• 9.377.648 stemmen

Gesproken taal: Arabisch en Engels

Releasedatum: 8 april 2004

Plot Hidalgo

"Unbridled. Unbroken. Unbeaten."

Frank T. Hopkins, een van de beste paardrijders op de lange afstanden, brengt z'n tijd door als artiest in Wild West shows. Z'n claim dat zijn paard Hidalgo het beste ter wereld is valt niet in goede aarde bij een Arabische sjeik, die hem uitnodigt dit te bewijzen in een 3000-mijl lange race door de Arabische woestijn.

avatar van Cybertje

Cybertje

Wat een film zeg... echt weer amerikaans. Ze zouden ook eens niet winnen.

Op de actie scenes na was het een slechte film, en veel te lang.

avatar van stinissen

Film had soms wat weg van Indiana jones en de The Mummy.... magere 6 dus 3*

avatar van Locutus

Locutus

Voorspelbare paardenfilm.

avatar van kras van zwienen

kras van zwienen

Soms miste ik wel eens wat spanning. Maar verder wel een leuke film. 3*

avatar van Frerke

Frerke

Geen film om de bioscopen mee te vermoeien.

Paardje Hidalgo heeft nog meer levens dan de kat van mijn buurman. Tussen de race door nog even het dochtertje van de baas redden en dan maar weer verder met de race waar de hoofdrolspeler niet op was voorbereid. Haast dood en dan kunnen draven als een gek? Hoog sprookjesgehalte. Paardenvolle prent zonder pretenties. Mortensen moet zich beraden over zijn verdere filmcarriere; Liever een goede bijrol in een fatsoenlijke film, dan meedraven op Hidalgo.

avatar van WiLL

WiLL

Reaktie die hierboven staat kan ik begrijpen en ben ik het gedeeltelijk ook wel mee eens.

Film viel mij heel erg tegen, de hele race is in mijn ogen teleurstellend. De stukjes uit de trailer waren ook de enige spektaculaire dingen uit de hele film. 2*

avatar van film-nerd

film-nerd

ik vond het echt een film om lekker tussendoor te kijken

avatar van Scully

Scully

ik kan niet snappen dat iedereen die film zo afkraakt, maar jah dat is jullie mening nou eenmaal. ik vond het wel een zeer mooie film, ik vind het zo'n filmpje die ik wel vaker zou kunnen zien

avatar van GerwinF

GerwinF

Leuke film met een wat zwak plot (maar who cares bij dit soort films?). Ik heb (in tegenstelling tot andere moviemeters) me helemaal niet geergerd aan Viggo en aan 'saaie' momenten. De paardenrace vond ik bovendien wel goed uitgevoerd (wat wil je anders zien? vraag ik me dan af). Vooral Omar Sharif, niet mn favoriete acteur, acteerde erg goed.

Paar minpuntjes, hij had wat korter gekund. En ik had wat meer over de achtergrond van Frank willen zien in de film. 4 Sterren.

avatar van Tarantino

Tarantino

Cybertje schreef:
Wat een film zeg... echt weer amerikaans. Ze zouden ook eens niet winnen.

thx voor de spoiler...

avatar van Jordy

Jordy

Aangepast.

avatar van jedymaster

jedymaster

anders dan ik verwacht had maar niet slecht

avatar van jacksparrow

jacksparrow

Lekkere onzinnige actiefilm. Gewoon zitten en kijken.

avatar van Goldragon

Goldragon

mooie film, alleen jammer dat ie aan het eerdere uitgekomen last samurai zijn begin te danken heeft....

avatar van Nouseforaname

Nouseforaname

niks aan

avatar van Take One

Take One

Nouseforavote?

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

er had wat meer aktie in mogen zitten, en spanning, maar wel een goeie avonturen film

toch een 4*

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Ik was misschien toch wat te overenthousiast over deze film, ik zat waarschijnlijk in een goede bui en de bioscoop imponeert nogal.

Ben benieuwd hoe ik de film de 2e keer ga zien, ik heb gewoon iets met woestijnen en films met dat onderwerp krijgen vaak wel een hogere score van me.

Ik heb er al 4,5 van gemaakt, maar misschien is dat zelfs wat te overdreven.

Dat het Amerikaanse propaganda zou zijn dat vind ik een beetje te hoog gegrepen, zo kan je altijd wel beginnen..

Het is slechts een individu en- toevallig een Amerikaan die besluit eens een avontuur van 50 graden aan te gaan.

Ik voel totaal geen Amerikaans patriottisme aan in deze film, ze houden daar simpelweg van legenden (waar of niet waar) in dit geval dus niet waar volgens vele bronnen.

Dat stelt me sowieso al teleur van kindermultinational Disney.

Het is geen meesterwerk met een betekenis of een belangrijk iets, maar gewoon erg vermakend en dat is als film voor mij al voldoende.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Herzien, op dvd is de film toch veel minder sensationeel dan op het grote witte doek.
Het is altijd goed om de film een 2e keer te zien om een juiste oordeel te geven.
Sommige stukken hadden van mij eruit gemogen omdat ze niet relevant zijn voor het verhaal.
Ook wekten bepaalde stukken wel tot enige ergenis zoals dat neuriën met de indianengeesten
Het viel me op dat de film ook weg heeft van Ben-Hur (de sjeik met zijn paarden) en Indiana Jones (het stuk dat er een arabier voor hem staat en Hopkins passief een mes in hem gooit) Indiana Jones deed het alleen dan met een pistool (Raiders of the Lost Ark)
Ook de kloppende muziek op een bepaald moment deed me erg denken aan Lawrence of Arabia.
Maar goed, dat stoort me verder niet.
Toch moet ik zeggen dat de shots wel erg mooi zijn en de muziek zeker ook.

Desondanks nog wel die 4 sterren waard.

avatar van snoezelke

snoezelke

tja,ik houd wel van paarden,van jolly jumper tot het paard van zorro,allemaal toffe beesten.

en toch kon deze hidalgo me niet zo in vervoering brengen als ik gedacht had.

ok het paard acteert al even sterk als mortensen,maar dat ligt aan de 1zijdigheid van het personage,iets waar alle andere karakters ook mee kampen,gewoon niks nada diepgang,de film ziet er leuk uit,heeft paar erg goeie actiescenes en erg goeie cinematografie plus lekker bombastische muziek om een goed ouderwets sfeertje te creeren maar de scenarist doet de fun wat de das om door heel wat langdradigheid en overbodigheid in te lassen in het zogezegd waargebeurde verhaal(dat ondertussen erg overdreven blijkt gebracht,go figure),als ook gewoonweg ieder cliché dat je maar bedenken kan dat kan van pas komen in deze film ten volle benutten.

daardoor kwam het op mij uitermate voorspelbaar en sommige momenten geforceerd over.

toch is de film geen miskleun,zeker niet.

de prent blijft onderhoudend,mooie beelden en af en toe leuke scenes,er had enkel zoveel meer ingezeten .

daar kan een knipogend paard niks aan verhelpen

avatar van markpennings

markpennings

goede film, knap

avatar van cannibalcat

cannibalcat

Goede avonturenfilm,vervalt alleen wel een paar keer in stereotiepen.Goede hoofdrolspelers(Viggo Mortensen en Omar Sharif).

avatar van Remi

Remi

Echt een mooie film, ook echt leuk om in de bios te kijken (maar dat zijn de meeste films).

avatar van joeri15

joeri15

Remi schreef:

ik heb ook erg genoten in de bios, is alleen wel weer tijdje terug

avatar van lily-rose

lily-rose

very nice! Ben hier met mn vader heen geweest Was echt lache.

avatar van Prips

Prips

JA, absoluut een mooie film!!

****

avatar van audia8w12

audia8w12

Kga niets anders zeggen,.. Super film, leuk verhaal en gaaf gefilmd,.. tboeit me zeker!

(mooi die paardenscene op het end!) --> 5*

avatar van reveal

reveal

Me american, me the best. Our people slayed indians but still we love them.

Now we beat sand people. Damn, we are good!

avatar van nirvana

nirvana

Ik had er veel meer van verwacht..veel meer. 2 sterren.

avatar van Aragon

Aragon

dit is een leuke film met een paar emotioneele stukken en erge

maar zeer leuk