsworth blijft goed als Thor en Tom Hiddleston als Loki is ook op zijn plek, en natuurlijk blijft Natalie Portman zeer aangenaam om naar te kijken ...

Deze film was ook weer voorzien van een lekkere score...

Brian Tyler - Thor: The Dark World (2013) - MusicMeter.nl

En net zoals bij alle films van Marvel , wel even blijven kijken tot na de aftiteling...

avatar van Shinobi

Shinobi

"You should know that when you betray me, I will kill you."

Vanochtend maar eens in Imax 3D meegepakt zonder enige verwachtingen en op zich is dit een lichte verbetering t.o.v. het eerste deel, maar het voldoet helaas nog steeds niet aan mijn eisen.

Qua verhaal is het redelijk te verwaarlozen, ik wil zelfs zeggen tegen het slaapverwekkende aan op momenten. Naar mijn mening gebeurde er weinig spectaculairs. De film lijkt meer te bestaan uit aaneen gereigde actiescènes met daartussenin een hoop geneuzel. Wel zaten er een paar verrassende plotwendingen in, die het geheel nog enigszins interessant houden.

Het samenspel tussen Thor en Loki is gelukkig wel leuk om te zien. Als kijker blijf je je afvragen of Loki Thor nu wel of niet gaat verraden. Ik moet zeggen dat Tom Hiddleston zijn beste Loki neerzet. Met name zijn venijn is geslaagd te noemen.

Daarnaast is de humor in deze film fijn, iets wat een groot gemis was in het vorige deel. Ondanks dat het hier en daar iets te geforceerd overkwam, heb ik er goed om kunnen lachen.

Het grootste minpunt blijven de weinig angst inboezemende bad guys. Ondanks dat deze dreiging ditmaal van de Dark Elves afkomt, zien ze er erg ongeïnspireerd uit. Tevens ziet Asgard er nog steeds ondermaats uit, best lelijke CGI.

Al met al iets beter dan deel één, maar het blijft te weinig om een blijvende indruk achter te laten. Wel even blijven zitten bij de eindcredits voor twee extra scènes.

Kleine 2,5 sterren.

avatar van tbouwh

tbouwh

Vanavond heengeweest in Schouwburg Rdam, enorm genoten ! Een aanrader wat mij betreft voor wie nog twijfelt om te gaan

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

Zeer aangename vervolg op het vorige deel.

Visueel vind ik het altijd mooi om de ruimte te zien. De verschillende werelden waren ook interessant weergeven. Leuk ook hoe de natuurkundige theoriën worden samen geperst in de film. Creatief gevonden. Zwarte materie say what?!

Het leuke vond ik het gebruik van het vleugje humor door vrijwel alle personages. Thor zet weer eens een echte Thor-prestatie neer, net zoals Loki zijn naam doet eren. (kleine hoera voor de shirt less scène!)

De plottwisten waren verassend en het bracht mooie dramatische doodscènes op.

Het eind avond ik nogal vergezocht. Maar Del Toro maakt het eind helemaal goed. Goed uitgebalanceerd.
Ben erg benieuwd naar het volgende deel.

Puike 3.5*

P.s Let op Stan Lee's cameo en 2 after eindcredits scènes!

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Hmm, redelijk vervolg op de eerste Thor-film. Marvelfilms vervelen vrijwel nooit, dus ook nu heb ik me prima weten te amuseren. Het zag er allemaal leuk uit plus dat de film ook nog Natalie Portman heeft! Heel niet verkeerd dus, alleen jammer van die onderbroekenlol. Stellan Skarsgard in onderbroek is dan nog het enige acceptabele, maar al die andere lolligheden vond ik suf.

avatar van missy85

missy85

Ik heb hem in de bios gezien, geweldig! Chris hemsworth is een super acteur, past perfect bij Thor.
De momenten van Thor en Jane waren mooi.
Alleen het einde snapte ik niet. Eerst gaat Loki dood en op het eind praat Thor met zijn vader en dan is dat ineens Loki? Waar is die vader dan gebleven? iemand een verklaring??

avatar van patjuh86

patjuh86

het komt niet vaak voor dat ik het 2de deel beter vind dan deel 1 deel 1 vond ik al super maar deze is nog veeel beter

goede actie scenes ook de nodige humoristische stukken in een een goed verhaal

deze film krijgt van mij een dikke 10

avatar van Pantoffel

Pantoffel

Zeer vermakelijke film.

Ik kon wel niet altijd goed volgen omdat ik al vergeten was hoe de vorige precies gingen.

Meer dan de helft van de zaal was al buiten voor dat het eerste stukje na een deel van de aftiteling kwam.

avatar van Jkayyy9

Jkayyy9

By far de beste science fiction van de afgelopen tijd!! Brute scenes, mooie effecten en super geacteerd. 4,5*

avatar van voskat

voskat

missy85 schreef:
De momenten van Thor en Jane waren mooi.

Je zag Loki al eerder in de film vermomd als bewaker richting Odin stappen. Wat hij vervolgens met hem heeft gedaan is nog een raadsel. Even afwachten tot Thor 3 dus..

avatar van m1701

m1701

Visueel en qua sfeer een erg leuke film.

Maar weet nu nog niet waar de film over gaat....

maargoed dat dat ook niet zoveel boeide in deze film.

De grappen in de film waren soms ook té en misplaatst.

Leuk voor een x en de 3D voegde weer niet veel toe helaas