Genre: Actie / Komedie
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Jeff Wadlow
Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Jim Carrey en Chloë Grace Moretz
Releasedatum: 22 augustus 2013
Bekijk via Videoland
Plot Kick-Ass 2
"You Can't Fight Your Destiny."
Hit Girl en Kick-Ass proberen een normaal leven te leiden als de tieners Mindy en Dave. Met de diploma-uitreiking om de hoek besluit Dave samen met Mindy het eerste superheldenteam ter wereld op te richten. Echter, wanneer Mindy betrapt wordt wanneer ze wil wegglippen om Hit Girl te worden moet ze stoppen – en de afschrikwekkende wereld van gemene meisjes op de middelbare school alleen confronteren. Dave sluit zich hierop aan bij Justice Forever, een groep gemaskerde kruisvaarders.
Dave Lizewski / Kick-Ass
Night Bitch
Mr. Lizewski
Detective Marcus Williams
Thomas83
Best leuk weer. De film heeft weer een bepaalde vlotheid en presentatie die me wel aanstaan. Ook de voornaamste acteurs doen het weer leuk. Mintz-Plasse vond ik misschien nog wel het meest grappig met zijn lekker lompe rol. Ook Moretz is weer leuk, al is dat gedeelte waarin haar personage een "normaal" tienermeisjesleven probeert te leiden niet leuk om te kijken. Het duurde trouwens een tijdje voor ik doorhad dat Jim Carrey een rol in de film heeft, maar zijn lispeltje verraadde hem uiteindelijk.
De soundtrack is vaak echt wat te luid, maar vaak toch best wel leuk en passend. Ook de actie is vaak wat te druk maar zo verkeerd nog niet. Verder wel prima dialogen vaak en over het algemeen wel geslaagde grappen. Alleen de sickstick en evil dick vond ik wel wat al te plat.
Een vermakelijk tussendoortje, zeker als de eerste film beviel. Al is deze wel wat minder, en heeft ook wat van de zwakke punten van zijn voorganger overgenomen, zoals de rommeligheid vaak. De regie had wel wat strakker gekund. 3.0*.
Kondoro
Wat een geniale film was dit zeg!
Morgen even deel 1 kijken!
Heb er echt van genoten!
3.0
Dat is best vaak het geval dat een tweede deel op een succesvol eerste deel behoorlijk inspiratieloos is. Dat geldt helaas ook voor deze film want het verhaal (met wraak als thema) stelt eigenlijk weinig voor en het eerste uur was best flauw (beetje onnozel school gedoe) en ook behoorlijk cliché. Wat overblijft zijn de actie en de humor en met name dat eerste is ruimschoots aanwezig en ook lekker keihard want vrijwel alle actie is enorm grof. Dankzij de combinatie van actie en humor kijkt deze film zich nog wel lekker weg.
De cast viel me eigenlijk ook wat tegen want Aaron Taylor-Johnson als Kick-Ass stelt dit keer weinig voor en wat Jim Carrey in zo'n soort rol in deze film doet is me een raadsel. Gelukkig heeft hij geen groot aandeel in het verhaal (mede door pijnlijke omstandigheden
). De rol van Christopher Mintz-Plasse als The Motherfucker was overigens tenenkrommend slecht. Degene die het wel weer leuk en goed doet is Chloë Grace Moretz. Overigens de rol van Olga Kurkulina als Mother Russia was geweldig en dan met name in de scene als ze helemaal tekeer (lekker grof) gaat tegen de politie.
Deze film is leuk om gezien te hebben (duurt ook niet lang met ruim 90 minuten) maar meer ook niet. Ik hoop in ieder geval dat er ook geen derde deel meer komt want daar geeft deze film ook geen aanleiding voor.
chaea
Enige verassende was dat Hitgirl kennelijk geslachtsrijp is geworden. Dat boeide me voor geen meter net als de groep gemaskerden die deze film overspoelde.
Slechte film? Nee dat niet. Slecht vervolg? Absoluut.
Shitass ipv kickass 2 sterren .
KingJ
best aardig maar ook niet meer dan dat.....
waar deel 1 wel verassend en lekker absurd om de hoek kwam is dit deel behoorlijk inspiratieloos
Filmkriebel
Zelden zo'n beroerde sequel gezien. Hebben de makers dan werkelijk niet gesnapt wat de eerste film zo goed maakte? Hoewel de "nerds go superhero" formule nog steeds leuk is, houdt de sequel niet meer het midden tussen trashy humor en gore actie, maar moddert volledig vast in goedkope grappen en veel te weinig actie. Een film die volledig uit balans is, terwijl de eerste film wel degelijk een losgeslagen indruk gaf. Kick Ass 2 kan nog vrij goed onderhouden, maar de vele onderbroekenlol en opzettelijk geforceerde trash-taal berokkenen de film veel schade. Ook de dood van Kick Ass' vader vond ik een smakeloze wending .
Daan258
Leuk 2e deel, maar niet zo goed als het 1e.
Kwam een beetje langzaam opgang en alleen het laatste half uurtje was echt leuk.
Ook veel minder actie als het vorige deel wat ik wel jammer vond, en had ook meer verwacht van Jim Carrey.
the new guy
Belachelijke film, werkelijk. Ik denk niet dat ik ooit zo'n tegenvallende opvolger heb gezien, van wat voor film dan ook. Natuurlijk valt het bij horrorfilms en flauwe komedies te verwachten, dat hoort bij het genre. Dit was echt een film die met meer geld, meer goede acteurs en een goed idee tot de toppers had kunnen horen. Niets is minder waar.
Een verkrachting van de eerste film, dat is deze film. Slechte grappen, ongeïnspireerd verhaal, belachelijk slechte graphics en geforceerde hoeveelheid gore, met name de belachelijke dood van de vader van KA. Ik wil nog wel doorgaan, zo slecht was ie, maar ik denk dat de boodschap duidelijk is: Niet kijken!
Vermakelijk vervolg.
Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: Kick-Ass 2 is minder goed dan deel 1. Dat zit hem ongetwijfeld in de vervangen regisseur, maar feit is eveneens dat de nieuwigheid van dat eerste deel volkomen weg is. De magische mix van maffe personages, humor en buitensporig geweld werkte enorm toentertijd. En dus verwacht je als kijker een nog gekker deel twee. Iets waar men ten dele in slaagt.
An sich is het allemaal geen ramp en haalt de film met gemak een voldoende voor entertainment. Toch was het leuk geweest als het origineel werd overtroffen of geëvenaard. Het begint eigenlijk al een beetje flauw door het herhalen van een schiet-scène die juist zo cool was in de eerste film. Sommige zaken moet je nu eenmaal niet opnieuw willen doen.
Gelukkig weet het hoofdplot de aandacht vast te houden, iets wat niet gezegd kan worden van het vreemde en niet werkende zijplot met Chloë Grace Moretz en haar oppas. Helaas duurt de aanwezigheid van een lekker botte Jim Carrey te kort, maar de vermakelijkheid van weleer komt opnieuw om de hoek kijken als het superheldenteam huishoudt.
Wie niet teveel eisen stelt en het eerste deel kan laten rusten, wacht een onderhoudend actiefilmpje dat de tijd op prettige wijze weet te doden. De lat wordt dan misschien niet gehaald, er blijft genoeg lol over. En een film die toch al van alles door elkaar husselt mag best een beetje onevenwichtig zijn. De volgende keer toch maar weer regisseur Matthew Vaughn inhuren zou echter geen misstap zijn.
Goed.
Met dank aan Universal voor het recensie-exemplaar.
jipt
Jammer van de family values en sentimentele scènes, ook is de verassing er een beetje af. Verder kent de film wel genoeg maffe personages, extreem geweld, goede humor en een geweldige Jim Carrey voor een 3,5*
Ceeda7
Vreselijke sequel van een uitstekend origineel eerste deel.
Waarom zo verschrikkelijk naief, waarom zo depressief? Het niveau van de eerste film wordt nergens bereikt, en haalt z'n dieptepunt met het beschamende kots en poepfragmentje.
Geen aanrader, en hopelijk geen Kick-ass 3. 2*
RipCurl
Leuke sequel, maar deel 1 was inderdaad beter. Toch goed gelachen en zeker het kijken waard.
egelhunter
Zeker een leuk vervolg. Heb genoten. Deel 1 was beter maar deze kan er ook mee door.
Lekkere gore en leuke vechtscenes. 3,5*
Sonya Blade
Prima Sequel
Kick-Ass is zo'n amusante film omdat het eens iets nieuws is in een uitgemolken superheldengenre. De film is spontaan en komt charmant over door de sympathieke personages en de knullige manier (positief bedoeld) waarop het hoofdpersonage een evolutie doormaakt van onpopulaire scholier tot quasi-superheld. Dergelijke nieuwigheden kan het vervolg logischerwijs niet bieden waardoor het een beetje aan charme verliest.
Kick-Ass 2 gooit het ietwat over een andere boeg. Het wordt allemaal wat grootser gebracht, en focust zich meer op harde actiescènes. Het zijplot - De persoonlijke ontwikkeling van Hit Girl op de middelbare school - is niet zo heel interessant.
Opvallend is dat het eigenlijk de antagonist is, en niet Kick-Ass zelf, die me het meest heeft doen lachen. The MotherF%&*^r is fout en een slap excuus voor een supervillain, maar slaagt er wil in om het magere plot wat op te leuken. Jim Carrey doet dat niet (ook omdat zijn rol ook vrij kort is).
mixmaster
leuk vervolg maar zeker niet zo geniaal als het 1e deel.
toch wel weer zo leuk gemaakt dat ik weer een leuk filmavondje heb gehad.
op naar deel 3 !
Captain Pervert
Wow, een trailer van dik 4 minuten. WTF
Ik heb het gevoel dat ik nu alleen de aftiteling nog maar hoef te zien en dan ben ik klaar.
jumpstylemovie
Niet zo goed als de eerste maar dat hoeft / kan ook niet. Ik weet niet wat lekkerder was, Chloë of de keiharde actie. Ik was helemaal vergeten dat Jim Carrey een grote rol in de film zou hebben. Hij ging helaas gauw dood.
PEN15
Wel heb je ooit! Jim Carrey keert na pakweg 18 jaar terug als een Riddler, ik kon het groene vraagtekenskostuum en oranje haar er zo denkbeeldig bij zien!
MrsDamico
Ik vond dit deel ook fantastisch maar toch heb ik liever deel 1 dan 2 want hier zit voor mijn doen veel meer geweld en Kick-ass's pak is veel lelijker geworden maar Christopher Mintz-plasse deed het zoals gewoonlijk weer fantastisch. Ik word het Carry you stukje echt super!
Tonypulp
Heeft wat te leiden onder het 'sequel-syndroom' waarin alles bigger en better moet zijn, maar echt veel minder vind ik hem desalniettemin niet. Kick-ass is sowieso wat overroepen. Vond Super (2010) bijvoorbeeld al tig keer leuker. Echt komisch wou het in het eerste deel al niet worden en met de switch naar Wadlow in de regiestoel is het nu nog meer action oriented. Niet bepaald fan van zijn onrustige regie, maar de plank is niet volledig gemist en zo komen enkele momenten best hard aan en dat is dan een mooie verdienste.
otherfool
Schwanz!
Doet vooral weer beseffen hoe gaaf Kick Ass eigenlijk was, die ga ik zo maar even ophogen. Het leuke idee wordt hier helaas redelijk om zeep geholpen door veel foute keuzes. Jammer dat bijvoorbeeld de ubercoole Hit Girl in de highschool setting wordt gezet met allerlei vervelende scenes tot gevolg (de Sick Stick, really?). Ook de overgang van Red Mist naar Motherfucker is eerder flauw dan geslaagd. Wat wel werkt zijn enkele nieuwe personages (Nightbitch en toch ook wel Mother Russia), de muziek is nog altijd goed, het geweld weer net te hard om leuk te zijn (een euvel dat het eerste deel ook al had).
3* is eigenlijk te veel maar Hit Girl trekt me over de streep.
m1701
Eerste uurtje was leuk en vermakelijk
maar richting het einde was er niet veel meer aan...
rare film, af en toe zelfs weggesukkeld oftewel: Boring
Stijn B.
Bloederig en zeer onderhoudend vervolg op Kick-Ass. Overdreven en niet zo scherp als deel een, maar het blijft lekker onnozel en men gaat resoluut voor de bloederige toer
ziggy06
Ik ging met volle verwachting deel 2 van Kick Ass kijken en moet zeggen dat de film een leuke wegkijker is, maar om te spreken van een waardige en nuttige sequel; nee, helaas. Moretz doet het als Hit Girl wel weer leuk al blijven haar acteerprestaties twijfelachtig. Mintz-Plasse vond ik evenmin aardig acteren...Kortom een prima actiefilmpje maar toch met veel over-de-top momenten...
dvdfreak123
Goed vervolg. Net iets minder dan deel 1 maar toch weer puur entertainment
Beun de Haas BV
Deze film in een paar woorden? Tikje op de billen
Kick-Ass waaide een aantal jaar geleden als een frisse wind door het gros aan superheldenfilms. Helaas zorgt het vervolg voor een licht briesje met af en toe harde windstoten. In deel 2 ligt de nadruk vooral op grof taalgebruik en extensief geweld als compensatie op het magere verhaal. Desalniettemin is Kick-Ass 2 een onderhoudende actiekomedie.
3 *
mordang
Chloë Grace Moretz begint een lekker ding te worden. Nog een paar winters en dan is ze helemaal hot. Zij gaat een grote carriere tegemoet.
De film? Het was niet best. Plichtmatige, puberrotzooi.,,met af en toe een scene waarbij de actie en het geweld daadwerkelijk spectaculair dreigt te worden.
Het was slap, overtrokken en vooral voorspelbaar.
raizeredge
Prima vervolg! lekkere aktie. Kijkt lekker weg!
Zeriel
Bagger.
De film mist alles wat Kick Ass leuk maakte. Zoals originaliteit, humor, subtiliteit, echte karakters.
Dit was weer eens een van-dik-hout-zaagt-men-planken-sequel van de ergste soort met veels teveel budget.
Het groffe geweld aan het begin haalt gelijk de basis onderuit waar de film om zou moeten draaien; gewone anti-helden die nog scholier zijn met actie-held fantasiën. Wat volgt is een aanschakeling van gekunselde scenes met flauwe en geweldadige grappen die als los zand bij elkaar geschreven lijken door een ongeinspireerd clubje broodschrijvers zonder enig gevoel voor subtiliteit.

Kick-Ass

No Se Aceptan Devoluciones
Komedie / Drama, 2013

Ying
Drama / Actie, 2018
crime fightergeheime identiteitsuperheldgebaseerd op stripgoed tegen kwaadpost-credits sceneteen superhero amusedappreciativeforceful