• 9.376.236 stemmen

Kick-Ass 2 (2013)

Actie / Komedie | 103 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Jeff Wadlow

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Jim Carrey en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 22 augustus 2013

Plot Kick-Ass 2

"You Can't Fight Your Destiny."

Hit Girl en Kick-Ass proberen een normaal leven te leiden als de tieners Mindy en Dave. Met de diploma-uitreiking om de hoek besluit Dave samen met Mindy het eerste superheldenteam ter wereld op te richten. Echter, wanneer Mindy betrapt wordt wanneer ze wil wegglippen om Hit Girl te worden moet ze stoppen – en de afschrikwekkende wereld van gemene meisjes op de middelbare school alleen confronteren. Dave sluit zich hierop aan bij Justice Forever, een groep gemaskerde kruisvaarders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Night Bitch

Detective Marcus Williams

avatar van Filmhoek.nl

Filmhoek.nl

http://www.filmhoek.nl/?p=7373De Kick-Ass franchise is een halve parodie op het comic-genre. Net als je denkt dat het enkel een leuk verhaal is, welke gebaseerd is op superhelden, word je weer in de realiteit geslingerd. De film is helaas niet zo legendarisch als zijn voorganger en bevat, voor zover ik kan zien, geen boodschap. Dat neemt niet weg dat ik mij kostelijk heb vermaakt en voor elke liefhebber van stripboekverfilmingen is deze film een echte aanrader.

Naomi Watts

Voor de mensen die 'm gezien hebben, zit de gang-rape er nou in of niet?

Shinobi

Bedoel je het gedeelte waar ze Night Bitch proberen te verkrachten? The Motherfucker krijgt 'm niet omhoog.

Shinobi schreef:

Nee, wanneer The Motherfucker Katie laat verkrachten door zijn "gang". Al zit dat er dus niet in, zucht. Scherpe randjes haalden ze er ook al in het eerste deel uit (dat Katie bvb. een selfie maakt terwijl ze haar vriendje pijpt en dat naar Dave stuurt). Blijft wel heel spijtig aan de reeks, verwacht ook een forse stemverlaging bij herziening. Erg vreemd dat de films geprezen wordt om zijn gedurfdheid.

Een reboot lijkt me wel op zijn plaats .

Shinobi

Oké dan. Ik heb expres gewacht met het lezen van de strips tot ik de films zag, maar er staat me dus nog een hoop te wachten.

Naomi Watts

Sorry kerel, loop ik de boel weer te spoilen. Maar de comics zijn behoorlijk edgy ja .

avatar van Elineloves

Elineloves

Wie is Katie ook alweer?

Edit: Lyndsy dus. Die was maar liefst 30 seconden in beeld deze keer.

Naomi Watts

In Balls to the Wall is ze ook aanzienlijk minder aanwezig. Van de week moet ik veel overwerken, en niet zo lekker om na een avondje op kantoor door te gaan naar de bios. Pik 'm van de week wel even mee. Ik weet nu wel een beetje wat ik kan verwachten.

avatar van jorn2611

jorn2611

Als Kick-Ass Fan verwachtte ik heel veel van deze film.
En ik moet zeggen dat ik weer zo heb genoten van deze film als de eerste film.
De nieuwe personages waren een leuke toevoeging en de humor was ook weer vet!
Alleen De braak en diaree scene vond ik wel ff goor haha, vooral omdat ik er totaal niet tegen kan. tegen al dat gekots. En ik was ook nog net aant eten -_-.
Ook Jim Carrey was goed. Hit-Girl stal weer de show, ook al was ze niet de hele tijd Hit-Girl.
Voor de humor was The MotherF%&*^r echt wel het leukst.
Voor Zieke humor en Harde actie is deze film wel bruut. En zeker een aanrader.
De beste film van het jaar tot nu toe zeker!!

5/5 - 9,5/10

Shinobi

Een vriend had 'm nog niet gezien, dus een paar uur geleden herzien. Ik blijf het nog steeds geweldig vinden. De 4,0 sterren blijven staan.

avatar van MissMayhem

MissMayhem

Hij was ge-wel-dig!!

Meer drama dan de eerste, maar wel noodzakelijk om een punt te maken.

Bepaalde dingen zijn er ver over maar ik vind dat hij er wel mee weg komt.

Schitterende muziek, heerlijk gewoon.

Van deze film moet je ook niet verwachten dat het heel serieus wordt of blijft. Ik weet niet in hoeverre deze strookt met de strips, maar voor mij was het een waardige opvolger.

avatar van dimi303

dimi303

Wordt dit een van de flops van het jaar? Rotten tomatoes 29%, metacritics 41%.

Naomi Watts

Lijkt me lastig een flop te noemen met de opbrengsten die het genereerd.

avatar van wimnoot

wimnoot

Helaas,

Het tweede deel van Kick-ass is niet zo goed als deel één. Dat begint eigenlijk al bij het herhalen van één van de klassieke scenes uit dat eerste deel. Dan volgt er wat soaperig gedoe op Mindy's high-school, en besluit Dave, die eigenlijk gestopt was, weer met het aantrekken van zijn pak. De motieven zijn redelijk flauw, vooral het geneuzel tussen Mindy en haar pleegvader stoorde me. Veel dingen kan je van mijlenver zien aankomen, zoals de Haaientank, de revenge tegen de bitches op school en het overlopen van Todd naar de badguys. Maakte de film te voorspelbaar, en dat is juist wat Kick-ass zo goed maakte.

De soundtrack is ook gewoon niet memorabel, op dat ene Oh, when the saints, deuntje na. Geen introductie achter Kolonel stars and stripes, of coole comic animatie tussendoor, allemaal heel jammer, het maakt de film er vreselijk standaard door, en had het gevoel dat de satire ( die Kick-ass hoort te zijn) helemaal verdwenen was. Met uitzondering van een enkele aardige grap.

Nu klinkt mijn recensie erg negatief, maar heb me verder best vermaakt. Ik had vooraf niet het idee dat ik naar een hoogvlieger ging kijken. Mocht er nog een volgend deel komen, of een spin-off, dan denk wel dat ik wacht tot ik hem thuis kan kijken. Ik kan me slecht voorstellen dat die in de buurt van het eerste deel komt. Ik kom nu uit op een heel mager drietje.

avatar van funnyhow

funnyhow

snap de hoge score niet echt ... met het eerste deel vergelijken is deze dikke kak

had het eigenlijk al zien aankomen maarja ...

deze film moest gewoon gemaakt worden en zo rap mogelijk precies "kassa,kassa"

maar schrijf dan wel een deftig script ... weet al waarom vaugh het 2 de deel niet regiseerde

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Met Kick-Ass 2 is de verrassing er vanzelfsprekend wel vanaf. In het eerste deel krijgen we te zien dat er geen regeltjes zijn en wijkt daarmee zo'n beetje overal vanaf. Dit was zeer speciaal, verfrissend en het is tevens een erg goede film. Deel 2 zet deze lijn wel door, maar laten we eerlijk zijn, het is allemaal wat minder en niet meer nieuw. Ze zijn allemaal drie jaar ouder en Hit-Girl is niet meer dat controversiële meisje van elf. Ze moeten maar gauw met Kick-Ass 3 en 4 gaan beginnen voordat ze echt te oud wordt. Een Hit-Girl spin-off is ook welkom!

Mijn ervaring met een origin story is dat de eerste toch vaak de beste is. Zo ook bij Batman Begins. Maar ook destijds met Spider-Man en Iron Man. Kick-Ass 1 valt ook moeilijk te overtreffen, maar hoewel ik zeker wel kritiekpunten heb, is dit tweede deel erg fijn! Jim Carrey als Colonel Stars and Stripes is ongekend super. Chris D'Amico (nu als The Motherfucker) heeft ook veel meer speeltijd. Veel meer wannabe superhelden dit keer. Natuurlijk is dat weer zo'n sequel-cliché, maar ik heb bijzonder kunnen genieten van dit cliché. Qua geweld denk ik niet dat deze de eerste overtreft. Het is niet meer, minder en/of erger. En tot slot, met de humor zit het ook wel snor!

Dan even een greep uit de kritiekpunten: Het is heel vaak net even wat minder indrukwekkend. De muziek is beduidend minder, Hit-Girl verdwijnt wat meer op de achtergrond en Mindy staat dit keer centraal en dit levert wel een aantal saaie scènes op. In dit deel legt de vader van Dave het loodje en dit vanwege Todd, één van Dave's beste vrienden. Dave en Marty sluiten Todd de hele film een beetje buiten, maar om je dan maar bij de badguys aan te sluiten om vervolgens verantwoordelijk te zijn voor de dood van Dave's vader, is wel heel erg overdreven. Maar helemaal aan het einde besluit Todd om weer voor zijn vrienden te kiezen. Sorry, maar dit is echt heel slecht!

Toch biedt Kick-Ass 2 voldoende fun. Ruim voldoende zelfs, dus ook een ruime voldoende.

avatar van Malick

Malick

Naomi Watts schreef:

Lijkt me lastig een flop te noemen met de opbrengsten die het genereerd.

Hij heeft het natuurlijk over een artistieke flop.

Malick schreef:

Hij heeft het natuurlijk over een artistieke flop.

Nog nooit van gehoord. Een flop/box office bomb is een term voor uitsluitend het commerciële vlak.

avatar van wwelover

wwelover

Net als deel één erg geestig. Verhaal is prima en ook de grappen zijn sterk. Ook weer goed strak gefilmd en een leuke soundtrack. De cast was al leuk en is met de toevoegingen alleen maar leuker geworden, heb erg genoten van Jim Carrey en Donald Faison. En dan die Claudia Lee als Brooke.. Ze is wel wat jong, maar damn.. Al blijft Chloë wel de grootste ster in deze film.

avatar van clutch

clutch

Het plot is flauw en vaak zo voorspelbaar dat het ergerlijk wordt, terwijl ik er in dat opzicht toch al niet veel van verwachtte toen ik hem gisteren ging kijken. Wat rest zijn degelijke personages en humor, en wat rommelige over the top actiescènes. Best mee vermaakt, maar zal het gebeuren snel weer vergeten.

avatar van eppy

eppy

Speciaal voor de comic liefhebbers zal ik hier een review schrijven over deze film.

Ben je een purist en houd je er enkel en alleen van comic-book verfilmingen die echt loepzuiver het verhaal over nemen, dan kom je net als bij deel één hier bedrogen uit. Maar wil je een orgineel snel verhaal hebben met lompe humor en een zwaar donkere ondertoon, dan zit je wel snor met deze film.

De grootste afwijking met de comic is voornamelijk de leeftijd van Hit-Girl, deze is twaalf in de comic en vijftien in de film. Dit is waarschijnlijk gedaan om het verhaal geloofwaardiger te maken. Ook is ze een stuk minder psygopaatisch dan haar strip tegenhanger en is mammie in de film echt dood. Waarschijnlijk is dit gedaan om meer sympatie te kweken voor het karakter.

Kick ass zelf lijkt (behalve dan zijn donkere haar) wel veel op zijn karakter in de comic, maar oogt een stuk volwassener.

Wat ook in de film voorkomt en wat de comic vermijd is seksualiteit, zo krijgt Hit-Girl ineens gevoelens voor jongens, en krijgt Kick Ass een relatie met een van zijn maatjes uit de superhelden club. Dit vond ik persoonlijk een goede toevoeging aan de film, en gaf het de film een gevoel van realisme.

Wat ook opvalt in de film is dat Mark Millar consulent was, dit valt gelijk op door de donkere toon en een wat edgy gevoel voor humor die ik eigenlijk wel miste in zijn voorganger. Maar daar houdt de vergelijking met de comic wel op. Ja, er zitten stukken in die één op één gekopieerd zijn. Maar de film (en dat vooral naar het einde toe) gaat toch zijn eigen koers varen. En deze koers vond ik persoonlijk niet storend, maar een toevoeging aan de franchise.

De explicietre delen van de comic zijn vervangen en wat milder naar voren gebracht, maar men heeft dit prima opgelost door Mother Russia een wat grotere en prominentre rol te geven.

De dialogen zijn net zo scherp als in de comic, soms zelfs scherper. En de cast leden spelen hun rol met grote overtuiging, vooral Chloë is perfect gecast als Hit-Girl.

Al met Al een geslaagde film en beter dan zijn voorganger, die mij iets te veel afweek van het orginele verhaal.

Ik zeg laat deel drie maar komen, aangezien het einde duidelijk maakt dat de film zich op een leuke manier heeft losgekoppeld van de comic.

avatar van freek_93

freek_93

Goede film met prima vermaak. Toch wel maatje minder dan deel 1!

avatar van palmer

palmer

Erg de moeite waard. Het was, zoals al een aantal keer gezegd, niet zo origineel als het eerste deel, maar heb me prima vermaakt.

Ik heb zowel de strips als de films gezien en ik moet zeggen dat ik de films leuker vind dan de strips. Sommige mensen klagen dat het scherpe randje eraf is, maar dat vind ik niet altijd bij het verhaal passen. Waarom missen mensen het gedeelte dat Motherfucker´s gang die kinderen slachtte. . Zulke dingen vind ik niet echt iets toevoegen.

avatar van tattoobob

tattoobob

Morgen deze bekijken....ik verwacht een toffe film!

avatar van arno74

arno74

Ondanks de hoge score voldoet de film toch niet aan mijn daardoor opgewekte verwachting. De film heeft niets origineels, satire is vervangen door meer geweld en grof taalgebruik, zonder dat dit (in tegenstelling tot deel 1) een toegevoegde waarde biedt. Verhaal is ver te zoeken.

Voor liefhebbers van deel 1, zoals ik, is dit natuurlijk verplichte kost, en op zich vermaakt het wel. Maar het is meer een matige teen movie geworden, met humor van dat niveau.

Briljante scenes uit deel 1 (zoals de scene waarbij pappa op de 10-jarige dochter schiet) worden uitgemolken, maar zijn nu erg flauw. Ook vond ik de vechtscenes meer nep overkomen dan in deel 1.

Liever dan een vervolg had ik een goede remake van deel 1 gehad. Zonder deel 1 zou deze film denk ik ook een stuk lagere waardering scoren.

Als je na de aftiteling niet blijft zitten mis je eigenlijk ook niet veel, je mist dan alleen een shot van enkele seconden met The MotherF%&*^r in het gips in het ziekenhuis zonder handen en voeten.

Het is lastig waarderen, ik hou het nu maar op 2,5 ster, maar deze zal ik in tegenstelling tot deel 1 niet gauw herkijken.

avatar van gauke

gauke

Ongewild was ik nieuwsgierig geworden naar deze productie: enerzijds door Jim Carrey die afstand heeft genomen en spijt dat hij heeft meegespeeld en anderzijds de relatief hoge waarderingen op IMDb en deze site en het meespelen van de mooie zwarte acteur Morris Chestnut.

Ik vond deze actiekomedie teleurstellend; er is veel bloed, de actiescènes zijn spectaculair en de film zit vol met onbeschaamde uitspraken, maar bovenal is er verdomd weinig nieuws onder de zon. Als geheel maakte de film op mij een besluitenloze indruk, de oubollige pies-, poep en kotsgrappen heb je al zo vaak gezien en worden stomvervelend. Hetzelfde geldt voor moetwillig kwetsende meisjes (inmiddels hartstikke achterhaald).

avatar van The Oceanic Six

- You're gonna pay for what you did to my dad.
- Your dad? You blew up my dad with a bazooka.

Ik heb me toch wel erg goed met Kick-Ass 2 vermaakt. Zelf ben ik een grote fan van deel 1, dat origineel, gedurfd en ontzettend leuk was. Het extreme geweld in combinatie met een schatting jong meisje was ook een mooie mix.

Kick-Ass 2 pakt het wat anders aan. We volgen iets meer het leven van Mindy, die stopt met haar alter ego Hit Girl en daar mee zit. Ook Kick Ass Dave heeft het moeilijk met dit besluit. Het leverde iets teveel highschool gedoe op. Zo halverwege dacht ik even naar Mean Girls te kijken en niet naar een Kick-Ass film. Maar gelukkig overheerst dit niet de hele film en draait nog een hoop om superhelden en hun strijd tegen onrecht. Jammer genoeg is Nicolage Cage niet meer aanwezig, maar Jim Carrey neemt op zijn wijze de boel goed over. Leuk om hem weer eens in een geslaagde rol te zien, want hij speelt veel te vaak in vrij matige films mee de laatste jaren. Zijn momenten met zijn hond (Schwanz!) waren erg leuk.

Ik vond Kick-Ass een tijdje vrij soft, maar gelukkig komt er na een tijdje weer voldoende extreem geweld in, dat weer met een knipoog wordt gebracht. Nergens wordt het zo indrukwekkend als bij deel 1, sowieso kan deze film op geen enkel vlak concurreren met deel 1, maar het is wel onderhoudend. Wel vond ik sommige zaken vreemd, zoals hun vriend Todd die eerst zijn vrienden heeft verraden en er later weer bij aan sluit. Logica?

Kick Ass 2 is nog steeds kleinschalig van verhaal en kent weer een hoop sterke momenten, maar het wordt nergens echt indrukwekkend. Deel 1 is een klassieker, deel 2 ''gewoon'' vermakelijk. Maar wel zeker de moeite van het kijken waard.

avatar van DragQueen

DragQueen

Dit vervolg is minder dan zijn voorganger, maar toch zeer de moeite waard. Johnson en Moretz keren weer terug in hun rollen van Kick-Ass en Hit Girl. Het verhaal focust zich dit keer wat meer op deze laatst genoemde. Overall is het verhaal ook nergens zo leuk of origineel als in het eerste deel. Maar de goede uitvoering van het geheel maken het toch tot een vermakelijke film. Ook duiken er genoeg andere leuke karakters op. Verder een leuke bijrol van Jim Carrey trouwens. 3,5 Ster.

avatar van _Casper_

_Casper_

Hoewel niet zo GEWELDIG als kick-ass (1) vond ik het toch een geweldige film en heb ik me er ontzettend mee vermaakt. Ik vind Kick-ass gewoon de coolste superheld die er is (dag iron man, spidy etc!). Wel is deze film voor een iets minder groot publiek geschikt als deel 1, als je een fan van kick-ass bent zal je waarschijnlijk net als mij deze film geweldig vinden, maar heb je er niets mee.. Of slechts een beetje en dan zal deze film je moeilijker bevallen.. Want tja het verhaal van dit deel is vrij simpel en voorspelbaar.. en de meeste lol zit toch in de echte kickass grappen en actie

Ik vond het in ieder geval een geslaagde film, heb een aantal keren hard lopen lachen, en na een actie scene riep ik gewoon mee KICCCK ASSSSS

daarom een topper, 4*

avatar van Marki_san

Marki_san

Kick-Ass 2 leek net een parodie op Kick-Ass...slapstick over the top actie en characters...Hit Girl is helemaal verkracht...de hoogtepunt was voor mij Jim Cerrey (die ik gewoonlijk verschrikkelijk vind) maar die gaat al veel te snel dood...