• 9.377.126 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Mo Ali

Met onder meer: Lars Mikkelsen en Michelle Fairley

Plot Montana

"Raised in the streets, trained by an assassin."

In de ruige straten van de Londense wijk East End willen een Servische ex-commando en een 14-jarige jongen wraak nemen op een machtige misdaadbaas en zijn meedogenloze luitenanten. In de voorbereiding op het gevecht tegen de vijand wordt de jongen onderricht in de duistere kunst van het moorden en leert hij de echte betekenis van vriendschap, eer en respect kennen.

avatar van Brabants

Brabants

Ietwat ongewone combinatie gaat in deze film de strijd aan tegen de plaatselijke penoze. Alhoewel deze combinatie als een rariteitenkabinet overkomt, brengt het wel de nodige vorm van vermaak met zich mee. Ondanks de standaard elementenreeks zoals trouweloosheid, wraak, corruptie, meisje, vaderfiguur, boeven en helden is het toch een enigszins vermakelijke film. Wel bengelt het acteerwerk op het randje en had het middenstuk van de film korter mogen zijn. Een filmkenner zal het wel gelijk opvallen dat de regisseur een compilatie heeft gecreëerd van eerdere films en qua inspiratie zelf niet ver is gekomen. Het hindert verder niet en met het verstand op nul gewoon kijken.

avatar van blurp194

blurp194

Ik had kennelijk een betere bui tijdens de film, want ik vond het niet zo slecht. Het verhaal is dan wel wat cliche, maar wel goed uitgewerkt. Ongeloofwaardig zeker, maar niet zo erg dat ik daarover struikel. Lars Mikkelsen zet een goede wreker neer, zoals het hoort gaan de bad guys als witjes, en het einde duurt net iets te lang. Zonder verrassingen in het verhaal en cinematografie, maar dat hoeft ook niet altijd.