The Conjuring (2013)
Releasedatum: 5 september 2013
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Conjuring
"Based on the true case files of the Warrens"
The Conjuring vertelt het gruwelijke verhaal van de wereldberoemde paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren. Wanneer hun hulp wordt ingeroepen door een gezin dat door een duistere aanwezigheid in hun afgelegen boerderij geterroriseerd wordt, worden ze geconfronteerd met een machtige duivelse entiteit en raken ze betrokken bij de meest angstaanjagende zaak van hun leven.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Conjuring (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Brad Hamilton
Nancy Perron
Andrea Perron
mnrk
Want to play a game of hide and clap?
Een heerlijke en spannende horror/thriller film van James Wan...
Het verhaal wordt prima gebracht en mede door de gehele setting en aankleding krijgt deze film ook echt de sfeer mee die er helemaal bij past. Dat het verhaal ook nog eens gebaseerd is op waargebeurde feiten geeft het nog wat extra's mee ( iedereen is daar trouwens vrij in om in te geloven )...
De groep acteurs in deze film is ook dik in orde ,vooral Vera Farmiga, Patrick Wilson en Lili Taylor acteren hun rol erg goed en overdrijven nergens... Dit aangevuld met een overige prima jonge cast...
Dit allemaal aangevuld met een prima score en soundtrack...
Ook maar eens gekeken naar Ed en Lorraine Waren zelf....
Ed and Lorraine Warren - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org
Onslaught
Gewoon een goede horror.
Goede productie, goed geacteerd, goed plot. Natuurlijk leent het veel uit voorgaande horrorfilms, maar het is iig goed jatwerk.
4.0
MrEcarty
Qua setting een mooie film. Goed geacteerd. Origineel doordat er in het midden van de film een team van ghostbusters aan het werk gaat. Ik zat dan ook steeds te wachten op iets origineels, mede door de hoge ratings. Dat ik weer verbluft zou gaan worden als in bijvoorbeeld The Sixth Sense of The Others. Dat niveau lijkt in dit genre voorlopig niet haalbaar.
The Conjuring viel me tegen. Helemaal door de religie die hierin doorspekt zit. Uitdrijvingen, god en alles. Als dat er in zit kunnen 10.000 idyllische shots,schitterend camerawerk en integere rollen een film niet redden.
vampyrmaiden
haha misschien wel, ik zal het eens googlen...ik weet niet of die dingen echt gebeurd zijn, maar als de mensen die de slachtoffers zijn dénken dat het echt gebeurd is was het voor hun toch een nachtmerrie. Hoe dan ook, ik hou wel van dit soort horrorfilms
VincentL
Ik heb het opgezocht en het schijnt een degelijke kern van waarheid te bevatten.
Hier vind je meer:
De waarheid achter 'The Conjuring', deel 1 - Grenswetenschap
De waarheid achter 'The Conjuring', deel 2 - Grenswetenschap
Sorry, dood is dood, en spoken, geesten, demonen, etc. bestaan niet.
Was dat maar waar, dan hadden heel veel mensen er tenminste geen last van.
kumori1
Erg goede horror heb hem net afgezien en ik denk dat ik maar wakker blijf haha xD
James wan heeft weer goed werk geleverd was erg verrast had hem niet zo goed verwacht!
Ik had echt momenten dat ik kippenvel had en het haar op me armen omhoog ging staan gepaard met koude rillingen op me rug.
einde had wel iets beter gekunt maar het is een beetje een open einde dus zal niet verrast zijn als hier een vervolg op komt.
al om al dikke 4.5 beste horror van dit jaar die ik tot nu toe heb gezien.
Nu afwachten op Insidious 2 kijken of die film bij deze in de buurt kan komen
VincentL
Helaas zei ik dit niet maar Koerok.
Sorry, dood is dood, en spoken, geesten, demonen, etc. bestaan niet.
Het ging niet om het feit of geesten demonen etc bestaan, het ging er om dat dit waargebeurd zou zijn. De gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld in het huis zijn om ooggetuigen gebaseerd. De mensen daar hebben het zo ervaren. Of het echt geesten zijn is een andere discussie, maar een kern van waarheid bevat de film dus wel.
Koerok
Was dat maar waar, dan hadden heel veel mensen er tenminste geen last van.
Die mensen hebben last van hun eigen inbeeldingen en angsten.
Koerok
Zo geformuleerd zijn we het uiteraard eens.
JacoBaco
Dat zou alleen kunnen als slechts één individu zoiets ervaart. Je kan niet met z'n alle
hetzelfde ervaren door je eigen inbeeldingen en angsten. En deze film is geen uitzondering.
En in het begin van de film toen het net begon had (nog) niemand een reden om bang te zijn en zich iets in te beelden.
Koerok
Dan ga je er vanuit dat de gebeurtenissen in de film echt zo zijn gegaan, en dan zeg ik: Waargebeurd, my ass!
Dat mensen anno 2013 nog steeds in geesten, demonen, engelen en goden geloven, daar kan ik met m'n pet niet bij. Als ik er echt in zou geloven dan zou ik nooit meer naar een film als deze kunnen kijken.
Waku
Beste horror film sinds tijden die ik gezien heb.
Huiveringwekkend, bloedstollend,uitermate creepy en een spanningsveld die 2 uur blijft hangen.
Tel daar bij op de vele schrikmomenten en de uitstekende special effects en je hebt een topper te pakken in dit genre. Als dan ook nog eens het acteerwerk dik in orde is zoals in deze film, kan je avondje griezelen niet meer stuk.
popcorn en cola
Niet mijn genre films, maar af en toe toch eens een 'horror' voor de afwisseling. Het feit dat het berust op waargebeurde feiten heeft me overgehaald om te kijken, maar dat trek ik toch sterk in twijfel ... ik geloof er eigenlijk geen barst van. Jammer, de film is helemaal niet slecht. Misschien beter als de makers de suggestie 'waargebeurd' achterwege hadden gelaten.
JacoBaco
Ja, daar ga ik vanuit omdat het zo is. Jammer dat je er met je pet niet bij kunt. Over de hele wereld ervaren miljoenen mensen dergelijke ervaringen. Ja, in 80% van de gevallen blijkt het helemaal niet zo spannend te zijn, maar de overige 20% valt niet te verklaren. Ook niet in 2013.
daredevil666
Veruit de beste horrorfilm dit jaar. Er zaten toch wel enige scenes in waar het veel beter kon. Reacties van de ouders waren niet altijd normaal. Er konden ook nog wat meer scenes geweest zijn met "de heks" want die was best schrikwekkend! Toch geef ik deze film een 5
Ik kijk altijd raar op als ik reviews lees van mensen dat zij fictieve gebeurtenissen steeds gaan associëren dat het zogezegd "waargebeurd" zou zijn. Ik lees vaak reacties bij films zoals bvb:" Is dat werkelijk
echt gebeurd?" of "Het benadrukt echt de realiteit" Daar moet ik toch werkelijk mee lachen hoor!
Mensen gaan dingen/zinnen ook vaak anders gaan interpreteren zoals ze eigenlijk werkelijk zijn of bedoeld worden. Neem nu de zin "gebaseerd op een waargebeurd verhaal". Dit is niet hetzelfde als "gebaseerd of waargebeurde FEITEN" dat is andere koek! Een feit is een gebeurtenis of omstandigheid waarvan de werkelijkheid vaststaat, ofwel zintuiglijk kan worden waargenomen of instrumenteel gemeten. Bij de zin "waargebeurd verhaal" daar is meestal de verwarring omtrent. Het is en blijft een VERHAAL. Een verhaal is een weergave van een al dan niet fictieve gebeurtenis en in zulke films is het verhaal ALTIJD fictief. En wat is waargebeurd? Vanuit het standpunt en de geest
van een persoon die bvb LSD genomen heeft of iemand die één of andere psychotische stoornis zoals schizofrenie heeft zal een verhaal waar gebeurd zijn voor die persoon.
Het bestaan van paranormale vermogens is nog NOOIT bewezen, laat dat vooral duidelijk zijn.
Het vertellen of verfilmen van een verhaal,sprookjes en sagen is bedoeld voor vermaak. Laat het gewoon zo blijven..punt!
Edie
Best een aardige thriller, van horror is eigenlijk nauwelijks sprake en het lijkt eigenlijk op een willekeurige aflevering van A Haunting, maar dan beter in elkaar gezet. Er zat soms best leuk camerawerk in, leuk om Ron Livingston weer eens te zien. Zodra de onderzoekers erbij komen zakt het qwa spanning een beetje in (immers hoe meer mensen, hoe minder spannend vind ikzelf). Niets vernieuwend, maar de film kijkt zich best makkelijk weg.
Een voldoende.
HALVE TAMME. (moderator series)
Prima film met als gevolg de volgende ochtend weer een paar mooie gaten
in mijn muur,want ik werd weer heerlijk achterna gezeten in mijn dromen.
tattoobob
Prima film met als gevolg de volgende ochtend weer een paar mooie gaten
in mijn muur,want ik werd weer heerlijk achterna gezeten in mijn dromen.

Koerok
...maar de overige 20% valt niet te verklaren.
Precies, NIET te verklaren. Dat betekent dus dat er géén verklaring is. Geef die dan ook niet.
Noodless
Eerste helft is zelfs heel goed qua opbouw, sfeer en schrikmomenten. Nadien verwatert het wat een beetje met een te gemakkelijke, slappe climax. Het slot is wel best oké.
De film wist mij meer te boeien dan de meeste andere films over geesten van de laatste tijd.
Een eerste reden is het verhaal dat toch wat anders uitgewerkt wordt : er zit een degelijke structuur in het verhaal en het blijft niet alleen maar bij deuren die opengaan of dergelijke....neen, je ziet warempel de demoon op bepaalde momenten. De tweede reden vind ik de schrikmomenten die heel effectief werken zoals klap-klap, de pop, de dingen die Lorraine kan zien. Een andere reden vind ik ook dat er een bepaalde enge sfeerschepping wordt bekomen door toevoeging van een paar goed gekozen ideeën
zoals het klap klap spel van de kinderen, de prachtige griezelige boom, de enge pop, de prachtige vondst om het laken rond de demoon te doen wat leidde tot mooie angstaanjagende beelden en de fameuze kelder van Ed en Lorraine Warren.
Helaas maakt de regisseur een typische flater naar het einde toe waarin de climax echt wel teleursteld. De duivelse entiteit wordt wel heel gemakkelijk overwonnen op een bepaald moment waarbij alle clichés van duivelse uitdrijving, geloof en moederliefde even de film vermassacreren. Heel jammer, anders zat er een topfilmpje in. 7/10
JacoBaco
Volgens de wetenschap bestaan er inderdaad geen spoken omdat zij ze niet officieel kunnen meten/waarnemen, dus daarom wordt er gezegd, het is onverklaarbaar. Maar in werkelijkheid gaat het dus wel om entiteiten.
VincentL
Als we ons beperken tot het kader van de wetenschap dan hebben we zo'n marginale kennis van de wereld. Geloof komt, denk ik, voort uit een stuk onwetendheid. Wetenschap is er echter ook om processen te verklaren. Geloof verklaart processen waar de wetenschap niet bij kan. Geloof is dan toch ook een wetenschap? The Conjuring is natuurlijk een film, en in zijn geheel genomen dus niet waar. Het behandeld echter wel aspecten die door mensen zijn ervaren en dus wel degelijk als een waarheid gezien kunnen worden. Het is maar waar je in gelooft. Als je niet in de wetenschap gelooft maar wel in geloof, geloof je dus eigenlijk toch in een soort wetenschap
JacoBaco
Je geloof is je persoonlijke wetenschap dat klopt. De film vat 10 jaar gebeurtenissen samen en we weten niet wat er eventueel bij verzonnen is. Maar nog steeds blijven er genoeg aspecten over die op waarheden berusten. Daarnaast zijn er veel meer films die op ware feiten zijn gebaseerd. Dat niet iedere film alles 1 op 1 overneemt snap ik. Ook al worden sommige dingen aangedikt, er blijven nog altijd de (voor de wetenschap) onverklaarbare feiten open, maar de mensen die het ervaren weten wel beter, want zij hebben het ervaren. Zij hebben te maken met entiteiten. En dit gebeurd overal op de wereld en niet alleen in Amerika. Veel mensen hebben geen reden om zich dingen in te beelden en/of bang te zijn, het overkomt ze.
Mijn mening: Mensen die dit onzin vinden zijn A, of bang of B, te nuchter van aard. Maar wanneer je te nuchter van aard bent, dan neemt 95% niet eens de moeite zich erin te verdiepen en mensen die zomaar roepen dat het niet bestaat, daar kun je ook eigenlijk geen gesprek mee aangaan.
JacoBaco
Hier een goed voorbeeld van films gebaseerd op een waargebeurd verhaal en bij sommige films wordt er dus iets compleet anders mee gedaan zoals bij A Nightmare On Elmstreet. En andere hebben zelfs niets met spoken te maken, maar sommige dus wel.
13 Horror Movies That Are Actually True Stories | The Friday 13 | Chiller - chillertv.com
dualcia
James Wan levert keer op keer hoogstaande, verfijnde, spannende horrorfilms af en dat doet hij met The Conjuring weer. Ik ben fan!
Ik ging de film blind in, dus tijdens het kijken van de film kreeg ik zo mijn twijfels. Het voelde wel erg veel aan als Insidious of Sinister, of een andere bovennatuurlijke horror. Ik had op wel wat meer originaliteit gehoopt en niet een soort van halve Insidious-kloon, terwijl Insidious niet zo lang geleden is uitgebracht.
Achteraf is dat gevoel grotendeels verdwenen. Ja, The Conjuring speelt leentjebuur bij overige bovennatuurlijke horror-films, maar dit ervaar ik nu totaal niet als storend. De uitwerking is namelijk een heel stuk beter dan bij vele van deze films. De opbouwende (maar constant aanwezige) spanning is zo goed, dat de film goed op zichzelf kan staan. Er gebeurt precies genoeg om je aandacht erbij te houden en alle acteurs zijn werkelijk subliem.
Wan levert weer een klein pareltje in het middelmatige horror-genre af.
Ik ben voorlopig wel weer een beetje klaar met het exorcisme-genre
Koerok
Hoezo 'in werkelijkheid'? Dit is gewoon 'begging the question'.
Hoe weet jij dat 'entiteiten' bestaan als ze niet gemeten of waargenomen kunnen worden? Met alleen maar beweren dat ze bestaan schiet je niets op hoor. Je zult het op moeten aantonen, op een ondubbelzinnige manier.

The Conjuring: Last Rites

The Conjuring 2
2016

Wees er snel bij: Netflix verwijdert films uit 'The Conjuring'-franchise

Griezelen op Netflix: dit zijn de 25 best beoordeelde horrorfilms op de dienst

Netflix voegt morgen bijna alle films uit de 'The Conjuring'-franchise toe aan het aanbod

Michael Chaves gaat de aankomende vierde film in de 'The Conjuring'-reeks regisseren

The Shining
Horror, 1980