- Home
- Films
- World War Z
- Filtered
Genre: Actie / Horror
Speelduur: 116 minuten / 123 minuten (unrated edition)
Verenigde Staten / Malta
Geregisseerd door: Marc Forster
Met onder meer: Brad Pitt, Mireille Enos en Daniella Kertesz
Releasedatum: 4 juli 2013
Bekijk via SkyShowtime
Plot World War Z
"Remember Philly!"
Gerry Lane (Brad Pitt) is een toegewijde vader en echtgenoot die werkt voor het leger en de overheid. Wanneer een zombie-apocalyps uitbreekt, wordt Gerry door de regering gevraagd om de invasie tegen te gaan. Tegelijkertijd moet hij zijn vrouw en kinderen beschermen tegen de verbazingwekkend snelle, vleesetende zombies.
Gerry Lane
Ex-CIA Agent
Andrew Fassbach
Constance Lane
Metalfist
Mother Nature is a serial killer
Een nieuwe zombieflick, het is altijd wel iets om naar uit te kijken. Het is een subgenre waar naar mijn gevoel op zich weinig origineels in wordt uitgebracht, komt voornamelijk ook wel doordat je met zombies maar een bepaald aantal richtingen uit kunt, maar tegenwoordig is er visueel wel wat te beleven dus was de interesse in World War Z wel gewekt. Een interesse die wel wat werd gedempt vanwege het feit dat de film ellenlang in productie is geweest en dat het verhaal een aantal rewrites heeft moeten ondergaan.
Dat van die rewrites is inderdaad wel wat te merken want World War Z voelt af en toe aan als een aantal korte filmpjes met hetzelfde hoofdpersonage die aan elkaar zijn gelast. Het stoorde me echter minder hard dan verwacht doordat de segmenten op zich wel sterk in elkaar zitten en de film houdt er hierdoor ook een vrij hoog tempo op na. Gelukkig dat men zich ook niet laat vangen om een gehele film te bouwen rond Gerry en zijn familie die de ene na de andere ramp overleven maar de film zich gewoon laat focussen op Gerry die van het ene na het andere land reist. Hier en daar hangt de film ietwat te los aan elkaar (wel erg toevallig dat het vliegtuig uiteindelijk crasht vlakbij het W.H.O. ziekenhuis) maar dat kan de pret niet deren. Het einde laat nog genoeg ruimte open voor een vervolg dus laat maar komen. Hopelijk alleen deze keer minder problemen zodat we niet terug 6 jaar (Pitt's bedrijf Plan B Entertainment kocht de rechten op het gelijknamige boek in 2007 na een heuse strijd met DiCaprio's Appian Way) moeten wachten vooraleer de film op het grote scherm verschijnt.
De film overschreef ruimschoots zijn budget maar het resultaat mag er in ieder geval wezen. De massale aanvallen van de zombies zien er heerlijk uit, zeker de aanval op Jerusalem of het neerhalen van de helikopter, waardoor er hier genoeg te genieten valt. Qua make-up ook degelijk trouwens. Stond wel een beetje argwanend ten opzichte van Pitt, ik begon hem de laatste tijd te associëren met wat meer artistieke rollen zoals in The Tree of Life, maar dit gaat hem erg goed af. Voor de rest nog wat bekendere koppen zoals Matthew Fox of David Morse maar wegens de rewrites werd hun rol wat verkleind. Niet iets waar ik rouwig om ben want Pitt weet de film ruimschoots te dragen.
Aangenaam verrast in ieder geval. De vele problemen hadden de film de nek kunnen omdraaien maar het geheel is erg vermakelijk gebleken. Weliswaar een film die niet zonder foutjes is maar wel meer dan genoeg degelijkheid bevat om één van de beste zombiefilms van pakweg de laatste 5 jaar ofzo te zijn.
Geslaagd griezelen.
Marc Forster is een veelzijdig regisseur. Van 'Stranger Than Fiction' naar 007 en van Monster's Ball naar een heuse zombiefilm. En meestal is de kwaliteit gewaarborgd. Zo ook tijdens 'World War Z', waarbij de laatste letter een inkoppertje mag zijn. Het is tevens de filmmaker zijn eerste 3D-film, maar die maagdelijkheid zie je er niet vanaf. Met de bril op de neus maakt de film gelijk indruk middels inventieve openingstitels en prachtige actiescènes. Waar de derde dimensie vaak wordt ingezet als geld kloppende gimmick is dat hier zeker niet het geval. Er kan volop genoten worden. De 7.1 audiotrack maakt het af.
Belangrijkste factor is natuurlijk de film zelf die, ondanks wat voorspelbaarheid, behoorlijk de vaart erin weet te houden. Het verhaal is simpel doch doeltreffend en de spanning menigmaal om te snijden. Pitt is goed als held, maar de zombies zijn hier de echte beeldvangers. Zo eng en snel hebben we ze al een tijdje niet meer gezien. Het mysterieuze ondertoontje waarop het verhaal vloeit werkt ook goed mee aan de griezelige kijkervaring. Het houdt de kijker betrokken, want wat is er eigenlijk aan de hand? Zonder echt antwoord te geven en ondanks een mat einde levert de film een geslaagde avond op.
Zeer goed.
De Blu-ray 3D Combo bestaat uit drie discs. Deze bevat de bioscoopversie in 3D Blu-ray inclusief 7.1 DTS-HD Master Audio, alsmede een Blu-ray met daarop de 'Unrated' versie en een DVD met daarop de bioscoopversie in standard definition op een single-disc in 5.1 Dolby Digital. Tevens staan er vele extra's op de Blu-ray disc, waaronder een special over zombies in de literatuur en film & kijkjes achter de schermen.
Met dank aan Paramount Pictures voor het recensie-exemplaar.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Vermakelijke blockbuster.
Leuke intro, zat meteen in de film. De snelle, agressieve zombies vond ik vrij goed werken (i.t.t. tot bijv. Day of the Dead 2008) - geeft toch makkelijker dreiging aan ze mee. De snelle actierit die dat bij momenten creërt is ook wat de film maakt. Verhaalsgewijs maakt het echter geen al te grote sprongen. Bleek achteraf ook niet de bedoeling, maar had het zelf graag anders gezien. Cast was fijn, al waren de rollen -naast die van Brad Pitt- niet echt groots of interessant.
Filmhoek.nl
World War Z is een zombiefilm voor mensen die normaal gesproken niet van zombiefilms houden. De film is onderhoudend en het verhaal richt zich meer op de race tegen de klok om een probleem op te lossen dan op de hoeveelheid dode lichamen. Voor een film met zoveel dood en chaos is World War Z ‘misdeeld’ als het aankomt op bloed en gore, dit in tegenstelling tot veel films in het horrorgenre die gebruikmaken van zoveel bloed en gore dat het bijna komisch wordt. De film heeft een hoog tempo (speelduur van minder dan twee uur) en voelt gestroomlijnd aan. Dit in vergelijking met sommige rommelige big budget films die een extra half uur toevoegen gevuld met ontploffingen, special effects en bloedvergieten. Na heel wat ‘blockbuster-geweld’ toont World War Z dat blockbusters nog gewoon blockbusters mogen zijn en is daardoor voor mij één van de meest plezierige films van het jaar.
dickiedick
Bloedstollend. Maar bah, moet hier niet de genre-aanduiding “horror” bij? Ik had deze film nooit bekeken had ik vooraf geweten over wat voor toestanden het precies ging. Enfin, spannend dus, hoewel het allemaal niet hyperintelligent in elkaar zit. Het einde komt misschien enigszins onverwacht, maar je blijft er ook wat mee op je honger zitten. Zeker met die vreselijke muziek op de aftiteling...
Nee, niet slecht, maar opnieuw wil ik ‘World War Z’ toch het liefst nooit zien.
Helemaal mee eens. Mijn toevoeging luidt dan ook: voorgoed genezen van dit genre.
NYSe
Man, wat blijft er na een tweede kijkbeurt weinig van deze film over. Enkele spectaculaire momenten, maar het geheel is zó fragmentarisch opgebouwd - met een verveeld spelende Pitt die van scène naar scène vlucht - dat het allemaal maar weinig indruk maakt.
De laatste twintig minuten wordt het iets beter, wanneer er eindelijk eens de tijd wordt genomen om de spanning op te bouwen (dat Gerry's wilde theorie gebaseerd lijkt te zijn op het dunste en belachelijkste bewijsmateriaal ooit laten we maar even achterwege). Maar een opzichtige Pepsi-reclame en een flauwe afwikkeling later maken het er allemaal niet beklijvender op.
mar007
Normaal hou ik niet van zombie films maar deze film vond ik prima.
Ik kwam ogen tekort in deze toch wel spectaculaire film.
Een vlotte en onderhoudende actiefilm met zoals altijd een uitstekende Brad Pitt.
Ik ben best wel overdonderd bij deze knap gemaakte film.
Deze film ga ik zeker nog een keer kijken.
Zeer geslaagd!
blurp194
De zoveelste zombieapocalyps.
Het enorme budget is goed te zien, bijvoorbeeld in de mooie spectaculaire scenes in grote steden met bespottelijke hoeveelheden figuranten die als mieren heen en weer rennen. Helaas is dat ook wel zo'n beetje waar de film op drijft, de tweede helft zakt nogal bar in en dan komen ook de onwaarschijnlijke draaien van het plot teveel op de voorgrond.
Brad Pitt doet zijn ding, niet meer of minder. Echt geniale acteerprestaties kan ik het niet vinden. De zombies verdienen eerder een prijs.
roeman
Uitstekende zombie film. Met een sneltrein vaart ga je er doorheen. Net zo snel eigenlijk als die zombies zijn.
"Moedernatuur is een seriemoordenaar. Ze is een bitch." Tja, wat moet je daar op antwoorden.
Pitt speelde geweldig en ook de rollen om hem heen waren zeer goed ingevuld. de beelden, muziek en zombies deden de rest. Ik heb me uitstekend vermaakt.
3.5* voor een zeer gewelddadige moedernatuur.

K. V.
'k vond dit eigenlijk ook een goeie film. De film bevat redelijk wat actie, maar er is ook ruimte voor verhaal. De film was zeker niet saai.
De cast deed het ook prima. Verder zag de film er goed uit.
Prima zombiefilm.
Vinokourov
Tsja wat moet je zeggen van World War Z. De Z staat voor de Zoveelste Zombiefilm? Het is zoals gewoonlijk wel aardig om te zien. Het ziet er ook spectaculair uit, dat valt niet te ontkennen. Maar goed, ik dacht in het begin dat dit nog wel leuk en origineel kon uitpakken met Brad Pitt in de hoofdrol. Maar dat viel later toch erg mee helaas. Niets nieuws onder de zombie-zon zullen we maar zeggen
. Actie vond ik overigens lelijk en schokkerig in beeld gebracht.
Ste*
- 2073 berichten
De mooie intro, onder de passende begeleiding van Isolated System van Muse, belooft een iets minder mainstreame film dan we uiteindelijk voorgeschoteld krijgen. Niet echt erg, het is nog steeds vermakelijk genoeg, ook al kon zelfs ik, als zombie/horror/actie-leek de gelijkenissen met sommige andere films niet negeren. Hij lijkt in het begin, met bijvoorbeeld die scène in het trappenhuis, vooral erg op 28 Days Later.
Echt heel erg spannend is de film niet, dat is pas het laatste half uur in het ziekenhuis. Erg sterk stuk wat mij betreft, omdat de chaos dan ineens plaatsmaakt voor een steriele omgeving en dormant zombies. De rest is spectaculair genoeg, en vaak tof om te zien, hoewel het verhaaltechnisch hier en daar rammelt. Niet alleen door toevalligheden die gewoon te ver gaan (goh, ze crashen bijna precies op de plaats waar ze moeten zijn), maar ook door de wat matig uitgewerkte stukjes waarin Brad een beetje van hot naar her reist.
Verder toch wel een heel degelijke film zijn genre. Vooral de niet-aflatende stroom van honderden zombies is indrukwekkend om te zien.
3,5* - 4*
DVD-T
Vermakelijk.
World War Z is ondanks de productie problemen een erg leuke film geworden. Vanaf het begin met de scene in Philadelphia zit je er wel meteen goed in. Erg tof begin. En de film neemt daarna niet echt een pauze en stoomt lekker door richting het einde. Door de vele actie scenes verliest Forster soms de essentie waar het allemaal om draait in de film en worden de vele momenten van actie soms een beetje overkill doordat je niet echt de ruimte krijgt om op adem te komen.
Neemt niet weg dat de film gewoon erg lekker wegkijkt met de scene in Jeruzalem als hoogtepunt. Erg tof gedaan. Net als de momenten in het vliegtuig. Net even iets anders dan andere zombie films. Toch wel overduidelijk dat veel inspiratie uit de Dead en 28.... films komt.
Effecten zien er zo heel af en toe niet helemaal afgewerkt uit maar niet zo erg dat het je uit de film haalt. Muziek is ook noemens waardig en dan vooral de bijdrage van Muse. Lekker opgepompte sounddesign. WWZ doet precies datgene wat je van een blockbuster kunt verwachten. Helaas stijgt het nergens erg ver boven de middelmaat uit en berust het script iets te veel op toevalligheden.
Paradoxiaal
Onverwacht goed. Een van die voorbeelden van waar de trailer een slechtere film suggereert. Vrij van cliché's is het zeker niet, er valt op alle vlakken wat aan te merken, maar al met al is het hele kijkbare vrijdagavond vermaak.
Arietjuh
Geen doorsnee zombiepic. Meer een rampenfilm à la The Day After Tomorrow. Alleen is het dit keer geen tsunami van water, maar van zombies. Echt veel gore is er niet, maar het allerbelangrijkste ingredient voor een zombiefilm ontbreekt: humor. In welke film zat die vegetarische zombie?? Zo'n stukje humor vind ik altijd machtig in een zombiefilm.
Best te doen op een luie zondagmiddag. Niets meer, niets minder.
AFCALS
Ik houd totaal niet van zombie films, het concept in de meeste films is meestal wel ok. Een concept zoals een virus als hondsdolheid wat overslaat op de mens is allemaal prima mogelijk. Maar waarom moeten zombies altijd zombies zijn? Alsof ze rechtstreeks uit de onderwereld komen, zo jammer..
De film was prima weg te kijken, ik vond het leuk hoe ze bijvoorbeeld Israël erbij betrekte. Dat van de 10e man die altijd tegen moet zijn, vond ik simpelweg geniaal. Moet je voorstellen wat voor beslissingen je dan kan nemen. Ook het dialoog tussen Brad Pitt en die jonge arts in het vliegtuig behoorde ook tot de hoogtepunten van deze film.
Daarnaast vond ik het idee van het vergelijken van een zombie met een roofdier goed bedacht, maar te slecht uitgewerkt. Want waarom werd meneer de soldaat overgeslagen? Ik denk niet dat een leeuw een manke zebra zal overslaan. Maar ach, blijft een film.
Brad Pitt acteerde prima. De keuze van Mireille Enos was aangenaam. Ik zie dat liever dan een Amber Heard of Megan Fox als vrouw. Dat laat mij geloven dat liefde toch nog bestaat
Al met al een zeer verrassende zombie film wat bepaalde moderne aspecten goed meenam in de film (de muur bijvoorbeeld). Van mij krijgt de film een 7.
latrat
Hoewel het een tot zeurens toe herkauwd concept is, is deze film me bevallen, weliswaar binnen zijn belabberde genre. De wereldreis voegt een extra element toen, zonder de klassieke settings te verraden. Maar de film had het gewenste effect. De spanning zat er goed in en ik probeerde mee door de gangen te sluipen.
De functie van de vrouw (zorg jij maar voor de kinderen, ik ga even de werled redden.) heeft me achteraf mateloos gestoord. Maar vermits de film dus niet heeft moeten lijden onder mijn hervonden feminisme, moet de film hoog scoren in escapisme. Je krijgt dus wat je verwacht, degelijk, hersenloos vermaak. (én palestina!, cultuurpunten.)
filmfan0511
Een erg leuke film! De film heeft zeker zo zijn minpunten, maar het was wel ontzettend vermakelijk en leuk allemaal. Deze film is toch zeker beter dan andere uit het zombie-genre.
Ten eerste: het verhaal. Dat is niet bijster origineel maar gewoon erg leuk uitgewerkt. Het heeft toch wel meer te bieden dan de gemiddelde film uit het genre. Leuk was dat je niet telkens op dezelfde plaats blijft: de personages komen in meerdere landen terecht, waardoor er voldoende afwisseling was. Ook zijn de zombies hier leuker: in andere films lopen ze traag en met een nietszeggende blik staren ze voor zich uit. Hier zijn ze vliegensvlug, opgefokt en vreselijk agressief.
Het eerste gedeelte van de film was erg leuk. Het middengedeelte had zo zijn mindere momentjes, maar was over het algemeen ook nog erg goed. Het einde was wel het beste. De spanning was gedurende de hele film aanwezig en er was ook voldoende actie. Visueel zag de film er prachtig uit, zowel de actie, als zombies.
Ook de acteerprestaties waren erg goed. Brad Pitt was hier erg goed, de rest viel ook goed mee.
En het einde hint toch ook wel een beetje naar een vervolg. Als dat er komt, zal ik die zeker kijken. Voor deze geef ik 4*.
Stijn_fi
Als je een leuke film wilt zien, dan kun je deze prima kijken, maar het is wel een beetje een inkoppertje: veel dingen waarvan je denkt "ja, da's wel erg toevallig". Om even een voorbeeld te geven (dit is geen spoiler, het is een random voorbeeld dat niets met de film te maken heeft en er ook niet in zit): stel, je benzine is op, en je bent precies op de plek waar je moet zijn. Dat soort toevalligheden komen net iets te vaak langs in deze film.
Verder wel leuk dat ze Brad Pitt er neerzetten, maar volgens mij is dat alleen maar om publiek te trekken, want zijn personage is vrij plat en had ook door een wat onbekendere acteur, die gewoon prima kan acteren, neergezet kunnen worden. De acteerprestaties zijn allemaal wel prima dus, maar had niet echt het idee dat er eentje was die ook maar een beetje diepgang had. Heb nog steeds geen idee wat nou precies de achtergrond van Pitt's personage is, behalve dat hij een gezin heeft en iets doet in de richting van oorlogs/rampenbegeleiding.
Gewoon prima filmpje dus als je wat te kijken wilt hebben, maar verder ook niet zoveel bijzonders.
tbouwh
Beter dan verwacht. Ik ben niet echt een zombie-fan: deze ondoden komen vaak over als waggelende poppen met wat make-up die eng moeten overkomen, en voornamelijk in B-horrorfilms voorkomen.
Wat was ik aangenaam verrast door de manier waarop de zombies in deze film werden weergegeven. Deze waren namelijk waarachtig eng en, bovendien, snel. In plaats van aan te komen waggelen werden deze zombies gekenmerkt door een bovenmenselijke snelheid. Wel ben ik benieuwd of de aantrekkingskracht van geluid, zoals die in de film meerdere malen naar voren komt, aannemelijk is/in meerdere films is gebruikt? Ik heb niet veel ervaring met dit genre, maar vond dit een interessant gegeven. Misschien kan iemand daar meer over zeggen.
Dan de film zelf: alhoewel het plot flinterdun is heb ik me prima vermaakt. Er was bijna constante spanning, en zoals reeds gezegd waren de zombies veel enger dan verwacht.
Aan alles is af te lezen dat dit echt Pitt´s show is, zijn projectje. Er is maar een hoofdpersoon, en dat is hij. Storend werkt dat echter nooit; Pitt vervult zijn rol met verve. Fijn om te zien dat Segen, de Israelische militair, eens een keer geen opgepimpte hollywoodbabe is.
Ik geef 4*. 3,5 voor het feit dat ik gewoon een leuke film heb gezien, ruim voldoende. En 0,5 ster erbij vanwege de zombies.
Tot slot: fijne additionele muziek van Muse. Isolated System past perfect bij de film, heerlijk.
lauraa_k
Op dit moment midden in de film en hij is goed. Goed verhaal, goede acteurs, veel actie en zeer spannend. Af en toe niet helemaal overtuigend, maar oke, het is en blijft een film. Ik ben benieuwd naar de ontknoping. Aanrader voor wie van zombies en actie houdt.
sinterklaas
Nadat de zombiehype (niet een virus) is uitgebroken en er vanuit alle hoeken van de wereld zo iedereen met zijn eigen zombieverhalen op de proppen kwam, werd het eens tijd voor een peperdure zombie-blockbuster die kassen moest kraken in de bioscopen als een zomerhit. En ach... waarom zou dat niet leuk zijn?
Goed, Brad Pitt is hierin verkozen en hij speelt een huisvader alias militair voor de overheid, die met zijn gezinnetje in de file staat en er ineens vreemde dingen gebeuren. Een moter rijd zijn spiegeltje kapot en hij hoort wat geknal in de verte... ja hoor... er schijnt iets niet pluis te zijn, ineens beginnen de mensen raar te doen, en ja. Voor de rest weet je wel hoe dat gaat. Overleven, je gezin in veiligheid brengen, en vervolgens, omdat je ook bij het leger zit, lekker zombies knallen!
Ook World War Z is gewoonweg een lekker vermakelijke zombieknaller dat, naast het slechts alleen maar hersenloos knallen, met wat onderbuikend gesnauw opmekaar en overleven (zoals het in al die zombiefilms hiervoor er vaak aan toe ging...), natuurlijk ook nog genoeg aandacht schenkt aan eergevoel, heldendom en ontroerende scene's. Maarja, het is een Hollywoodfilm dus dan mag dat.
Voor de rest wel lekker veel gelikte actiescene's en het bloedvergieten mag natuurlijk ook niet ontbreken. Gewoon lekker popcorn vermaak dat je niet al te serieus moet nemen.
LOTR-lover
Heerlijke zombiefilm waarin je eindelijk weer is kan genieten van die oldskool vibe. Ondanks het feit dat de zombies in World War Z verre van traag zijn en soms zelfs iets van intelligentie vertonen (het feit dat ze door te 'stapelen' over de muur in Jeruzalem heen komen getuigt hier van). Brad Pitt is niet m'n favoriete acteur maar vond 'm in deze rol goed te verteren. Het is jammer dat je bepaalde plotwendingen al van kilometers afstand aan ziet komen, zoals het feit dat de zombies mensen links laten liggen die ziek zijn. Maar verder veel, heel veel vermaak en veel actie. Ook zien de zombies er uitstekend uit, heel overtuigend.
The One Ring
Niet de meest gruwelijke zombiefilm, zelfs al krijgen we volgens mij voor het eerst het effect van zo'n plaag over de hele wereld te zien, wat het wel iets extra's geeft. Het is eigenlijk gewoon een vermakelijke blockbuster. De globale insteek levert aanvankelijk wat satirische kantjes op (Israël en de geestige, korte verwijzing naar Noord-Korea), maar veel wordt daar uiteindelijk niet mee gedaan. Dit is vooral actie.
Hoewel het verhaal iets extra's mist om echt meeslepend te worden en hoewel ook het allemaal nogal in de herhaling valt moet toch gezegd worden dat bij de belangrijkste momenten, de actie en de suspense, het allemaal wel werkt over het algemeen. Goed gefilmde aanvalsscènes met een hoog adrenalinegehalte en vooral een zeer geslaagde Hitchcockachtige spanningssegment in het laboratorium in Wales als vanavond. Daarmee wordt kleinste avonturenscène tot het laatst bewaard, maar dat werkt hier verrassend goed.
Toch jammer dat de hele achtergrond van het zombievirus en de werking van de wezens (ligt het aan mij, maar voeden deze zombies zich niet met hun slachtoffers, maar gaat het puur om een soort van voortplanting via infectie?) grotendeels achterwege gelaten wordt, kennelijk voor een mogelijk vervolg. Dat geeft dit een onaf gevoel, zoals wel meer blockbusters tegenwoordig. Jammerlijke trend.
Decec
Een goede actie, avontuur, horror, SF en thriller film...
Prima verhaal (en spannend)...
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Brad Pitt speelt goed...
Perfect achtergrond geluid en muziek...
Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Goeie film over een zombie-plaag die de hele wereld treft. Weinig origineel of vernieuwend, maar wel onderhoudend over de volle lengte. Een aantal spectaculaire en spannende scenes. De enorme aantallen zombies en het feit dat ze razendsnel zijn werkt verfrissend.
Parisa
Zombieseries zijn hip, maar ik volg ze niet. Ik heb dus geen idee wat voor cools ik de afgelopen jaren heb gemist en wat de evolutie is binnen het zombiegeweld.
De combinatie Pitt & zombies is volgens een snelle zoekactie in ieder geval nog niet eerder gedaan. Deze film hadden we eerder als optie voor de bios, maar op dat moment won Red 2 dat. Nu dan toch deze thuis gezien.
Van deze film hoef je geen geniaal verloop te verwachten. Alle platgetreden paden worden bewandeld, zonder geniale vondsten binnen de zombies, de dialogen of de special effecs.
Gelukkig loopt hij wel lekker door. Lang de tijd om ergens bij stil te staan wordt er niet genomen, behalve als Pitt even van zijn familie afscheid moet nemen bijvoorbeeld. Daar wordt iets langer over gedaan. Het blijft een makkelijke manier om emotie in een verhaal te stoppen, en het is hier dus ook niet op een speciale manier gescheven.
De zombies zijn hier snel. En ik hou wel van snelle zombies. Ik heb dus geen idee wat er in allerlei series is gebeurd, maar ze zien er hier wel aardig uit. Bijvoorbeeld de 'donkere' zombie achter glas zag er wel cool uit. En ook de zombie waar Pitt bij de medicijnen moeite mee had (beste scene van de film) deed het prima. Fijn trouwens dat hier echte mensen voor zijn gebruikt en ze niet totaal uit de speciale effectendoos zijn getoverd. Dat doet wonderen voor de betrouwbaarheid. Van de zombies ja, een beetje fantasie heb je natuurlijk wel nodig.
Qua actie word ik niet altijd even blij van de keuzes hier. Er is een moment in een trappenhal waarin gevochten wordt met zombies. Maar daar wordt vanuit rare en lelijke hoeken gefilmd, het is te donker en het het verloop van de actie heeft wat sulligs. Ik hou alleen van 'mooie' actie, en deze film geeft dat helaas niet.
De platgetreden paden en normale dialogen worden verder netjes gedaan door Pitt en de rest van de cast. Het script leende zich blijkbaar niet echt om meer te geven. Met afscheid nemen scoren ze niet extra.
Kondoro
World War Zombie (Z)
Wat een sterk en goeie film, waarin Brad Pitt een super mooie rol in speelt!
In het begin heb je niet echt een "Zombie" gevoel. Het begint goed, je moet even inkomen, maar wanneer ze in de file staan midden in de stad, en de explosie kwam begon het "Zombie gevoel"!.
Na mate de film is begonnen, kom je als maar door een extreem apocalyps gevoel! Het gevoel wanneer je ziet dat alles als een nachtmerrie / oorlog eruit ziet! Ook dat gedeelte in Volgens mij Afghanistan of Irak (Iets in die richting) was super vet! Mensen zingen en "feesten" te hard, en dat trekt de horde aan. Toen ging het echt goed mis!
Je ziet aan de film World War Z dat ze de hele wereld mee nemen, en dit spreekt mij wel aan! Om zo een echte Zombie gevoel te maken vind ik het altijd beter dat ze het ook over de rest van de wereld hebben. Nu in deze film het land Rusland en als ik al eerder heb gezegd Afghanistan of Irak
Een deel twee mag van mij komen! Het staat ook aangegeven op IMDb dat deze zou komen, maar ik wacht wel af.. Aangezien er erg weinig informatie van op staat. World War Z 2 - IMDb
Nu vind ik een 4.0* exact het goeie voor deze film... Aangezien ik Resident Evil, Dawn of the Death (2006 / 2009 even jaartal vergeten) en Zombieland beter vind!
mister blonde
Bovengemiddelde blockbuster. De film heeft het ergens in zich om een van de betere zombiefilms te zijn, maar dat is World War Z uiteindelijk zeker niet.
Het verhaal is heel eenvoudig in 6 blokken verdeeld. De ellende begint snel en escaleert al even snel. Dat vind ik dus echt prima. Karakterontwikkeling komt gaande weg wel. Liefst niet te veel (maar graag wel een beetje). Wat volgt zijn verschillende blokken die eigenlijk nogal als los zand overkwamen. Heel wisselend van niveau ook. Zo komt de scène in Zuid Korea nogal onbeholpen en eigenlijk goedkoop over, terwijl het stuk in Jeruzalem zeer fraai en spectaculair is. Het laatste deel in het WHO gebouw zit daar dan weer tussenin en doet wat meer oldschool aan.
Ik vind het een leuk idee om een blockbusterzombiefilm te maken als alternatief op de vele goedkope of in elk geval goedkopere producties. En hoewel het sterker en sneller worden van de zombies ook gewoon een waarneembare trend volgt, vond ik ook dat een goede keuze. Het razend snelle escaleren van de situatie wordt er geloofwaardig mee. Tot slot was het ook interessant om te volgen wat zo’n epidemie op wereldwijde schaal doet, dat heb ik nog niet eerder gezien.
Wat ik jammer vond is dat de actie en de gore dood gemonteerd wordt. Je ziet vaak gewoon nauwelijks wat er gebeurt. Nogal flauw. Ik vind Forster sowieso een heel matig regisseur die vanwege de veelzijdigheid van zijn projecten vooral laat zien dat ie eigenlijk helemaal nergens goed in is. Dit vind ik wel zijn beste film tot nu toe. Jammer van het duidelijk op succes hopende vrij open einde aanvoelt als de afronding van een hoofdstuk i.p.v het einde van een film. Gemengde gevoelens dus 3 sterren.
Queno
Apocalyptische, saaie, achtervolgingsfilm. Zoals War Of The Worlds van Spielberg dat ook was, met protagonisten die constant op de vlucht zijn. Een vast, statisch stramien. Bovendien is Pitt hierin een kip zonder kop en is uitgerekend hij slechts de enige (slaapverwekkende thematiek) die de wereld kan redden. Een pandemie van zombinisering waarbij we via tv-schermpjes moeten vernemen dat het over andere continenten is geslagen.

Deze vier horrorfilms zijn alleen vandaag nog te zien op Netflix

Netflix voegt in december onder meer deze vijf films toe

De vijf beste films over een grootschalige virusuitbraak

Efter Brylluppet
Drama, 2006