• 9.376.839 stemmen

Kick-Ass 2 (2013)

Actie / Komedie | 103 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Jeff Wadlow

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Jim Carrey en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 22 augustus 2013

Plot Kick-Ass 2

"You Can't Fight Your Destiny."

Hit Girl en Kick-Ass proberen een normaal leven te leiden als de tieners Mindy en Dave. Met de diploma-uitreiking om de hoek besluit Dave samen met Mindy het eerste superheldenteam ter wereld op te richten. Echter, wanneer Mindy betrapt wordt wanneer ze wil wegglippen om Hit Girl te worden moet ze stoppen – en de afschrikwekkende wereld van gemene meisjes op de middelbare school alleen confronteren. Dave sluit zich hierop aan bij Justice Forever, een groep gemaskerde kruisvaarders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Night Bitch

Detective Marcus Williams

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Heb die om een of andere reden helemaal gemist. Alleen de andere internationale trailer die ik niet best vond.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Momentopname vermoed ik. Wilde Bruce Willis destijds ook niet meer in actiefilms spelen na 9/11? En hoe veel actiefilms heeft hij na 9/11 gedaan? Stuk of 40?

avatar van The Oceanic Six

Welnee, dit is gewoon promotiegeneuzel. Even benadrukken hoe extreem gewelddadig deze film zal worden. Trekt weer kijkers.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Kan...

avatar van clockwork72

clockwork72

Het is gewoon zo. Té gewelddadig... wat een bullshit zeg

avatar van eppo349

eppo349

Na het zien van de extended trailer( dumpert.nl - Kick-Ass 2 Extended Trailer ) hoeven we niet meer naar de bioscoop....

avatar van mrwhite

mrwhite

Dat wist je toch op voorhand met die trailers

avatar van merrin

merrin

Hier al een eerste Nederlandstalige Kick-Ass 2 review !

avatar van Rvdz

Rvdz

Eerste reacties uit Amerika zijn wel vrij positief.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Rvdz schreef:

Eerste reacties uit Amerika zijn wel vrij positief.

28% tot dusver.

avatar van Grenas

Grenas

Een overdreven negatieve reactie in de States. De film haalt niet dezelfde hoogte als de eerste Kick-Ass, maar komt dichtbij met goede vertolkingen, humor, genoeg actie en een paar emotionele scenes.

Blijf even zitten tot na de aftiteling.

avatar van chevy93

chevy93

Ach, veel slechter dan de eerste is wel heel moeilijk.

avatar van jippie2010

avatar van Rvdz

Rvdz

jippie2010 schreef:

Hoe werkt dat precies met die percentages? #dtv

RT berekend het percentage positieve Amerikaanse/Britse reviews. Kick-Ass 2 heeft 28% dus das niet zo mooi.

avatar van jippie2010

jippie2010

Rvdz schreef:

Hmmm nee, dat ziet er niet goed uit. Alleen lijkt niet helemaal in verhouding te staan met de 7,4 die door ruim twaalfduizend stemmers op IMDb wordt gegeven. Natuurlijk gaat dat gemiddelde nog zakken, maar toch...

En kun je me toevallig meteen uitleggen wat de percentages betekenen op IMDb? Bijvoorbeeld de film Yi dai zong shi die in de openingsweek met 407% stijgt. Of ga ik nu teveel offtopic?

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Ik heb net zo genoten van deze als van de eerste Kick-Ass film. Carrey speelt echt een geniale rol, en Moretz steelt de show weer hoor. Net als bij de eerste Kick-Ass film 5*. Ik ben dol op dit soort onzin films, heerlijke cinema.

avatar van maurice32

maurice32

Helemaal mee eens m1chel

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Geweldig vervolg waarin Hit Girl inderdaad weer de show steelt, de bad guys leuker zijn (vooral motherfucker & mother russia) en het geweld nog harder. Verder voegen Carey & hond veel humor toe aan de film.

avatar van Mirob1

Mirob1

Echt een geweldige film gewoon. Komt niet vaak voor dat deel 2 het eerste deel op alle punten overklast. Enorm grof bij vlagen, goede humor. Echt genoten, heeft me enorm verbaasd deze film.

avatar van arno74

arno74

Wow. De meningen hier zijn heel positief. Binnenkort maar zien, heb er zin in

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Heel positief? Vooral mixed en negatief. Ja, hier op MM wel, but what else is new?

avatar van fooraap

fooraap

Niet slecht, maar ook niet super. Rol van Jim Carrey stelde wat teleur. Af en toe was de humor me te platvloers. Het loont inderdaad om te blijven zitten tot het einde van de aftiteling.

avatar van tal1b

tal1b

Leuke film, komisch in combinatie met wat harde actie werkt prima! Bioscoopwaardig

avatar van Shinobi

Shinobi

"Act like a bitch, get slapped like a bitch."

Vanochtend in de bios met enigszins lage verwachtingen gezien, omdat ik tot nu toe zowat alleen maar negatieve reviews heb gelezen en de 29% Rotten score helpt ook niet echt mee. Gelukkig blijkt dat mijn zorgen nergens voor nodig waren, want dit was me toch weer een geweld(dad)ige film van jewelste zeg.

Qua verhaal is dit meer de nasleep ten gevolge van het eerste deel, de motieven van de verscheidene personages worden beter uitgediept en ze gaan inzien dat ze in de 'echte wereld' zijn beland waarin hun daden consequenties hebben; ook superhelden kunnen dood gaan. In de eerste helft is het dan ook meer een zoektocht naar eenieders zelf. Bij Kick Ass gaat het vrij gemakkelijk en hij vindt al snel zijn plekje bij de groep Justice Forever, geleid door Colonel Stars and Stripes (wat een geweldige rol van Jim Carrey). Red Mist herontdekt zichzelf als 'The Motherfucker' en zet op een idiote manier zijn eigen groep op, genaamd: The Toxic Mega-Cunts. Alleen Hit Girl heeft wat moeite met de aanpassing aan de maatschappij, misschien werd er iets teveel tijd aan dit zijplot besteed. Op sommige momenten leek het meer of ik naar Mean Girls aan het kijken was. Gelukkig herpakt de film zich in de tweede helft met de nodige dramatische gebeurtenissen en gaat het als vanouds lekker los met de over-the-top actie.

En wat een actie zit er me toch in deze film zeg, ik was even vergeten hoe expliciet dit alweer in beeld werd gebracht. Het bloed vloeit rijkelijk in het rond, ondersteunt door een opzwepende score en om vooral het rijke vocabulaire aan scheldwoorden van Hit Girl niet te vergeten. De geniale mix van actie en humor wordt wederom goed gebracht.

Al met al toch een heerlijke film. Ondanks dat de frisheid er een beetje van af is mag Kick Ass 2 er zeker zijn. Wel even blijven zitten bij de eindcredits voor een extra scène waarin we The Motherfucker weer zien, het laat in ieder geval de optie open voor een mogelijke sequel. Ik weet dat Mark Millar bezig is met een Kick Ass 3, ik vraag me dan ook af in hoeverre de strips van de films af staan. Recentelijk heb ik de hardcovers nog aangeschaft, dus daar zal ik binnenkort achter komen.

Dikke 4,0 sterren.

avatar van MegaBleek

MegaBleek

Het is wat tegen mijn principes om luchtige films van een mening en een score te voorzien, maar voor Kick-Ass 2 maak ik graag een uitzondering.

Want ondanks dat deze film boven alles een actiecomedy is, lijkt het toch nog wel iets verder te gaan dan dat. Het viel me voornamelijk op door de reacties in de zaal. In deel 1 was de grap nog dat je een film leek te krijgen over een jongen die graag superheld wilde worden, maar die ontaard in een redelijk gewelddadige film. Met scènes waarvan je je kan afvragen of het nou wel nodig is dat een 12-jarige die speelt. Met die subtiliteit is het in deel 2 wel gedaan. Het geweld is veel extremer, en wordt door grote groepen jongeren uitgevoerd. Mensen komen nu ook veel explicieter aan hun eind en het geweld komt veel duidelijker in beeld. Door al dat geweld door aandoenlijke jongeren uit te laten voeren, lijkt het bijna een aanklacht tegen de gemiddelde actiefilm te worden. E misschien zelfs wel tegen jeugdgeweld an sich. Een kritische blik op de maatschappij, verpakt in een actiecomedy.

In de zaal draaiden mensen weg bij expliciete scènes, en naast me werd zelfs afkeurend gereageerd. Dan heb je een mooi resultaat geboekt als regisseur, lijkt me zo.

Dat gezegd hebbende is Kick-Ass 2 eigenlijk gewoon een briljante film. Er zit geweldige humor in, die af en toe naar absurdisme (het schurkenpak van The Motherfucker) neigt, het verhaal is leuk en aan actie kom je niet bepaald tekort. Een van de leukste films die ik dit jaar gezien hebt. Hell... zelfs Jim Carrey was goed te pruimen!

Hop, gewoon 4 sterren.

avatar van soom

soom

Ben je wel 16?

Ik weet nou nog niet meteen of ik moet lachen of huilen, vanwege het feit dat me werd gevraagd of ik wel 16 was. (en ja, dit is wel een beetje fout Nederlands gezien het feit dat ik verleden tijd en tegenwoordige tijd door elkaar heen gebruik..)
Maar ik kon gelukkig wel laten zien dat ik echt de kijkwaardige leeftijd bereikt had.. Maar ergens vind ik het nog steeds beledigend. Ik ben iemand die sommige dingen betreffende leeftijd niet grappig vind, iig, lachte dan wel hard om wat me overkwam, maar inwendig dan wel als een boerin met vette kiespijn..

Hoe dan ook, dat zal me altijd bijblijven.
Ik vond de film zo-zo. Chloe Moretz is subliem geweldig, Aaron Johnson is leuk, Christopher Mintz Plasse is echter degene die net iets teveel uit de bocht vliegt en gewoon een bepaalde ergernis opwekt bij mij.
Jim Carrey is te negeren, vroeg me af wat hij hier nou toch aan het doen was. Niet overtuigend naar mijn idee.
En veel te weinig Lyndsy Fonseca alias Katie Deauxma.

Hopelijk komt er dan ook geen deel 3. Of laat dat 3e deel weer door Matthew Vaughn regisseren. Jeff Wadlow doet 't wel leuk hoor, dat trek ik niet in twijfel, maar mr. Claudia Schiffer beheerst toch meer de kunst om de balans te vinden in een film (komedie/actie/romantiek). Toch maar 3.5*, waar ik meteen na de film 4* dacht te zullen geven. Verder wel een aardig staaltje actie, maar iets te veel toeval aan bijvoorbeeld het einde nekken de film toch wel een beetje. Gedoe met die haai bijvoorbeeld, de hele tijd wordt er gedacht dat ie dood is oid, en dan ineens, als the Motherfucker in dat bassin valt, dan komt ie tot leven. Jahoor, typisch dat die haai dan precies nét dan levend blijkt te zijn. Vind ik wel iets teveel toeval naar mijn zin.

avatar van Elineloves

Elineloves

Hoewel deel 1 allang weer weg is gezakt, ben ik toch maar meegegaan naar Kick Ass 2. Ik verheugde me voornamelijk op Christopher, die ik sinds Fright Night behoorlijk komisch vind.

Helaas heeft de film niet aan de verwachting voldaan. Waar ik veel actie had verwacht, kreeg ik voornamelijk drama en tiener onzin voorgeschoteld. Op een gegeven moment dacht ik even dat ik Mean Girls 3 aan het kijken was. Beetje romantiek en het highschool sfeertje hoort er natuurlijk bij, maar het nam hier de overhand.

De personages zijn op zich wel aardig, al komen sommige niet goed uit de verf. De echte humor ontbrak ook. En enkel lachje kon er vanaf als Carrey in beeld was (schwans!) maar daar bleef het ook bij. Zelfs Christopher kon me niet bekoren. Vooral in het begin had ik moeite met The Motherfucker, puur vanwege het feit dat hij helemaal niet zo badass was. Tegen het einde aan lijken ze dit in te willen halen, door er wat harde actie momenten in te proppen. Zijn "leger" is alleen maar indrukwekkend vanwege dat afzichtelijke manwijf.

Het was mij teveel gelul en sentimenteel gezanik (Ik wil wel.. maar ik mag niet. Ik kan niet. Sorry. Huilie huilie) waar ik liever een vlot tempo en boeiende actie had gezien. Beetje teleurstellend.

avatar van schumacher

schumacher

Ik vond hem top, enige kleine minpuntje was mss idd dat gezever over ik mag niet blabla maar goed, het verhaal is zo het meisje en kick-ass zelf een ouder hebben enz...dus ik begrijp het wel.

Film kijkt lekker weg, ik heb me al vast niet zitten vervelend, zeer tevreden van deze film, ik vond hem ook beter dan de 1ste.

Mag gerust een 3de komen van mij maar derna mag het dan wel stoppen maar nog eentje mag wel van mij.

Ook een paar humor stukjes in, altijd leuk.

Ik vond deze ondanks het kleine minpuntje echt wel zeer goed.

avatar van svennie94

svennie94

Moet ik me schuldig voelen omdat ik Kick-Ass 2 de leukste film van het jaar vond? Wellicht wel. Velen vonden de film zelfs beledigend en te gewelddadig. De mix van onbeschrijfelijke humor en bloederig geweld met serieuze gevolgen is iets wat ik nog alleen maar had gezien in Kick-Ass. Ok, het is pulp en geen diepzinnige en filosofische cinema, maar ik kan geen hater zijn, ik wil geen hater zijn, ook al wordt de film met de grond gelijk gemaakt op de site van wijlen Roger Ebert. De film is op zich niet ‘meaningful’ en neemt zichzelf daarom ook niet serieus. Mijn oprechte mening is dat Kick-Ass 2 in mijn tienerogen gewoonweg een bioscoopbezoek is dat ik me nog lang zal herinneren. Ik heb genoten van de eerste tot de laatste minuut en dat kan geen enkele criticus mij ontnemen. Sowieso blijf ik het eerste deel wel beter vinden, omdat er daar ene Matthew Vaughn in de regiestoel zat.