• 9.376.689 stemmen

Finding Neverland (2004)

Drama / Familie | 106 minuten / 101 minuten (dvd)

Genre: Drama / Familie

Speelduur: 106 minuten / 101 minuten (dvd)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Marc Forster

Met onder meer: Johnny Depp, Kate Winslet en Julie Christie

Releasedatum: 9 december 2004

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Finding Neverland

"Where will your imagination take you?"

Londen, 1904. Toneelschrijver James M. Barrie (Johnny Depp) voelt zich geklemd in de regels van zijn bestaan. Hij vindt toevlucht in zijn kleurrijke fantasie waarin alles mogelijk is. Wanneer hij weduwe Sylvia (Kate Winslet) en haar vier kinderen ontmoet, vindt Barrie de inspiratie voor zijn bekendste werk: Peter Pan. Hij deelt met de familie de magie van het geloven in je eigen fantasie zodat een wereld ontstaat waarin alles mogelijk is.

Sir James Matthew Barrie

George Llewelyn Davies

Michael Llewelyn Davies

avatar van pascal83

pascal83

Wissel de m en de j met elkaar, haal Barrie's weg en .....

avatar van Cheiz

Cheiz

Ik vraag me af of er mensen zijn die geinteresseerd zijn in het leven van J.M. Barrie.

avatar van Esteban

Esteban

Alstublieftdankuwel, De Trailer : http://www.themoviebox.net/mov...

It looks nice en hij heeft m'n interesse. Btw, de film heet nu wel officieel 'Finding Neverland'

Cheiz schreef:

tuurlijk wel!

Esteban schreef:

Alstublieftdankuwel, De Trailer : http://www.themoviebox.net/mov...

Eindelijk een trailer? godsamme, dat heeft lang geduurd.

Finding Neverland? gut, ik vond de vorige dan wel mooier, ze kennen er weer niks van die distributeurs.

Bloompje

O, wat een mooie trailer. en wat ziet Johnny er weer behoorlijk sexy uit.

avatar van eerdekes

eerdekes

Ik denk dat we in het najaar ( in de kerstperiode om specefiek te zijn ) een mooie film zullen zien !

avatar van Moviestar

Moviestar

film heeft mijn interesse, wil ik wel zien, weer eens wat anders.

avatar van eerdekes

eerdekes

Voorlopig beschikt deze film over een gemiddelde van 8.7/10 (185 votes).

... En die interesse wordt maar groter en groter ...

avatar van Renskiej

Renskiej

Het is weer leuk hoor, met johnny. Maar niet heel bijzonder op zich. hij krijgt van mij wel ****

avatar van jassonn

jassonn

eerdekes schreef:

Voorlopig beschikt deze film over een gemiddelde van 8.7/10 (185 votes).

... En die interesse wordt maar groter en groter ...

8.3/10 (1471 votes)

avatar van adeila

adeila

JOHNNY JOHNNY!!!!!!

Al veel gehoord over deze film op het net en de trailer bekeken. Lijkt mij erg mooi, zeker ook om het verhaal. De andere kant van Peter Pan. En kate winslet speelt er ook in, met haar prachtige accent

avatar van streeter

streeter

Path Adams meets Big Fish. Een grote teleurstelling.

avatar van iluvmovies

iluvmovies

Winnaar van de NBR Award (de eerste graadmeter voor de Oscaruitreiking) in de categorie Beste Film

(de film is morgen te zien in Amersfoort)

avatar van Marisje!

Marisje!

Dit lijkt me een enorm mooie film.

Op 9 dec gaak er gelijk heen

avatar van Anton Visser

Anton Visser

Het is al weer een tijd geleden dat ik door een film ontroerd ben, maar dit was er weer één. Ben net naar de sneak geweest en kreeg deze film voorgeschoteld, dacht jezus een kostuum drama maar viel mij alles mee! Ben geen Depp fan maar deze film krijgt van mij 4 sterren

avatar van hugohei

hugohei

Zag vannacht een ijzersterk stukje reclamespot voor de film : Oprah ontving Depp en Winslet.

Johnny Depp gedroeg zich gereserveerd, doorstond geduldig het gelul over 'hoe is het om de meest sexy man op aarde te zijn', en deed daarna een niet onaardig nummertje over het geluk van kinderen en een gezin.

Kate Winslet kwam erbij, en na enig gezoen stak ze meteen van wal over haar laatste bevalling, haar keizersnee (na 36 uur in labour), de ruggeprik en haar frustraties...

Wat een bizar programma kan dat soms zijn, van die handige Oprah. Alle sterren moeten door haar gecapitonneerde gehaktmolen. Met film heeft het niks te maken.

En als je niet uitkijkt blijf je nog kijken ook.

avatar van Menni

Menni

Hugo, wat had ik je nou gezegd over televisie?

avatar van puck

puck

hugohei schreef:

...doorstond geduldig het gelul over 'hoe is het om de meest sexy man op aarde te zijn'...

Mede dankzij de wijn volgens mij...

Maar wat een inhoudsloos flutprogramma inderdaad. Heb me ook nog lopen verbazen over al die 'breaks'... als je het in de VS zou moeten kijken is het helemaal niet te doen. 'We gaan er nu even uit voor een kort stukje programma, maar komen straks bij u terug met meer reclame.'

Vond het vooral jammer dat hij zijn woorden over Amerika terugnam.

Anders kijk ik het nooooit .

avatar van TLD

TLD

Ik vond er geen reet aan... (ik heb hem gezien op een uitgelekt exemplaar)...

Echt een van de mooiste films van de laatste tijd. Het verhaal is prachtig en met veel fantasie kom je er wel. Echt een prachtig meesterwerkje van Johnny en Kate. Ik hield het net droog, in tegenstelling tot de rest van de zaal.

avatar van Redlop

Redlop

Fraai dat de special effects van 1903 genoeg impact hebben om een droomwereld werkelijk te doen lijken.

Als je niet van brok in je keel-onderdrukkend ouderwets sentiment houdt moet je er vooral niet heengaan. Ik hou er soms wel van en in deze film is dat perfect gedoseerd. 3,5*

avatar van Obiwannes

Obiwannes

De film is best wel aangenaam, ook net gezien in de sneak en had ietwat leukers verwacht. Maar was aangenaam verrast.
Het heeft inderdaag wat weg van Big Fish maar dan is deze weer net ietsje minder. Hij heeft genoeg potentieel voor een erg leuke avond film en een beetje een ween-film...

Maar volgens mij had de film veel mooier geëindigd in het neverland van Sylvia's huis waar ze instapt. Het ietwat zeemzoetige "Je moeder blijft leven in je fantasie" was een beetje té veel. Het moest er nog eens opgelegd worden, voor diegenen die het niet snapten ^^

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Ik was ook niet erg onder de indruk: het ziet er allemaal wel zeer verzorgd uit en het verhaal is zeker niet slecht, maar het is ook geen onvergetelijke film geworden. Het bleef allemaal wat teveel aan de oppervlakte wat mij betreft: men concentreerde zich wat teveel op de onstaansgeschiedenis van 'Peter Pan' en men koos er blijkbaar voor om de personages van deze film alleen maar uit te diepen in functie van dat verhaal. Er wordt wel gehint naar de beweegredenen van Barrie, maar meer ook niet.

Depp mat zich voor de gelegenheid wel een heerlijk Schots accent aan, en Radha Mitchell blies eigenhandig de Engelse Stiff Upper Lipp nieuw leven in. (Als de vrouw van Barrie was zij ook het personage dat me nog het meest wist te boeien) Van Kate Winslet en Julie Christie had ik ook net iets meer verwacht, en Dustin Hoffman had zich blijkbaar voor de zoveelste keer tevreden gesteld met een veel te kleine rol: het wordt nu toch echt tijd dat die nog eens een hoofdrol voor zijn rekening neemt.

Verder dan drie sterren kom voorlopig ik niet.

avatar van Goodfella

Goodfella

Zag hier al een aantal keren de vergelijking met Big Fish voorbij komen. Thematisch inderdaad een goede vergelijking, maar de mensen die díe film al niet trokken kunnen beter ver van Finding Neverland blijven. Fantasiegehalte van 0,0 namelijk, terwijl hier júist zoveel moois uit te halen is, zou je denken.

Wat is het dan wel? Een degelijk drama met een paar aardige rollen dan maar.. al is het allemaal zó standaard en braaf en spelen die kindertjes zó beroerd dat je je al snel afvraagd waar in godsnaam al die hoge waarderingen vandaan komen. Nauwelijks één memorabele scène gezien, terwijl het op op die kids na nooit écht slecht is ofzo.

Degelijk, maar tegelijk kleurloos en nietszeggend. Makkelijk te skippen dus.

avatar van Zavo

Zavo

Goodfella schreef:

Mee eens, de magie ontbreekt volledig, er had zoveel meer in kunnen zitten. Het gaat veel te veel over de relatie tussen Barrie en die vrouwen i.p.v. over de fantasie/magie in Peter Pan.

spelen die kindertjes zó beroerd

Daar ben ik het dan weer helemaal niet mee eens, ik vond ze juist opvallend goed, op de jongste na, maar die was ook wel erg jong voor zo'n rol.

avatar van MissJuly

MissJuly

Echt super goed!

Waarom zijn jullie zo kritisch?

avatar van Menni

Menni

MissJuly schreef:

Waarom zijn jullie zo kritisch?

Omdat ze het kind in zichzelf verloren zijn, MissJuly.. Zelfs als een film het ze zo duidelijk voorschotelt, zien ze het niet. Hopeloos verloren!

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Misschien omdat het allemaal een mooie poging is, maar na nog niet zo lang geleden big fish te zien vind ik deze film tegenover die een beetje verbleken.

Big Fish is een beetje wat deze film had kunnen zijn, maar slechts heel af en toe is.

En de kinderen zijn acteren wel degelijk beroerd