Genre: Drama / Familie
Speelduur: 106 minuten / 101 minuten (dvd)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Marc Forster
Met onder meer: Johnny Depp, Kate Winslet en Julie Christie
Releasedatum: 9 december 2004
Bekijk via CANAL+
Plot Finding Neverland
"Where will your imagination take you?"
Londen, 1904. Toneelschrijver James M. Barrie (Johnny Depp) voelt zich geklemd in de regels van zijn bestaan. Hij vindt toevlucht in zijn kleurrijke fantasie waarin alles mogelijk is. Wanneer hij weduwe Sylvia (Kate Winslet) en haar vier kinderen ontmoet, vindt Barrie de inspiratie voor zijn bekendste werk: Peter Pan. Hij deelt met de familie de magie van het geloven in je eigen fantasie zodat een wereld ontstaat waarin alles mogelijk is.
Sir James Matthew Barrie
Jack Llewelyn Davies
George Llewelyn Davies
Michael Llewelyn Davies
XxXDEPPFANXxX
Ontzettend Mooi vooral het eind!
Ik vond het jammer toen deze film afgelopen was!
R9
nadat ik een half uurtje was gaan kijken dacht ik echt wat is dit,
dus om precies te zijn ben ik na 27 minuten gaanslapen ..
maar de volgende dag zat ik met een gevoel ik moet deze film toch afzien..
dus met pijn en moeite zette ik mijn dvd speler weer aan.
en wat verbaasde mij..
na de film helemaal op nieuw te bekijken, vond ik hem na 32 minuten leuk worden.
en na een uur vond ik de film echt uitgroeien naar een top film..
Het spel van johnny depp vond ik weer prachtig..
al zijn films staan me erg aan.
of hij nu een piraat speelt, of een boek schrijver die word bedrijgd
of dit,,
alles vind ik perfect.
maar ja na afloop kreeg ik toch een beetje een rare smaak van deze film
net alsof het einde te snel verliep.
maar in elk geval was dit een er ggoed verhaal.
jammer van het einde
Suspiria
Wat een beleefdheid...super.
Als je je verplaatst in die tijd vind je de Neverland automatisch.
Fantastisch..een dikke 4,5 van mij.
Ghecko
Prachtige film, niet verwacht dat hij zo mooi zou zijn. Johnny speelt altijd prachtige rollen en hier in de combinatie met Kate en die kinderen..gewoonweg prachtig. Daarbij nog eens een zeer origineel verhaal, hoe krijgen ze het bedacht.
dit is een film die ik nog vaak zal zien, 5 **
Braafheid volgens het boekje.
De hele film is van zo'n grote doorzichtigheid, dat ik geen moment verrast was en van vervoering was al helemaal geen sprake. Het ligt er allemaal zo dik bovenop en de film speelt ongeneerd op het sentiment van het soort 'huilend zigeunerkindje'. Oftewel: kitsch. Goedgemaakte kitsch, dat wel!
De rol van Depp is een herhalingsoefening en een samenspel van eerdere maar betere Depprollen. Zo'n rol kan hij met gemak op routine spelen.
Kate Winslet is in deze film de verpersoonlijking van Margriet truttigheid. Dustin Hoffman spreekt op een gegeven moment de zin "He's a genius" uit. Ik kon wel janken.
2,5 sterren, geen ster meer.
the_watcher
Respect, kappeuter! You said it. Ik kan het er niet meer mee eens zijn.
Nubis
Ik heb hem net pas gezien, en ik vond m niet geweldig en niet slecht. Ik vind het verhaal niet echt heel interessant moet ik zeggen, maar het contact tussen James en de jongens, vooral Peter, en het contact met Sylvia vind ik wel heel mooi overgebracht.
3,0
HiLL
Ik heb de film uitgezet na 39.22 minuten...kan iemand mij overhalen om nog verder te kijken? Toen ik dat piratenschip zag, op zo'n toneel manier gemaakt, dacht ik ja...bah heb ik daar nu wel zin an?
Julie
Ik vond de film ongelooflijk mooi. een van mijn favorieten zelfs.
De film boeide mij van het begin tot het einde.
Toen ik deze film uitgekeken had, wou ik (eerlijk waar) eigenlijk voor altijd een stukje kind blijven op bepaalde vlakken. Voor mij is de film 5 sterren waard
da_smak
Mooi gemaakt, Burton-achtige kleuren. Depp is altijd tof, Winslet was iets minder. Die jongens kon ik niet uit elkaar houden. Hoffman was helemaal uit zijn element. Hele leuke film, maar toch niet helemaal alles. Het einde was een beetje afgeraffeld; hij had wel iets dieper en langer mogen zijn van mijl.
Don Quichot
Ik vond dat ze met die fantasiewereld van Barrie iets meer hadden kunnen doen, aangezien ze toch technische middelen genoeg hebben tegenwoordig. Kate Winslet heeft altijd iets aantrekkelijks in haar films en dit geldt ook voor Johnny Depp. Dit is weer zo'n film waar eigenlijk de kinderen nog het best acteren. Ja, ik weet ook wel voor een kind ben je altijd minder kritisch, maar het is toch niet slecht. Johnny Depp speelt hier eigenlijk zijn rol van in Pirates of the Carribean nog eens dunnetjes over, door het feit dat het allebei personages zijn met een hoog kinderlijk gehalte. Kate Winslet vond ik nu niet speciaal acteren, ze had ook niet echt een grote rol in deze film. Dit gat werd redelijk opgevuld door enkele van die kinderen, ik kan nu niet op de namen komen. Neverland staat hier dan ook weer gelijk met de eeuwige jachtvelden, want Sylvia sterft als zij Neverland bereikt heeft.
sweetlake
Kijk toch liever naar de tekenfilm. Vond het zeker geen slechte film hoor, maar ik denk dat dit een film is voor erg fantasierijke mensen. Ik kan me er niet in inleven. Maar goed, dat vond ik ook van zijn andere film, Pirates of the Carabien en die vond iedereen ook geweldig.
feanaro surion
Zijn andere geweldige film is niet Pirates, Pirates is geweldig maar Ed Wood en Edward Scissorhands zijn nog veel beter! Aangezien je er niet van houd: ook niet kijken dus!...
Pieter Montana
Zijn beste acteerprestatie zijn toch volgens mij POTC en Ed Wood.Maar POTC is zeker niet zijn beste film.
Julie
ik ben het met feanaro surion eens.
en ik begrijp dat, als je je er niet kan inleven dat het saai kan zijn.
maar je moet je in de plaats stellen: "wat als ik het me wel kon inbeelden. was deze film dan goed of niet". en daarvoor moet je punten geven. vind ik
Angrod_Pallanén
Een half jaar geleden heb ik hem in de bioscoop gezien. Toen overrompelde hij me met zijn briljante fantasie en nu doet hij het weer. Finding Neverland is gewoon een van de beste films ooit! Spreek me tegen, ga je gang, maar voor mij zal het zo blijven, want de film spreekt je aan en is echt adembenemend mooi. De ontwikkelingen van de personen tot de wereld die Barrie heeft gecreeërd.
Amen.
MovieJunkie
Maart zal het niet worden volgens mei pas!
Wat een geniale zin

ps: was dus op de vraag of de DVD in maart uitkomt
MovieJunkie
Braafheid volgens het boekje. Echt zo'n film die de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen goedgekeurd zou hebben als ze nog goedkeuringen zouden uitdelen.
De NVvH in Malleissie niet hoor, daar is deze film gebanned
zag ik op IMDB, enig idee waarom?
Roosii
SUPEEEER mooie film.
Ik moet zelden huilen tijdens een film maar bij deze begonnen de traantjes al te komen. Echt een hele mooie film. Wil hem graag nog een keer zien.
punkrockprincess
ik ging naar de cinema met een vriendin...en ze wou persee deze film zien...ik wou hem niet zien...
Ben heel blij da we hem uiteindelijk gezien hebben...
het is gewoon zo johnny depp heeft geen slechte film behalve
Pirates of the Caribbean...
zo fantasierijk...
zo mooi...
traantjes gehuilt met tuiten...
Teskuh17
Leuke film moet ik zeggen. Het begin loopt wat stroef, omdat het meer van t zelfde is voor een half uur lang. De acteerprestaties waren heel goed, vooral Johnny blijft altijd goed in wat hij doet. Zijn kinderlijke trekjes waren wel speciaal. Freddie was even leuk als in Finding Neverland, maar goh, het leek wel of ie in Sjakie veel ouder was.. en Finding Neverland was 't nog maar een kleintje. Goede film, maar toch bleef ik een beetje afwezig tot het eind natuurlijk, dat is machtig
4* vooralsnog
Julie
Ontzettend Mooi vooral het eind!
Ik vond het jammer toen deze film afgelopen was!
Braaf, Braaf, braaf. Makkelijke emoties worden er met de subtiliteit van een steenhamer ingeslagen. Een prul 2* had dan ook 7 kOtsar nominaties.
Jorick
Een vermakelijke film met mooie fantasierijke en sprookjesachtige tinten. Soms een beetje voorspelbaar en het einde had voor mijn part ook nét even iets anders gemogen. Al met al een voldoende.
floortjuhh
Mooie film, hij lijkt totaal niet op de andere versies van 'Peter Pan'. (Die ik trouwens ook erg leuk vond) En Johnny Depp speelt weer super
, een 4
MarkFish
Depp is eigenlijk altijd top, ook weer in deze film. Kate Winslet speelt het ook goed en die jochies zijn wel aandoenlijk. Innemend verhaal met een mooi einde, leuke film.

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'