• 9.377.434 stemmen

Geregisseerd door: Fede Alvarez

Met onder meer: Jane Levy, Shiloh Fernandez en Lou Taylor Pucci

Releasedatum: 2 mei 2013

Plot Evil Dead

"The most terrifying film you will ever experience."

Na meerdere mislukte pogingen om te stoppen met drugs heeft Mia besloten af te kicken in een blokhut in de bossen. Ze wordt ondersteund door wat vrienden en haar broer David. Terwijl Mia het zwaar heeft met het afkicken leest Eric, een van haar vrienden, uit een oud boek dat in de kelder ligt. Maar met het lezen van deze teksten komen er demonische krachten vrij in het bos en die nemen al snel één voor één de jongeren over.

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

16 april om 20.30. Kun je Maniac nog als voorafje nemen.

avatar van tattoobob

tattoobob

Ze gaan de hele reeks remaken en nieuwe delen maken!!!!!!!!! hell yeah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van raymon

raymon

Gisteravond gezien en voor mij persoonlijk alles wat ik ervan had verwacht en gehoopt; een gruwelijke horror, maar ook een subtiele hommage aan het origineel..

Nog even volhouden tot 2 mei

4****

avatar van sjefke007

sjefke007

jipt schreef:

Ik hou van originaliteit, zie in de trailer al minstens 3 dingen die zijn gejat uit t origineel.

sja weer zo een hoor,wat verwacht je dan het is ook een remake !!!

bovedien ziet het er goed uit de trailer,ik hoop alleen dat ze wel hun best hebben gedaan om het boek etc zo veel mogelijk in eer te houden.

Kan me niet echt vinden als het boek een dagboek of iets zou zijn,of een simpele kaft.

avatar van Xan21

Xan21

De redband trailer zag er heerlijk uit, kan niet wachten

avatar van wei

wei

Had dit heel graag goed gevonden. Origineel was jaren geleden wel 1 van mijn favoriete horrorfilms, al heb ik die nu ook al een jaar of tien niet meer gezien. Wel even wat stukjes herbekeken als opwarmer voor de remake, maar denk niet dat die film nog steeds staat zoals 20 jaar geleden. De remake is op zich een prima film geworden, maar teveel leunend op smerigheden en te weinig op spanning naar mijn smaak. Het deed me een beetje denken aan À l'Intérieur (2007) wat dat betreft. Ik ken het origineel ook te goed om echt verrast te worden, ondanks wat twists hier en daar. Een Ash zit er niet in, maar dat had waarschijnlijk toch nooit gewerkt. Wat we wel krijgen, is een handvol personages die me niet konden boeien helaas. Het waren slechts subjecten gebruikt (misbruikt) voor smerigheden. Een kleine teleurstelling dus, maar ja, dat kon ook eigenlijk niet anders. Als ik probeer de film uit mijn persoonlijk-nostalgische context te benaderen, is het een behoorlijke horrorfilm, geloof ik.

avatar van arno74

arno74

Klassieke horrorfilm in een modern en jasje. De film is vooral visueel en moet het ook hebben van de soundtrack. Uitsluitend die combinatie wordt gebruikt om enge momenten te genereren, een intelligent of onvoorspelbaar script zit er niet in. De film is visueel dan ook erg gore, maar het verstand moet wel op nul. De schrikeffecten lukken vrij goed, al worden ze behoorlijk voor- en nagekauwd.

Wat jammer genoeg ook schrikbarend is is het acteerwerk, maar daar moet deze film het uiteraard niet van hebben. En op d'n duur wordt gelukkig dat tenenkrommende acteerwerk met een of meerdere lagen bloed en duivelse uiterlijk bedekt waardoor dat nauwelijks meer opvalt. Originaliteit ontbreekt helaas ook, de uitwerking van menig scene doet denken aan films als Saw en The Ring.

Kortom, een film waar heel wat marketing tegenaan gegooid is en, in tegenstelling tot het origineel, snel in de vergetelheid zal raken. Maar wel een must see als je van rijkelijk rondspetterend bloed en verminkte lichamen houdt De scene waar de hoofdrolspeelster haar tong doormidden snijdt zal me wel lang bijblijven.

avatar van 6-6-6

6-6-6

Gewoon één lekkere Horror in een nieuw jasje. Laat de andere delen ook maar komen, ik kijk er al naar uit

avatar van ipman-99

ipman-99

"A new vision from The Producers of the Original Classic." ... " !!!

Fantastische Horrorfilm !!! Remake en gebaseerd op het origineel van 1981 !

Nadat ik zeer recent de 3 klassiekers van "Evil Dead" aan een heropfrissing onderwierp, is het

dus nu de beurt aan de nieuwe versie van deze zalige film-reeks !

Dit is letterlijk en figuurlijk een horrorfilm in een nieuw modern jasje ..., die vooral heel

veel smerigheid en gore tentoon tovert !

Er zaten heerlijke subtiele knipogen naar het origineel en de schrikeffecten mochten er zeker zijn !

Heerlijk genieten van al die gore toestanden en gruwelijke/griezelige momenten !

avatar van MaNiAc E

MaNiAc E

Krijgt van mij 3 sterren. De film kent geen goede leadrole personage, waar Ash de film droeg in het origineel is er nu niemand die deze versie echt draagt. Ik kon me niemand verdiepen, het ziet er allemaal perfect uit en hij lekker grof zoals ie hoort te zijn. Helaas voelt het allemaal redelijk leeg aan.

Evil Dead (2013) movie review by SlashingThrough.com

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Deze ook, voor de bioscooprelease, mogen aanschouwen op de Night of Terror.

En poepoe, dit was me wel even een remake en dan ook helemaal zoals ik hem verwachtte. We hebben al te maken gehad met de remake van The Hills Have Eyes, die ook zeker niet van de poes was (mede dankzij Aja) maar de remake van Evil Dead is nog wel even veel extremer, gestoorder, bruter en smeriger.

Het begint al lekker grof en extreem, en we worden al meteen in de oase van gorigheid gegooid. Dan krijgen we vanzelfsprekend weer een beetje hetzelfde verhaal als het origineel. Jongeren die het bos in gaan om te kamperen in een blokhut, en daar dus stuiten op "Het Dodenboek". Eentje is er zo eigenwijs om een spreuk hardop voor te lezen, wat de geesten heeft doen wakker maken en de vakantie uitloopt tot een hel.

Het onzichtbare kracht is terug en de jongeren zijn het doelwit en het ultieme slachtpartij kan beginnen en Evil Dead schuwt echt helemaal niks en het gaat er hier, zoals gezegd wel heel extreem aan toe en bij sommige shots verkrimp je zelf ook even van de pijn (nouja, sommige... zeg gerust: alle) met bijvoorbeeld je tong doormidden splitten met een stanleymes, of met een stukkie fles je gezicht eraf pulken, verkracht worden door struiken en ga zo maar door. Ook de bezeten Mia zag er lekker gestoord en misselijkmakend uit, en kwam zeer overtreffend over en wat dit zieke schouwspel al dan wel helemaal compleet maakt is dat druilerige, regenachtige kille sfeertje, wat de film alleen maar nog onprettiger, troostelozer en smeriger maakt. Ook die bekende liters bloed (kots, regen) zijn weer terug van weggeweest.

Ja, zoals je leest gaan hier echt alle remmen los en is dit zeker geen film voor doetjes. Voor mij als horrorliefhebber is dit wederom weer een zeer geslaagde remake, maar toch wel erg onaangenaam om naar te kijken, dankzij dat sfeertje die ik net omschreef. De regisseur had erg goede bedoelingen voor de horrorfans. Op naar deel 2, die laatst aangekondigd werd.

PS: Na de credits komt Ash uit het origineel nog even voorbij.

mikey

Leuk voor de kids wellicht, maar niet zo best. Het is ook een doodzonde om deze te remaken tenzij je echt een hele goeie regisseur bent (zoals Raimi zelf). Voor een 'studenten in nood' flick is hij lang niet de slechtste, maar als je nagaat waarin het origineel scoort en deze film mist dan kom je met een waslijst..

Goed wat wel te verwachten hier: het mysterie van het boek wordt keurig uitgelegd... zo ook de POV's ,jammer genoeg. Wel begrijpelijk want men staat tegenwoordig minder open voor zaken die niet niet worden verklaard. Veel regen en donkere beelden voor de sfeer. En 'Ringu/Grudge' demonen die monologen uit de Exorcist herhalen. En oh ja best veel Guts 'n' bloed. Weinig vaart. Effecten waren trouwens nog best okay. Ash we miss yah!

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Erg grof, maar ook erg sfeerloos en voorspelbaar qua schrikmomenten. Acteerwerk is prima evenals de special effects.

Leuk om gezien te hebben, maar ik had er toch meer van verwacht. Volgens mij was de zaal bij Imagine enthousiaster dan ik.

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

Is toch beetje tegengevallen. Wel gor maar weinig sfeer. Dat is het grote verschil met het origineel. Het verhaaltje over het afkicken had wel achterwege mogen blijven en de demonen uit het origineel zijn toch veel leuker dan de al eerder genoemde linda blair zusters met exorcist teksten. Hysterische giegelbuien uit het origineel waren effectiever. Dacht overigens dat ik in de trailer Wer'e gonna get you heb gehoord. Niet in de film gezien. Best leuk maar als je dol bent op het origineel is het het allemaal net niet.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Het gaat zowaar goed met de remakes. Na Maniac is Evil Dead de volgende remake die meer dan goed is bevallen. Met de gore zit het hier wel snor en ook het tempo is meer dan oké. Het is jammer dat de film weer die typerende bruinige look heeft die veel remakes hebben, maar het einde maakt wat dat betreft veel goed.

Lees hieronder het stukje dat ik heb geschreven in het laatste verslag van Imagine:

Cult Movies Reviewed: Imagine 2013: Deel 4 - cultmoviesreviewed.com

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Lees dus net dat er een hele scene is gefilmd (niet echt spoiler maar misschien willen mensen het als verassing houden) dat de laatste overlevende op straat loopt en dat Ash aan komt rijden en vraagt of alles goed gaat, Ash die raakt bezeten, kijkt naar de camera en zegt ''Groovy'' En het blijkt dus ook dat alleen het Groovy gedeelte er in zit en de rest van die scene eruit is geknipt.

mikey schreef:

Raimi heeft anders ook behoorlijk veel werk in dit deel gestoken. De producer van een remake van zijn eigen film, zelf noemt hij het goed dat deze opnieuw gedaan wordt, omdat er nu een mooier budget en betere technologie tot beschikking is... Dus? why not.

mikey

Dat zijn zijn wel hele magere redenen voor een remake: budget en technologie. Zegt niets over artistieke kwaliteiten. Tja zou het om geld gaan?

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Natuurlijk gaat het om het geld, maar hier zit meer hart in dan al die Michael Bay-remakes bij elkaar.

mikey

Dat lijkt me wat overdreven maar hij was wel wat beter dan het gemiddelde aanbod.

mikey schreef:

Als je het zo bekijkt gaan alle films natuurlijk om geld.

Snap je niet

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Dollars, euro's, ka-ching, mikey! Weet je toch wel? Klik.

mikey

Ja maar dat was toch niet wat ik zei ?

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Ik mag toch wel een leuk offtopic clipje plaatsen?

ja c.r.e.a.m. zekers

Snap je niet

Sorry

avatar van Meister

Meister

Dit is pas een horror film, eindelijk na al die jaren troep. Ik kan je zeggen dat de hele zaal in shock was van deze film. Goed verhaallijn en vlotjes, ik verveelde me geen seconde.

Als minpunt vind ik dat het soms té wreed was, m'n vriendin kon gewoon niet meer kijken en soms dacht ik ook van shit dit is ziek man, echt nasty. Oja ik weet niet wat het is maar de cast klopt gewoon niet, ze hadden echt mensen met een ander uiterlijk moeten nemen dit ''staat'' hun niet vind ik.

avatar van hendriks

hendriks

weer een zinloze remake

waarom steeds een vrouw in foodrol plaatsen

zat geen enkel schrik effect in ja mensne schrikken als geluid hard staat

maar dit is er weer een uit een dozijn

het orgineel was flauw maar was wel orgineel met komische toon

dit sloeg weer nergens op en zo voorspelbaar

nee vond hem weinig hebben snel te vergeten

ze moeten echt eens stoppen met remakes

8 op de tien is gewoon slecht bij het orgineel omdat ze alles veranderen

kunnen ze gewoon niks zelf meer bedenken wat goed is

of word er echt teveel weggehaald door de grote film maatchappijen

avatar van tattoobob

tattoobob

Misschien moet jij eens hoofdletters en punten enz gebruiken.