• 9.373.540 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Mo Ali

Met onder meer: Lars Mikkelsen en Michelle Fairley

Plot Montana

"Raised in the streets, trained by an assassin."

In de ruige straten van de Londense wijk East End willen een Servische ex-commando en een 14-jarige jongen wraak nemen op een machtige misdaadbaas en zijn meedogenloze luitenanten. In de voorbereiding op het gevecht tegen de vijand wordt de jongen onderricht in de duistere kunst van het moorden en leert hij de echte betekenis van vriendschap, eer en respect kennen.

avatar van Emiledj

Emiledj

Erg hoog Karate Kid 1 t/m 80 gehalte...

avatar van gauke

gauke

Een weinig originele actiefilm volgens het geijkte stramien (deed denken aan zowel Leon als The Kirate Kid) over een drugs koerierende tiener en een Servisch ex-commandostrijder, met de ingrediënten eer en verraad. De film had te weinig verhaallijn en te clichématige dialogen. Alles werd ook nog bij herhaling uitgelegd en de cast acteerde werkelijk belabberd.

avatar van Brabants

Brabants

Ietwat ongewone combinatie gaat in deze film de strijd aan tegen de plaatselijke penoze. Alhoewel deze combinatie als een rariteitenkabinet overkomt, brengt het wel de nodige vorm van vermaak met zich mee. Ondanks de standaard elementenreeks zoals trouweloosheid, wraak, corruptie, meisje, vaderfiguur, boeven en helden is het toch een enigszins vermakelijke film. Wel bengelt het acteerwerk op het randje en had het middenstuk van de film korter mogen zijn. Een filmkenner zal het wel gelijk opvallen dat de regisseur een compilatie heeft gecreëerd van eerdere films en qua inspiratie zelf niet ver is gekomen. Het hindert verder niet en met het verstand op nul gewoon kijken.

avatar van boemboem27

boemboem27

ondanks dat vele aspecten cliché zijn (wat bij veel films is.)

vond ik dit toch helemaal geen verkeerde film.

geen hoogstandje maar best de moeite van het bekijken waard.

avatar van opa-ben

opa-ben

toch wel aardige film, beetje "karatekid" achtig, ontspoorde knul valt in de handen van degene die een persoonlijke oorlog met de Servische (drugs)maffia uitvecht. Hij traint de knul in alle soorten vechtsporten en wapens en samen gaan ze dan voor de "gran finale", het valt me wel op dat van de , misschien wel 10-tallen, slachtoffers, niemand begint te krijsen als hij geraakt wordt. een zucht en doei, dat was het. dat maakt het allemaal wat minder, maar goed toch wel de moeite waard hoor.

avatar van stinissen

Best aardige film met inderdaad karate Kid eigenschappen de film word gedragen door Lars Mikkelsen die een uitstekende rol neerzet.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Een simpele film waarin Lars Mikkelsen echt prima speelt maar de rest mij maar weinig kon overtuigen als badasses.

Film is zowel puberaal als hard en heeft een aantal zeer kleine plotlijnen die natuurlijk samenkomen. Alles is behoorlijk middelmatig en cliché maar met het hoofd leeg kun je er perhaps nog wat mee.

Film die me niet echt raken kon, behalve het personage van Lars Mikkelsen dan maar dat komt door het acteerwerk natuurlijk (bijna een kloon van Reno, hier werd zelfs de naam Mathilda gebruikt).

De uitvoering, beeld en soundtrack, is redelijk te noemen, script en verhaal duidelijk te zwak voor een goede wraakfilm. Als een goedkope western dooft de film.

Er is, net als hieboven al meerdere malen aangegeven, duidelijk naar films als Karate Kid, Leon, The Hunted, Hannibal Rising en Hana gekeken en men heeft simpelweg een verzamelcopie gemaakt.

Gelukkig wel weer eens een film zonder telefoons, laptops en andere ongein gadgets.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

De zoveelste "fuck fucking cunt"?

avatar van jerry r

jerry r

weinig originele actiefilm maar toch wel nog een aardige film .

avatar van Rodger

Rodger

Begint wel aardig,.. maar zakt naderhand toch ver weg.

2.0 **

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Zelden zo slecht zien spelen, niet dat het veel uitmaakte voor deze C film.

avatar van blurp194

blurp194

Ik had kennelijk een betere bui tijdens de film, want ik vond het niet zo slecht. Het verhaal is dan wel wat cliche, maar wel goed uitgewerkt. Ongeloofwaardig zeker, maar niet zo erg dat ik daarover struikel. Lars Mikkelsen zet een goede wreker neer, zoals het hoort gaan de bad guys als witjes, en het einde duurt net iets te lang. Zonder verrassingen in het verhaal en cinematografie, maar dat hoeft ook niet altijd.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

niet echt serieus te nemen, sommige goede scenes maar voor de rest compleet niet interessant.

avatar van Lebarron

Lebarron

Léon the Professional is een van mijn favoriete films en Montana is een duidelijke remake. Montana woont in een achterbuurti in London. Hij is een loopjongen voor een stel gangsters Pitt(Adam Deacon) en Ryan( Asher D). Wanneer deze de opdracht krijgen van hun baas Lazarus om Montana ' te cancellen' wordt hij gered door de Servische ex-commando Dimitrije(Lars Mikkelsen). Dimitrije wil ook met Lazarus afrekenen en hij leidt Montana op om hem te helpen. Hoewel deze film nooit in de buurt komt van Léon the Professional is hij zeker niet onaardig en dat is voor een groot deel te danken aan Lars Mikkelsen, die niet onverdienstelijk speelt. Hoewel hij immer de rust zelve lijkt straalt hij wel een zekere autoriteit uit. Zijn wisselwerking met McKell David die Montana speelt was op zich goed. Montana is een Memphis Depay-achtig type, zo'n irritant ventje die denkt dat hij het mannetje is maar eigenlijk een goede mentor in het leven nodig heeft. Adam Deacon kan kennelijk maar 1 type spelen, een samenvoeging van Boef en Lil Kleine die in Londons slang lukt. Montana is dus geen topfilm maar wel vermakelijk. Ik zet hem op als ik niet kan slapen.

avatar van Phantasm

Phantasm

Onderhoudende actie film die lekker wegkijkt.