Genre: Actie / Avontuur
Gesproken taal: Arabisch en Engels
Releasedatum: 8 april 2004
Plot Hidalgo
"Unbridled. Unbroken. Unbeaten."
Frank T. Hopkins, een van de beste paardrijders op de lange afstanden, brengt z'n tijd door als artiest in Wild West shows. Z'n claim dat zijn paard Hidalgo het beste ter wereld is valt niet in goede aarde bij een Arabische sjeik, die hem uitnodigt dit te bewijzen in een 3000-mijl lange race door de Arabische woestijn.
Frank Hopkins
Preston Webb
First Soldier
Texas Jack
races
ik vin deze echt een topper echt waar die paarde scene's vooral echt perfect ik heb er geen andere woorden voor
Anatolia
Kon me niet overtuigen. Vooral het Efteling-decor en -personages faalden.
Van een paar Arabieren verwachtte ik dat ze elk moment konden gaan rappen.
MWX
ik had er ietsje meer van verwacht maar viel ook niet echt super tegen al met al best een leuke film dus.
Madecineman (moderator films)
Had eigenlijk niet veel van deze film verwacht, maar hij viel me toch erg mee. Eigenlijk vond ik het zelfs een erg leuke avonturenfilm met mooie beelden uit de woestijn. Weet iemand trouwens waar deze film geschoten is (de woestijnscenes dan)?
creeper 3
Hey races..ik weet niet wat je bedoeld maar die paarde scene's waren egt niet zo mooi als jij zegthoor net of je een heftig potje gaat huilen naar deze horses movie,
Maarja Jeepers creepers2 ownt deze wel..
Grt Creeper
P.S: neem een kijkje bij de film: Der Clown
Chr.s
Had ook niet veel van deze film verwacht, en nu moet ik zeggen dat het ook niet veel was.
Het eerste deel van de film is erg saai. Gelukkig trekt dit bij richting het einde, waardoor ik om krap 2,5 * aankom.
Freak
Ik heb van deze film echt genoten. Goede mix van actie en avontuur. Viggo doet het goed
4* wat mij betreft
nathan_666
heerlijke film met mooi verhaallijn en special effects en actie
Freak
RRT
Vermakelijke avonturenfilm. Kon mij best boeien. Ook mooie beelden van de natuur in de film. Acteren was ook best te doen.
Is zeker geen pro-amerikaanse film, zoals sommigen suggereren.
Coop
domme film, op bepaald moment zit het paard totaal door zijn krachten heen en dreigt hij ter plaatse een hartatack te krijgen, totdat een ruiter hem voorbijstormt en het paard zijn 2de adem vindt en in een rotvaard erachter aan gaat.
Dit is toch totaal ongeloofwaardig !
domme film !
queenie
ERG mooie film hier mogen ze er wel meer van maken. Prachtig. Avonturenfilms worden maar weinig gemaakt tegenwoordig. 5*
*Chrissie*
leuke film om naar te kijken, wel een beetje voorspelbaar. Maar dat is niet het grootste probleem. Inderdaad wel hele mooie beelden.
Nightstalker
Prachtige film om te zien. Mooie special effects, op sommige momenten in de film. Niet echt een film voor mensen die niet goed stil kunnen blijven zitten. Vond de film echt mooi gemaakt. Ook de locatie waar die geschoten is enzo. Gewoon een mooie film. Toppie !!!
sn@ke
- 2077 berichten
Hidalgo ****
Avonturenfilm van de hoogste klasse .... Mortensen in z'n eerste rol na z'n lord of the rings - saga was erg genietbaar. Maar vooral de Arabische locaties , de prachtige plaatjes en het erg vermakelijke verhaal dat de kijker toch erg geboeid in z'n zetel achterlaat maken de film. Sharif als Sjeik is perfecte typecasting.
Klassefilm
atkims
Goeie film! Het paard en zijn ruiter hebben echt bestaan en hebben vele races gewonnen. Ik vind het zo mooi omdat zo'n klein paardje, waar niemand in gelooft, toch 400 lange afstandsraces heeft gewonnen. En omdat het in de woestijn plaatsvind, mooi decor enzo. Doet me wel denken aan Seabiscuit, dat paard dat ook echt bestaan heeft, en waar ook iemand in geloofde en die telkens won.
*Chrissie*
daar ben ik helemaal mee eens!!!!!!
Seabiscuit is zelf ook een hele mooie film echt de moeite waard om een keer te zien. Paardenfan of niet.
Tanja83
Ondanks dat ik niets van deze film verwachtte heeft hij mij toch geboeid. Vooral de race-scenes zijn prachtig om te zien!!
*** sterren
Hansjuh
Best een orginele film! Deze film boeide me al vanaf het begin. Zeker de moeite waard om een keer te zien! Ik vind hem 4* waard!
predator
- 1954 stemmen
leuke film, leek wel veel op Indiana Jones, maar prima vermaak. Hier en daar wat ongeloofwaardig, vooral naar het einde toe.
Yves dB
Ik vind dit een mooie familiefilm,,,,, lekker gezellig,, wat spanning en avontuur,,,
I like it
*Chrissie*
het begin is idd niet zo boeiend, maar hoe langer je kijkt hoe mooier hij word, vind ik.
SiSsY bOY
de film levert een aantal hele mooie plaatjes op. Ik vond het een zeer vermakelijke film. Met de nodige actie en een goede verhaallijn geef ik een 3.5 voor de film
owja, en iemand die zoiets zegt...
...zou het stemrecht op deze site voorgoed ontnomen moeten worden.
Pablo2
Best wel een aardige film. Wel weer voorspelbaar en ook wel wat onbegrijpelijke scenes. Vooral als hij het paard wil afschieten wegens een blessure, loopt het enkele ogenblikken erna als een bezetene naar de finish. Van mij 3*.
Barfly
Had er meer van verwacht. Clichés zijn geen ramp... maar teveel is teveel. Computeranimaties zouden verboden moeten worden en dan zou ik meer plezier beleven aan meer realistisch aandoende beelden.
Ben het met Pablo (hierboven) eens: eerst het paard willen afschieten en dan rent het opeens de laatse mijl in 2 seconden...
Het EO-achtige einde vind ik ook erg jammer.
Verder een film die op sommige momenten best wel aardig is.
3* en niks meer.
KarinV
Hele mooie film. Vond het begin niet echt geweldig, dacht er eerst over om em af te zetten. Maar ben erg blij dat ik hem afgekeken heb.
Knarf Kenobi
Perfect vermaak voor een avondje film! Ondanks dat het verhaal weinig om handen heeft weet de film te boeien. Er zijn scene's en ideen gejat uit andere films, maar dat stoort niet. Puur vermaak, op een goede, mooie, verzorgde manier. 3*

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Rendition
Thriller, 2007

Open Range
Actie / Western, 2003
midden-oostenhorse racepaardracehorsebiografiesheik epischmustangzwaardgevechtwesterswoestijncowboypony express 19e eeuw