Genre: Drama / Familie
Speelduur: 106 minuten / 101 minuten (dvd)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Marc Forster
Met onder meer: Johnny Depp, Kate Winslet en Julie Christie
Releasedatum: 9 december 2004
Bekijk via CANAL+
Plot Finding Neverland
"Where will your imagination take you?"
Londen, 1904. Toneelschrijver James M. Barrie (Johnny Depp) voelt zich geklemd in de regels van zijn bestaan. Hij vindt toevlucht in zijn kleurrijke fantasie waarin alles mogelijk is. Wanneer hij weduwe Sylvia (Kate Winslet) en haar vier kinderen ontmoet, vindt Barrie de inspiratie voor zijn bekendste werk: Peter Pan. Hij deelt met de familie de magie van het geloven in je eigen fantasie zodat een wereld ontstaat waarin alles mogelijk is.
Sir James Matthew Barrie
Jack Llewelyn Davies
George Llewelyn Davies
Michael Llewelyn Davies
Angrod_Pallanén
Helaas helaas. Dat was niet het einde. Finding Neverland krijgt nog zo'n extra 5 minuten die net zo overbodig zijn als een derde teelbal. Kilo's uien werden door de filmcrew geschild onder de neus van Freddie Highmore, die de grootste krokodillentranen ooit presenteert op het witte doek. Walgelijk vals sentiment dat strafpunten oplevert.
Ik geef je gelijk dat het afgelopen had moeten zijn met Winslet die de tuin in loopt. Maar aan de andere kant vind ik het wel fijn dat we het nu hebben kunnen afsluiten. En dat met die krokodillentranen viel ook wel mee.
Mug
Het was al afgesloten. Waarom moet het dan tweemaal afgesloten worden. Om meer duidelijkheid te verschaffen? Die overbodige 5 minuten afsluiter is van het niveau van een kant-en-klare Hallmark-film.
Angrod_Pallanén
Haha, Winslet die Neverland inliep was mooi, maar sluite het geheel van de broertjes en Highmore's problemen niet af. Daarbij weten we hoe moeilijk hij omging met de dood van zijn vader. Ik zou het niet op prijs hebben gesteld als we niet hadden geweten wat er verder zou gebeuren met de overige personages.
Mug
Je gaat me nu toch niet vertellen dat de verdere afloop van het verhaal in die laatste 5 minuten 'verrassend' waren he.
Gewoon het beeld op zwart. En na zo'n 20 seconden een tekstje in beeld luidende 'Barrie verkreeg de voogdij over de kinderen samen met bladiebladiebla. Ook niet origineel natuurlijk, maar stukken beter dan de krokodillentranen van nu.
Angrod_Pallanén
1, ik heb Highmore niet zien huilen. 2, volgens mij heb jij een andere versie gezien want bij de 3x dat ik de film heb afgezien (altijd incl. aftiteling) is er géén tekst in beeld verschenen.
Mug
1, ik heb Highmore niet zien huilen.
Ik wel, en hoe.
Mijn reactie was ook dat ik liever een tekstje had gehad in plaats van de drakerige laatste 5 minuten.
Ow, ok
Maar zo'n tekstje was al helemaal dramatisch geweest. Ik vind het einde prima zo.
eRCee
- 1979 stemmen
Finding Neverland is een bijzonder aangename film. Fris, leuk, sympathiek en helemaal niet stijf, zoals de poster doet vermoeden. Een origineel verhaal, soms een beetje te zoetsappig rond de kinderen maar over het algemeen weet de film de juiste sfeer te treffen. Depp is zoals wel vaker iets te typisch, net een beetje te vreemd. Maar verder een heerlijk filmpje. 3,5*
Remi
Persoonlijk hou ik niet van die ouderwetse films. Maar deze film wist me erg goed te raken.
Ik wilde de film afzien, want het deed me echt wat.
Deze film miste alleen wat, ik kan niet echt de vinger erop leggen, maar deze fantastische film had iets 'meer' nodig. Ik heb er voor de rest geen kritiek op.
Eindelijk weer eens een goede dramafilm dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal
Rianneke_Dan
Vond je dit een ouderwetse film dan?
Als je het kwa tijd enzo bedoelde oké
Maar ik vond dit alles behalve ouderwets!
Julie
Vond je dit een ouderwetse film dan?
Als je het kwa tijd enzo bedoelde oké
Maar ik vond dit alles behalve ouderwets!
kan niet anders dan dat hij het over tijd heeft
wie vind deze film nu ouderwets lol
Remi
Ik heb het inderdaad over de tijd... 102 jaar geleden... Dat vind ik best een lange tijd geleden
Dynamovie
Begin jakkie-bah zoetsappig, te slap, te infantiel. Middenstuk wanneer Sylvia zieker wordt en Barrie Peter Pan op het toneel laat uitvoeren wordt de film beter en emotioneler. Einde is te abrupt. Ineens is Sylvia overleden. Zoontje Peter van Sylvia acteert trouwens zeer goed. Al met al: 2.5*
ruupiejj
bij deze film heeft imdb toch veel meer gelijk; daar staat de film in de top 250, terecht. Erg mooie film en prachtig acteerwerk.
eRCee
- 1979 stemmen
Dat komt door die poster hier, wat een wanstaltig product.
waidman
Normaal gesproken ben ik niet zo’n liefhebber van drama, maar vanwege Depp de film toch maar een keer op schijfje gehuurd. Van Depp zijn we de laatste jaren de meest uiteenlopende rollen gewend, van maffe kapitein tot angstige onderzoeker, van drugsverslaafde inspecteur tot een soort freak. Meestal zit er iets uitbundigs aan zijn rollen, deze keer niet, ik heb hem nog nooit zo ingetogen zien acteren als in deze film. Juist door zijn acteren wordt de begin 20e eeuw sfeer geloofwaardig. Nergens in de hele film verliest hij dat ingetogene, zelfs tijdens het naspelen van zijn fantasieën met de kinderen . In zijn rol wordt hij prima ondersteund door Winslet en Hofman. Wanneer je het verhaaltje op het doosje leest verwacht je min of meer dezelfde uitbundigheid als bij Peter Pan, je komt dus (prettig) bedrogen uit. Finding Neverland is een prachtige film met maar 1 minpuntje, ik ben het met een aantal schrijvers op dit forum eens, de laatste 5 minuten had niet gehoeven, daar waar de hele film verhaalt over het inspelen op je fantasie, had de regisseur de laatste 5 minuten aan de fantasie van de kijker moeten overlaten, het was overigens overduidelijk dat hij voogdij zou krijgen, gezien de reactie van de moeder van Winslet toen haar dochter “Neverland”inliep Dit laatste stuk ontkracht de film een beetje, en haalt mijn waardering van een zekere 4 naar 3,5. Maar ik kan een ieder de film aanraden.
boeliboel
een mooie film, hij was redelijk. Niet echt mijn stijl. zo héééééééééééééél goed was de film niet echt maar ja johnny depp de reddende engel, die maakt elke film goed.
...Niet veel over te zeggen, maar hij was toch goed
waidman
Dit weekend nog een keer gezien, moet toch mijn waardering een beetje opschroeven.
nothingness
Schitterende film. Ook al ga ik akkoord met de voorgangers: de laatste 5 minuten hadden zeker niet gehoeven.
deppfan
Laatst nog een keertje gekeken en ik vind 'm nog steeds heel mooi, dus ik ga van 3.5* naar 4*. Depp speelt echt fantastisch in deze film, net als Freddie Highmore en Winslet. Heel mooi verhaal ook maar het einde was inderdaad niet echt nodig geweest, maar dat gesprek tussen James en Peter vond ik eigenlijk ook wel mooi..
4* dus
sangha
prachtige film, ik ben het helemaal eens met deppfan. zonder de laatste 5 minuten was de film ook af geweest dat zeker, maar zoals deppfan ook zei was het gesprek tussen james en peter heel mooi. kortom een prachtige film en dit is zeker een aanrader!
Angrod_Pallanén
Nou, wat is dit een kinderfilm zeg. Snap niet dat je dit in die categorie indeelt.
Julie
leuk voor kinderen.
ja hoor vooral voor kinderen!
als dit voor kinderen bedoeld is: waarmee ze kunnen lachen en alles begrijpen
dan eet ik mijn schoen op
jeanintjuh
Ik heb de film vandaag weer gekeken. Het is echt een prachtfilm. Johnny Depp laat weer eens zien hoe goed hij kan acteren. Ook dat kleine jongetje doet het heel goed. Het einde vond ik iets te dramatisch, ik weet niet hoe ik 't moet zeggen.. En ik vond ook dat ze nog wat dieper op het leven hadden kunnen ingaan. 4.5 ster!
*Lise
Een hartverwarmende en bij momenten erg ontroerende film
Johnny Depp acteert weer erg mooi, en ook het jongetje Peter vond ik heel goed
De geloofwaardigheid blijft steeds behouden, het einde was misschien ietwat overbodig, maar verder weet ik niks negatief te bedenken; klasse!
CellieY
Superfilm! Ik vind het zowiezo helemaal geweldig als een film zich afspeelt rond het jaar 1900. En dan speelt Johnny Depp ook nog eens een van de hoofdrollen. Hij trekt je gewoon helemaal mee in de fantasiewereld van Neverland. Ook Kate en haar zoontjes zorgen voor de nodige ontroerige momenten. Heel goed geacteerd
Het verhaal is heel mooi geschreven, heel erg meeslepend. Vooral omdat ze het verhaal van Peter Pan in de film hebben ondergebracht! Ook het einde is heel ontroerend, totaal niet volgens de verwachtingen, maar dat heeft juist wel weer wat
Norma
Depp in vorm!
Mooie film, ontroerend soms. Alle acteurs leveren heel behoorlijk werk en het idee om op deze manier de oorsprong van Peter pan te verklaren vind ik erg leuk. Ook de achterliggende gedachte van de film vind ik mooi. En de muziek: schitterend!
Ik geef hem 5 sterren, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik dat na meerdere keren kijken doe. De eerste keer dat ik de film zag wist ik niet goed wat ik er van moest verwachten en na afloop niet goed wat ik er van moest denken, maar nu ik wel weet hoe het afloopt kan ik beter op andere (boven genoemde)zaken letten en vind ik hem de hoogste score wel waard.

Big Fish
Drama / Fantasy, 2003