• 9.376.945 stemmen

Finding Neverland (2004)

Drama / Familie | 106 minuten / 101 minuten (dvd)

Genre: Drama / Familie

Speelduur: 106 minuten / 101 minuten (dvd)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Marc Forster

Met onder meer: Johnny Depp, Kate Winslet en Julie Christie

Releasedatum: 9 december 2004

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Finding Neverland

"Where will your imagination take you?"

Londen, 1904. Toneelschrijver James M. Barrie (Johnny Depp) voelt zich geklemd in de regels van zijn bestaan. Hij vindt toevlucht in zijn kleurrijke fantasie waarin alles mogelijk is. Wanneer hij weduwe Sylvia (Kate Winslet) en haar vier kinderen ontmoet, vindt Barrie de inspiratie voor zijn bekendste werk: Peter Pan. Hij deelt met de familie de magie van het geloven in je eigen fantasie zodat een wereld ontstaat waarin alles mogelijk is.

Sir James Matthew Barrie

Mary Ansell Barrie

Jack Llewelyn Davies

George Llewelyn Davies

Michael Llewelyn Davies

avatar van you missed me

you missed me

een echte meesterwerk met johnny depp en kate winslet

deTuinman

Deze film had zoveel beter kunnen worden. Wat Big Fish wel lukte, kan finding neverland niet slagen het toeveogen van het fictieve aspect, Neverland laten voelen. Te weinig in ieder geval.

Goede acteerprestaties... vooral Winslet en Highmore.

Depp speelt veel rollen, maar blijft altijd de naïeve en narcistische jonkheer. Ik snap niet dat fans een duizendpoot in hem zien.

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

deTuinman schreef:

Ooit al Pirates of the Carribean of Edward Scissorhands gezien? Rollen die toch heel ver weg staan van een 'naïeve en narcistische jonkheer'.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik moet hem toch even maken....zou Michael Jackson Neverland nu eindelijk gevonden hebben?

MNV2 schreef:

Misschien heb jij de films dan niet gezien...

Overigens is Edward Scissorhands niet echt een hoogstaande rol.

Onderstaande films allemaal het stereotype van de heer Depp.

Sweeney Todd

What's Eating Gilbert Grape

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

En toch vind ik dat de rol van halfgefilpte piraat iets heel anders is dan dat van een 'naïeve en narcistische jonkheer'..

deTuinman

haflgefipt idd, is alleen met zichzelf bezig en door de drank een simpel denker....

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Finding Neverland.

Deze film komt zo vaak op tv.

Ik heb het een keer bekeken maar vond het niet zoveel hebben.

Kate Winslet en Johnny Depp vind ik echt super acteurs maar hier in waren ze middelmatig vond ik. Het verhaal was warrig en beetje saai. Maar toch grappige en dramatische scences zaten erin.

Heel goed. Verder toch wel genoten voor een keertje.

avatar van martlybra

martlybra

Spetie schreef:

Het gaat wel over een man die met kinderen speelt, maar daar houdt de vergelijking ook wel op.

hehe, beetje offtopic, maar toen ik deze film voor de eerste keer zag (en de tweede keer ook trouwens) deed James Barrie me ontzettend aan Michael Jackson denken. creatieve kinderen.

avatar van Tommy The Cat

Tommy The Cat

Ik denk dat deze film niet tot het soort film behoort waar ik echt warm voor loop. Desalniettemin heeft deze me wel kunnen boeien. Ik vond het eigenlijk gewoon een erg leuke film .

Wat betreft het acteren moet ik J. Depp toch een compliment geven. Waar ik mij vaak snel irriteer aan het feit dat ik alweer hetzelfde gezicht op het doek zie (ik noem bijvoorbeeld Tom Cruise) weet Depp z'n rollen zo te spelen dat ik hem niet verwar met andere rollen. Ik zie 'm als een nieuw/fris karakter, ondanks dat er wel altijd een terugkerend element in zit. Erg goed.

M'n moeder kon het niet droog houden, dus toch een 4.

avatar van MasterRRR

MasterRRR

Matig eerste deel van de film, veel overbodige en saaie scenes. Vervolgens is het tweede deel wel erg sterk en boeiend. Het slot (na het 'gaan' van Kate naar Neverland) doet helaas ook afbreuk aan de scene ervoor, wat een sterk eind was geweest.

Helaas dus, geen topper voor mij
3/5

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Vervelende zoete drek, meer kan ik er niet van maken. Kate Winslet en Johnny Depp kunnen in veel betere films spelen en gelukkig doen ze dat ook. Hier vond ik ze maar vervelend truttig doen. Het verhaal is er natuurlijk ook naar, maar ja... Ik denk dat Marc Forster met een goed plot wel heel bekwame films kan maken, zoals Stranger in Fiction.

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

leuke film .

avatar van powerman

powerman

Saaie film over Johnny Depp als toneelschrijver die in eerste instantie niet zo succesvol is met de opvoering van zijn stuk. Door ten koste van zijn eigen vrouw om te gaan met een weduwe met haar zoontjes kan hij plotseling wél populair worden en is iedereen razend enthousiast. Wel af en toe mooie beelden vanuit het oude Londen maar absoluut niet mijn film.

powerman schreef:

dit staat ook bovenin? wat is het nut?

avatar van Nijmegen

Nijmegen

't Was me iets te zoetjes enzo.. niet helemaal mijn smaak.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Super genoten van deze film.

Film met een fantastische boodschap .....

Prachtig acteer werk overigens van Dhr. Depp en mevrouw Winslet!

Absolute topper!

avatar van M.C.H.S.

M.C.H.S.

Een van de weinige films die me wist te tranen.

Prachtig!

avatar van gukker

gukker

powerman schreef:

Je hebt de hele essentie van de film gemist. De film gaat niet over een toneelschrijvertje die eerst geen succes en daarna wel succes heeft. Het gaat over in dingen geloven, met daarin veel verwijzingen naar het Peter Pan verhaal. De rest is bijzaak.

avatar van Juneau

Juneau

Heb hier erg van genoten. : )

avatar van rep_robert

Prachtig drama, met alweer een fenominabele Depp en Winslet.

Het uitgangspunt is leuk, het is mooi om te zien hoe de toneelschrijver Berrie zijn inspiratie voor Peter Pan uit de kleine dingetjes heeft gehaald. Behoorlijk inspirerend, creatief en leuk gedaan allemaal. Net zoals de vele fantasieën die dankzij Depp mooi tot leven komen in de film.

Als drama is de film redelijk zwaar en volgt het niet de standaardwegen wat mij betreft, ik vond het prachtig. Je moet overigens wel tegen zoetigheid kunnen, anders is deze film niets voor jou!

Mooie film om te onthouden!

avatar van Saaaarrtje

Saaaarrtje

prachtig! Diepgaand ook. Leuk om het Peter Pan verhaal vanuit de kant van de schrijver/bedenker mee te maken. Er zit een mooie boodschap in

avatar van Carolaah

Carolaah

Tja, net als vele vrouwen kijk ik graag naar films waar Depp in meespeelt..

Heb deze nog niet gezien.. misschien dat ik hem vanavond wel een kansje geef, mooi voor The devil wears prada aan.

edit: Nou net gezien... hmm.. beetje gemengde gevoelens. Vond het wel een vermakelijk verhaaltje, maar kan me aan sommige dingen wel wat ergeren.. Bijvoorbeeld dat hij z'n vrouw laat zitten, dat het soms wel erg zweverig en blij wordt en dat z'n vrouw er met een ander vandoor gaat (wat weliswaar begrijpelijk is maar toch..) kon het niet gewoon op een andere manier? - eerst zegt hij dat hij en Sylvia vrienden zijn, vervolgens hield hij heel veel van haar.. blabla.. en dan wordt hij ineens toch soort van de vader vd kids gezien hij de voogdij heeft gekregen.. ging wel wat snel

Al met al, net 3,0 sterren

avatar van nuzjan

nuzjan

Net gezien, de aanleiding van vooral omdat Kate Winslet erin speelt.

En wat een pracht van een film! Heel diepgaand film met een hele ijzersterke acteer werk van Winslet en Depp. Ben door deze film ook echt ontroerd geraakt. Een vrij bijzonder film die je niet vaak zit.

Ben erg aan het twijfelen tussen een 4 of een 4,5 ster. Deze film gaat ook meteen mijn top 10 binnen.

avatar van Rosicky

Rosicky

Ontzettende standaardfilm. Finding Neverland kleurt nergens buiten de lijntjes, is nergens opvallend en doet daartoe ook vooral geen enkele poging. Geef je publiek een lach en een traan en je hebt een succesvolle film. Een formulefilm die ik totaal niet interessant vind.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Net gezien, en aangenaam verrast. De poster zag er niet echt ''spectaculair'' uit, en de film was dat ook niet. Maar toch had ik mezelf buitengewoon vermaakt. Een ijzersterke cast, en het verhaal ''achter het verhaal'' was leuk verzonnen. Ik weet niet of het in deze mate echt is gebeurd, of dat dit ook gewoon fictie is, maar het was zeer vermakelijk. Van mij mocht er wel iets meer ''neverland'' in, maar dat kon ik de film vergeven.

4 sterren =)

avatar van Relax

Relax

Geen oscar waard, het begon veel belovend tot op een punt het gewoon pure gezeur begon te worden.

Ik versufde zelfs weg in het midden van de film, het einde had ook niet bepaald veel impact op me.

avatar van Fuentes

Fuentes

Ondanks het levendige thema, de kracht van de verbeelding, komt de film verre van levendig over, eerder stijfjes. De setting, het Londen van 1904, rechtvaardigt dat m.i. niet. De dialogen worden eentonig opgemurmeld. En als de kids een toneelstukje verzinnen, gaat dat op de stijve manier van 'een stapje naar voren, tekst oplezen, twee pasjes terug etc.' waardoor voor kinderen, lijkt mij, de lol er helemaal vanaf moet zijn. Met andere woorden, het verhaal overtuigt niet. Voorts wordt nogal makkelijk gescoord met het verdriet van de kleine Peter': pappie is dood, mama gaat ook nog dood, en dan inzoomen maar op het huilende joch: wie raakt daar nu niet door ontroerd?

De mooie muziek en acteerprestaties van Kate Winslet ten spijt: het betreft een film voor en door fantasieloze mensen.

avatar van masyna70

masyna70

Tijdje geleden alweer dat ik de film gezien heb, maar ik vond het een goede film. Ik verwachtte er niks van, maar ik was in positieve zin erg verrast.

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Wat een hele geweldige film had kunnen worden, werd het helaas niet. Mooi verhaal, maar had zo anders uitgewerkt kunnen worden. Johnny Depp speelt de naïeve, gulle toneelschrijver die voor alles en iedereen tijd heeft, terwijl Winslet de moeder speelt die het beste voor heeft met haar kinderen.

Op een gegeven moment kakt het verhaal een beetje in en speur je echt de zoetsappigheid van het genre familiefilm op. Had graag momenten van de fantasiewereld van Neverland willen zien.

De climax was op zich wel mooi, maar had ook afgedaan kunnen worden nadat die show een succes werd en dat Winslet kort daarna stierf.