Genre: Drama / Familie
Speelduur: 106 minuten / 101 minuten (dvd)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Marc Forster
Met onder meer: Johnny Depp, Kate Winslet en Julie Christie
Releasedatum: 9 december 2004
Bekijk via CANAL+
Plot Finding Neverland
"Where will your imagination take you?"
Londen, 1904. Toneelschrijver James M. Barrie (Johnny Depp) voelt zich geklemd in de regels van zijn bestaan. Hij vindt toevlucht in zijn kleurrijke fantasie waarin alles mogelijk is. Wanneer hij weduwe Sylvia (Kate Winslet) en haar vier kinderen ontmoet, vindt Barrie de inspiratie voor zijn bekendste werk: Peter Pan. Hij deelt met de familie de magie van het geloven in je eigen fantasie zodat een wereld ontstaat waarin alles mogelijk is.
Sir James Matthew Barrie
Jack Llewelyn Davies
George Llewelyn Davies
Michael Llewelyn Davies
Menni
Ik vind Big Fish meer een film die niet probeert te zijn wat Finding Neverland ook niet is.
Zavo
Omdat ze het kind in zichzelf verloren zijn, MissJuly.. Zelfs als een film het ze zo duidelijk voorschotelt, zien ze het niet.
Juist niet! De makers van deze film zijn het kind in zichzelf verloren. De laatste helft van de film gaat bijna alleen nog maar over de vreemde relatie tussen de volwassenen. Het zou juist veel meer over de fantasie en magie van het kinderspel en de inspiratie daaruit voor Peter Pan moeten gaan. Nu wordt er alleen maar geouwehoert over die fantasie, maar we zien er zo weinig van terug.
En de kinderen zijn acteren wel degelijk beroerd
Ongeveer alle recensies zijn lovend over met name Freddie Highmore, en terecht. Depp heeft 'm niet voor niets aanbevolen bij Tim Burton voor Charlie and the Chocolate Factory.
Menni
Juist niet! De makers van deze film zijn het kind in zichzelf verloren.
Juist wel! Dat er ook veel tijd wordt besteed aan de praktische wereld der volwassenen, geeft aan dat de makers zich er erg goed van bewust zijn dat het merendeel van deze 'opgegroeide' wezens flink wat overtuiging nodig heeft om weer te gaan durven fantaseren en beleven (zie ook het genadeloos afmaken van The Polar Express). Dat veel lui, waaronder ikzelf overigens, hier een Burtonesque fantasy-film hadden verwacht, doet aan deze nobele onderneming niets af.
Zavo
Kortom, je moet de leuke dingen er zelf maar bij fantaseren, want in de film zit het niet.
Ik ben trouwens geen groot Burton-fan, ik had gehoopt op een film waarin de inspiratie voor Peter Pan centraal zou staan, zoals de titel en trailer ons beloofden. Het begon goed, maar verzandde helaas in ongeloofwaardig fantasieloos drama.
Menni
Dat DOET het toch juist? 'Het echte leven' is inspiratie voor de fictie.. Maar goed, over de juiste verhouding valt altijd te twisten natuurlijk, ik vond 't prima in orde zo.
smartazzzzz
Wat een heerlijke film zeg.
Afgelopen zondag gezien in de bios.
Ben zelf nog een beetje kinds af en toe dus dat scheelt!
Soms is het echt genieten in de bioscoop.
En ik kan er weer tegenaan deze week.
adeila
beeldschone film, wilde eigenlijk de bios niet uit, wilde hem nog een keer zien, maar helaas dat kon niet. Athans niet op de avond meer
Obiwannes
Wel, ik ben namelijk geen recensent en aangezien ik niet uitga van de visie de recensent zegt dus dan moet dat wel zo zijn, vind ik dat de kinderen me toch niet echt konden overtuigen.
Ik heb er helemaal niets tegen dat je ze goed vond Menni, maar iemand vroeg waarom sommigen de film minder waarderen, wel oa voor dat
Bloompje
Heel mooie film inderdaad. Het waren voor mij vooral de kinderen die het hoogtepunt waren. Geen wonder dat Johnny de Peter uit de film gevraagd heeft om Charlie te spelen... Wat die kleine acteert in deze film: amaai
Menni
Wel, ik ben namelijk geen recensent en aangezien [...] vind ik dat
Op DIT moment ben je recensent geworden, leuk he
bebdn
Samen met ESOTSM en Garden State één van de betere van dit jaar, klasse acteerwerk van Depp, Winslet, Hoffman, Christie EN de kinderen.
twg
ondaks dat ik de film een beetje saai vond , is hij toch wel 3,5 sterren waard vanwege : het goede script , geweldige regie , masterlijk script.
Jordy
Weer zo'n typisch Miramax Oscar-bait filmpje. Vakkundig gemaakt, hier en daar best mooi, vooral wanneer je in alledaagse gebeurtenissen ineens een stuk uit Peter Pan herkent als kijker. Jammer alleen dat elk emotioneel bedoeld moment door vervelende, overheersende muziek ondersteund moet worden. HUILEN ZAL JE!!!
De GeuS
Een mooie film, met iets teveel sentiment op bepaalde momenten; 3,5*
Leonard Shelby
Mooie ontroerende film, ongetwijfeld! En die scenes met sentimentele muziek erachter vind ik nét niet over de top. Dus geen vervelende momenten voor mij. 4*
Wel leuk, goed geacteerd, mooi gemaakt, maar toch ook wel een gevalletje van allemaal net niet.
Over het algemeen niet boeiend genoeg om je echt in de film te krijgen en ik had aan het einde het idee dat er meer in had gezeten.
Wel enkele mooie scenes zoals het toneelstuk met de weeskinderen die lachen en de ouderen aansteken en de opvoering in het huis.
morpheus
**1/2
neo
Wel wat mooie scenes en aardige muziek van Pool Kaczmarek. Qua beelden, sfeer en muziek natuurlijk veel weg van eerdere verfilmingen met Peter Pan in verschillen varianten, maar ook van bv Fairy Tale 3.5 sterren
BenicioDelToro
Op de een of andere manier viel deze viel me ietwat tegen. Misschien had ik er teveel van verwacht, dat zou kunnen. Het lag in ieder geval NIET aan de acteurs! Ik vond alles een beetje traag, misschien dat dat het was. Wel mooie sfeerplaatjes en enkele prachtige scènes. En ik ben zwaar onder de indruk van Freddie Highmore!
Lotteke
Mooie film, heel mooi. Ben altijd benieuwd naar Johnny Depp films, omdat ze meestal heel goed zijn of juist helemaal niet, maar hij dan de enige is die de film kan redden.
En in dit geval mooie film, hele mooie en goed geacteerde rol van Johnny en Freddie heeft me ook positief verbaasd en Kate, tja, vind ik altijd wel oke, meer niet.
4 sterren van mij.
Poehsas
Het begin maakte niet zo heel veel indruk... mijn partner ging alvast slapen.
En toen werd de film mooier....
Ik vond het laatste stuk erg ontroerend, dat hij haar Neverland liet zien...
Tja, onze Johnny
BenBen
Weer een goede film van Johhny depp, hij speelt weer een fuerieuze rol, heel goed geacteerd. Kate mag er ook wezen.
Goede film.
madelon25
Mooie film, Mooi verhaal Peter Pan is een stuk interessanter geworden
Mr Orange
Pure gepolijste Oscar nominating crap. Maar dat is ook absoluut wat ik ervan verwachtte, dus ik heb me prima vermaakt. Rond deze tijd van het jaar verorber ik altijd onnoemlijke hoeveelheden popcorn (Der Untergang was DE uitzondering dit jaar. Gevolg: Geen oscar!).... In april ga ik wel weer naar het filmhuis om op een andere manier te genieten!
Lotteke
Weet iemand misschien wanneer deze op (koop) dvd verschijnt? Ik hoorde ergens half maart, maar dat lijkt mij wat snel......
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Dit was echt een zeer goede, zelfs ontroerende film. Er wordt een heerlijke sfeer geschapen, puik acteerwerk.. Echt een mooie film!
spuit11
Ik heb deze film op 2 januari in de bios gezien en vond het prima film om het jaar mee te beginnen. De vergelijking met Big Fish is al vaak gemaakt, en er zijn ook enkele overeenkomsten. Deze film is misschien net ietsjes minder, maar je wordt er nog steeds helemaal in meegezogen als je mee gaat met de film en de fantasie.
Johnny Depp was weer geweldig, begin nu ook steeds meer te begrijpen waarom Tim Burton hem steeds kiest voor zijn films.
Mooiste scene uit de film is wel wanneer het toneelstuk thuis wordt opgevoerd, ontroerend.
Angrod_Pallanén
Een van de mooiste films ooit! Prachtig gewoon,
ode aan Johnny en Kate en Neverland

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'