• 9.378.259 stemmen

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: Iron Man Three

Oorsprong: Verenigde Staten / China

Geregisseerd door: Shane Black

Met onder meer: Robert Downey Jr., Guy Pearce en Gwyneth Paltrow

Releasedatum: 24 april 2013

Plot Iron Man 3

"Unleash the power behind the armor."

Sinds een intensieve strijd met buitenaards leven in New York heeft Tony Stark last van angstaanvallen en kan hij niet meer slapen. Hierdoor werkt hij bijna dag en nacht aan zijn Iron Man pakken en probeert steeds meer nieuwe dingen uit. Maar dan wordt de wereld opgeschrikt door een reeks aanslagen van de mysterieuze Mandarin. Tony besluit om de terrorist uit te dagen, waar deze op reageert door vol in de aanval te gaan. Tony ontdekt al snel dat niets is wat het lijkt en hij moet proberen al zijn kracht en kennis te verzamelen om de plannen van Mandarin tegen te gaan en zo zijn naasten te beschermen.

Tony Stark / Iron Man

President Matthew Ellis

Maya Hansen

avatar van Ricochan38

Ricochan38

Robert Downey jr. is weer geweldig op dreef in deel 3, het is gewoon een prima aktiefilm om lekker in de bios te bekijken (zelf de IMAX 3D versie gezien).

Helaas was de 3D weer niet geweldig, na AVATAR heb ik geen 3D film meer gezien die dat niveau ook maar benadert.

avatar van GGG

GGG

Iron man 3 D? Why??? Levert echt geen meerwaarde op. Was een heerlijke film met jammer genoeg iets minder humor als de vorige. Maar desondanks waar voor je geld. Petje af voor de rol van Sir Ben. Wat een acteur... Een aanrader voor de echte Iron Man fans. En blijven zitten tot na de aftiteling...

avatar van marvelfreak85

marvelfreak85

marvelfreak85 schreef:

Marvel en Robert Downey jr zijn in gesprek over een nieuw contract dus het zou kunnen dat dit de laatste is van RDJ maar het zou ook kunnen dat RDJ bijtekent is effe afwachten wat ie doet.

Robert Downey Jr. In Talks For THE AVENGERS 2 And 3; Doesn't Want To Return For IRON MAN 4? - comicbookmovie.com

Het lijk erop dat dit RDJ laatste Iron man stand alone film is hij zal wel terugkerren in de huid van Tony Stark in The Avengers 2 en 3

avatar van tal1b

tal1b

Aaardige film, alhoewel de 3d niet écht iets toevoegd.

Leuke humor, leuke acties, leuke effecten.

Soms zijn de heldenacties een beetje te veel van 't goede. Maar past wel bij de film .

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Lekkere actiefilm met alles wat je verwacht. Verhaaltje hoort erbij, de grappen zijn wat mat maar de personages prima en badguy Pearce en vooral Ben Kingsley zit er lekker in. Verder vooral popcorn vertier van goed niveau dat zonder 3D net zo goed of misschien nog wel beter zou zijn.

avatar van Bruens

Bruens

simpel filmpje zonder diepgang die gedragen wordt door wat spectaculaire explosies en one liners van Downey, 3d voegt helemaal niets toe en tot slot vond ik het gewoon dood saai.

Dat terwijl ik de 1e 2 delen wel heel erg goed vond!

avatar van stultmeister

stultmeister

Een leuke actiefilm die precies doet wat hij moet doen. Vermaken. Het haalt nergens een heel hoog level, maar zakt gelukkig ook nergens in. De humor mag er wel zijn en de cast die op automatische piloot speelt doet het prima.

3,5 sterren

avatar van cookedbrains

cookedbrains

Ik voelde me bedrogen na het zien van deze film, ik zal maar niet zeggen waarom maar om die ene reden vond ik de film waardeloos. En het begon zo goed...

avatar van christian

christian

cookedbrains schreef:

avatar van andrehoek

andrehoek

Striker1702 schreef:

Als je 2 echt slecht vond, waarom ging je naar 3 dan?

Waarom ik naar deel 3 ga, terwijl ik deel 2 slecht vond?

Behalve dat Iron Man een geweldig karakter is, zowel als Stark en als Strak in Pak. Was mijn verwachting dat deel 3 nooit slechter kon uitpakken dan deel 2. Helaas is die verwachting niet uitgekomen en om daar achter te komen moet de film toch eerst gezien worden.

Daarnaast ben ik film liefhebber en kijk ik alles wat op mijn pad komt. Dat mijn mening afwijkt van een gemiddelde is denk ik meer mijn probleem... Op deze site mag ik mijn mening wel delen en niemand hoeft het daar mee eens te zijn.

Wat ik wel jammer vind is dat het onmogelijk is om alle films te zien. Er komt te veel uit. Parkeerkosten rijzen de pan uit en het thuis kijken is overgenomen door series.

En Striker1702 alvast voor later ik ga je zeker tegenkomen bij de reviews van Avengers 2. En statistisch kan deze zijn voorganger niet overtreffen, maar ik ga 'm toch kijken...

Beste van de 3.

Favreau heeft een goede basis gelegd met de eerste twee delen, Black maakt het af. Al moet gezegd, deze reeks blijft toch vooral het werk van Downey. Zijn rol als Stark is perfect, delivery, timing en presence zijn hem echt op het lijf geschreven.

Het is dan ook niet erg dat deze film wat meer rond Stark dan Iron Man draait. Sowieso ben ik geen groots Marvel/superhelden liefhebber, vond de extra screentime voor Stark daarom ook wel fijn. Humor zat ook echt goed trouwens. Zelfs de scenes met het kleine jongetje kunnen ermee door, vooral die afsluiter was subliem. Ook oké de one-liners, kan je nagaan. Scherp en met veel overtuiging gebracht (could be the title of my memoires vond ik de beste).

Verder zit Kingsley goed in z'n rol. Had wel wat moeite met z'n personage ... een Amerikaan (Brit in de film) die er uitziet als een Moslim maar zich wel The Mandarin noemt? Hmmm ... vraag me ook af wat de extra scenes in de Chinese versie opgeleverd hebben, rare keuze maar zo gaat dat tegenwoordig blijkbaar.

Pearce is een wat matige bad guy, het verhaaltje wat mager en de film is iets te lang, maar dit blijft veruit de meest vermakelijke Marvel reeks en als ik het goed heb bijgehouden ook dé beste Marvel verfilming die ik al gezien heb.

Trouwens, compleet verbouwereerd naar de eerste 30 seconden van de NL dub zitten kijken vooraleer ik kon geloven dat ze hier écht een NL dub van hebben gemaakt. Wie verzint dat (en wie zet zoiets ook in het rijtje boven de originele versie). Gelukkig nog van zaal kunnen switchen maar hoe enorm drakerig kan je een film verkrachten. In die 30 seconden alleen al wordt duidelijk hoe sterk Downey rekent op z'n stem en timing. Niet na te doen.

Ook nog een mid-break aan ons been. Cinemas tegenwoordig

Jawaddedadde

De Vlaamse gedubte versie is er gekomen uit commercieel standpunt. Kennelijk was er nogal een verschil in verkoop van marvelspullen in landen waar de films gedubt zijn en landen (zoals België) waar ze met ondertitels werken. Omdat de doelgroep - jonge tieners - nog net iets te veel moeite met ondertitels hadden.

Voor mij hoeft het verder ook niet hoor en hopelijk wordt dit geen trend (kan me dit niet voorstellen). Zoals je zegt, de stem van een acteur is zo belangrijk in het totaalplaatje.

Echt? Jonge tieners proberen met ondertitels? Heb ik toch echt moeite mee om dat te geloven eigenlijk. Dat ze vinden dat ondertitels in de weg zitten lijkt me zelfs logischer

Tegenwoordig wordt er toch ook nog aardig gegamed? De voertaal van het web is Engels (en itt tot bepaalde landen is er niet echt een "Belgisch" internet) en de toplijsten staan toch nog vol Engelstalige muziek. Zo'n probleem kan het toch niet zijn?

Blijkbaar wel.

Doelgroep zouden 8-jarigen zijn (De Standaard).

Hier de trailer & Vlaamse cast.

Brrr, durf er zelfs niet naar kijken. Maar schijnt voor dit soort films wel een tendens te worden.

Gène Bervoets leent zijn stem aan Iron Man.

Ik ben er verder helemaal niet voor te vinden, maar als ze dan toch dit soort dingen willen doen is het bovenstaande een enorm probleem.

Die vent is een complete nul als het aankomt op voice acting. In bepaalde landen begrijpen ze het beroep ten minste nog, maar in Belgie komt het er op neer wat bekende namen op een affiche te plakken, ongeacht of ze ook maar in staat zijn een half-degelijke dub af te leveren.

PS: 8 jaar is wat jong voor een "jonge tiener", niet?

PS2: In ieder geval kijk in het vervolg wel twee keer uit wanneer ik nog eens kaartjes bestel. Je wil écht niet terecht komen bij een NL dub van een film als deze.

Jawaddedadde

Ongeacht wie ze als stemacteurs opvoeren, persoonlijk zou ik het nooit accepteren.

Onderhond schreef:

PS: 8 jaar is wat jong voor een "jonge tiener", niet?

Ja, mijn fout. Had het ergens met een half oog gelezen. 8-jarigen is ook wat logischer, die kunnen idd nog niet zo snel lezen.

En idd, opletten geblazen in de toekomst!

Ik accepteer ook geen dubs hoor, hoe goed sommige acteurs ook geschikt zijn voor sommige rollen. Sowieso kan je een Downey niet immiteren, dus daar moet je al helemaal niet aan beginnen.

Verder onderschat men kinderen toch makkelijk denk ik. Denk dat de meesten hun plan wel kunnen trekken, zelfs al verstaan ze dan niet elk woordje of zinnetje. Het is nu niet alsof Iron Man 3 verder zo'n moeilijke film om volgen is.

Macmanus

Haha dat wil ik wel horen, een vlaamse dub van Downey Jr. Wie sprak hem in?

Drie berichten terug

Vier berichten en je hebt de Vlaamse trailer erbij.

Macmanus

O las alleen even jou eerst bericht. Even lachen!

Haha hoe vet is dat! WAUW!

avatar van Shinobi

Shinobi

Ze hebben het op zich best grappig ingesproken.

Macmanus

Hoop niet dat overwaait. Hier wordt het gelukkig alleen nog gedaan bij een film voor de kleintjes. Hoewel ik dat ook al jammer vind hoor. Merk dat het Engels nu al minder begint te worden daardoor.

avatar van Dick Starbuck

Dick Starbuck

Prima film! Robert Downey J. is weer geweldig als Stark. Een ideale film voor in de bios. Gave effecten en humor. Alleen jammer dat het weer 3d moet zijn. Voegt geen drol toe.

Gelukkig beter dan deel 2, maar deel 1 blijft in mijn ogen het beste.

avatar van Turbodevil

Turbodevil

Inderdaad deel 1 het mooiste, zoals dat in meeste gevallen is. Ik vind 3d meestal wel een positieve toevoeging, maar in deze film geeft het weinig verschil dus had het of beter gemoeten of gewoon weglaten. Verder een beetje hetzelfde als de andere delen met wat kleine nieuwtjes. Een leuke actiefilm die je net zo goed thuis op de bank kunt kijken want, het grootte beeld wat nut heeft voor 3d heb je bij deze film niks aan.

avatar van geezoes

geezoes

Prima actie knallertje. Lekkere narcistische humor erbij hier en daar. Kon mij goed bekoren.

avatar van Elineloves

Elineloves

Best aardig, maar niet meer dan dat. Voor mij moet de film het vooral hebben van Stark, want verder viel het tegen. De mandarin, die ik bleef zien als Najib Amhali, was minder dreigend dan de trailer deed vermoeden. Had er een compleet ander beeld bij en de twist vond ik niet zo nodig. De oneliners waren geslaagd, het meer persoonlijke aspect was ook wel oké maar bepaalde actie momenten vond ik zwaar er over. Beetje jammer. Verder wel best mee vermaakt, maar niet helemaal wat ik er van gehoopt had.

avatar van The One Ring

The One Ring

Macmanus schreef:

Dat lijkt me stug, want die dubbing van kinderfilms was er al sinds ik een klein kind was, al zeker 20 jaar geleden. Geen idee of het daarvoor al was, maar ik zie geen groeiende trend.

Van mij hoeft het ook niet over te waaien overigens.

Macmanus

Dat is niet helemaal waar. Volgens mij werden soort gelijke films als Harry Potter, Diary of a Whimpy Kid nooit vertaald in NL 20 jaar terug. Walt Dinsey tekenfilms enzo indd wel al. Maar doel nog meer op televisie. Nu is haast alles Nederlands. Ben denk ik dan van jou leeftijd en ik zag haast alles in het Engels. Hey Arnold, Life with Louie, Dexter's Lab, Round the Twist noem maar op. Daar is zeker erg veel in veranderd hoor. Als die kinderen daar steeds meer gewend meer geraken, dan is het in de toekomst zeker niet uitgesloten dat dit hier ook gaat komen.

Het blijft allemaal nog bij kinderfilms en films als dit zie ik niet zo snel gebeuren hoor. Maar de stap van Harry Potter naar Iron Man is nog niet eens zo gek groot.

avatar van ibendb

ibendb

Harry Potter werd gedubd. Narnia ook. Zo'n dingen vind ik verschrikkelijk, vooral voor een film als deze.