Legally Blonde (2001)
Releasedatum: 8 november 2001
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Legally Blonde
"Don't judge a book by its hair color!"
De populaire Elle Woods heeft het allemaal. Ze heeft een relatie met de leukste jongen op campus, en wil niets liever dan Mrs. Warner Huntington III worden. Er is echter één ding dat Warner er van afhoudt om haar ten huwelijk te vragen: Elle is te blond. Wanneer Warner zijn spullen pakt om naar Harvard te gaan komt hij een oude vriendin tegen. Elle moet alles op alles zetten om ook tot Harvard toegelaten te worden, en is vastberaden hem terug te winnen.
Elle Woods
Margot
Serena
Professor Stromwell
jeffreysnf
Weetje hoe leuke film. Leuke muziek. Gewoon Enig.
ZEI is echt een voorbeeld voor mij.
blond?
Black-Pearl
Opzich wel een leuke film alleen soms dan denk ik echt van wtf grow up ofzo
Maja.. ***
predator
- 1948 stemmen
Klopt, niet bijzonder maar gewoon heel leuk met een geweldige Witherspoon.
*eef
Echt hele hele leuke film met een boodschap erachter... Maar dat zoek je zelf maar uit!!
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11906 berichten
Niets ten nadele van deze film, maar hebben alle Amerikaanse commerciele films niet zo'n lullige boodschap die er in gestouwd wordt?
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11906 berichten
Dit weekend weer eens bekeken, en Legally Blonde blijft voor mij een van de leukste commerciele Hollywoodsprookjes die de afgelopen jaren gemaakt is. Een heerlijke Witherspoon, prachtige over-the-top kostuums en een lekker luchtig, chicklit-achtig verhaal. Werden er maar meer van dit soort films gemaakt in Hollywood! De 4* blijven absoluut staan.
killerbee
Opzich wel een leuke film alleen soms dan denk ik echt van wtf grow up ofzo
Maja.. ***
Helemaal mee eens, alleen een halve ster lager.
Wassup !
Heel matige film moet ik zeggen
. Voor de soms grappige momenten toch nog 2** verdiend. Toch wel een stuk beter dan het superslechte vervolg.
nachtvlinder
Prachtfilm, heerlijk gelachen, beetje (te) veel toeval soms, maar prachtige meestal net niet te overdreven scenes. Knap en mooi kan samengaan vooral als het over echte liefde gaat
Goede muziek, goed actietempo, alleen het dansje in de salon had niet van mij gehoeven.
Rozepoester
Ik ben fan van Witherspoon, deze film vond ik dan opzich wel weer leuk.
Een 2,5*. ^^
Leland Palmer
Echt een wijvenfilm! Maar niks mis mee natuurlijk! De film is eigenlijk slecht maar wel redelijk vermakelijk! De leuke humor en het ''feel good'' gehalte doen de film goed en proberen er nog een voldoende uit te halen....Dat lukt net vind ik.
* * 1/2
Liesjj_x
Reese schittert... Hoe zij het domme blondje speelt... Ik zou het haar niet meteen kunnen nadoen
Deze film is grappig, hoog feel-good gehalte maar wel heel voorspelbaar
kanjertje
Heb Reese Witherspoon pas ontdekt in Walk the line.
Omdat ik ze daar "wowh" in vond, ben ik ben op zoek gegaan naar eerder werk van haar en ook hier terechtgekomen.
Vond haar prestatie ook hier goed al is het een heel ander genre.
De film was wel niet heel hoogstaand, toch amusant en grappig.
Heeft me geen moment verveeld.
Een 2,5
Lady_Movie
Een hele leuke film.
Gewoon Girl-Power
Met de nodige humor.
Ik heb echt heel hard gelachen en heb me geen seconde verveeld.
Deze film laat gewoon zien dat vrouwen het ook in zich hebben.
Ook van de tweede deel heb ik genoten al hoewel is deze toch leuker.
Een 4.5 voor het fantastische acteerwerk van Reese Witherspoon
kimmieyy
wel een leuke film, persoonlijk vind ik de acteurs een beetje raar.
Maar wel leuke humor
*3,5
nele
De film is een beetje ongeloofwaardig. Maar toch vond ik hem heel leuk. Het is een heel luchtige film met goede humor. Perfect voor op een vrijdagavondje.
nightbreed
Ik heb het niet zo op dit soort films (feelgood comedy met een voorspelbaar einde) maar deze vond ik op de 1 of andere manier wel leuk en vermakelijk, misschien omdat Reese Witherspoon het zo goed doet in deze film en/of omdat rijke inhoudsloze domme trutjes op de hak worden genomen evenals rijke koude intelligente trutjes.
Cijfer: 3,5
Minotaures
Best geinig om zo nu en dan te zien. Maar goed is ie niet echt.
Woopi Yannick
Ik weet nog steeds niet waarom, maar de eerste keer dat ik de film zag, bij de scene waar ze op het bed zit pralines te eten, dan eet ze een stuk en legt ze het terug, en dan neemt ze een andere, eet ze een stuk, legt het terug, en stopt dan toch nog de rest in haar mond.
Bij dat stuk had ik gewoon zo hard moeten lachen voor wel 10 minuten! Ik weet nog altijd niet waarom ik dat zo grappig vond, maar het is wel een leuke film vond ik toen
3 ***
Pkunk
Ik begrijp eigenlijk niet waarom ik dit geen rukfilm vindt. Het verhaal spreek me echt nul komma nul aan en ik kan me ook geen geweldige acteerprestaties voor de geest halen. Maar vreemd genoeg dus vond ik hem leuk genoeg voor 3*
Annniek
Zeer leuk en grappig. Aan het begin is ie wel leuker dan aan het eind, want dan is ze echt nog een 'domblondje'.
xenne
had eerst deel 2 gezien, die is érg slecht, heb het toch nog kunnen opbrengen om deze te bekijken en het was geen tijdverlies, vrij aardig filmpje. minstens dubbel zo goed als 't vervolg......3
stefan dias
Heb een toch een paar keer heel hard moeten lachen. Allen jammer dat het idee voor de film zo op 1,2,3 op een kladje is neergeschreven en daar is dan verder eigenlijk niets meer mee gebeurd. Zwak scenario dus…

Legally Blondes

Herutâ Sukerutâ
Drama / Horror, 2012

Love Actually
Romantiek / Komedie, 2003
father murderblondesuperficiality beauty salonlaw schoolmoordleerlingchihuahua, mexicogirl powertoy dogblonde stereotypepinkproving oneself adapted into stage play or musicaladapted into play or musicalmurder confession