Genre: Actie / Avontuur
Gesproken taal: Arabisch en Engels
Releasedatum: 8 april 2004
Plot Hidalgo
"Unbridled. Unbroken. Unbeaten."
Frank T. Hopkins, een van de beste paardrijders op de lange afstanden, brengt z'n tijd door als artiest in Wild West shows. Z'n claim dat zijn paard Hidalgo het beste ter wereld is valt niet in goede aarde bij een Arabische sjeik, die hem uitnodigt dit te bewijzen in een 3000-mijl lange race door de Arabische woestijn.
Frank Hopkins
Preston Webb
First Soldier
Texas Jack
TheRisingSun
Nieuwe poster?! Vind hem mooier als de dvd kaft in ieder geval.
*Chrissie*
Alleen waarom de knapper's hoofd er op beide zo groot opstaat snap ik niet. Ik zou meer een mooi plaatje van Hidalgo (het paard) erop doen. maar ja mijn mening
JB.
Doordat de film een goede hoofdrolspeler heeft en mooi gemaakt is geef ik het nog 2,5*.
Tarkus
Ik vond deze film bijzonder goed geslaagd. Ik heb me geen seconde verveelt, mooi verhaal, goed geacteerd, prachtig decor. Kortom een zeer goede en ontspannende film. Een aanrader !!
-Priscilla-
Kvond de film geweldig! Alleen vond ik het spijtig dat we niet zo veel achtergrondinformatie kregen over Hidalgo zelf... voor de rest was hij perfect! Goede acteurs en prachtig paard!
Waku
Spectaculaire beelden.
Flink wat actie en avontuur.
Mager verhaaltje dat wel.
Het gaat in Hidalgo dan ook meer om het avontuur en de eerder gnoemde actie.
Zeer vermakelijk en zeker een aanrader.
Materny
Een film gebaseerd op waargebeurde feiten kan ik niet mager noemen.
Wel mager uitgevoerd als je dat bedoeld.
Mortensen wordt overwelmd met hoofdrollen na zijn daverende succes in Lotr en uiteindelijk kun je zeggen dat hij er goed aan heeft gedaan om deze te pakken.
Hij speelt werkelijk op z'n Top-niveau wat helaas niet van iedereen gezegd kan worden.
Mooie shots in de woestijn en redelijke actiescenes geven deze film nog een extra boost als het op punten aankomt.
Wel zo, in de laatste scene was het moeilijk voor het droog te houden.
Of lag dat aan mij alleen?
voska
Goede film. Zit goed in elkaar. Prachtig scenes vooral met die zandstorm! Viggo doet goed zijn best.
Van't weekend eens A History Of Violence huren.
LOTR-lover
Heerlijke film. Gewoon een film zonder al te veel pretenties, een film die zelf ook wel weet dat er betere gemaakt worden. Viggo Mortensen blijkt eens te meer een rasacteur te zijn en hij draagt de film eigenlijk naar een, in mijn ogen, 5!
film_kaza
soms wel vette actie. maar ik vond erg slaapverwekend was soms nogal saai.
maar ik vond het wel een goeie film. maar hoef hem niet nog een keer te zien.
Funky Junky
En die betere krijgt zeker een 7
dragonfan
Ik vind het een leuke film, vooral omdat Viggo mortensen er in speeld hij kan het wel goed, met zijn lage stem. De poster ,boven, is wel anders dan op de kaft van de dvd, vind deze niet zo leuk!
ViggøJøhnny
Ik vond het een leuke film
met een geweldige hoofdrol speler natuurlijk
ik vond het ook een mooie film, omdat ik paarden ook leuk vind en er zat lekker veel actie en race in
Strudllkanudll
hm paarden niet echt iets wat mij normaalgesproken aanspreekt maar over het algemeen genomen toch wel aardige film.
Mat_
Het is geen slechte film. Mortensen speelt vrij goed en de relatie tussen paard en ruiter wordt wel goed weergeven in deze film.
Kheb hem 3* gegeven. Het was een aangename film, niets meer, niets minder
%%%%%%
Kheb hem 3* gegeven. Het was een aangename film, niets meer, niets minder
Galantje0012
Erg leuke film, showe mustang en goed geacteerd. Zeker 3* waard.
Jorick
Een vermakelijke en mooie film. De film bevat erg mooie beelden en qua cinematografie heeft de kijker over het algemeen ook niet te klagen. Verder acteert Mortensen naar behoren en de chemie tussen hem en zijn paard, Hidalgo, is intens te noemen. De film is opzich geen topper, maar zeker het kijken waard.
wwelover
Net gezien, hele goede film. Mooi om de band tussen Frank (Viggo) en het paard te zien.
_::Astrid::_
Goede film met spannende actie en ook weer wat leuke humor. Hidalgo is echt super! Hoe dat paard omgaat met Mortensen is ronduit geweldig. Echt een film die me aanspreekt en met een goede regie.
Gerritj
In alle opzichten een prachtige film.
Schitterende beelden, spanning, humor en goed gespeeld, vooral door Hidalgo.
De film is gemaakt in 2004. De Arabieren (moslims) zijn in deze film ook over het algemeen fel anti (on)gelovigen.
Mat_
Leuke avonturen film ,en dat nog wel in sahara
Bij mijn weten ligt de Sahara nog altijd in Afrika en niet in de Arabische wereld
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Leuke avonturen film ,en dat nog wel in sahara
Speelt de film zich niet af in Arabië....
daar liggen ook woestijnen
JTV-kijker
- 2017 stemmen
dat paardrijden heeft hij nog goed overgehouden van LOTR, toen kon hij ook zeer goed omgaan met het paard Brego

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Rendition
Thriller, 2007

Open Range
Actie / Western, 2003
midden-oostenhorse racepaardracehorsebiografiesheik epischmustangzwaardgevechtwesterswoestijncowboypony express 19e eeuw