Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Taylor Hackford
Met onder meer: Jason Statham, Jennifer Lopez en Nick Nolte
Releasedatum: 7 februari 2013
Plot Parker
"To get away clean, you have to play dirty."
Parker (Jason Statham) is een professionele dief die leeft volgens een erecode: steel van de rijken en doe geen mensen pijn die het niet verdienen. Maar bij zijn laatste overval verraadt zijn team hem, nemen zijn deel van de buit mee en laten hem voor dood achter. Parker is vastbesloten ze hun verdiende loon te geven en spoort ze op in Palm Beach, waar de groep een grote overval beraamt. Vermomd als rijke Texaan neemt hij de knappe Leslie (Jennifer Lopez) aan als zijn partner. Samen bedenken ze een plan om de zaak recht te zetten.
Parker
August Hardwicke
Claire
Cleanshot
De spijker op zijn kop.
Zou leuk zijn als Statham me weer ééns zou verassen in plaats van altijd maar hetzelfde typetje te draaien op de automatische piloot.
Yugnav
Matig allemaal. Blijft in alle aspecten achter op andere films in de genre en op andere films van Statham. De rol van Lopez echt helemaal nergens op en voegde niets toe. Aardig om een keer gezien te hebben, maar niet echt een aanrader
Pim1993
Strakke revenge film. Statham laat weer eens zien een van de meest spraakmakende actiefiguren van deze tijd te zijn, wat een geweldenaar.
Het verhaal liep lekker vlot en de film verveelt geen moment. Nadeeltje vond ik de matige casting om Statham heen. Wat is die Michael Chiklis een absolute miscast als kleine dikke kale leider van de crew. Het lijkt alsof hij in de gehele film zijn stem faked om overtuigend als bad-guy over te komen. Nee dat was een gillertje. Jennifer Lopez dan, achja, leuk vrouwtje om te zien maar ook voor haar helaas nul komma nul toegevoegde waarde. Ze is geen actrice klaar, maar heeft alleen haar naam. Wendell Pierce dan, hoog genoteerd in het castlijstje. Ik heb hem betrapt op een solo momentje van vijf minuten, een totaal oninteressant en ongeloofwaardig karakter. Ja aan die crew had veel meer aandacht besteed moeten worden zoals bijvoorbeeld bij 'Oceans' gebeurd. De heist zelf die ze organiseren, en het plan vond ik daarentegen lekker origineel en ook erg leuk om te zien.
Voor de mensen die Statham eentonig vinden. Dit is gewoon wat hij doet, en verschrikkelijk goed. Als hij een totaal andere rol zou vertolken zou dat des te meer kritiek opleveren ben ik bang. Alhoewel voor de mensen die 'This means war' hebben gezien, daar had ik Statham ook wel in willen zien. Eventjes om te checken hoe hij dat zou aanpakken.
Lekker weggekeken, continu actie en spanning. Toch wel een lekker aanradertje als je net als mij in staat bent om over dat waslijstje aan kritiek heen te kijken.
keff500
Typische Jason Statham film, ik blijf zijn films top vinden. En JLo was eindelijk ook eens aangenaam om naar te kijken ...
schumacher
Alweer eens een goede aktie film met Jason Stathem, zie die kerel graag bezig.
Film kijkt lekker weg zoals bij al z'n films het geval is.
Toppie voor mij.
XanderJ
Matig, Matig, Matig!
Statham was weer top als aktie-held, J-Lo was weer eye candy maar de rest......?!
Wat is er toch met N. Nolte? Leek wel als of ie continu dronken was en liever ergens (kroeg) anders was.
Waku
Lekkere actieknaller. Letterlijk en figuurlijk.
Je moet het verhaal en de actie met korreltje zout nemen.
Als je iedere keer zo gewond raakt als Stateman en doorramt ben je wel een hele harde jongen.
maar het gaat hier puur om de actie en dat zit goed, zo'n twee uur lang!
Debo
Leuke actie waar je niet bij na hoeft te denken alleen maar van te genieten. Wel vind ik deze persoonlijk wat minder sterk dan zijn vorige films maar evengoed met plezier naar gekeken.
Rodger
Goeie vlotte actiefilm, zat zelfs af en toe wat romantiek, en humor in... wat ik niet verwacht..
3***
jumpstylemovie
3***
Jij dacht alleen maar actie - ACTIE - ACTIEEE!!!
hutsekluts
Is dit ECHT dezelfde regisseur als van The Devil's Advocate" ? Wa tis er gebeurd?
Verstand op nul (want tjonge wat een fantaaaaaastisch incasseringsvermogen heeft die vent toch) en gewoon ff twee uur afleiding. Ook niks mis mee. Aanwezigheid van JLo is leuk maar voegt aan de acteerprestaties niet zoveel toe.
jumpstylemovie
The Devil's Advocate was toch ook gewoon leuke nonsens?
Norman Mailer
Statham doet, uhm tja, gewoon Statham. En komt aldus wederom op een krappe voldoende uit.
Bij de films met Jason Statham is het meestal hetzelfde verhaal. Een simpel verhaaltje, dat aangevuld wordt met wat aardige actie en een Statham die vrolijk zijn soms lekker droge oneliners mag uitspreken.
Bij deze Parker is het niet veel anders. Deze keer is het een soort van wraakfilm met een simpel verhaaltje, dat overigens wel vermakelijk is om naar te kijken. Leuk om Jennifer Lopez weer eens te zien. Haar acteren is niet bepaald hoogstaand, maar het blijft een mooie verschijning en haar rol lijkt een beetje zelfspot te zijn naar haar echte leven. Nolte heeft ook wel een aardig rolletje, maar wat is die man de laatste paar jaar oud geworden zeg. De sfeer is lekker luchtig en de actie vermakelijk, gecombineerd met aardige humor. Het helpt daarbij ook dat de locatie, in en rondom Palm Beach, echt waanzinnig mooi is. De actie is soms lekker hard en gelukkig vaak ook goed in beeld gebracht. Vooral de scene met het mes door de hand van Statham, zag er fraai uit.
Parker doet dus wat het moet doen, en dat is vermaken. Geen bijzondere film, maar wel een lekkere wegkijker voor een gezellige doordeweekse avond.
Piratje
De intro in het pretpark en de massa volk is prachtig en vlot in mekaar gezet. Vrolijkheid die ineens in aktie overvloeit tot bijna op het einde van de film. Dan wordt het wat romantischer en uitgekiend.
Het plot is vlot en kort. Ook diverse mooie uitspraken blijven hangen. Soms doorspekt met aardige humor.
Een gegeven woord wordt uitgevoerd en gegeven. Mooi.
Jason Statham (die bijna) vele malen sterft en (natuurlijk) de beeldschone Jenefer Lopez dragen meer dan hun steentje bij. Toch komt het niet tot een bedscene.
Ik vraag mij af met hoeveel lidtekens men kan overleven?
Taylor Hackford maakte er een vlotte 2-uren-film van en wist je tot het einde te binden met close-ups en mooie beelden van Palm Beach en zijn rijke mooie woningen.
Ook het verhaal zit aardig verrassend in mekaar. Misschien wat te eenvoudig voorspelbaar. Maar dat mag men wel in zo'n crimi verwachten. Het is de actie die het doet.
Voor deze zeer vlotte topcrimi is 4.0* zeker niet onderschat. Heerlijk van genoten.
Minken
Degelijk, zoals bijna alle Statham films. Standaard verhaaltje, paar stoere blikken en hier en daar wat beuk en schietwerk.
Overigens zag Miss Lopez er nog aller aardigst uit.
witboek
Niet geslaagd deze film of je moet een zeer grote fan zijn van Statham. Spijtig
kwakkies
Echt een typische Statham film , precies volgens verwachtingen. Ik heb me weer vermaakt!
Barry83
Alles over deze film is al gezegd. Een mooie opening in het pretpark en vervolgens genoeg actie met tussendoor een charmante JLo die er nog altijd goed uitziet. Helaas is het verhaal te mager waardoor het geen echte topper is, maar daar zal de Statham fan maling aan hebben.
skipy05
Film viel me tegen. Ik ben grote fan van Jason Statham maar hier viel hij me toch wat tegen.
Film had een 20 min korter gemogen. Verhaal is vrij standaard.
Op sommige momenten was hij iets wat saai.
Jennifer Lopez deed het niet slecht maar erg goed ook niet.
mar007
Ik ben grote fan van Jason Statham maar hier viel hij me toch wat tegen..
Ik ben ook een fan van Jason Statham, HIJ viel mij niet tegen
maar de film viel tegen.
Dankzij Statham was het nog aardig om te zien.
-P-
13 in een dozijn film van Statham. Flinterdun verhaaljte tergelijk lang verdeeld over 118 minuten.
Davezelf
Films met Statham altijd leuk. Tot Lopez met haar dikke reet in beeld verschijnt.
Was al geen fan van Lopez, maar nu ga ik elke film waar zij in speelt boycotten.
Boeff
Een redelijke film, met een aantal mooie actiescenes.
Door Jennifer Lopez een 2,5. Was anders mogelijk een 3 geworden.
Het middenstuk (waarin zij een groot aandeel heeft) is niet bepaald boeiend en de film zakt in dat gedeelte voor mij ook helemaal in. Er gebeurt voor mij net iets te weinig en dat stuk duurt ook te lang. Jennifer Lopez voegt ook weinig toe aan het verhaal en doet eerder afbreuk aan de eerder opgebouwde spanning. Ik vind haar rol/karakter dan ook niet bepaald in deze film passen.
Macmanus
Voorspelbaar actiefilmpje.
Het begon nog wel aardig. Een heist. Maar daarna loopt het scenario erg matig. Hackford lijkt nooit te weten dat deze films al tig keer gemaakt is en verfilmd het daarom precies zoals we het al tig keer hebben gezien. Als Lopez dan ook nog vrij laat in de film komt opdagen weten we helemaal met wat voor film we te maken hebben. Een film die puur op 2 namen is uitgebracht om even snel wat geld binnen te harken. Gelukkig bestaat er pindakaas!
2 sterren.
edwinoudenes
Ze hadden een stuk of 400 anderen voor de rol van JLo kunnen casten, want ze kan gewoon NIET acteren..
Ondanks dit toch een heerlijke actiefilm!!

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Flight
Drama / Thriller, 2012

Ill Manors
Misdaad / Thriller, 2012
gebaseerd op boekfloridareal estate agentprofessional thiefjewel robberypalm beachparkerpalm beach, florida