• 9.373.881 stemmen

Geregisseerd door: Robert Luketic

Met onder meer: Reese Witherspoon, Selma Blair en Luke Wilson

Releasedatum: 8 november 2001

Plot Legally Blonde

"Don't judge a book by its hair color!"

De populaire Elle Woods heeft het allemaal. Ze heeft een relatie met de leukste jongen op campus, en wil niets liever dan Mrs. Warner Huntington III worden. Er is echter één ding dat Warner er van afhoudt om haar ten huwelijk te vragen: Elle is te blond. Wanneer Warner zijn spullen pakt om naar Harvard te gaan komt hij een oude vriendin tegen. Elle moet alles op alles zetten om ook tot Harvard toegelaten te worden, en is vastberaden hem terug te winnen.

avatar van Evil Empire

Evil Empire

Ja, dat is ook wel weer zo...

avatar van jeffreysnf

jeffreysnf

Pure_0 schreef:

Weetje hoe leuke film. Leuke muziek. Gewoon Enig.

ZEI is echt een voorbeeld voor mij.

blond?

avatar van Black-Pearl

Black-Pearl

Opzich wel een leuke film alleen soms dan denk ik echt van wtf grow up ofzo

Maja.. ***

avatar van lins

lins

Ga ik maar ff kijken vanavond!

avatar van lins

lins

Hahaha super komische film!!! echt beters.

avatar van muismat

muismat

Erg matig filmpje, 2.5* voor een paar grappige momenten.

avatar van rroossiiee

rroossiiee

ik heb de film al 10 x gezien en vind hem nogsteeds leuk

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Klopt, niet bijzonder maar gewoon heel leuk met een geweldige Witherspoon.

avatar van hel1

hel1

leuk maar wel erg degelijk

avatar van *eef

*eef

Echt hele hele leuke film met een boodschap erachter... Maar dat zoek je zelf maar uit!!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11906 berichten

Niets ten nadele van deze film, maar hebben alle Amerikaanse commerciele films niet zo'n lullige boodschap die er in gestouwd wordt?

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11906 berichten

Dit weekend weer eens bekeken, en Legally Blonde blijft voor mij een van de leukste commerciele Hollywoodsprookjes die de afgelopen jaren gemaakt is. Een heerlijke Witherspoon, prachtige over-the-top kostuums en een lekker luchtig, chicklit-achtig verhaal. Werden er maar meer van dit soort films gemaakt in Hollywood! De 4* blijven absoluut staan.

avatar van movielau

movielau

echt grappig:D en witherspoon weer super leuk.

3.5

avatar van killerbee

killerbee

Black-Pearl schreef:

Opzich wel een leuke film alleen soms dan denk ik echt van wtf grow up ofzo

Maja.. ***

Helemaal mee eens, alleen een halve ster lager.

avatar van Wassup !

Wassup !

Heel matige film moet ik zeggen . Voor de soms grappige momenten toch nog 2** verdiend. Toch wel een stuk beter dan het superslechte vervolg.

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

Prachtfilm, heerlijk gelachen, beetje (te) veel toeval soms, maar prachtige meestal net niet te overdreven scenes. Knap en mooi kan samengaan vooral als het over echte liefde gaat

Goede muziek, goed actietempo, alleen het dansje in de salon had niet van mij gehoeven.

avatar van Rozepoester

Rozepoester

Ik ben fan van Witherspoon, deze film vond ik dan opzich wel weer leuk.

Een 2,5*. ^^

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Echt een wijvenfilm! Maar niks mis mee natuurlijk! De film is eigenlijk slecht maar wel redelijk vermakelijk! De leuke humor en het ''feel good'' gehalte doen de film goed en proberen er nog een voldoende uit te halen....Dat lukt net vind ik.

* * 1/2

avatar van Liesjj_x

Liesjj_x

Reese schittert... Hoe zij het domme blondje speelt... Ik zou het haar niet meteen kunnen nadoen

Deze film is grappig, hoog feel-good gehalte maar wel heel voorspelbaar

avatar van kanjertje

kanjertje

Heb Reese Witherspoon pas ontdekt in Walk the line.

Omdat ik ze daar "wowh" in vond, ben ik ben op zoek gegaan naar eerder werk van haar en ook hier terechtgekomen.

Vond haar prestatie ook hier goed al is het een heel ander genre.

De film was wel niet heel hoogstaand, toch amusant en grappig.

Heeft me geen moment verveeld.

Een 2,5

avatar van Lady_Movie

Lady_Movie

Een hele leuke film.

Gewoon Girl-Power

Met de nodige humor.

Ik heb echt heel hard gelachen en heb me geen seconde verveeld.

Deze film laat gewoon zien dat vrouwen het ook in zich hebben.

Ook van de tweede deel heb ik genoten al hoewel is deze toch leuker.

Een 4.5 voor het fantastische acteerwerk van Reese Witherspoon

avatar van kimmieyy

kimmieyy

wel een leuke film, persoonlijk vind ik de acteurs een beetje raar.

Maar wel leuke humor

*3,5

avatar van nele

nele

De film is een beetje ongeloofwaardig. Maar toch vond ik hem heel leuk. Het is een heel luchtige film met goede humor. Perfect voor op een vrijdagavondje.

avatar van nightbreed

nightbreed

Ik heb het niet zo op dit soort films (feelgood comedy met een voorspelbaar einde) maar deze vond ik op de 1 of andere manier wel leuk en vermakelijk, misschien omdat Reese Witherspoon het zo goed doet in deze film en/of omdat rijke inhoudsloze domme trutjes op de hak worden genomen evenals rijke koude intelligente trutjes.

Cijfer: 3,5

avatar van Minotaures

Minotaures

Best geinig om zo nu en dan te zien. Maar goed is ie niet echt.

Ik weet nog steeds niet waarom, maar de eerste keer dat ik de film zag, bij de scene waar ze op het bed zit pralines te eten, dan eet ze een stuk en legt ze het terug, en dan neemt ze een andere, eet ze een stuk, legt het terug, en stopt dan toch nog de rest in haar mond.

Bij dat stuk had ik gewoon zo hard moeten lachen voor wel 10 minuten! Ik weet nog altijd niet waarom ik dat zo grappig vond, maar het is wel een leuke film vond ik toen

3 ***

avatar van Pkunk

Pkunk

Ik begrijp eigenlijk niet waarom ik dit geen rukfilm vindt. Het verhaal spreek me echt nul komma nul aan en ik kan me ook geen geweldige acteerprestaties voor de geest halen. Maar vreemd genoeg dus vond ik hem leuk genoeg voor 3*

avatar van Annniek

Annniek

Zeer leuk en grappig. Aan het begin is ie wel leuker dan aan het eind, want dan is ze echt nog een 'domblondje'.

avatar van xenne

xenne

had eerst deel 2 gezien, die is érg slecht, heb het toch nog kunnen opbrengen om deze te bekijken en het was geen tijdverlies, vrij aardig filmpje. minstens dubbel zo goed als 't vervolg......3

avatar van stefan dias

stefan dias

Heb een toch een paar keer heel hard moeten lachen. Allen jammer dat het idee voor de film zo op 1,2,3 op een kladje is neergeschreven en daar is dan verder eigenlijk niets meer mee gebeurd. Zwak scenario dus…