• 9.375.163 stemmen

Kick-Ass 2 (2013)

Actie / Komedie | 103 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Jeff Wadlow

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Jim Carrey en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 22 augustus 2013

Plot Kick-Ass 2

"You Can't Fight Your Destiny."

Hit Girl en Kick-Ass proberen een normaal leven te leiden als de tieners Mindy en Dave. Met de diploma-uitreiking om de hoek besluit Dave samen met Mindy het eerste superheldenteam ter wereld op te richten. Echter, wanneer Mindy betrapt wordt wanneer ze wil wegglippen om Hit Girl te worden moet ze stoppen – en de afschrikwekkende wereld van gemene meisjes op de middelbare school alleen confronteren. Dave sluit zich hierop aan bij Justice Forever, een groep gemaskerde kruisvaarders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Night Bitch

Detective Marcus Williams

avatar van Shinobi

Shinobi

"Act like a bitch, get slapped like a bitch."

Vanochtend in de bios met enigszins lage verwachtingen gezien, omdat ik tot nu toe zowat alleen maar negatieve reviews heb gelezen en de 29% Rotten score helpt ook niet echt mee. Gelukkig blijkt dat mijn zorgen nergens voor nodig waren, want dit was me toch weer een geweld(dad)ige film van jewelste zeg.

Qua verhaal is dit meer de nasleep ten gevolge van het eerste deel, de motieven van de verscheidene personages worden beter uitgediept en ze gaan inzien dat ze in de 'echte wereld' zijn beland waarin hun daden consequenties hebben; ook superhelden kunnen dood gaan. In de eerste helft is het dan ook meer een zoektocht naar eenieders zelf. Bij Kick Ass gaat het vrij gemakkelijk en hij vindt al snel zijn plekje bij de groep Justice Forever, geleid door Colonel Stars and Stripes (wat een geweldige rol van Jim Carrey). Red Mist herontdekt zichzelf als 'The Motherfucker' en zet op een idiote manier zijn eigen groep op, genaamd: The Toxic Mega-Cunts. Alleen Hit Girl heeft wat moeite met de aanpassing aan de maatschappij, misschien werd er iets teveel tijd aan dit zijplot besteed. Op sommige momenten leek het meer of ik naar Mean Girls aan het kijken was. Gelukkig herpakt de film zich in de tweede helft met de nodige dramatische gebeurtenissen en gaat het als vanouds lekker los met de over-the-top actie.

En wat een actie zit er me toch in deze film zeg, ik was even vergeten hoe expliciet dit alweer in beeld werd gebracht. Het bloed vloeit rijkelijk in het rond, ondersteunt door een opzwepende score en om vooral het rijke vocabulaire aan scheldwoorden van Hit Girl niet te vergeten. De geniale mix van actie en humor wordt wederom goed gebracht.

Al met al toch een heerlijke film. Ondanks dat de frisheid er een beetje van af is mag Kick Ass 2 er zeker zijn. Wel even blijven zitten bij de eindcredits voor een extra scène waarin we The Motherfucker weer zien, het laat in ieder geval de optie open voor een mogelijke sequel. Ik weet dat Mark Millar bezig is met een Kick Ass 3, ik vraag me dan ook af in hoeverre de strips van de films af staan. Recentelijk heb ik de hardcovers nog aangeschaft, dus daar zal ik binnenkort achter komen.

Dikke 4,0 sterren.

avatar van MegaBleek

MegaBleek

Het is wat tegen mijn principes om luchtige films van een mening en een score te voorzien, maar voor Kick-Ass 2 maak ik graag een uitzondering.

Want ondanks dat deze film boven alles een actiecomedy is, lijkt het toch nog wel iets verder te gaan dan dat. Het viel me voornamelijk op door de reacties in de zaal. In deel 1 was de grap nog dat je een film leek te krijgen over een jongen die graag superheld wilde worden, maar die ontaard in een redelijk gewelddadige film. Met scènes waarvan je je kan afvragen of het nou wel nodig is dat een 12-jarige die speelt. Met die subtiliteit is het in deel 2 wel gedaan. Het geweld is veel extremer, en wordt door grote groepen jongeren uitgevoerd. Mensen komen nu ook veel explicieter aan hun eind en het geweld komt veel duidelijker in beeld. Door al dat geweld door aandoenlijke jongeren uit te laten voeren, lijkt het bijna een aanklacht tegen de gemiddelde actiefilm te worden. E misschien zelfs wel tegen jeugdgeweld an sich. Een kritische blik op de maatschappij, verpakt in een actiecomedy.

In de zaal draaiden mensen weg bij expliciete scènes, en naast me werd zelfs afkeurend gereageerd. Dan heb je een mooi resultaat geboekt als regisseur, lijkt me zo.

Dat gezegd hebbende is Kick-Ass 2 eigenlijk gewoon een briljante film. Er zit geweldige humor in, die af en toe naar absurdisme (het schurkenpak van The Motherfucker) neigt, het verhaal is leuk en aan actie kom je niet bepaald tekort. Een van de leukste films die ik dit jaar gezien hebt. Hell... zelfs Jim Carrey was goed te pruimen!

Hop, gewoon 4 sterren.

avatar van Elineloves

Elineloves

Hoewel deel 1 allang weer weg is gezakt, ben ik toch maar meegegaan naar Kick Ass 2. Ik verheugde me voornamelijk op Christopher, die ik sinds Fright Night behoorlijk komisch vind.

Helaas heeft de film niet aan de verwachting voldaan. Waar ik veel actie had verwacht, kreeg ik voornamelijk drama en tiener onzin voorgeschoteld. Op een gegeven moment dacht ik even dat ik Mean Girls 3 aan het kijken was. Beetje romantiek en het highschool sfeertje hoort er natuurlijk bij, maar het nam hier de overhand.

De personages zijn op zich wel aardig, al komen sommige niet goed uit de verf. De echte humor ontbrak ook. En enkel lachje kon er vanaf als Carrey in beeld was (schwans!) maar daar bleef het ook bij. Zelfs Christopher kon me niet bekoren. Vooral in het begin had ik moeite met The Motherfucker, puur vanwege het feit dat hij helemaal niet zo badass was. Tegen het einde aan lijken ze dit in te willen halen, door er wat harde actie momenten in te proppen. Zijn "leger" is alleen maar indrukwekkend vanwege dat afzichtelijke manwijf.

Het was mij teveel gelul en sentimenteel gezanik (Ik wil wel.. maar ik mag niet. Ik kan niet. Sorry. Huilie huilie) waar ik liever een vlot tempo en boeiende actie had gezien. Beetje teleurstellend.

avatar van Filmhoek.nl

Filmhoek.nl

http://www.filmhoek.nl/?p=7373De Kick-Ass franchise is een halve parodie op het comic-genre. Net als je denkt dat het enkel een leuk verhaal is, welke gebaseerd is op superhelden, word je weer in de realiteit geslingerd. De film is helaas niet zo legendarisch als zijn voorganger en bevat, voor zover ik kan zien, geen boodschap. Dat neemt niet weg dat ik mij kostelijk heb vermaakt en voor elke liefhebber van stripboekverfilmingen is deze film een echte aanrader.

avatar van jorn2611

jorn2611

Als Kick-Ass Fan verwachtte ik heel veel van deze film.
En ik moet zeggen dat ik weer zo heb genoten van deze film als de eerste film.
De nieuwe personages waren een leuke toevoeging en de humor was ook weer vet!
Alleen De braak en diaree scene vond ik wel ff goor haha, vooral omdat ik er totaal niet tegen kan. tegen al dat gekots. En ik was ook nog net aant eten -_-.
Ook Jim Carrey was goed. Hit-Girl stal weer de show, ook al was ze niet de hele tijd Hit-Girl.
Voor de humor was The MotherF%&*^r echt wel het leukst.
Voor Zieke humor en Harde actie is deze film wel bruut. En zeker een aanrader.
De beste film van het jaar tot nu toe zeker!!

5/5 - 9,5/10

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Met Kick-Ass 2 is de verrassing er vanzelfsprekend wel vanaf. In het eerste deel krijgen we te zien dat er geen regeltjes zijn en wijkt daarmee zo'n beetje overal vanaf. Dit was zeer speciaal, verfrissend en het is tevens een erg goede film. Deel 2 zet deze lijn wel door, maar laten we eerlijk zijn, het is allemaal wat minder en niet meer nieuw. Ze zijn allemaal drie jaar ouder en Hit-Girl is niet meer dat controversiële meisje van elf. Ze moeten maar gauw met Kick-Ass 3 en 4 gaan beginnen voordat ze echt te oud wordt. Een Hit-Girl spin-off is ook welkom!

Mijn ervaring met een origin story is dat de eerste toch vaak de beste is. Zo ook bij Batman Begins. Maar ook destijds met Spider-Man en Iron Man. Kick-Ass 1 valt ook moeilijk te overtreffen, maar hoewel ik zeker wel kritiekpunten heb, is dit tweede deel erg fijn! Jim Carrey als Colonel Stars and Stripes is ongekend super. Chris D'Amico (nu als The Motherfucker) heeft ook veel meer speeltijd. Veel meer wannabe superhelden dit keer. Natuurlijk is dat weer zo'n sequel-cliché, maar ik heb bijzonder kunnen genieten van dit cliché. Qua geweld denk ik niet dat deze de eerste overtreft. Het is niet meer, minder en/of erger. En tot slot, met de humor zit het ook wel snor!

Dan even een greep uit de kritiekpunten: Het is heel vaak net even wat minder indrukwekkend. De muziek is beduidend minder, Hit-Girl verdwijnt wat meer op de achtergrond en Mindy staat dit keer centraal en dit levert wel een aantal saaie scènes op. In dit deel legt de vader van Dave het loodje en dit vanwege Todd, één van Dave's beste vrienden. Dave en Marty sluiten Todd de hele film een beetje buiten, maar om je dan maar bij de badguys aan te sluiten om vervolgens verantwoordelijk te zijn voor de dood van Dave's vader, is wel heel erg overdreven. Maar helemaal aan het einde besluit Todd om weer voor zijn vrienden te kiezen. Sorry, maar dit is echt heel slecht!

Toch biedt Kick-Ass 2 voldoende fun. Ruim voldoende zelfs, dus ook een ruime voldoende.

avatar van wwelover

wwelover

Net als deel één erg geestig. Verhaal is prima en ook de grappen zijn sterk. Ook weer goed strak gefilmd en een leuke soundtrack. De cast was al leuk en is met de toevoegingen alleen maar leuker geworden, heb erg genoten van Jim Carrey en Donald Faison. En dan die Claudia Lee als Brooke.. Ze is wel wat jong, maar damn.. Al blijft Chloë wel de grootste ster in deze film.

avatar van arno74

arno74

Ondanks de hoge score voldoet de film toch niet aan mijn daardoor opgewekte verwachting. De film heeft niets origineels, satire is vervangen door meer geweld en grof taalgebruik, zonder dat dit (in tegenstelling tot deel 1) een toegevoegde waarde biedt. Verhaal is ver te zoeken.

Voor liefhebbers van deel 1, zoals ik, is dit natuurlijk verplichte kost, en op zich vermaakt het wel. Maar het is meer een matige teen movie geworden, met humor van dat niveau.

Briljante scenes uit deel 1 (zoals de scene waarbij pappa op de 10-jarige dochter schiet) worden uitgemolken, maar zijn nu erg flauw. Ook vond ik de vechtscenes meer nep overkomen dan in deel 1.

Liever dan een vervolg had ik een goede remake van deel 1 gehad. Zonder deel 1 zou deze film denk ik ook een stuk lagere waardering scoren.

Als je na de aftiteling niet blijft zitten mis je eigenlijk ook niet veel, je mist dan alleen een shot van enkele seconden met The MotherF%&*^r in het gips in het ziekenhuis zonder handen en voeten.

Het is lastig waarderen, ik hou het nu maar op 2,5 ster, maar deze zal ik in tegenstelling tot deel 1 niet gauw herkijken.

avatar van The Oceanic Six

- You're gonna pay for what you did to my dad.
- Your dad? You blew up my dad with a bazooka.

Ik heb me toch wel erg goed met Kick-Ass 2 vermaakt. Zelf ben ik een grote fan van deel 1, dat origineel, gedurfd en ontzettend leuk was. Het extreme geweld in combinatie met een schatting jong meisje was ook een mooie mix.

Kick-Ass 2 pakt het wat anders aan. We volgen iets meer het leven van Mindy, die stopt met haar alter ego Hit Girl en daar mee zit. Ook Kick Ass Dave heeft het moeilijk met dit besluit. Het leverde iets teveel highschool gedoe op. Zo halverwege dacht ik even naar Mean Girls te kijken en niet naar een Kick-Ass film. Maar gelukkig overheerst dit niet de hele film en draait nog een hoop om superhelden en hun strijd tegen onrecht. Jammer genoeg is Nicolage Cage niet meer aanwezig, maar Jim Carrey neemt op zijn wijze de boel goed over. Leuk om hem weer eens in een geslaagde rol te zien, want hij speelt veel te vaak in vrij matige films mee de laatste jaren. Zijn momenten met zijn hond (Schwanz!) waren erg leuk.

Ik vond Kick-Ass een tijdje vrij soft, maar gelukkig komt er na een tijdje weer voldoende extreem geweld in, dat weer met een knipoog wordt gebracht. Nergens wordt het zo indrukwekkend als bij deel 1, sowieso kan deze film op geen enkel vlak concurreren met deel 1, maar het is wel onderhoudend. Wel vond ik sommige zaken vreemd, zoals hun vriend Todd die eerst zijn vrienden heeft verraden en er later weer bij aan sluit. Logica?

Kick Ass 2 is nog steeds kleinschalig van verhaal en kent weer een hoop sterke momenten, maar het wordt nergens echt indrukwekkend. Deel 1 is een klassieker, deel 2 ''gewoon'' vermakelijk. Maar wel zeker de moeite van het kijken waard.

avatar van Filmpie1

Filmpie1

Ik vond het 2e deel bij lange na niet zo goed als deel 1.

Het verhaal voelde inspiratieloos aan en de grappen waren ook stukken minder.

avatar van rep_robert

Het is allemaal net wat minder dan het geweldige eerste deel. Deels valt dit te wijten aan het zeer stroeve eerste kwartier. De dialogen werken niet en het voortstuwen van het verhaal gebeurt ietwat te geforceerd. Dat de prachtige Lyndsey Fonseca, in het eerste deel nog de prachtige love-interest zo makkelijk gedumpt wordt na 5 minuten is ook een gemis. Vooral omdat ze amper lines heeft... Kon ze beter helemaal uit de film gewerkt worden.

Gelukkig wordt het allemaal stukken beter na een kwartier. De actie is zoals vanouds weer lekker bruut, we zien alles voorbij komen. Maar die man die overreden wordt door een auto spant wel de kroon. Visueel ook een pareltje en een veelzijdigheid aan lollige helden zorgen voor de luchtige toon.

Het moraaltje wordt er helaas wel te diep doorheen gedrukt, iets wat me niet nodig lijkt omdat de doelgroep vanwege het geweld toch wat hoger ligt qua leeftijd. Ook leuk om te zien zijn de struggles die opbloeiende Chloe Moretz dit keer als worstelende tiener meemaakt, helaas zit er te weinig in om op dit gebied echt indruk te maken en voelt het out of place aan. Dit staat ook in schril contrast met de humor die dit tweede deel kent. Die is weer lekker scherp en af en toe ook behoorlijk grof, waardoor je jezelf afvraagt waarom die serieuze elementen nou precies zijn geïmplementeerd.

Dat komt mede door de sneltreinvaart waardoor je ondanks het ietwat gebrekkige verhaal toch makkelijk door die 103 minuten vrolijke onzin heen raast alsof het niets is.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Het eerste deel was voor mij één van de beste films ooit gemaakt. Toen ik Kick-Ass voor het eerst zag was ik enorm enthousiast. De combinatie van humor, geweld en actie was er een die nog nooit was vertoond.

Ik zag dan ook erg uit naar dit deel, al had ik er niet teveel verwachtingen van, want ik wist van tevoren al wel dat het eerste deel nooit meer geëvenaard ging worden.

En die hypothese leek de juiste. Nooit, maar dan ook nooit, komt de film in de buurt van haar illustere voorganger. Ik vind het dan ook moeilijk om te stemmen omdat ik deze film onbewust vergelijk met het eerste deel en niet als op zichzelf staande film. Voor mij is dan ook alles in deze film minder leuk en interessant.

Vond het verhaal vooral het eerste uur erg matig. Weinig humor en actie, het leek meer op een romantisch drama op een gegeven moment.

Ook de rol van Jim Carrey was een zeer magere. Eigenlijk een totaal onzinnige en onnodige rol. Ze hadden zich beter kunnen spitsen op de superhelden Kick-Ass, Hit Girl en de tot Motherfocker omgetoverde Red Mist, mijn favoriete personage van het eerste deel. Maar ook laatstgenoemde had weinig screentime helaas. Wel leuk was de rol van Mother Russia, tenminste nog een pluspuntje tussen al die nikszeggende en zogenaamde superhelden.

Deze film is best vermakelijk als je deel één niet in ogenschouw neemt. De film kent ook zeker z'n betere momenten, vooral naar het einde toe, maar heeft ook zeker z'n mindere.

Wel leuk is de scene na de aftiteling die een volgend deel eigenlijk aankaart. Hopelijk gaan ze weer richting het niveau van de eerste film en kan dit deel achteraf als tussendoortje beschouwd worden!

We zullen zien!

avatar van thunderball

thunderball

Deze vanmiddag wezen zien.

Haalt het niet bij het origineel. Daarvoor was het verhaal te rommelig, te oninteressant en de finale niet bijzonder genoeg. Verhaal staat ook te lang stil bij puberale belevenissen van Moretz op school met medeleerlingen en houdt het verhaal meer op, dan het verder brengt.

Moretz was als de elf jarige Hit Girl de trekpleister van deel 1, maar is inmiddels stukken ouder, waardoor het bijzondere er nu wel af is. Nog steeds is ze erg goed, maar duidelijk te oud voor de rol, waardoor het effect stukken minder is.

Ook wordt Cage behoorlijk gemist. Deels wordt dit goed gemaakt door aanwezigheid van Carrey, maar die zit uiteindelijk toch te weinig in het verhaal om werkelijk in druk te maken.

Christopher Mintz-Plasse als schurk is hilarisch, maar de final confrontatie is niet memorabel genoeg en kan al helemaal de finale van het origineel niet evenaren, laat staan overtreffen.

Verder is het ook vrij teleurstellend dat -op Mother Russia na- de rest van het groepje killers totaal geen indruk maakt tijdens die finale en ik mij nu al niet meer kan herinneren hoe ze verslagen zijn.

Kortom; aardig, maar niet de kwaliteit van het verfrissende origineel.

Een zes, ofwel drie sterren.

avatar van gotti

Op wat geestige vondsten na een stuk minder fris en fruitig dan de eerste. Vooral het scenario schiet alle kanten op en kan niet kiezen tussen een komedie, drama, of rechttoe rechtaan high school film.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Een matig vervolg op iets wat sowieso al best matig was. Kick-Ass presenteert iets serieus te zijn met heftige muziek, intigrerende close-ups en een zorgzame cameravoering. Maar wanneer het er op aan komt blijken we opgescheept te zitten met een kinderfeestje waar nog net geen waterpistolen aan te pas komen. Een toverstafje waar iemand van gaat braken was één van de instrumenten die deze actie/komedie inschakelt om vertier te brengen. Als The Motherfucker dan in het spel komt verzanden we al helemaal in een nutteloos geheel want dan gaan alle carnavalsgangers tegen elkaar vechten. Terwijl er buiten hun fantasiewereldje nog steeds allerlei criminelen doorgaan met hun praktijken. Dit wordt zelfs door Kick Ass nog aangehaald (zoiets van ''schurken in de echte wereld moeten door echte helden gestopt worden''). Jim Carrey kon weinig goedmaken.

avatar van El ralpho

El ralpho

Flauw zonder zout

Kick-ass 2 is als het gerecht wat je liever wat zoutiger had gehad. Je maaltijd is prima te pruimen, maar toch behoorlijk smakeloos ten opzichte van de voorgaande keer toen het zout niet ontbrak. Terwijl ik het voorgaande deel nog met een dikke 4,5 sterren beoordeelde loopt dit vervolg met een schamele 3 sterren de deur uit wat hem hoofdzakelijk zit in het missen van de scherpzinnigheid en de finesse die het eerste deel zo sterk wisten te maken.

De grappen zijn minder, de actie scene's zijn bij lange na niet zo spetterend als voorheen en er mist gewoon veel inspiratie en originaliteit. Het voelt allemaal niet fris, maar juist uitgekauwd en ondermaats aan ten opzichte van wat je gewend bent. Hit girl die haar super helden bestaan opgeeft en de harde realiteit van de American Highschool leert kennen voelt bovendien enorm misplaatst aan. En dan is er ook nog de rol van Jim Carrey die in de media enorm opgeblazen wordt maar in de uiteindelijke film niet genoeg blijft hangen omdat het slechts een redelijk kleine rol betreft. Op alle vlakken verwachtte ik hier gewoon meer van.

Probeer je het geheel los te zien van zijn succesvolle voorganger dan is het allemaal zo slecht nog niet. Voor actie liefhebbers valt er hier namelijk genoeg te halen. Let ook vooral op de rol van Mother Russia wat ik echt een prachtig personage vond. En hoewel de speelduur niet aan de korte kant is loopt het geheel vlot genoeg door om je voldoende te blijven vermaken. Echter blijft het hier wel bij, want ook al is deze titel op zich vermakelijk genoeg om tot de middenmoot te behoren, van een vervolg op een van de betere titels van de afgelopen jaren verwacht je gewoon meer. Véél meer.

avatar van james_cameron

Aiaiai, wat een teleurstelling. Op ieder niveau een platvloers en banaal vervolg, van de plot, tot de humor en de aktiescenes. De enthousiaste cast doet er alles aan om er nog iets van te maken (en Jim Carrey is een leuke toevoeging), maar de film laat hen keihard in de steek. Alles oogt daarnaast ook behoorlijk goedkoop. In het vhs-tijdperk had men een treffende omschrijving voor een dergelijke film: direct-to-video.

avatar van Film Pegasus

Het eerste sterke deel was een frisse verrassing die het superheldenfilmgenre op de korrel nam. Niet moeilijk dat er een sequel van kwam. Helaas is deze sequel een parodie van zichzelf geworden en lijkt het meer op Mystery Men (de film met Ben Stiller) dan op het vervolg van Kick Ass. Nog meer dan de vorige film is dit een tienerfilm geworden met flauwere humor. De sterke momenten zijn dan ook die waar het even serieuzer wordt en de actie wordt bovengehaald. Helaas neemt de slapstick humor meestal de overhand.

Een heel pak minder dus en bij deze ben ik ook afgehaakt moest er ooit een 3e deel komen.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Kick-Ass was een amusante combinatie van over-the-top geweld, dik aangezette personages en lekker flauwe humor. Tijd om geld te verdienen en dus alles nog een keertje te doen, maar dan een stuk minder pakkend. Zo moet de studio gedacht hebben. Althans, daar lijkt het op bij Kick-Ass 2, zo'n typisch vervolg dat praktisch op elk vlak beneden het niveau van zijn voorganger zit.

Grootste probleem zat het 'm voor mij in de constante wisseling tussen platte poep- en kotshumor van het niveau Friedberg & Seltzer en zoet moralistisch drama. Waarom je film de titel Kick-Ass geven als het de helft van de tijd gaat over volwassen worden, zoeken naar je ware ik, geaccepteerd willen worden, het bijleggen met je vader .. alsof Steven Spielberg en Disney nog over het script hebben gepist. Verder zijn er wel wat geestige momenten in de film te vinden, alleen komen de meeste jammer genoeg van een personage dat na een paar minuten screentijd al het loodje moet leggen.

2,5 sterren.

avatar van filmkul

filmkul

Deel 1 is moeilijk te overtreffen. Dat doet deel 2 ook niet. Desondanks is 2 toch een prima vermakelijke film. De actie is weer goed aanwezig en lekker over the top. De humor is ook goed en de verschillende zg superhelden en bad guys zien er weer hilarisch uit. Het verhaal is aardig maar niet bijster interassant en vrij voorspelbaar. Verder een prima film. 3.5

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

De karakters maken een logische ontwikkeling door,en een herhaling van zetten word vermeden.

de humor van hit girl als "lief " meisje met een grote mond is minder aanwezig ,maar motherfucker is des te groter met zijn sm pakje en zijn stereo types (mother russia) villians.

De actie is ruim in orde met de epic eind battle op het eind als kers op de taart.

het gegeven nerdy types die super helden voor het echie willen worden blijft een leuk gegeven.

wel raar dat jim carey zich distancieert van deze film vanwege het gewelddadige karakter.

ik bedoel hallo heeft mr carey deel een niet gezien?

De muziek die je aan het eind van deel een hoort , en in dit deel in flarden terug hoort is oorspronkelijk bedoeld voor 28/weeks months later en het nummer heet:in a heart beat van john murphy.

ijzer sterk soundtrack nummer,mocht je er van houden,en zet hem HARD

avatar van TMP

TMP

Na het originele en frisse Kick-Ass is dit vervolg matig en behoorlijk teleurstellend. Het plot valt tegen, het drama komt niet echt uit de verf en de humor is vaak (veel) te flauw. Vooral de verhaallijn van Hit-Girl is nogal teleurstellend. De nieuwe personages ten opzichte van het eerste deel voegen vrij weinig toe. Jammer.

avatar van Izzie_weezy

Izzie_weezy

Kick-ass was gewoon super.

Deze deel vond ik net zo leuk alleen wat minder gelachen.

Ik snap nu ook wel waarom Jim Carrey deze film te gewelddadig vond.

Minder dan deel 1.

Een redelijk typische sequel. Wat grootser en gemener om het gebrek aan novelty value op te vangen. Maar de film mist de hand van Vaughn om alles in goede banen te leiden.

Sowieso ook iets teveel dode momenten. Het hele plotje met Moretz op haar school is eigenlijk helemaal niet leuk, Johnson en team die wat vechten met hun rol in de maatschappij zijn ook niet echt boeiend te noemen. Vind dit niet bepaald een film voor dat soort besluimeringen.

Actiescenes zien er ook iets minder vlot uit. Wat harder, maar op de één of andere manier weet Wadlow ze niet de cool van de eerste film mee te geven. Daarvoor wordt er misschien ook iets teveel geschmierd door de acteurs.

Toch is het bij momenten nog steeds vermakelijke onzin, waarbij de mix van nogal kinderachtige nonsens en brute actie best goed kan werken. De film heeft een aardig budgetje meegekregen, de fun van het origineel komt geregeld terug, maar de vlotte en scherpe afwerking van Vaughn had deze sequel nog veel goed kunnen doen. Maar zo gaat dat wel vaker met sequels die door een andere regisseur opgepikt worden.

avatar van jippie2010

jippie2010

De magie van deel 1 konden ze niet benaderen.

Ik denk dat dat ook praktisch onmogelijk is,

je kunt niet voor een tweede keer verrast worden door deze interessante mix van stijl en genre.

Toch kwam het vervolg op sommige momenten af en toe in de buur van het sterke deel één.

Jim Carrey was voor mij de grootste verrassing: *3.5

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Het vervolg waar ik al heel lang op zat te wachten: Kick Ass 2.

Kick-Ass was voor mij een prachtige ervaring en ook zeker een bioscoopbezoek waard. Ik werd helemaal omver geblazen door een spiksplinternieuw thema dat later weer werd herbruikt in andere films. Ik was al erg benieuwd naar deel 2, hij was wel goed, maar die kan het toch niet echt tippen aan deel 1. Misschien omdat het originele Kick-Ass gewoon niet overtroffen kon worden.

Deel 2 gaat verder waar deel 1 geëindigd is. Alles begint weer burgelijk: Dave gaat gewoon weer door met zijn schoolleven en ook Mindy alias Hitgirl groeit verder op bij Marcus en geeft Dave zo nu en dan een paar nieuwe vechtkunstjes. Hitgirl heeft in die tussentijd wel wat borstgroei gekregen en is niet echt meer een klein meisje. Afijn, alles lijkt weer een beetje het gewone saaie leventje te zijn. Maar er is nog iemand met oud zeer, namelijk Red Mist... of nee wacht even? Red Mist is zo 2010.... Nu heet hij: The Motherfucker (wat een naam) en hij moet en zal de dood van zijn vader wreken. En dat is nog niet alles... Hij heeft zelfs nog een heel legertje quasi-superhelden geregeld waaronder een Ex-KGB agente Mother Russia en nog een paar andere kleurrijke figuren. Maar geen paniek, want ook Dave heeft toevallig Colonel stars and stripes ontmoet die ook nog een leger superhelden heeft. Jaa, de wereld schijnt nog kleiner te zijn dan een wannabe superheld zou denken.

En zo krijgen we weer een leuke samenzwering tussen de twee groepen en mogen we weer rekenen op een flinke portie geweld, actie en ook weer een tal aan fraaie vechtscene's, met als klap op de vuurpijl: een complete oorlog met alle superhelden bij elkaar. Kick Ass 2 weet zo weer erg leuk te worden.

Kick Ass 2 is nog best wel een leuk vervolg, maar kan, zoals ik het al eerder zei: het niet tippen aan deel 1. Dat hele reeks superhelden verzinnen lijkt in eerste instantie leuk, maar voelt aan de andere kant ook wel weer als een iets te snelle keuze, aangezien deel 1 nog best wel subtiel kon blijven. Maar ach, dat heb je wel vaker met vervolgen, ook deze was zeker niet slecht. Aaron Johnsson deed weer prima zijn rol als Dave, en die stoere Chloe Moretz was ook weer opnieuw geweldig als Hit Girl. Ook de montage was weer erg gelikt (wat ook een prachtige bijdrage was in deel 1) De soundtrack was weer wat minder bekend/interessant vergeleken met 1.

Desalniettemin een prima vervolgje.

avatar van Insignificance

Insignificance

Een vervolg. Het frisse is er uiteraard af en het wordt nog wel eens plat en puberaal. Niet erg grappig, die sick stick. Aan de flair van het eerste deel komt het ook niet of nauwelijks toe. Hier en daar enkele comic visuals op het op te leuken en het liedje tijdens het gevecht in het Chinese hol is raak, maar daar blijft het dan ook bij. De gewelddadige excessen moeten het doen, want verder heeft Wadlow niet de beste ideeën meegenomen. En dan valt de showdown met Mother Russia ook nog tegen.

Bovendien wordt het een chaos met zo'n leger aan superhelden. Grootste probleem is toch het scenario met veel te veel geknoei aan personages. De erfenis van Big Daddy hangt als een molensteen om de nek van de opening, het sukkelt te vaak aan met weke momentjes waar de lol erg ver te zoeken is en wanneer je uitgerekend Hit-Girl met zo'n zeurend verhaaltje opzadelt, morrel je aan de grootste fun factor. Ook een tikje laf. Je kan aanvoelen dat ze het rondom Night Bitch niet aandurfden.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Kick-Ass 2 geeft antwoord op de vraag: Wat gebeurde er ná "en ze leefden nog lang en gelukkig?". Niet zoveel interessants blijkt na het zien van deze film.

Hit Girl en Kick-Ass gaan over tot de orde van de dag, waarbij de eerste haar schoolcarrière oppakt en de tweede zich bij een team van misdaadbestrijders voegt. Mindy krijgt te maken met de gebruikelijke high school perikelen en heeft moeite om zich aan te passen. Dave wil "iets goeds" voor de mensheid betekenen en filosofeert over de rol van superhelden in de samenleving. Beide plots kunnen amper boeien.

Na een tijdje ontvouwt zich een derde plot in de film: de pogingen van Red Mist aka The Motherf*cker om wraak te nemen op Kick-Ass. Erg grappig wil dit echter ook niet worden. Net als bij de superhelden worden bij de superschurken een hele reeks nieuwe personages geïntroduceerd waar eigenlijks niets mee wordt gedaan. Alleen Kolonel Stars and Stripes (Jim Carrey als superheld) en Mother Russia (superschurk) komen wat beter uit de verf, maar iets toevoegen doen ze niet. Waarom Carrey zich trouwens voor zo'n onbenullige rol heeft laten strikken is me een raadsel.

Als uiteindelijk de drie verhaallijntjes bij elkaar komen wacht de grote, niettemin teleurstellende, finale. Het geweld is rauwer en bloederiger, maar de actiescènes blijven flets. Waar het gestuntel en de oneliners in de eerste film voor humor zorgden, zijn die hier afwezig of komen totaal niet lollig over. Dankzij de gevechten, de wapens en het Big Daddy personage hing over de eerste film een geweldige glans van 'coolness'. Over dit deel hangt vooral een grijze deken van dufheid.

Overbodig vervolg kortom. 2,5*

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Beter dan deel één, waarin ik zelfs binnen de context van de film de actie te ver over the top vond gaan. Dat is nu wel beter, al is de actie zelf dan weer weinig opwindend. Moretz is wel gegroeid in haar rol en als actrice en krijgt ook one-liners geloofwaardig haar mond uit. Taylor-Johnson zal nooit mijn favoriet worden maar irriteert niet zoals in deel één. En Carrey heeft dan weer een prima rol, wat overigens niet van de schurk van dienst valt te zeggen. Die is gewoon lachwekkend, wat wellicht deels de bedoeling is, maar echte dreiging gaat er niet van uit.

En ja, met Moretz probeert men diepgang in de film te stoppen. Dat lijkt te lukken, maar eenmaal als dat bijna zover is, zal men op de klok hebben gekeken en gedacht: "kut, nog maar een halfuur voor de finale, we stoppen met deze ongein." Jammer, want juist dat was het meest interessante van de hele film en soms oprecht grappig. De rest is een verzameling van plotgedreven stukjes en wat actiebeelden, met alleen die scène met dat bestelbusje dat echt het noemen waard is. De muziek is weer veel geblaat weinig wol en echte mooie shots heb ik gemist. 2,5*.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Niet zo slecht als verwacht maar nog steeds erg slecht. Grootste probleem blijft dat ze de expliciete inhoud van de comics niet durven te verfilmen en het maar houden bij wat scheldwoorden. Wel slim, want voor veel lijkt Kick-Ass dan een gedurfd werkje maar waar het eerste deel nog volledig kon leunen op de kundige regie van Vaughn maakt Wadlow hier er een rommel van. Het ontbreken van de gangrape van Katie is natuurlijk een groots gemis en de film verspeeld hiermee gelijk zijn bestaansrecht.

Wat er voor in de plaats komt is dan wat high school geneuzel, identiteitscrisisjes en over the top karikaturale nonsens. Ook allemaal zeer ongeïnspireerd en zouteloos uit de doeken gedaan. Moretz blijft de dragende kracht, en ondanks een gelimiteerde inbreng houdt ze de boel hier ook min of meer overeind. Af en toe wat leuke dingen gezien, wat grapige lines gehoord maar het is voornamelijk heel slecht omspringen met geweldig bronmateriaal.