• 9.377.386 stemmen

Geregisseerd door: Fede Alvarez

Met onder meer: Jane Levy, Shiloh Fernandez en Lou Taylor Pucci

Releasedatum: 2 mei 2013

Plot Evil Dead

"The most terrifying film you will ever experience."

Na meerdere mislukte pogingen om te stoppen met drugs heeft Mia besloten af te kicken in een blokhut in de bossen. Ze wordt ondersteund door wat vrienden en haar broer David. Terwijl Mia het zwaar heeft met het afkicken leest Eric, een van haar vrienden, uit een oud boek dat in de kelder ligt. Maar met het lezen van deze teksten komen er demonische krachten vrij in het bos en die nemen al snel één voor één de jongeren over.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Ben benieuwd of de Tree Rape hier in zit, of op z'n minst een referentie?

avatar van EW101

EW101

Starmaster501 schreef:
Ben benieuwd of de Tree Rape hier in zit, of op z'n minst een referentie?

Ja , zit erin.

EW101 schreef:

Ja , zit erin.

in de trailer zit ie wel volgens mij, de trailer op imdb dan.

bennyboy

mischien een rare vraag, maar bij de synopsis van de film (het stukje waar de film over gaat) staat dat mia degene is die overblijft en tegen haar vrienden moet vechten. maar is mia niet juist degene die als enige bezeten is, tenminste dat is wat de trailer verteld. de hele trailer laat zien hoe gek mia is

JacoBaco

Dit zou een betere synopsis zijn denk ik?

Een groepje vrienden vertrekt naar een afgelegen huisje in een bos, waar één van hen een oud boek vindt met mysterieuze oude teksten. Wanneer iemand de tekst hardop voorleest, komen er demonische krachten vrij. Deze duistere krachten nemen één voor één de jongeren over totdat er nog maar één overblijft. Degene die overblijft zal moeten vechten om te overleven.

JacoBaco schreef:

Dit zou een betere synopsis zijn denk ik?

veel beter, maar als ik uitga van de trailer is het alleen mia.

JacoBaco

Ja, de trailer geeft een beetje de indruk dat Mila de enige is. Maar wellicht is de trailer wat misleidend.

Op IMDb staat deze synopsis:

Five friends head to a remote cabin, where the discovery of a Book of the Dead leads them to unwittingly summon up demons living in the nearby woods. The evil presence possesses them until only one is left to fight for survival.

jipt

Aan die nieuwe trailer te zien blijkt het dus een kopie te worden

JacoBaco

Wat maakt dat nou uit? Zolang het maar een goede kopie is. Veel erger is dat we nog een kleine 5 maanden moeten wachten!

mikey

[pretbederf]Een goede kopie bestaat niet. Wacht maar tot je dit gaat zien...[/pretbederf]

JacoBaco

Een goede kopie bestaat niet is niet officieel. Waar het mij omgaat is dat hij goed genoeg is.

mikey

In vergelijking tot het origineel bedoel je?

avatar van Dh PING

Dh PING

The Evil Dead is aan de beurt voor het remake-tijdperk.

JacoBaco schreef:

Ik hou van originaliteit, zie in de trailer al minstens 3 dingen die zijn gejat uit t origineel.

mikey schreef:

In vergelijking tot het origineel bedoel je?

Nee, ik ga en probeer de film niet te vergelijken met het origineel. Ik ga hem puur beoordelen op de film zelf. Sowieso is het geen regelrechte kopie.

jipt schreef:

Voor mij is het vooral de manier waarop en ik denk nog steeds dat deze film mij heel goed gaat bevallen. En dat terwijl Evil Dead in mijn top 10 van beste films aller tijden staat.

Is de film een remake?

Yes it is a remake and re-imagining with a new story. Besides resemblance, all characters are original creations and there are new origins for the Book of the Dead, the characters and cabin.

jipt

Ja dat zeiden ze ook bij The Thing preqeul maar das ook een halve kopie, ben skeptisch maar we zullen zien.

JacoBaco

De nieuwe Thing vind ik ook niet zoveel aan, maar we zullen zien ja.

avatar van as

as

Eerste reviews zijn binnen: Harry goes batshit crazy in love with Fede Alvarez's EVIL DEAD at SXSW Opening Night!!! - Ain't It Cool News: The best in movie, TV, DVD, and comic book news. - aintitcool.com

Schijnt ultra gewelddadig te zijn en dat de MPAA er zich geen raad mee wist bij de eerste keuring.

mikey

Zoiets gebeurde ook bij het origineel. Die kwam ook niet doir de engelse keuring en werd een nasty. Volgens mij is dat later gerectificeerd door een rechter die zij dat al het geweld op poppen werd gebotvierd.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Pfft... met al die laaiende reacties uit 't SXSW festival komt deze absurd late releasedatum ook als een mokerslag aan; nota bene de laatste ter wereld zelfs.

avatar van Shinobi

Shinobi

Haha, zo ik kan echt niet wachten als ik al die berichten zo lees. Erg spijtig dat de releasedatum in Nederland naar juni is verschoven.

avatar van tattoobob

tattoobob

Tja het is het wachten wel waard denk ik

avatar van Ricochan38

Ricochan38

regisseurs maken vaak de film extra geweldadig zodat ze in overleg wat scenes eruit halen om de film door de gewenste rating te krijgen, en dan hebben ze dus bereikt wat ze willen, de film door de keuring zoals zij hem ook wilden hebben.

jipt

Update: de Nederlandse release is vervroegd naar 2 mei.

avatar van Prudh

Prudh

Draait 13 op 14 april al tijdens de Night of Teror op Imagine. Nog niet bekend of hij ook regulier in het programam draait.

avatar van Prudh

Prudh

Draait zeer waarschijnlijk óók in het programma. En schijnt belachelijk goed te zijn... Joy!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Jammer alleen dat de rest van het programma voor de NOT wel bijzonder slecht is. Reden voor mij om misschien niet te gaan. Wordt dan zien in het reguliere programma. Zin in!

avatar van selfhealing

selfhealing

De film heeft tot nu te geweldige reviews belooft echt veel goeds voor on s horrorfans.