- Home
- Films
- World War Z
- Filtered
Genre: Actie / Horror
Speelduur: 116 minuten / 123 minuten (unrated edition)
Verenigde Staten / Malta
Geregisseerd door: Marc Forster
Met onder meer: Brad Pitt, Mireille Enos en Daniella Kertesz
Releasedatum: 4 juli 2013
Bekijk via SkyShowtime
Plot World War Z
"Remember Philly!"
Gerry Lane (Brad Pitt) is een toegewijde vader en echtgenoot die werkt voor het leger en de overheid. Wanneer een zombie-apocalyps uitbreekt, wordt Gerry door de regering gevraagd om de invasie tegen te gaan. Tegelijkertijd moet hij zijn vrouw en kinderen beschermen tegen de verbazingwekkend snelle, vleesetende zombies.
Gerry Lane
Ex-CIA Agent
Andrew Fassbach
Constance Lane
tommykonijn
World War Z leek me een van de leukere films die momenteel in de bioscoop draait. Geen trailer gezien, maar posters, cast en verhaal waren genoeg elementen die mij aanspraken. Overigens niet in 3D gezien, dus daar ga ik geen uitspraken over doen.
Ondanks dat ik overtuigd was van een vermakelijke zit, had ik niet meteen de verwachtingen dat ik de film ook daadwerkelijk goed zou gaan vinden. Dat blijkt uiteindelijk wel het geval. De film begint al meteen goed. De muziek van Muse in combinatie met een hoop (onduidelijke) bombarie zet de juiste toon voor de film. Dit lijkt even af te zwakken als we daarna overgaan op beelden van een 'happy family', maar binnen vijf minuten wordt je als kijker teruggesmeten in de sfeer van de introductie. De paniek die uitbreekt wordt op een juiste wijze weergegeven.
Dan ontpopt de film zich tot een soort combinatie tussen een rampenfilm en zombiefilm. De spanning blijft wel constant aanwezig. Het was voor mij onduidelijk of Pitt en zijn gezin het einde van de film zouden redden. Er zitten een aantal erg sfeervolle momenten in. Als het hele gezin rondloopt in het trappenhuis en dan plots de hele meute zombies opduikt is een geweldig moment. Constant heb je het gevoel dat er plots weer een opduikt. De zombies zelf zien er ook vrij overtuigend uit, met als hoogtepunt natuurlijk die laatste die voor de deur staat. De make-up is wat dat betreft weer erg goed gedaan.
Het is inmiddels twee dagen geleden dat ik deze gezien heb en het valt me heel erg op dat er drie momenten zijn die me erg bijblijven: het stuk in Israël met de muur, de scene in het vliegtuig en het laatste stuk in het lab. Bij vrijwel al deze scenes is er sprake van spanning en komt de kwaliteit van de film het beste naar voren. Er zitten momenten bij dat je het zowaar benauwd krijgt (als een meneer in het vliegtuig het koffer laat vallen wat door één zombie wordt opmerkt, maar natuurlijk vooral als Pitt's personage belaagd wordt door de zombie). Het einde is ook een leuk moment (als de zombie's hem niet meer zien).
Origineel wil ik de film niet bepaald noemen, want ook ik herkende natuurlijk vrij veel dingen die ik eerder heb gezien in andere films. Toch vind ik het vooral leuk aan World War Z dat de film zich meer concentreert op het vinden van een oplossing voor de zombie's dan proberen te overleven door er zoveel mogelijk af te knallen. In dat opzicht onderscheid de film zich wellicht wél van andere films van dit kaliber. De film is tamelijk interessant en wist me daardoor moeiteloos aan het lijntje te houden. Als je het mij vraagt is dit een zeer aangename film die daarnaast ook erg goed in elkaar steekt.
Forster.
Zo'n man die eigenlijk alles maakt. Kiest meestal wél ietwat eigenzinnige projecten, maar regisseert vaak iets te vlak om echt te overtuigen. Ook bij deze film heeft hij moeite om er een echte goeie zombiefilm/outbreakfilm van te maken. Het resultaat is niet slecht, maar had ook makkelijk wat beter gekund.
Typerende scene in deze film (op 3/4 film): Pitt moet een dodelijk virus hebben, maar dat ligt natuurlijk in Ward B ... waar 80 zombies rondwaren. Je ziet Pitt zelfs facepalmen
. De film is teveel een aaneenschakeling van dat soort scenes. Pitt komt in de penarie, ontsnapt op mirakuleuze wijze (vaak alleen, soms met twee), komt in een veilige situatie terecht die dan weer keert etc etc. Na een tijdje werd deze opbouw wat vermoeiend, de film is daarom ook redelijk fragmentarisch en op te delen in 5 of 6 kleinere subfilmpjes.
Het gebrek aan horror vond ik niet eens zo'n probleem. De film zelf had wel wat spannender gemogen, maar door het repetitieve karakter van het verhaal wil de spanning er nooit echt inkruipen. Budget werd gelukkig wel goed gebruikt, met een aantal indrukwekkende vistas en overzichtsshots.
De muziek was ook opvallend. The 2nd Law: Isolated System van Muse wordt hier in een aantal verschillende versies gebruikt en werkt wonderwel bij een film als deze. Bij het concert van Muse trouwens ook ondersteund door zombie-achtige achergrondbeelden, al lijken ze mij niet uit deze film te komen. Geslaagde combinatie in ieder geval.
Uiteindelijk een leuke blockbuster, die echter nergens echt in uitblinkt en iets spannender/verrassender had gemogen. Heb me verder niet verveeld, maar toch liever 28 Days Later dan.
Wel extra props voor snelle zombies. Blijven 100 keer leuker dan hun slakkenvariant.
filmkul
Aardige film, met wat spektakel, actie en veel spanning. Met name het einde brengt je op het puntje van je stoel. Na het zien van de trailer had ik persoonlijk nog wat spectaculaire verrassingen verwacht, maar die bleven uit. De trailer geeft helaas een redelijk compleet beeld van de film. Een aantal details zijn leuk gevonden, maar verder wordt er veel aan het toeval over gelaten. Pitt reist de hele wereld over en komt steeds precies op de juiste plaatsen aan.
De 3d effecten voegen weinig tot niks toe aan de film.
Maar heb me verder prima vermaakt. 3.5
Elineloves
Dus. Ik had even niet door dat het over zombies zou gaan. Beetje vergeten, of ik heb gewoon met mijn ogen dicht de trailer gekeken een paar maanden geleden.
Het ging allemaal wel. Pitt doet het best goed, maar is een beetje saai. Hij komt er te vaak goed vanaf. Ieder ander mens was allang zes keer gebeten, drie keer te pletter gevallen of op een andere wijze om het leven gekomen, maar Bradje niet hoor. Dat hele gedoe om terug te keren naar zijn gezin kon me ook gestolen worden, ik had er niet veel mee.
Kijk, het verhaal deugt in principe wel. De held moet zijn gezinnetje beschermen -en meteen even de rest van de wereldbevolking- en komt daardoor in wat akelige situaties terecht, die hij wonder boven wonder de baas weet te blijven. Maar de uitwerking hier is wel erg jammerlijk. Zonder gevoel, lijkt het wel. Zielloos.
En dan, aan het einde van de film, blijf je met een: 'Nou, was het dat al?' gevoel achter. Het was sowieso maar een jammerlijk einde, maar toch kun je de gedachte niet onderdrukken dat er eigenlijk best weinig gebeurde. ACTIE.... kabbelkabbelkabbel.. NOG WAT ACTIE.... nogwatmeergekabbel....KLAAR, DOEI, NAAR HUIS.
En daar zit je dan, met je goede gedrag, naar de aftiteling te staren, met je stomme 3D brilletje op je neus. Wat trouwens compleet nutteloos was, ik heb 2 3D momenten gezien, SCORED.
Maar hè, ik zeur wel veel nu. Het is niet zo dat ik me ontiegelijk heb verveeld of dat het storend slecht was, maar het bittere nasmaakje is wel erg jammer.
arno74
Doorsnee rampenfilmpje, wellicht zelfs aan de magere kant, nu niet met aliens als invasiemacht maar met zombies. De film speelt op safe en houdt zich aan het bekende rampenfilmpatroon.
Oud militair Gerry Lane (Brad Pitt) wordt opgetrommeld om de wereld te redden. Er is namelijk maar een wetenschapper die de wereld kan redden (een net afgestudeerde wetenschapper die in lange zinnen praat), en Pitt is de enige persoon op de wereld die in staat is om die wetenschapper te beschermen. En dat Pitt dat als geen ander kan wordt snel duidelijk wanneer de wetenschapper binnen enkele minuten het loodje legt.
Veel mooie beelden, en evenveel ' yeah, right'-momenten (een granaat af laten gaan in een vliegtuig? En dan, gespiest en wel, de crash overleven?. Los van dat voelt de film redelijk lekker aan terwijl je zit te kijken, maar na een uur ben je de film alweer vergeten.
3D is alleen bedoeld om de kas te spekken, geheel overbodig en de toegevoegde waarde is geheel afwezig. Als je in 2D kijkt zul je 3D echt niet missen.
namingway24
World War Z is een rommelige film met een vast stramien. Chaotische actiescènes met quasi-zombies worden afgewisseld met een hoop geouwehoer om het "verhaal" op gang te houden. Geloofwaardigheid gaat na een tijdje volledig het raam uit als Brad Pitt's personage voor de zoveelste keer (en vaak als enige)uit een onmogelijke situatie ontsnapt.
Ik heb de film nou eenmaal in 3D gezien, dus zal ik hem beoordelen op die kijkervaring, en ik moet zeggen, de film was af en toe bijna niet te volgen door dit walgelijke misplaatste gebruik van deze gimmick. Hele scènes waren te donker en te chaotisch door constante close-ups. De praat-scènes daarentegen waren gewoon veel te saai met vervelende huilerige kinderen en emotioneel geneuzel.
Het eind van de film vond ik daarom het best. Het was ingetogen en eindelijk eens echt spannend, en je kon nu ten minste goed naar de helemaal niet onaardige zombie make-up kijken; een gebrek aan unieke monsters in de rest van de film was een groot gemis. Begrijp me niet verkeerd, de aanblik van al die rennende zombies was, als je het kon volgen, best vet, maar ik had graag meer rustmomenten met de on-doden gezien.
Ondanks de productieproblemen laat World War Z de optie op een vervolg wagenwijd open, maar laten we het hier maar bij houden: als deze film al zo snel zonder goede ideeën zit hoe weet ik niet hoe het in vredesnaam verder moet...
eppy
Ik ga geen oordeel geven, want ik heb de film na tien minuten afgezet.
Wat een aanfluiting. Het boek was echt geweldig als politieke satire met op de achtergrond een zombie apocolypse. Een goede cast met een paar goede schrijvers zou dit waarschijnlijk de eerste zombie film worden met een oscar nominatie. Maar helaas.
Ik weet niet welke leeghoofd met dit idee is gekomen, maar waarom hadden ze de film geen andere naam gegeven ( het enige wat boek en film gemeen hebben). En waarom is Max Brooks (yep, zoon van) hier mee akoord gegaan.
Voor de mensen die graag een goed boek lezen kan ik deze aanraden, maar je bent gewaarschuwd. De film valt daarna in het niks.
Overgens het zijn twee boeken, How to survive a zombie.... en en world war Z.
Keane1983
Een film waar ik zeer zeker niet veel van verwachte maar toch veel heel weten waar te maken.
Als Zombie film zeg ik nee, maar als een lekkere block-buster over the top actie film zeg ik ja.
De film kent nauwelijks tot geen gore maar weet er op de een of andere manier toch goed mee weg te komen.
Ook zien de zombie's er iets te " computer-achtig" uit en maakte somige me meer aan het lachen dan echt de stuipen op het lijft weten te jagen.
Dat gezegt hebbende, zit er constand voldoende vaart in de film en zien de actie scenes er zeer mooi uit.
Acteerwerk is prima, hoewel dat in deze film niet echt aan de orde is.
Het verhaal is lekker vlot en de tijd is dan ook voorbij gevlogen. Toch is het totaal niet te vergelijken met het boek (voorgaand al eens vaker beschreven volgens mij). Hier en daar zitten er wel wat raakvlakken in, maar over het algemeen is het verhaal gebaseerd op het boek en niet verfilmd.
Verder is er een prima score aanwezig.
Camera werk is prima (ondanks de drukke beelden die je tezien krijgt, oogt alles toch nog vrij rustig). Tevens word je getracteerd op een aantal mooie shots van landschappen en steden.
Al met al een heerlijke actie film (lees..geen horror) die meer dan goed weet te amuseren.
Van mij een 4,5*
Roegge
Deze film gisteren gekeken, en hij beviel erg goed.
Ik had aan de hand van voorstukjes een andere gedachte bij deze film, nl dat het zo'n soort documentaire zou zijn.
Maar hij was erg spannend en beklemmend, ook doordat die zombies zo verschrikkelijk snel zijn.
Zeker dat stuk in Israel was erg angstig, ze dachten het gered te hebben en dan hoeft er maar 1 over de muur te komen en alles was voor niets!
Kortom genoten!
wimnoot
World War Z, de Hollywood variant op 28 Days Later.
Wat dus inhoud dat de schaal waar op het fout gaat veel groter en met veel meer budget wordt gebracht, en daarmee veel minder op de huid zit, dan bij de Britse Zombie film. En dat vind ik heel erg jammer. De starpower van Brad Pitt maakt dat nauwelijks goed.
De film start wel vrij goed, ik vond het alleen niet zo leuk dat Gerry zijn kinderen zo snel achter laat. Die waren voor mij de enige reden om mee te leven met de hoofdpersonen. De missie op zich is vrij nutteloos, (bijna iedereen is al een zombie) en is als zoeken naar een speld in een hooiberg, wat wonderwel (zoals zo vaak bij Hollywoodfilms) erg snel lukt. Het einde en die verschrikkelijke verwonding, die met een verbandje al snel bijna helemaal verholpen is, maken dat de film echt flink lager scoort bij mij.
Toch is het niet allemaal negatief. De grootse shots van een massa sterke, snelle zombies en wat leuke schrikmomenten maken de film dragelijk en heb me best wel vermaakt. Misschien verwachte ik door de casting van Brad Pitt wel en wat meer integere film dan dit bombastische Hollywood geweld.
Klein 3tje.
otherfool
Een wat rommelige, maar niet perse onaangename summer blockbuster die hectisch begint maar de draad halverwege wat kwijt lijkt te raken (ik lees hier ook over productieproblemen). Veel verschillende locaties worden opgevoerd, wat de film een computerspel-achtige feel oplevert maar uiteindelijk aan geloofwaardigheid en intensiteit punten kost. Net als in The Killing weet Enos weer prima op lichtelijk irritante wijze continu een huilgezicht te trekken, terwijl Pitt voldoet.
3*.
martijn011
- 2034 berichten
Ook dit is een prima zomerblockbuster geworden. Mede dankzij een uitstekende Brad Pitt is deze film, waar ik vooraf nogal sceptisch over was, een zeer vermakelijke gebleken.
De film begint al sterk met een onheilspellende dreiging die uitstekend wordt uitgewerkt door Marc Forster. Dankzij het sterke begin zit je als kijker al meteen in de film en houden de makers het tempo er zo in dat je er haast nooit meer uit kan.
Uiteraard heeft de film zo z'n zwaktes. Zo zijn bepaalde gedeeltes wel heel erg ver gezocht en is met name het stuk in het vliegtuig een zeer ongeloofwaardige.
Visueel heeft de film wel genoeg te bieden. De zombies zien er prima en angstaanjagend uit en vooral de beelden in Jeruzalem mochten er zijn.
De film kent ook zeker z'n schrikmomentjes en dat zorgt ervoor dat de film ook de gehele speelduur interessant en spannend blijft.
Prima film, ruim voldoende.
Tonypulp
Stond er niet echt om te springen, maar dit was verbazingwekkend oké. Thank god(!) dat er relatief weinig familiedrama aan te pas komt en dat de film na luttele minuten losbarst. Aantal zeer fraaie, chaotische en grootse scenes maar veelal zonder impact. Het blijft een wat afstandelijk gebeuren en de actie is niet dermate over de top dat je met stijgende verbazing je adrenaline onder controle probeert te houden. Suffe Hollywood 'zombies'... in een aardige film.
Behoorlijk vermakelijk filmpje, ook al brengt het eigenlijk niet veel nieuws in het hele zombie cq outbreak genre.
De uitwerking is echter vlot en gevarieerd genoeg en Pitt blijft een fijne leading man.
Met name de zombies zelf zijn toch wel weer lekker creepy en geloofwaardig: op volle snelheid en totaal blind vooruit gedreven door dolheid. Springend in dieptes en door ruiten. Met name de grote door elkaar kronkelende zombiemassa bij Jeruzalem is indrukwekkend en laat zien ook zonder grafische details vrij scary te kunnen zijn.
sweetlover100
Viel me niet tegen, juist omdat er niet erg positief over deze film word geschreven. Erg mooie muziek en veel spanning. Voor een zombiefilm inderdaad te weinig bloed, gelukkig staat hij hier ook als Actie/Drama ipv Horror of Thriller. Het einde was jammer, had echt meer verwacht maar hij heeft veel goeds. Het verhaal is spannend en je blijft op puntje van je stoel. Lekker avontuurlijk door alle verschillende landen en mooie omgevingen/steden.
mjk87 (moderator films)
Een grote blockbuster met zombies, Brad Pit als protagonist en zo het lijkt een redelijk serieus genomen film met alle wereldproblematiek erbij: dat kan haast niet mis gaan. Toch wel.
Pitt is dus retired; dat hele gegeven is verder van geen enkel belang in de hele film, maar toch, ik noem het maar even want de eerste scène draait daar om. En als al snel (bijzonder snel trouwens) de pleuris uitbreekt kan Pitt de hele wereld rond om een antivirus te vinden en valt zo van de éne penarie in de andere. Net als hij in Jeruzalem is, worden een soort nieuwe muren van Jericho overwonnen door de zombies, net als hij een virus nodig heeft in een WHO-centre is de vleugel waar dat virus staat bezet door zombies (de rest van het gebouw is de rust zelve), overleeft hij een vliegtuigramp en last but not least laat hij (heel bewust getoond) zijn wapen buiten de kluis staan, et cetera et cetera. Vermoeiende cinema kortom die weer barst van toevalligheden, dommigheden en onwaarschijnlijkheden. En hoe weten Israël en Noord-Korea (dat van die tanden was een goede vondst) wel dat er zombies komen, maar de almachtige V.S. niet? Oprecht, vraag ik mij af, neem je de kijker dan wel serieus?
Dat alles valt nog enigszins te vergeven als de actie dan maar goed is. En Forster toonde met Quantum of Solace (nog immers de slechtste Bond) al aan geen talent voor actiescènes te hebben. Het is slordig en chaotisch in beeld gezet en dan kiest hij ook nog voor een shakycam, wellicht om zijn gebrek aan talent te camoufleren (zoals regen dat doet met slechte CGI) of het is juist een uitspatting van dat gebrek aan talent: gewoon echt geen idee hoe je actie regisseert. Nodig moet hij lessen volgen bij Cameron, Jackson of Spielberg of desnoods Bryan Singer.
Blijft over dat er wel een aantal indrukwekkende scènes tussen zitten, Pitt gewoon goed is en de apocalyps altijd interessant is. Daarnaast toont Forster wel aan dat hij zich thuis voelt met rustige scènes en fijne muziek daaronder, en daarvan zitten er nog genoeg in Wellicht moet hij bij een volgende film over de neergang van de wereld eens denken aan Captain Tripps, dat zou wellicht een goed resultaat geven. Voor deze 1,5*.
Insignificance
Zo'n uitbraak blijft een dankbaar onderwerp voor een film. Om originaliteit geef ik bitter weinig, zeker niet zolang de uitwerking naar behoren is en dat gaat een uurtje lang best goed. Lekker felle geïnfecteerden die als roofdieren op hun prooi duiken, heftig in beeld gebracht en zo herpakt Forster zich, in ieder geval ten dele, na z'n vorige fiasco. De diverse locaties zijn op zich een toegevoegde waarde, ware het niet dat eenmaal in Jeruzalem de valkuilen van de blockbuster meer en meer dichtklappen.
Zo'n massale aanval ziet er vrij gaaf uit, maar het is dan al wel duidelijk dat dit iets met zo'n heldenrolletje wordt, die telkens op miraculeuze wijze weet te ontsnappen. De volgende confrontatie is er zelfs flink over. Een tikje vermoeiend en wanneer het vaccin wordt ontdekt, is het zonneklaar hoe dat verder uitpakt. Enige echt vervelende onderdeel is het gedoe rondom het gezinnetje, dat soort emotioneel getouwtrek mogen ze voortaan wel eens integraal schrappen. Al met al vluchtig vermaak, meer niet.
ikkegoemikke
Most people don't believe something can happen until it already has. That's not stupidity or weakness, that's just human nature.
"I am Legend", maar dan een leveltje hoger. Ik vond het een spannende en geweldig meevallende actie-rampenfilm , voor lekker onderuitgezakt op de zetel ,met een kom zoute pindanoten, op een vrijdagavond te kijken. Het concept zombie speelt een hoofdrol maar uiteindelijk is het niet een echte zombie-film. Waar bij een zombie-film de nadruk ligt op het zo goor mogelijk in beeld brengen van het uiteenrijten van nog menselijke individuen , ligt in WWZ de nadruk op het in beeld brengen van de massa-hysterie die teweeggebracht wordt door een zich in razendsnel tempo verspreidend dodelijk virus. In mijn ogen waren deze shots op bepaalde momenten schitterend gevisualiseerd. De zich als stromend water verplaatsende massa zombies en het hersenloos achternaspringen door hele horde van die klappertandende ondoden. Voor mij werd het begrip zombie op een heel andere manier getoond. En het was een zeer geslaagde manier uiteindelijk.
Het verschil met "I am legend" is dat niet de mensheid de oorzaak is van de hele rampspoed, maar dat moeder natuur er nu eens zelf heeft voor gezorgd. Het ultieme wapen tegen deze rampspoed in de vorm van een terminale ziekte waardoor de craturen je links laten liggen, was dan eens een nieuw en verfrissend idee. Ook werd het geloofwaardig gemaakt met de stelling dat dit in het dierenrijk ook wordt toegepast om dodelijk zieke zwakkeren te mijden. Ik vergeleek WWZ eerder met een film à la "Outbreak", maar dan op grotere schaal.
Pitt speelde een meer dan verdienstelijke rol. Ik vond hem magistraal in Se7en en Inglourious Basterds , maar deze vertolking mag gerust toegevoegd worden aan zijn palmares van de betere vertolkingen. Hij blijft die jongensachtige uitstraling hebben en speelt altijd met zo'n nonchalance. In WWZ was de koelbloedigheid waarmee hij bepaalde situaties benaderde overdonderend. Gelukkige ging zijn familie niet zorgen voor de melige toon , en werd een vrouwelijke Israelische soldaat de uiteindelijke mede-hoofdrolspeelster.
Minpuntjes waren voor mij :
1. Het totaal overbodig gedeelte met de jonge wetenschapper die zichzelf na een slippertje op een nogal sullige manier door het hoofd schoot.
2. De rol die Israel zogezegd speelde. Vooreerst verwachte ik dat er een kritische blik geworpen werd op deze staat. Ze zouden de beschermmuur met voorbedachte rade hebben afgemaakt. Dit volgt een klein beetje het gerucht dat ze de werknemers uit Israel in de Twintowers gewaarschuwd zouden hebben voor het onheil dat zou komen. Uiteindelijk waren ze echter een veilige haven voor overlevenden. Kleffe propaganda van de US voor het bevriende staatje aldaar. Wel moet ik toegeven dat de beelden daar van de zich opstapelende zombies wel halucinante beelden opbrachten.
3. De schijnbaar onmogelijke zoektocht naar Patient Zero door Brad Pitt, loopt wel enorm vlot van een leien dakje.
Ondanks deze kleine bedenkingen, waren de meeste situatiebeelden enorm spannend en zenuwslopend. De eindscene's in het gebouw van WHO-gebouw deed me meermaals aan "Half-life" denken. Prachtig in beeld gebracht met die verwoeste labo's en verlaten gangen.
Duidelijk. Ik vond het een puike film. En als het ooit tot een globale pandemonium zou komen, maar dan niet met zombies als uitkomst, maar een soort Ebola-versie die razendsnel om zich heengrijpt , dan heb ik nu al een beetje een visueel zicht op hoe het er dan aan toe zal gaan
Montorsi
Redelijk kijkbaar voor de zondagavond, maar te weinig verheffend om echt te beklijven. Begon toch wel aardig in de stadse paniek, maar wordt daarna weinig anders dan het verplaatsen van locatie naar locatie om overal wat zombierage te laten plaatsvinden. Eerst in de ruimte van de stad, vervolgens in een appartementencomplex, dan gaan we naar een verlaten vliegveld, een exotische locatie, om vervolgens nog een lab aan te doen. Onderwijl is de speurtocht naar het vaccin de langgerekte dunne rode draad die af en toe eens wat clou's weggeeft. Redelijk gezocht qua schrijfwerk ook, niks gaat gemakkelijk, alles heeft zijn obstakels (vaccin ligt in een ander gebouw etc), waardoor het toch wel wat mak wordt allemaal.
Verder nog een redelijk hoog melig gehalte in de film als we in Jeruzalem zien dat de decennialangdurende twisten tussen Joden en Palestijnen opgelost worden door een gezamelijke vijand (brrrrr...) en redelijk willekeurig neemt Pitt een gewonde soldaat mee een vliegtuig in terwijl iedereen achter blijft. Er moest toch nog iemand als hulp dienen aangezien de spoeling van personages redelijk dun werd.
Niet al te boeiend ook qua personages, het acteerniveau valt nergens op, en visueel ook weinig opzienbarend. Geen moment erg onder de indruk geweest of iets memorabels gezien,maar de twee uur waren sneller voorbij dan ik door had, dat mag ook wel beloond worden. 2.5*
Captain Pervert
Alleraardigst.
Een verademing om een rampenfilm te zien met een gezin waarbij men logische keuzes maakt en niet alleen het gezinshoofd, maar beide ouders enigszins de handen uit de mouwen steken om de problemen het hoofd te bieden. Het begin, met het schreeuwende kind "I want my blanket" beloofde wat dat betreft weinig goeds. Maar er zaten opvallend weinig ergernissen en "doe dat nou niet!!" momenten in de film.
We vliegen lekker vlot door het verhaal heen en "World War Z" kakt geen moment in. Het neemt op de juiste momenten pauze, geeft op de juiste momenten uitleg en gaat op de juiste momenten in sneltreinvaart weer verder. Dat is echt heel erg goed gedaan. Je krijgt zelfs redelijk wat informatie over "the big picture". Bij de meeste global disaster films mag je als kijker gissen hoe het er in de rest van de wereld aan toe gaat, omdat de film zich enkel focusst op een handvol mensen. In "World war Z" pakken ze dat beter aan en heb je als kijker die ergernis ook niet. Misschien is dit aspect beter uitgewerkt omdat aan deze film een boek aan ten grondslag ligt, maar goed.
Zowel het acteerwerk als de stunts en special effects waren natuurlijk ook prima.
Kritiek? Een beetje. Ik werd door de film vermaakt, maar niet verwonderd. Ik heb recent "Het Ares Akkoord" van Robert Ludlum (+ghostwriter) gelezen en het gedrag van de zombies deed me daar enorm aan denken. Maar het is natuurlijk onmogelijk om gelijkenissen te voorkomen.
Sowieso heb ik het idee dat zombies voor de jaren '10 van de 21e eeuw zijn wat ninja's voor de jaren 80 waren. Overdaad schaadt. En 20 jaar later herinner je je alleen de goede films nog. We zullen zien wat we over 20 jaar van World War Z vinden...
3,5 sterren
john mcclane 2
overdonderd door het tempo,en de special fx.
maar na een klein uur wist ik het zeker dit is een van de allerbeste zombie films ooit.
holy shit, wat een goeie horror/actie film.
ruime voldoende.
zxstyle
Ik heb deze film een tijdje terug al gezien en vind het opmerkelijk dat hij hier zo geweldig wordt gevonden. Ik vond het een saaie, niet spannende, afgezaagde film. . Het Amerikaanse leger (die zijn heel goed en Zombies kun je niet verkrachten), wordt ingeschakeld. Nu blijkt Brad Special agent te zijn, ook al zo'n unieke vondst. Even later zit je in een tropisch oerwoud, zombies ontstaan in het oerwoud, dat weet iedereen, en houden van de natuur. Engeland, Wales eigenlijk. Een lab. Daar redt Brad, gewapend met een stokbrood, de mensheid.
Volgens mij hebben wij een andere film gezien hoor!?
Ik heb niets gezien van zombies die verkracht worden hoor.
Wellicht dat dat als krachtterm is gebruikt door soldaten, maar dan is het figuurlijk bedoelt.
Ik heb tevens niets van oerwoud meegemaakt of iets dat daar op lijkt.
Als laatste Brad Pit met een stokbrood? die heb ik ook niet gezien.
Maar goed, ik was wel positief verrast door de film. Hij was veel minder afgezaagd dan veel andere zombiefilms, met tevens weer een paar nieuwe vondsten. Brad Pitt en familie speelden prima mee, ik heb me niet zitten ergeren aan hun acteerprestaties.
Doordat het verhaal meerdere locaties aandoet, biedt het voor ieder wat wils.
leuk 3***
Duidelijk het resultaat van een slepende postproductie: sublieme scenes worden afgewisseld door bijzonder slappe. De film heeft in ieder geval aan kracht gewonnen door de toevoeging van een grote reeks uitstekende special effects. De scenes waarin massa's zombies samenwerken als een leger mieren zijn bijzonder indrukwekkend en sporadisch angstaanjagend. Daar tegenover staan dan weer een paar nutteloze sequenties, zoals het futloze gedeelte dat zich afspeelt in Noord-Korea. Ook de climax (die helemaal opnieuw is geschoten) is weinig bijzonder. Pitt is daarnaast erg vlak in de hoofdrol. Al met al niet de flop waarvoor werd gevreesd, maar om nu te zeggen dat de film echt geslaagd is... nee.
timeshifter
Zeer goede film, deze zombies kunnen de wereld veroveren,bij andere zombie films kilometer per uur loopsnelheid traag, kan ik me niet voorstellen.
Chainsaw
Een heel stuk beter dan ik had verwacht. Film is in eerste plaats niet moeilijk om in te komen; de spanning wordt vanaf het begin al sterk opgebouwd en laat je als kijker eigenlijk de gehele speelduur op het puntje van je stoel zitten. Dit komt mede doordat de film ongeveer net zo'n vaart heeft als de geïnfecteerde mensen die we voorbij zien sprinten. Maar het zit allemaal goed in elkaar, ziet er prima verzorgd uit en Pitt is een prima leading man. Enkel, hoewel men op veel fronten zaken zo realistisch en geloofwaardig mogelijk wil uitbeelden, daar gaat het tijdens de zoektocht van Pitt soms allemaal wel net iets te makkelijk. De hele wereld is op zoek naar antwoorden, maar pas als Pitt in zijn eentje op onderzoek uit gaat, heeft hij binnen no-time de informatie die hij zocht te pakken. Maar kun je daar met wat gemak door heen kijken, dan heb je met World War Z toch één van de leukere blockbusters van het jaar.
3,5 sterren.
Filmkriebel
Intense maar absurde prent over een zombie-uitbraak. Zombies worden nu eens in een actievolle rampenthriller ingezet in plaats van een klassieke horrorfilm. Soms zien de special effects er echt grandioos uit, zoals in Jeruzalem en de scènes zijn vaak zenuwslopend (in het lab op het einde).Het wat lauwe verhaal kon me echter niet helemaal meezuigen. Er dient gezegd worden dat er soms leuke vondsten in zaten : de uitbraak in het vliegtuig, de David Morse scène en de anecdote over het tanden trekken . Er zaten daarnaast minstens evenveel ergerlijke clichés ( het mobieltje ). Ik heb de unrated versie gezien, en ik moet toch meegeven dat ik geen kinderen met dit spektakel zou trakteren. De ratings worden met de dag vreemder.
jumpstylemovie
Inmiddels afgezien en niet meer dan 'mehh'...
Het is te amerikaans, te veel Hollywood. Het gezin is te klef.
Wel leuk gebruik gemaakt van Isolated System, een mooi nummer van Muse, hoewel hier misschien met overdaad. Brad Pitt is altijd goed maar hij heeft betere rollen op z'n naam staan. Het einde was te vlug. Het voelde afgeraffeld.
Wat wel erg belangrijk is aan World War Z zijn de infected. Deze zijn super vet en maken de film ook leuk om naar te kijken. Alleen jammer dat je af en toe duidelijk naar acteurs zat te kijken die zichzelf voor schut zetten. Vooral de vrouwlijke infected.
StevenMighty
Ik kan kort zijn over World War Z:
1) Ik ben een grote Resident Evil fan (van de games dan, de films ook een beetje)
2) World War Z benadert helemaal - meer dan de Resident Evil films zelf - de sfeer van Resident Evil en meer dan de meeste andere zombie films.
3) Ik kreeg een film zoals ik altijd al eentje wilde over zombies.
dus..
4,5 sterren
Lord Flashheart
Aardige zombiefilm, die een beetje het midden houdt tussen Romero's apocalyptische Dawn of the Dead-reeks en de recentere snelle zombies uit de 28 Days films. Helaas zijn dit wel betere films.
World War Z biedt prima popcornvermaak en wil vooral niet te diep gaan of te griezelig worden; een typisch hedendaags Hollywood product. Waar Romero veel meer op de psychologische horror toer ging en een nare sfeer van wanhoop wist te creëren, blijft deze film relatief gezellig. Natuurlijk vallen er links en rechts doden, maar de hoofdpersonen blijven wonderwel gespaard van alle ellende. De 28 Days-reeks aan de andere kant gooide het vooral op de shock en gore effecten, door als één van de eerste de razendsnelle 21ste eeuw zombies te introduceren. Ook op dit punt faalt World War Z. Eng of spannend wil het nauwelijks worden en veel bloed krijgt de kijker niet te zien. De zombies worden meestal van afstand gefilmd en als er een close-up komt, staan ze braaf stil. Het meeste hak- en snijwerk gebeurt off screen.
Ondanks het dus wat brave imago, weet deze film echter wel degelijk te boeien. Met name de epische beelden van de chaotische steden, met als hoogtepunt Jeruzalem, springen er echt uit. Het gigantisch veel grotere budget van Marc Foster laat zich hier zeker gelden. Ik heb het verder niet uitgebreid onderzocht, maar ik vermoed dat World War Z by far de zombiefilm met het hoogste budget aller tijden is, ook als je inflatie meeneemt. Daarnaast is de cast met Brad Pitt natuurlijk bovengemiddeld sterk voor een zombiefilm. Slechts zelden dat A-acteurs zich hiervoor laten lenen. Maar zoals eerder gezegd mist de film spanning en sfeer en dat mag je de makers met zo'n budget best aanrekenen.
Ruim voldoende, al moet je voor de betere zombiefilms ergens anders zijn. 3,5*
doctari
Een tegenvaller. Hoewel de actie er mag zijn en de film met name in de eerste helft best spannend en zelfs een paar keer aangrijpend is, is het verhaaltje dat eromheen verzonnen is, echt totaal niet overtuigend.
Hoe snel en agressief de zombies ook mogen zijn, het is wel een beetje opvallend dat ze alleen echt een dreiging worden als Brad in de buurt is, verder lijkt er eigenlijk op de meeste plekken niet zoveel aan de hand. En hoe ze toch zomaar even Israel binnenvallen (letterlijk), dat is toch ECHT te makkelijk.. De ontknoping is trouwens ook een sof, totaal niet een climax die je mag verwachten van iets genaamd "World War Z" (waar is die wereldoorlog dan?)
Daarnaast probeert de film wel een beetje erg makkelijk op de emotie in te spelen door interactie tussen Brad en zijn gezin er zo dik bovenop te leggen. Miljoenen mensen gaan dood, maar het enige dat lijkt te boeien in het ideale gezinnetje van Brad. Ik snap dat we ons met iemand moeten identificeren, maar moest het nou zo overdreven? Ze worden op een gegeven moment zelfs van het vliegdekschip af gezet omdat ze niet "nuttig meer zijn". Leuk hoor, zo omgaan met het gezin van een oorlogsheld. Slaat nergens op en is veel te goedkoop
Dus: de potentie was er, maar een wel erg mager verhaaltje en dik aangezette kleffe troep halen de film behoorlijk naar beneden.

Deze vier horrorfilms zijn alleen vandaag nog te zien op Netflix

Netflix voegt in december onder meer deze vijf films toe

De vijf beste films over een grootschalige virusuitbraak

Efter Brylluppet
Drama, 2006